Şimdi Ara

TRAMER DEN ARACINIZIN KAZA GEÇMİŞİNİ SORGULAMA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
42
Favori
1.368.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öyle bir imkan olacağını sanmıyorum. Ancak hasarı gideren yetkili servisten ve hasarı ödeyen kasko sigortası şirketinin eksper raporundaki resimlerden görebilirsiniz ama onu da araç sahibine ancak verirler, büyük olasılıkla başvuran herkese bu bilgileri ifşa etme zorunlulukları sanırım yoktur. Burada satıcının iyi niyetine inanmanız gerek ama araç satarken yalan söyleme oranı çok, çok ileri seviyede.

Araç ticaretine girecekseniz bence en az bir 6 ay veya 1 yıl tamirci, kaportacı, boyacı, sigortacıların arasında, galerilerde ve sıfır araç bayilerinde, acentalarda gezmeniz, bulunmanız ve çalışmanız gerek... pişmeniz gerek esas deyimle. Bu sektörde adam kandırmak bir kural olmuş. Kilometre düşürmek yüzkızartıcı bir suç olacak kadar kötü birşey iken polislerin akşam eve giderken duraktaki tezgahtan korsan DVD alması gibi herkes yapınca suç, suç olmaktan çıkmış.

İki araç birleştiren, sigorta şirketlerinin ihalelerinden veya arka bahçelerinden pert araçları alıp allayıp pullayıp satan, yamuk şaseye "sürttü" diyen, önden yemiş araca "tampon sıyırdı" diyen, yanmış motora "rektifiye edildi" açıklamasını yapan, "sel hasarlı" pert araca "yağmur girdi" diyecek kadar da yüzsüz ve utanma duygusundan yoksun olan o kadar çok oyuncu var ki bu sektörde, denizdeki kum kadar!

quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Arkadaşlar sormak istediğim bir şey var. Bu sorgulama ile çıkan kazaların içeriğini de görebiliyormuyuz? Yani hasar drumunu hangi parçalarda hasar olduğunu falan?

• En son baktığım marea'nın tramer kaydı yoktu ama araç pertten çıkmaydı. Aracın geçmişini bilen ustaya gösterdim ordan biliyorum. Yani TRAMER'de kayıt yoksa %100 hatasız araba almış olmuyorsunuz haberiniz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erosbos

quote:

Orijinalden alıntı: mecsoft

arkadaslar bu siteyide inceleyebilirsiniz.

www.motaport.com

2-3 gün önce üye olmuştum ama paralı olduğu için bi daha bakmamıştım. bugün mailime "50 kredi kazandınız" diye mesaj gelmiş. Araştırdığım araçlardan 10 tanesine bakma imkanım oldu, iyi oldu

beyler,bu sistemin ücretsiz olanı yok mu,

ya da benım merak ettıgım bu sıte verıyı nerden alıor..??

• Benim aracım hasarsız gözüküyor ancak sağ iki kapı değişmişti sevdim bu siteyi
  • merhaba,

arkadaşlar HYUNDAİ ACCENT ADMİRE 2006-CLİO HB 1.2 Expression 2006 İLK SAHİBİNDEN BAYAN ÖĞRETMEN-CLİO HB 1.2 Expression 63.500 km`de FUL+FUL DEĞİŞENSİZ ÇOK TEMİZ ACİL--

yukarıdaki ilanlar hyundai hariç(izmir plaka),sahibinden adlı siteden kısa mesaj sorgusu ile plaka sorgusu yapılan araçlar..LÜTFEN EN AZINDAN PLAKA SORGUSU YAPMADAN İKİNCİ EL ARAÇ ALMAYIN,YUKARIDAKİ ARAÇLAR İÇİN ÖZEL MESAJDAN AYRINTI VEREBİLİRİM

küçük hasarlar konusunda alıcı olan kişiye açıkça neyse söylersin problem olmaz.Çakallık yapmadan delikanlıca.. yukarıdaki araçlar kazasız denenler pertten dönme olan var,birikmiş parasını kimse yakmasın,sonra kasko yaptırmaya gittiğinizde anlarsınız üzülürsünüz

2003 yılından önceki hasarlar görülemiyor bildiğim kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 6 Haziran 2010; 17:24:18 >

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-63-500-km-de-ful-ful-degisensiz-cok-temiz/detay

13500 TL LİK ÇARPMA

17500 TL ÇALINMA

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-c-l-i-o-h-b-cok-temiz-orjinal-kazasiz-ilk-sahibinden/detay

HATASIZ))) TOPLAM 8 PARÇA HASAR TOPLAM 10 000 TLYİ BULUYOR...

(HER SİSTEMDE OLDUĞU GİBİ BU SORGULAMALARDADA HATA OLABİLİR,GEÇMİŞİ BİLİNEN ARAÇLARDA DOĞRULAMA YAPILABİLİR))

ZATEN KİLOMETRE İŞİNİN ASLINI BİLMEK MÜMKÜN DEĞİL,YETKİLİ SERVİS TAKİBİNDE OLMAYAN ARAÇLAR GÜVENİLİR DEĞİL...

bence bu sorgulamalarda hata yok,ben kendi aracıma yaptım neyse o çıktı,asıl önemli olan ilk sahibinden olan araçlarda 100 de 100 emin olun,ŞİŞİRME FİYATLAR YAKINDA DÜZELİR,İNSANLARIN BİRİKMİŞİNE YALAN SÖYLEYEREK GÖZ KOYMAK YOK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 6 Haziran 2010; 19:21:40 >

• TRAMER’inTURKCELL aracılığı 5664 SMS servisinden taşıt sorgulama sistemi yanıltıyor sonucu çok pahalıya maal oluyor sistem düzgün değil.

Geçtiğimiz mart ayında satın aldığım 2004 model aracı almadan önce motor kaporta boya kontrolerini yaptırmış; sonucu iyi olunca
    Dahada emin olmak için Tramer’in turkcell aracılığı 5664 SMS servisinden ile bilgi hattından aracın PERT kaydı varmı diye sorguluyorum.
    5664 e aracın eski plakasından,Mevcut plakasından,Şasi numarasından,motor numarasından sırasıyla 4 ayrı SMS ile sorguklamanın açılımı aşağıdadır.
    1-mevcut..LR 428 plakasından,sorguluyorum gelen cevap aynen; “kayıtlarımıza göre***8544 şasi nolu aracın bir adet hasarı mevcuttur.ve hasar tarihi……’’, yani PERT kaydı yok
    2_daha sonra birde eski plakasından sorguluyorum ..EE 069 gelen cevapta yine; “kayıtlarımıza göre***8544 şasi nolu aracın bir adet hasarı mevcuttur.ve hasar tarihi……’’, yani PERT kaydı yok.
    3_ daha emin olmak için aracın şasi numarasına göre sorguladığımda “kayıtlarımıza göre***8544 şasi nolu aracın bir adet hasarı mevcuttur.ve hasar tarihi……’’ PERT kaydı yok
    4_dahada emin olmak için aracın**9844 nolu motor numarasından sorguladığımda gelen cevap ise bu sefer hiçbir hasar kaydı yok gelen cevap aynen şöyle“ Sorgulanan araca ait TRAMER kayıtlarına göre 2003 sonrası hasar kaydı bulunamamıştır HS Plaka veya HS M Motor no yazark da sorgulayabilirsiniz” PERT kaydı yok araç zaten 2004 model.
    Yani aynı araç için dört sorgulama (36 kontör) üç cevapta araçta bir tek hasar aynı tarihte var; bir cevaptada motor no dan sorgulanınca hiç hasar yok
    .yani aracın PERT kaydı yok. Ve aracı üzerime satın alıyorum; Kasko yaptırmaya gidiyorum TRAMER kayıtlarında araç PERT görünüyor ne mecburi trafik sigortası yapıyorlar nede kasko.

Şimdi TRAMER’in turkcell aracılığı 5664 servisinden bilgi hattından satın alacağımız aracın PERT kaydı varmı yokmu.vatandaşı bilgilendiriyor diye güvenip aynı aracı 4 defa (Eski plaka,Şimdiki Plaka,Şasi numarası;Motor numarasından) sorguluyorsun Kasko yaptırmaya gittiğinde PERT kaydını görünce acaba bir yanlışlıkmı var paniğiyle 4-5 kez daha sorguluyorsun senden aldığı toplam 80-90 kontörün bedelini Türkcell ile payalşıyor karşılığındada seni yanlış bilgilendiriyor ve sen yerine göre 20.000TL.30.000TL veya daha fazlası eksiği değerinde bir aracı Tramerin 5664 SMS servisinden sorgulamada gelen cevaba göre PERT değil diye satın alıyorsun yine aynı TRAMER aynı aracı kasko yaptırmaya kalktığında Aracın kara listede olduğunu yani PERT olduğunu söylüyor ve Sigorta firmaları mecburi trafik sigortası ve kasko yapmıyor. bu gün PERT kayıtlı bir aracı kimseye satamazsın veya yarı fiyatına satarsın.
    Bu nasıl bir sistemdir şimdi mağduriyetimin bedelini kim ödeyecek.

• Mesajımız bulunsun lazım olur :D
  • http://www.tramer.org.tr/ktt/kttPublicSorguQuery.mxx?c=query&nS=E

arkadaşlar bu linkten direk olarak ürün tipini kasko yada trafik olarak seçip diğer gerekli olan bilgileri girerek aracın direk olarak kaza ve hasar geçmişi görüntüleyebilirsiniz
  • aracımın asar durumunu öğrenmek itiyorum
  • arkadaslar tramer her gecen gün sistermi değiştiriyor biz sigortacılar bile hızına yetişemiyoruz
  • arkadaşlar aracın pert olduğunu biliyorum adam galeriye sat diye veriyor galeride ilanlarına bir kaç parça lokal boya vardır binicisinden çok temiz araç diye yazıyor utanmadan,saf bir insan almaya kalksa araba elinde patlayacak,alınan sebze meyve değilki olmazsa çöpe atarım diyelim,binlerce lira ödenerek alınıyor o arabalar,alan şahıs dişinden tırnağından biriktirerek pek çok şeyden fedakarlık yaparak alıyor bu araçları,yazık belki bu dünyada insanları kandırırsınız fakat bunun birde öbür dünyası var,zaten malından,ailesinden misliyle çıkıyor bu yapılanlar daha dünyada iken fakat onu anlayacak akıl nerde....
  • tramer ve turkcell de sadece 2003 ve sonrasının kayıtları mevcut sanırım değil mi?
  • Sms ile doğru bilgi verilmiyor.Tramerde aldığım aracın tek kazası var.ilk sahibinede ulaştım teyit ettim.sms ile iki kaza var diyor.sms sorgusuna güvenmeyin derim.
  • arkadaşlar dogrudan plakadan sorgulama yapmak mümkünmü?
    mümkünse nasıl yapabilirim?
  • sanırım doğrudan plaka ile ancak sms ile sorgulayabilirsiniz.tramer motor no veya şase no istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raziel82

http://www.tramer.org.tr/ktt/kttPublicSorguQuery.mxx?c=query&nS=E

arkadaşlar bu linkten direk olarak ürün tipini kasko yada trafik olarak seçip diğer gerekli olan bilgileri girerek aracın direk olarak kaza ve hasar geçmişi görüntüleyebilirsiniz

Ben bulamadım..Kayıt bulunamadı yazıyor..Tek tek bütün bilgilerimi girmek gerekiyor..Yoksa tc kimlik ve plaka bilgisi yeterli mi?

• Bu konuyu açandan ve katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. En kesin sonuç Plaka+Şasi numarası ile çıkıyor.
    Polis tespit tutanağının resmi dahi var. taratılmış şekilde hemde. Kim kiminle ne zaman kaza yapmış. Aracı kullanan kim, irtibat telefonu. Karşı tarafın irtibat telefonu. Olay nasıl olmuş, kim suçlu herşey yazıyor tutanakta. Çok iyiymiş.
  • teşekkürler tam da böye birşeyvarmı diye bakıyordum
  • arkadslar arabamda küçük bir hasar vardı serviste hallettiler 650 tl tuttu ancak tramerde 2000 tl gözüküyor bunu düzeltebilirmiyiz..sigorta şirketini aradım o eksperın yaklasık olarak verdiği hasardı tramerde onu kayda almış dediler biz düzeltilmiş degerleri tramere gönderdik dediler ancak ardan gecen 2 aya ragmen yıne degısmedı..bunu nasıl duzeltebilirim..tramer kayıtlarını nasıl guncellerız..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.