Şimdi Ara

TRAŞ KÖPÜĞÜ İLE KOLTUK TEMİZLEME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
5
Favori
88.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Ben Turtle wax ın ucunda fırçası olan temizleme köpüğünü kullandım.Tavandaki ve koltuktaki hafif lekeleri güzelce çıkardı.Ağır kirler içinse Atas Vinet'i tavsiye ederim.

tam turtle wax ın arkasında fırça olan bu ürününü yazmak için aşağı indim siz benden önce yazmışsınız. tek kelime ile mükemmel ötesi araba yeni gibi kokmaya başlıyor resmen. üstelik fiyatıda 16 tl gibi birşey tavanada koltuklarada yeter.

Link alabilirmiyim benim de tavanı halletmem lazım.

koçtaşta bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Ben Turtle wax ın ucunda fırçası olan temizleme köpüğünü kullandım.Tavandaki ve koltuktaki hafif lekeleri güzelce çıkardı.Ağır kirler içinse Atas Vinet'i tavsiye ederim.

tam turtle wax ın arkasında fırça olan bu ürününü yazmak için aşağı indim siz benden önce yazmışsınız. tek kelime ile mükemmel ötesi araba yeni gibi kokmaya başlıyor resmen. üstelik fiyatıda 16 tl gibi birşey tavanada koltuklarada yeter.

Link alabilirmiyim benim de tavanı halletmem lazım.

Burada pahalı fikir vermesi için koydum linki bauhaus,koçtaş gibi yapı marketlerinde satılıyor.Kokusu da Cif e benziyor

• vanish ve oxi action'ın çıkarmadığı şey yok. bir kovaya doldur. bezler sil. sonra kuru bezle tekrar sil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Bir arkadaşımın aracının koltukları lekeli. 1-2 yıllık izler var. Taner Bey daha önce bahsetmişti. Deneyen var mı? Güzel sonuç alınıyor mu? Koltukları kendi haline mi bırakıyoruz? Yoksa elektrik süpürgesi ile çekecek miyiz? Tavanda da bazı lekeler var. Komple bir uğraşmak istiyor kendisi.

TRAŞ KÖPÜĞÜ daha profesyonel (ve daha pahalı) leke çıkarma ürünlerine karşı çok ucuz ve çok işe yarayan, leke bırakmayan bir alternatif (0,99 €) olarak önerildi. Mutlaka piyasada bu tür leke çıkarmada profesyonel ya da özel çözüm ürünleri bulunacaktır ama fiyatı da tabi ki ona göre. Kendi aracım çok kirli olsaydı uğraşmak yerine oto yıkamacıya götürür ve ilgili yeri köpükle iyice silmesini (ovmasını) isterdim.

Önceki oto yıkamacımdayken bir BMW 520D'nin krem renkli B sütun kaplamasına bulaşan kocaman bir katran (zift/asfalt) lekesini başka bir aracın deposundan çektikleri benzinle temizlediler, sonra köpükle iyice yıkadılar, hiçbir leke kalmadı.

Taner abi konuyu daha önce görmemişim. Bu traş köpüğü konusunda ciddisiniz galiba? Vallahi ilkdefa duydum ama böyle bir etkisi varsa ne güzel. Bunu nerelerde nasıl uygularız, kendi haline mi bırakalım yoksa uyguladıktan sonra silelim mi tekrardan

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

quote:

Orijinalden alıntı: husam74

Bim de satılan aspirins diye bir kırmızı leke çıkarıcı var. 2.5 tl gibi bir şey. Dün aldım. Tavan simsiyah olmuş aracın. kovanın içine döküp biraz sulandırıp tavanı hafifçe sildim. Topaklanır sarkar dediler hiçde bişi olmadı. Sabah baktım tertemiz olmuş. Kapı döşemelerinide sildim bugün mis gibi oldu. Havalar düzelince koltuklarıda sileceğim. tavsiye ederim öyle büyük paralar saçmanıza gerek yok

TRAŞ KÖPÜĞÜ İLE KOLTUK TEMİZLEME

Doğru çözüm bu,bırakın würtmüş dürtmüş bunları nihayetinde kimyasal.

bu ne, bitkisel mi?

• merhaba, bende vanish kosla halı ve döşeme temizleyicisi elde kullanım için olanını öneriyorum.

bir çok kez denedim ve memnun kaldım.

sıcak suyun içine vanish koslayı döküp, karıştırarak köpürmesini sağlayacaksınız. ardından oluşan köpüğü döşemelere hafif bir şekilde uygularsanız sonuçtan memnun kalacağınızı düşünüyorum.

TRAŞ KÖPÜĞÜ İLE KOLTUK TEMİZLEME TRAŞ KÖPÜĞÜ İLE KOLTUK TEMİZLEME

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

quote:

Bim de satılan aspirins diye bir kırmızı leke çıkarıcı var. 2.5 tl gibi bir şey. Dün aldım. Tavan simsiyah olmuş aracın. kovanın içine döküp biraz sulandırıp tavanı hafifçe sildim. Topaklanır sarkar dediler hiçde bişi olmadı. Sabah baktım tertemiz olmuş. Kapı döşemelerinide sildim bugün mis gibi oldu. Havalar düzelince koltuklarıda sileceğim. tavsiye ederim öyle büyük paralar saçmanıza gerek yok

bu ne, bitkisel mi?

Nihayetinde kimyasal derken bu leke çözücülerin kimyasal yapısından bahsettim.Hani h2o,NACl vs. vs. genel itibariyle kimyasal yapıları aynı einstein bey

• kosla halı şampuanı çok iyi sonuç veriyor. pahalı da değil. benim laguna da denemiştim. tertemiz yapıyor. nasıl kullanılacağı paketinde yazıyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bu ne, bitkisel mi?

Nihayetinde kimyasal derken bu leke çözücülerin kimyasal yapısından bahsettim.Hani h2o,NACl vs. vs. genel itibariyle kimyasal yapıları aynı einstein bey

şimdi persil matik de kimyasal x'matik de kimyasal...

bridgestone michelin de kimyasal, hankook, toyo, petlas , syron, sava da kimyasal... bu ürünler arasında fiyat farkı var... ama hepsi kimyasal... siz bunlara aynı kalitede, aynı özellikleri sunuyorlar diyebilir misiniz? bunu anlamak için einstein olmaya gerek yok biraz düşünmek yeterli

• En güzeli halı yıkama. Halı yıkama makinesinin su pompası bozuldu. Yenisini bulunca arabayı komple temizleyeceğim

Evdeki halı ve koltuklarda uygulayınca oluşan değişimi arabada da görebilirim. Koltuk üstündeki suyu çektiği için lekelerle geliyor. 2kere uygulayınca daha etkili olur
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu ne, bitkisel mi?

şimdi persil matik de kimyasal x'matik de kimyasal...

bridgestone michelin de kimyasal, hankook, toyo, petlas , syron, sava da kimyasal... bu ürünler arasında fiyat farkı var... ama hepsi kimyasal... siz bunlara aynı kalitede, aynı özellikleri sunuyorlar diyebilir misiniz? bunu anlamak için einstein olmaya gerek yok biraz düşünmek yeterli

LA cins misin nesin yürügit işine bak işine geldiğin gibi anlama.Kimyager misin de kullanılan malzemeleri biliyorsun da burada ahkam kesiyorsun bana.Bir bildiğimiz var ki yazıyoruz sen git würt al allah allah..

• quote:

LA cins misin nesin yürügit işine bak işine geldiğin gibi anlama.Kimyager misin de kullanılan malzemeleri biliyorsun da burada ahkam kesiyorsun bana.Bir bildiğimiz var ki yazıyoruz sen git würt al allah allah..

kimyager değilim mühendisim de konuyla ne alakası var, siz önce kendinizi düzgün ifade edin, bildiklerinizi buraya da yazın ki anlaşabilelim...

3 liralık ürünle 30 liralık üründe aynı maddeler aynı miktarda aynı şekilde mi kullanılıyor? dersiniz ki 3 liralık üründen sağlayacağınız fayda 10k ise, 30 liralıktan sağlanan fayda 100k değil 20k'dır, bu yüzden o kadar para vermenize gerek yok... burada çok para verip alanları salak yerine koyuyorsunuz. sebebini açıklayabilirseniz kimse almaz. belki de uzun vadede 5 kullanımda ucuz ürün deformasyona yol açacak ama pahalı ürün açmayacak, kaç kez ne kadar süreyle test ettiniz?

kimyasal olduğu için konu bu kadar basit değil diyorum, aynı işi görüyor olabilirler ama uzun vadedeki sonuçlarını ben bilmiyorum, siz biliyorsanız lütfen anlatın,

her zaman merak etmişimdir bir ürün ucuzsa neden ucuz, bir ürün pahalıysa neden pahalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 17 Mart 2012; 1:35:32 >

• quote:

quote:

kimyager değilim mühendisim de konuyla ne alakası var, siz önce kendinizi düzgün ifade edin, bildiklerinizi buraya da yazın ki anlaşabilelim...

3 liralık ürünle 30 liralık üründe aynı maddeler aynı miktarda aynı şekilde mi kullanılıyor? dersiniz ki 3 liralık üründen sağlayacağınız fayda 10k ise, 30 liralıktan sağlanan fayda 100k değil 20k'dır, bu yüzden o kadar para vermenize gerek yok... burada çok para verip alanları salak yerine koyuyorsunuz. sebebini açıklayabilirseniz kimse almaz. belki de uzun vadede 5 kullanımda ucuz ürün deformasyona yol açacak ama pahalı ürün açmayacak, kaç kez ne kadar süreyle test ettiniz?

kimyasal olduğu için konu bu kadar basit değil diyorum, aynı işi görüyor olabilirler ama uzun vadedeki sonuçlarını ben bilmiyorum, siz biliyorsanız lütfen anlatın,

her zaman merak etmişimdir bir ürün ucuzsa neden ucuz, bir ürün pahalıysa neden pahalı?

Hacım eşim Kimya Müh. Bu tür malzemelerin esası genel manada aynı.Bunlar kirlere yapışıyor bizde bezle siliyoruz aynı sabun gibi.Arap sabunu da iş görür ama sökmek lazım komple döşemeyi sağlıklı işlem uygulamak için.Bildiğin halı yahu bu,ince kadın çorabı gibi değilse döşeme-tavan birşeycikler olmaz.Aradaki fark malzeme konsantrasyonundan başka birşey değil ki o da aradaki farkı vermeye deyecek birşey değil.Yıllardır araçlarımda arap sabunu falan kullanırım hiç de birşey olmaz.Oto yıkamacılar Sonaxx vs. gibi kaliteli firmalar bu malzemelere para yetiştiremez sizin yoldan gidersek.İlla ki diyorsanız ki oto ile ilgili bir temizleyici alayım,erdemboya diye biryer var şişlide çok uygun fiyata malzeme ithal ediyor oradan alın.

erdemboya.ticaretimiz.com
    404 Not Found
    http://erdemboya.ticaretimiz.com/product_list/group_65802

Suyla karıştır karıştır kullan yukarıdaki 5kg bidonu 15kg temizlik malzemesi çıkar sana 60-70 arabayı komple elden geçirirsin.

• biraz kafayı çalıştıracak olursakda traş köpüğü bir kimyasal diye lekeleri çıkaracak değil, traş köpüğü ciltteki lekeler için yapılmış bir malzeme değil sadece kayganlık verme amacıyla yapılmış hatta cildi en az tahriş etmesi için en hafif kimyasllar kullanılmıştır, döşemenin içinde kalan lekeleri çıkaramayacağı bariz.... kimyasal-doğal muhabbetinden nefret ettiğim kadar hiçbirşeyden etmem,, alın size siyanür doğal bir madde bir gramı şehri zhirlemeye yeter eee noldu şimdi doğal kimyasal takıntısı??? :))
  • Bim akar aga Hem ucuz hem de çözüm. Bende gidip alayım bari Tavan kapı kenarları sigaradan siyahlaştı
  • Arkadaşlar konu eski ama bu bilginin mutlaka olması gerektiğini düşündüğümden yazıyorum. traş köpüğü temizlemede kullanılabilir bir mahzuru olmaz. Ama diğer ürünlerin kullanılması zararlıdır. Aralarında en zararlı olanı kosla türevleridir. Biz Antalya da halı ve koltuk temizleme işi yapıyoruz. Haftada bir mutlaka kosla maduru halı gelir. Hiç zarar vermesede lekenin kalıcı olmasını sağlar. Daha sonra ne kullanırsanız kullanın bu lekeler çıkmaz. İnanmayan arkadaşlar pm atsınlar madurlarla görüştürüyüm daha bu hafta bembeyaz saray halısından çay lekesini kosla ile çıkarmaya çalışan kişinin halısını temizleyemeden iade ettik. Halbuki bizim işimizde en kolay leke çay lekesidir. sadece suyla dahi hemen çıkar
    Aspirin çeşitleri çok sulandırarak kullanılabilir ama mutlaka kirli suyun oradan uzaklaştırılması gerekir buda vakumla olur. Evimizdeki elektrikli süpürgelerin çoğu ıslak kuru dur. Bu süpürgelerle çektirilmesi gerekir . Unutmayın deterjanların hiçbiri sihirli değilki lekeyi yok etsin. Deterjanın kullanım amacı suyun leke çözücülüğünü artırmaktır. asıl işi yapan sudur. Deterjanlar suyun yüzy gerilimini düşürür.
    Sonuçta kir çıkar ama uçmaz. Sen unu oradan uzaklaştıracaksın. Bu iş silme ile olmaz. Süpürgeyla vakum yapın. Hiç deterjan aramanıza gerek yok bir kaşık bulaşık deterjanını 1 litre suya karıştırıp fısfısla sıkın sonra süpürge ile çektirin. Bunun yerine kullandığınız saç yıkama şampuanını da kullanabilirsiniz traş köpüğünüde bu iki üründe mükemmel temizlik yapar ama suyu vakumlama şart.
    Neyaparsanız yapın tek yapmayacağınız şey kosla kullanmak

• bende kendi koltuklarımı halı yıkama makinesi ile yıkadım. güzel de çıkarmıştı lekeleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: asil5

Arkadaşlar konu eski ama bu bilginin mutlaka olması gerektiğini düşündüğümden yazıyorum. traş köpüğü temizlemede kullanılabilir bir mahzuru olmaz. Ama diğer ürünlerin kullanılması zararlıdır. Aralarında en zararlı olanı kosla türevleridir. Biz Antalya da halı ve koltuk temizleme işi yapıyoruz. Haftada bir mutlaka kosla maduru halı gelir. Hiç zarar vermesede lekenin kalıcı olmasını sağlar. Daha sonra ne kullanırsanız kullanın bu lekeler çıkmaz. İnanmayan arkadaşlar pm atsınlar madurlarla görüştürüyüm daha bu hafta bembeyaz saray halısından çay lekesini kosla ile çıkarmaya çalışan kişinin halısını temizleyemeden iade ettik. Halbuki bizim işimizde en kolay leke çay lekesidir. sadece suyla dahi hemen çıkar
    Aspirin çeşitleri çok sulandırarak kullanılabilir ama mutlaka kirli suyun oradan uzaklaştırılması gerekir buda vakumla olur. Evimizdeki elektrikli süpürgelerin çoğu ıslak kuru dur. Bu süpürgelerle çektirilmesi gerekir . Unutmayın deterjanların hiçbiri sihirli değilki lekeyi yok etsin. Deterjanın kullanım amacı suyun leke çözücülüğünü artırmaktır. asıl işi yapan sudur. Deterjanlar suyun yüzy gerilimini düşürür.
    Sonuçta kir çıkar ama uçmaz. Sen unu oradan uzaklaştıracaksın. Bu iş silme ile olmaz. Süpürgeyla vakum yapın. Hiç deterjan aramanıza gerek yok bir kaşık bulaşık deterjanını 1 litre suya karıştırıp fısfısla sıkın sonra süpürge ile çektirin. Bunun yerine kullandığınız saç yıkama şampuanını da kullanabilirsiniz traş köpüğünüde bu iki üründe mükemmel temizlik yapar ama suyu vakumlama şart.

yeni bi koltuk yıkama kampanyası yapsanızda aracımızı getirsek hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: asil5

Arkadaşlar konu eski ama bu bilginin mutlaka olması gerektiğini düşündüğümden yazıyorum. traş köpüğü temizlemede kullanılabilir bir mahzuru olmaz. Ama diğer ürünlerin kullanılması zararlıdır. Aralarında en zararlı olanı kosla türevleridir. Biz Antalya da halı ve koltuk temizleme işi yapıyoruz. Haftada bir mutlaka kosla maduru halı gelir. Hiç zarar vermesede lekenin kalıcı olmasını sağlar. Daha sonra ne kullanırsanız kullanın bu lekeler çıkmaz. İnanmayan arkadaşlar pm atsınlar madurlarla görüştürüyüm daha bu hafta bembeyaz saray halısından çay lekesini kosla ile çıkarmaya çalışan kişinin halısını temizleyemeden iade ettik. Halbuki bizim işimizde en kolay leke çay lekesidir. sadece suyla dahi hemen çıkar

yalan konuşmayın ben koslayı 4 senedir beyaz koltuklarım dahil herşeyde kullanıyorum bu kadar başarılı bir ürün olamaz en ufak bir lekede kosla benim elim ayağım durumunda aracımdada 2 defa denedim gayet memnun kaldım kahve lekesinde özellikle bire bir ben sizin görüşlerinize pek inandırıcı bulmadım.

• Bilgilendirme amaçlı yazayım.Alttaki ürünü geçen kullandık,oldukça etkisiz ve koltukta iz bıraktı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.