Hard Diskinizdeki veri oranı hesaplarınızdan fazla görünüyorsa bu program tam size göre...
TreeSize Free Tree Size Professional (39.95 €)
Bazen harddiskte System Volume Information adı altında Hard Diskte görünmeyen (Gizli dosyaları göster deseniz de) dosyalar yer kaplar ve hiç bir işe yaramazlar. Bu genelde harddiskinde fazla dosya yer değişikliği yapanlarda daha da büyük olur.
Bu program yardımıyla Windows Explorer şeklinde açılan menüde her diskteki (partitionlarda da) System Volume Information klasörünün içini görebiliyor ve dosyaları silebiliyorsunuz.
Resim ve bilgi olsa arkadaşların daha çok ilgisini çeker diyorum... yine de
O hiçbir işe yaramaz dediğin klasör Sistem Geri Yükleme klasörü. Ayrıca istemeyen sistem bilgisi > sistem geri yükleme den kapatır ve de o klasörün içini de boşaltmış olur. Ama olası bir hatada ortada kalır.
Resim Aşağıda
@.hardCam.: Yalnız şöyle bir durum da var. Eğer sistem geri yükleme benim 250 GBlık harddiskimden 50 GB yer çalacaksa varsın açık olmasın. Ve açıkçası System Volume Information klasörünün Sistem Geri Yükleme klasörü olduğunu da bilmiyordum öğrenmiş oldum, teşekkürler...
Sistem geri yüklemeyi şimdiye kadar hiç kullanmadım Windowsla ilgili bir sorunum olduğunda genelde Acronis True Image ile aldığım backup ı kuruyorum.
O zaman şöyle diyelim: Sistem Geri Yüklemeyi kullanmayan ve hard diskinde hesap dışı veri görünen kişilere önerilir.
Tabi sistem geri yüklemeyi kullanmayan çok kişi var. Ama benim gibi programlarla uğraşıyorsanız ikide bir sistem bozuluyor. ve sistem geri yükleme kaç defa pcmi kurtardı. Ayrıca sistem geri yükleme ayarlarından boyutunu da ayarlayabiliyorsun (% olarak) . 50GB tabiki çok fazla. Benim şu an 4GB bir bölüm var. O da yeter de artar. Ama sanırım bu program tek bu işe yaramıyordur. Resme bakılırsa başka bölümleri de temizliyor (system32 gibi). Bu da diskin performansını arttırır. Güzel program sağol.
güzel bir program deniyeceğim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme