ıyı gunler aracımda maddi hasarlı kaza oldu tampon,farlar,sinyaller,kaput deişecekti sıgorta sırketı yasından dolayı parçaları yollamamış ben kendim parçaları aldım fatura edıp yollıycakmısım kaç gunde para sıgorta sırekınden gelır bılen varmı yada boyle bısey basına gelen varmı bılgıu verırsenız sevınırım
Geçmiş olsun. Keyifleri ne zaman gelirse o zaman öderler...
anadolu sigorta karşı taraf bıkac kısı o sıgorta 20 gunu gecırmez dıyodu ama bı bılene sormak lazım dıye dusundum
Tramer' de 2008 yılına ait 3 farklı kaza ve 7.000TL, 4.000TL ve 1.200TL masraflar çıkınca Halk Sigorta Honda Jazz aracımın sigortasını yapmadı. Ben de Anadolu' dan yaptırdım. Sigorta acentasına "Bu kazalar aracımın ikinci el değerini düşürür mü?" diye sorduğumda hiçbir değer kaybının olmayacağını, Honda servislerinin çalışma şeklinden ötürü bu kadar yüksek meblağlı masrafların çıkmış olabileceğini söyledi.
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Tramer' de 2008 yılına ait 3 farklı kaza ve 7.000TL, 4.000TL ve 1.200TL masraflar çıkınca Halk Sigorta Honda Jazz aracımın sigortasını yapmadı. Ben de Anadolu' dan yaptırdım. Sigorta acentasına "Bu kazalar aracımın ikinci el değerini düşürür mü?" diye sorduğumda hiçbir değer kaybının olmayacağını, Honda servislerinin çalışma şeklinden ötürü bu kadar yüksek meblağlı masrafların çıkmış olabileceğini söyledi.
Maalesef durum size söylendiği gibi değil. Aracınızı satmaya kalktığınızda normal piyasasının altında bir fiyat koymak zorunda kalacaksınız satabilmek için. Almaya gelen herkes tramer kayıtlarını sorgulayacak ve hasarları görünce anında vazgeçecek veya size çok düşük bir fiyat teklif edecek.
tramer den sadece plaka ile sorgulama yapmayın
şaşe numarası ile de sorgulama yapın
plaka değişince aracın eski plaka daki hasarlar gözükmez
bizim millette bu düzenbazlık yalancılık olduğu sürece 2.el oto şans işidir
dikkatlice okuyun lütfen!
internetteki meşhur sahibinden ilanların yer aldıgı sitede 27.000tl'ye 2007 model piyasa fiyatından 4-5.000tl daha ucuza bi araç gördüm. neyse plakayı falan mesaj attım iki tane carpma kaydı cıktı. rakam bıle yazmıyor ( sanırım kucuk tutarlarda yazmıyor)...
sahıbıyle konusurken önce aracın cok temız kazasız sorunsuz oldugunu ve sonrada konu konuyu acarken tesadufen ılkokul arkadasımla arkadas olduklarını ve onunda aracı bıldıgını soyledı... arkadasımın yanına gıttım aracı sordum!
arkadaşımın ılk soyledıgı şey: o araçtan uzak dur! aracın sahıbının oglu arabayla kendısı kaza yapıyor ve araçta sag taraf paramparça! tekerlekler bile kırık! arkadasım aracın kazalı fotograflarını cep telefonundan gosterdı. ve aracı sigortaya sokmadan sanayıde kendılerının 15.000tl harcayarak tamır ettıgını eger sıgortaya falan gırseydı %10000 perte cıkacagını soyledı...
arabayı daha sonra tesadufen 2 gun sonra yolda gördüm ... yılan gibi mübarek ama pert! tramere gore ıkı tane rakam bıle yazılamayacak kadar kucuk carpma var :))
beyler tramer mramer hikaye! almak istediğiniz aracın plaka ve saşe nolarını almalı ve tanıdık sigortacıdan kontrol ettirmelisiniz bunu unutmayın!!!
Şasi numarasını nasıl alabiliriz ki almak istediğimiz arabanın?? Hadi plaka tamam da
quote:
Orijinalden alıntı: KafzieL
Şasi numarasını nasıl alabiliriz ki almak istediğimiz arabanın?? Hadi plaka tamam da
aracın ön camın şağ alt tarafında yazar fotosunu çek satıcı napıyooon diyemez ki diyosa anladin oniii
Bu linki yeni gördüm, paylaşan arkadaşa teşekkürler..
sadece plaka girilerek sorgulama yapılamıyor mu acaba ?
Merhaba
Sorguladığım arabada 3-4 kaza çıktı, bir tanesi ilginçti. 0.1 TL ağır hasarlı yazıyor. Bunu araştırdım fakat bulamadım, fikri olan var mı?
Teşekkürler
takip
öncelikle kazasız belasız günler arkadaşlar 2008 model albea sahibiyim şasi no ile yaptığım sorgulamada 2009 ve 2010 yıllarına ait ÇARPMA ibaresi çıkıyo fakat bedeli yazmıyor. ben bunun ne tarz bi çarpma olduğunu öğrenebilirmiyim NOT: servise götürmedim sanayide ustam artada ve ön çamurlukta boya olduğunu söyledi ama değişmeiş dedi. bu yüzden mi acaba hasırın MADDİ TUTARI YAZMIYOR. yardımcı olunması dileğiyle ..... herkeze saygılar .
ARKADASLAR SELAM BU SORACAGIM SORUNUN CEVABINI HICBIRYERDE BULAMADIM.. ÖNCELIKLE BEN ÇEKME BELGELI BIR ARABA ALDIM ARACIN PLAKASI 07 İDİ BEN BUNU İSTANBUL PLAKASINA CEVIRDIM VE ISTANBULDAN ALDIGIM PLAKA DA SORGULAMA YAPTIGIM ZAMAN (5664) 30000TL VE 4000 TL LIK IKI HASAR CIKIYOR.. AMA ŞASİ NO SU BENIM ŞASİ NO ILE AYNI DEGIL RUHSATINI YARIN ALACAGIM ARACIN.. YANI HER SORGULAMA YAPTIGIMDA BAŞKA BIRISININ HASARINI GÖRMEK ZORUNDAMI KALACAGIM YOKSA İLERDE BU DEĞİŞİRMİ?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSIN
quote:
Orijinalden alıntı: S50
ARKADASLAR SELAM BU SORACAGIM SORUNUN CEVABINI HICBIRYERDE BULAMADIM.. ÖNCELIKLE BEN ÇEKME BELGELI BIR ARABA ALDIM ARACIN PLAKASI 07 İDİ BEN BUNU İSTANBUL PLAKASINA CEVIRDIM VE ISTANBULDAN ALDIGIM PLAKA DA SORGULAMA YAPTIGIM ZAMAN (5664) 30000TL VE 4000 TL LIK IKI HASAR CIKIYOR.. AMA ŞASİ NO SU BENIM ŞASİ NO ILE AYNI DEGIL RUHSATINI YARIN ALACAGIM ARACIN.. YANI HER SORGULAMA YAPTIGIMDA BAŞKA BIRISININ HASARINI GÖRMEK ZORUNDAMI KALACAGIM YOKSA İLERDE BU DEĞİŞİRMİ?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSIN
5664 ten yaptığın sorgulamalar plaka üzeri olduğu için siz arabayı 07 den 34 e çevirttiğinizde 34 olarak aldığınız plaka çıkma bir plaka olduğu için plakayı kullanan önceki araca ait bilgiler çıkıyor Kısaca anlatmak istediğim şey 5664 ten yaptığınız sorgulamalarda o plakanın takılmış olduğu tüm araçların kaza bilgisine ulaşıyorsunuz. YANI HER SORGULAMA YAPTIGIMDA BAŞKA BIRISININ HASARINI GÖRMEK ZORUNDA KALACAKSINIZ...
Arkadaşlar bu sorguda YENİLEME NO yazıyor poliçe sorgulamada. Öyle bir numarayı poliçede bulamadım ben?
tesekkur ederım bılgı ıcın yasın kardesım o zaman 5664 un faydası yok yani.. ayrıca ben arabayı satacak olsam baska bırısı sorgulama yaptıgında adamın önune dank dıye 30000 ve 4000 tl lık hasarlar gelecek bunu sılmenın bır yolu yokmudur?