Şimdi Ara

Tramere Girilen Hatalı Km Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese, araç ararken bi araca denk geldim, satıcı kişi kullanıcı yıllardır araç onda ve şöyle bir sorun var 2013 yılında 8. ayda yaptığı kazanın detaylı tramer sorgusunda araç 47 binde gözükürken, 2 ay sonraki kaza tramerinde ise 89 bin km'de gözükmektedir. 3. tramerinde ise 50 bin küsürlerde, muayene km'lerine bakıncada sorun yok, ekspertizde'de bir şey çıkmıyor. Yan düşününce mantık olarak 2 ayda 40 bin km'de yapmış olamaz araç ama alsam ilerde çok uğraştırır mı bilemedim, siz ne düşünüyorsunuz ?

• Aynısı benim mevcut aracımda da var. Ben, aldıktan sonra fark ettim. Almadan önce 5664’e SMS göndererek ve muayene kayıtlarını sorgulayarak almıştım ama o zaman 5664’ten ayrıca detaylı sorgulama yapılabildiğini bilmiyordum. Aldıktan çok sonra sonra o sorgulamayı yapınca gördüm. Belki km düşürülmüştür, belki sigorta experi kilometreyi yanlış yazmıştır, bilemem. Ben fark edince olan olmuş dedim, önemsemedim. Eski sahibini de aramadım.

Zaten piyasadaki araçların pek çoğunun kilometresi düşürülmüş vaziyette. Sahibindene girin, eski LPG’li veya dizel arabaların çoğunun yıllık km ortalaması 9-10 bin km civarı. Türkiye’de arabaların çoğu hakikaten kullanılacaksa alınır, gerçekçi olmak lazım. Bu km düşürme olaylarının çoğunun kullanıcılar tarafından değil de al-satçı ve galericiler tarafından yapıldığını düşünüyorum.

Araç temizse, satıcı düzgünse, fiyat uygunsa, aracı beğenmişsem ve almak istiyorsam ben çok önemsemezdim. Ciddi km düşürülmüş araç kendini belli eder, onu nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmeniz yerinde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 8 Ocak 2023; 21:35:12 >

• Hasarda da muayenede de hatalı girilen kilometreyi duzeltemiyorlar. Araç geri kalan hususlarda kafanıza yattıysa ve al-satçı değilseniz o kadar kusura takılmayın.
  • Al satçı değilim ama 3 sene sonra aracı yükseltmek istediğimde piyasasının daha altına satmak zorunda kalıcam bu sıkıntı oluyor

• Ne yazık ki böyle saçmalıklar oluyor takan olacaktır illa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.