Şimdi Ara

Trance Müzik İçin Amfi Ve Hoparlör Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam benim de kafamda böyle birşey vardı.Eski iyi bir technics stereo amfi alıp , bir çift kaliteli kule alıp müzik dinlemek istiyordum.Fakat stereo amfiye sub bağlama konusunda korkum var.Acaba olur mu diye.Bunu bir çözsem maaş aldığım gibi alıcam 2. el bir amfi...
  • Elimde böyle bir sistem var siz ce bu sistemin fiat nedir yeterlımıdır ?
     Trance Müzik İçin Amfi Ve Hoparlör Tavsiyesi Trance Müzik İçin Amfi Ve Hoparlör Tavsiyesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr_YAMYAM

Eğer @the_cantan arkadaşımızı bir gün konya sokakta yakalayıp eve getirebilirsem yorumlarını alabilir ve seni daha da bilgilendirebilmesini sağlayabilirim

hocam nasip. maalesef Ank.dan ayrıldım 3 sene önce. taşrada elimde kürek geziyorum bahçemde:))

şimdi konu çok çeşitlendi.

@lütfü696,
    bütçe, kullanım alanı ve beklentiye göre hareket ettim. kendi görüşlerimizi belirterek.

aktif hoparlörden yola devam edersek. önerimiz Behringer idi. ultra kaliteli midir? değil lakin profesyonel anlamda kullanmayacağız. bence çok kalitelileri bizim için fazladır. ve çok pahalılar.
    kaldı ki stüdyo tip aktif hop. ürünlerinde çok deneyimli değilim. o yüzden geniş bir ürün kıyası yapamam.
    fakat bu ürün işimizi görecek. audio mantığım bunu diyor. fakat şu an topiğin seyri HI-FI noktasında çok çeşitlendi üzerinden geçmemiz gerekirse şimdilik geçmeyeceğim.

TRUTH B1031A
    Ultra-linear studio monitor with true active design
    Precision Class A/B amplifiers with active protection circuits: 100 W for LF / 50 W for HF
    Ultra-high resolution 1" silk dome tweeter for ultimate sound reproduction
    Long-throw 8" woofer with deformation-resistant Kevlar cone for ultimate bass response

Ultimate dispersion characteristics and extremely large "sweet spot" owing to advanced wave guide technology
    High-precision crossover network with 4th order Linkwitz-Riley filters
    Adjustable to a wide range of acoustic conditions
    Separately controlled limiter for low and high frequency overload protection
    Magnetic shielding allows placement near computer monitors
    "Planet Earth" power supply for maximum flexibility (100 - 240 V~), noise-free audio, superior transient response plus low power consumption for energy saving
    Servo-balanced inputs with XLR, 1/4" and unbalanced RCA connectors
    High-quality components and exceptionally rugged construction ensure long life
    Conceived and designed by BEHRINGER Germany

iyi bir 8'' 20 cm Kevlar bas sürücü ve 1'' yüksek çözünürlüklü bir pasif raf tipi hoparlör bayağı bir yekun tutar.
    B1031A'ın yükselteci,
    bas sürücüsüne 4 ohms yüke max. toplam 200 Watts güç tüketimi RMS 0.1%THD ile 70W vermekte.
    konusu geçen ürünlerden daha bas-tiz ve güç sunacağı aşikar.
    PC'den 7.1, 5.1 analog out ile eklenecek 1031A benzeri hoparlör ile surround ses siteme çevirmekde mümkün. bunu yaparkende para harcanacak marka(behringer, alesis vs vs vs) gözönünde bulundurulmalı. şu özelliklerde 1031A nın fiyatı bana çok cazip görünüyor.(adı geçtiği için yazıyorum. maaş kolay kazanılmıyor. kısaca bütçe) ve detaylı subjektif olsada (dinleyiciye bağlı olarak) güzel bir sesi var.
    2x20cmm lik sürücülerle bas eksikliği çekilmez!? bu nokta subjektif olabilir ama bence yeter. 35Hz.-20000Hz. freg. res. cevabı var. yetmezse aktif SW eklenebilir. PC den subwoofer sinyali alındın mı iş tamam. misalen...

Audioengine A5+ konusu geçmekte. çok kalitelidir. ama gerek güç kapasitesi ve fiyatı belli. yapılacak masrafla işaret ettiğim set ve ek olarak bir SW alınabilir.
     Trance Müzik İçin Amfi Ve Hoparlör Tavsiyesi

edit:eksik harf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 15 Ağustos 2013; 14:36:16 >

• dostum harici sub alacaksan da dikkatli ol trance müzik için hızlı baslarda bazen bir sonraki basa yetişemiyebiliyorlar aradaki boşluğu kaçırıp uğuldamaya dönüşüyor.
  • Hocalarım :) , tavsiyelerinizi göz önünde bulundurarak araştırmalara devam ediyorum teşekkürler...
  • Epey zaman geçmiş ancak ben genede yazayım..
    Dinlediginiz Müzik türüne bakacak olursak işe yaramaz..Hi-fi sistemde dinlenecek en iyi verim alacağınız müzik tarzları Caz,Klasik,Blues tarzı müziklerdir..
    Odan 12mt2 odadaki eşyalarıda göz önüne alırsak sesin dolanacağı pek bir yerde yok gibi, Hi-Fİ sisteme hiç gerek yok sadece para fazlaca harcamış olursunuz..
    ..Bulabiliyorsan z5500 al ve ona uygun bir ses kartı..
  • Magnat 1002 yada 2002 bass olarak memnun eder 202 bile beni bass olarak memnun etti ki bunlarda ekstra 2 şer adet bass sürücüsü bulunmakta. Beklentin çok çok yüksek değilse en azından bir dinle derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byaydin

Epey zaman geçmiş ancak ben genede yazayım..
    Dinlediginiz Müzik türüne bakacak olursak işe yaramaz..Hi-fi sistemde dinlenecek en iyi verim alacağınız müzik tarzları Caz,Klasik,Blues tarzı müziklerdir..
    Odan 12mt2 odadaki eşyalarıda göz önüne alırsak sesin dolanacağı pek bir yerde yok gibi, Hi-Fİ sisteme hiç gerek yok sadece para fazlaca harcamış olursunuz..
    ..Bulabiliyorsan z5500 al ve ona uygun bir ses kartı..

Gerçekten bu yoruma katılıyor musunuz? Bu yazıyı okuyan diğer arkadaşlar bu yoruma katılıyor mu?

12 metrekare odada elektronik müzik için hi-fi sistem oluşturmak isteyen bir kişi boşuna uğraşmış mı olur?

Zaten elimizde z5500 set var. Ses kartı alıp devam etmek mi gerekir? Yoksa aktif hoparlör ve dac alınsa

kaynak pc olarak kullanılsa, z5500 göre hiçbir fark olmaz mı, sadece para kaybı mı olur? Bir yorum lütfen?

• kesinlikle bosuna ugras degildir. imzamdaki setup z5500 gibi bir ses sisteminin bir daha asla yuzune bile baktirmaz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada agirlikli olarak elektronik altyapili muzik dinlemekteyim.

• DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Hocam Klipsch R-28f kullanıyorsunuz ne Z-5500 ü dinlediğiniz Müzik türünede biçilmiş kaftan zaten bu Hop.Horn Twet.te cabası yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle ayni kanidayim. hi-fi tutkumun olmadigini klipsch deneyimimden sonra anladim (belki bir r7-f hi-fi kategorisinden sayilabilir ama soz konusu r28-f olunca hi-fi den sozetmemek gerek :) )

zaten dinlenilen tur de yapay oldugu icin setupun hi-fi klasmanina girmesine ozen gosterme cabasinin nafile olacagini dusundugumden kararimi mevcut kolonlarimdan yana kullandim. (bu dusuncelerim elestiriye aciktir, yaniliyorsam dogrusu nedir duymak isterim)

electronica arkadasim, ozelden yazmissin ama affina siginarak buradan cevaplayayim ki belki birilerinin de derdine care oluruz. ya da seni kendi bildiklerimle yanlis yonlendirirsem de ustalar mudahale eder.

mevcut setupu 3*5mt gibi aslinda hic dinlenmemesi gereken bir ortama kurdum fakat ebedi yasam alani olmayacagi icin gelecegi gozeterek aldim. hakki olan 40m diye dusunuyorum.

"simdiye kadar okuyarak edindigim teorik bilgilere gore"

"genellikle"

ampli kisminda : denon, pioneer, harman kardon

hoparlor kisminda : klipsch (hoparlorun genel karakteristigi keskin tizler ve guclu alt frekanslar. tam da elektronik muzige uygun :) )

mesela 12m^2 icin klipsch r-24f olabilir.

bu arada klipsch r15pm aktif monitor gordum. nasildir bilemiyorum. uygun gelirse ampliye gerek kalmadan cozum uretilmis olur. (yakin alan aftif hoparloru ise basta hi-def-man arkadasin degindigi konu da halolabilir)

dac isi ise karisik. alternatif cok ama ona da bol bol oneri gelir. basta bir oneri sunmusum mesela :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthSidious -- 4 Nisan 2017; 15:50:13 >

• tabi bir de kablolama kismi var isin. sisteme karar verirseniz sayin atalayalper bey kablo konusunda fiyat performansi ust duzey kablolari bumakta ustadir. kendisinin acmis oldugu bir konu basligi var. o konu size rehberlik eder :)

• selamlar,

tam 1 sene önce böyle bir arayış içerisindeydim şahsen.

uzun aramalar ve araştırmalar sonucunda linkteki ürünü aldım.

http://www.philips.com.tr/c-p/DS8900_10/m1x-dj-ses-sistemi

gayet memnunum. istersen video bile atabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthSidious

kesinlikle ayni kanidayim. hi-fi tutkumun olmadigini klipsch deneyimimden sonra anladim (belki bir r7-f hi-fi kategorisinden sayilabilir ama soz konusu r28-f olunca hi-fi den sozetmemek gerek :) )

zaten dinlenilen tur de yapay oldugu icin setupun hi-fi klasmanina girmesine ozen gosterme cabasinin nafile olacagini dusundugumden kararimi mevcut kolonlarimdan yana kullandim. (bu dusuncelerim elestiriye aciktir, yaniliyorsam dogrusu nedir duymak isterim)

electronica arkadasim, ozelden yazmissin ama affina siginarak buradan cevaplayayim ki belki birilerinin de derdine care oluruz. ya da seni kendi bildiklerimle yanlis yonlendirirsem de ustalar mudahale eder.

mevcut setupu 3*5mt gibi aslinda hic dinlenmemesi gereken bir ortama kurdum fakat ebedi yasam alani olmayacagi icin gelecegi gozeterek aldim. hakki olan 40m diye dusunuyorum.

"simdiye kadar okuyarak edindigim teorik bilgilere gore"

"genellikle"

ampli kisminda : denon, pioneer, harman kardon

hoparlor kisminda : klipsch (hoparlorun genel karakteristigi keskin tizler ve guclu alt frekanslar. tam da elektronik muzige uygun :) )

mesela 12m^2 icin klipsch r-24f olabilir.

bu arada klipsch r15pm aktif monitor gordum. nasildir bilemiyorum. uygun gelirse ampliye gerek kalmadan cozum uretilmis olur. (yakin alan aftif hoparloru ise basta hi-def-man arkadasin degindigi konu da halolabilir)

dac isi ise karisik. alternatif cok ama ona da bol bol oneri gelir. basta bir oneri sunmusum mesela :)

Bilgilendirme için teşekkürler.
    klipsch hoparlorun genel karakteristigi keskin tizler ve guclu alt frekanslar. tam da elektronik muzige uygun ... diyorsun ...
    Sen böyle diyorsan, memnunsan, ben de klipsch tercih etmek isterim.
    12 metrekare odam ve pc tabanlı bir sistem için, Klipsch R-15PM aktif monitör alayım diyorum yurt dışından ...
    Yeterli diyorsan iyi, yetersizse klipsch r-24f de alabilirim ancak küçük odada büyük hoparlör boğuk ses verir diyor arkadaşlar.
    Orjinal CD arşivim için 5 CD Çalar bir CD Player alayım diyorum. Yamaha CDC 600 CD çalar yurtdışından ...
    Bir de ikinci el bir DAC alayım diyorum. Kablo kısmını bilmiyorum. Arkadaşlara sormak isterim.
    Tavsiyelerin varsa alabilirim. Teşekkürler.

• electronica kullanıcısına yanıt
    küçük odada büyük hoparlör kısmına katılıyorum fakat ustaların bu konuya rötuşu şart. sonuçta önerdiklerimin biri aktif biri pasif. ben marka konusunda kesinlikle eminim. pasif olacaksa elbette r-24f. ha bir de bunun rf-42 ii modeli var. birbirinden farklı ürünler.

kablo konusu epey karışık :)

supra ply 3.4s
    black rhodium jive
    qed silver anniversary xt

bunlardan biri muhakkak isteğine cevap verecektir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.