Şimdi Ara

trekstor i beat cebrax 2gb.& samsung yp-u2 karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung marka müzik çalarımı trekstor ıbeat cebrax ile değiştirmeye karar verdim.Şimdi sizlere bu iki cihaz arasında farklılıkları göstereceğim:

Trekstor,alman markası bir cihaz.Samsungla kıyaslanınca bazı özellikleri eksik.Bunların başında dnse teknolojisinin olmamasını sayabiliriz.Bu teknoloji sanki konser alanındaymışsınız gibi bir kalite veriyordu.Ancak bazı kullanıcılar bu teknolojiyi yapay bulmuşlar ve beğenmemişlerdi.Açıkçası bende kendi ekolayzır ayarlarımla kullanıyordum samsungu.
    Ekolayzıra gelince;trekstorda kendiniz ekolayzır ayarı yapamıyorsunuz.Mp 3 çaların üzerinde önceden ayarlanmış türlere göre ekolayzırı seçiyorsunuz.Bu türler;normal,rock(roc),jaz,klasik(cls),pop ve bas.Bunun dışında ayrı olarak ekolayzır ayarı maalesef yapamıyorsunuz.
    Cihaz,üstte bulunan çaldır/duraklat tuşuna uzunca bir süre basmayla açılıyor.Açılışta trekstor yazısı geliyor ve sizi müzik listesi karşılıyor.Samsungla kıyaslarsak samsungun açılma süresi daha uzun.

Menüye girebilmeniz için dümenin üzerinde bulunan ve ''M'' harfiyle gösterilen tuşa uzunca bir süre basmanız gerekiyor.Bir kere basarsanız klasörde bulunan tüm şarkıları görebiliyorsunuz.Samsungtada aynı şekilde.Samsungta Bir kere m tuşuna basarsanız listeyi görüntülüyorsunuz ve uzunca bir süre basarsanız menüye girebiliyorsunuz.Ancak burada bir farklılık var;
    samsungta m tuşuna bastığınızda bütün müzikleri ve dosyaları bir arada görüntülüyorsunuz.Trekstorda ise klasörü görüntülemek için üstte bulunan çaldır-duraklat tuşuna basmanız gerekiyor.Kullanışlılık açsından eksi bir yön bence.
    Trekstorla devam edeyim;menü oldukça sade tasarlanmış.Resimdede görebileceğiniz gibi bütün herşey elinizin altında.Simgeler zaten herşeyi çok iyi anlatıyor.Türkçe karakterler çok iyi kullanılmış.ç,ş harflerini görüntülerken sıkıntı yok.Burada sol baştan;müzik,ses kaydı,ayarlar,sistem,çıkış sekmeleri bulunuyor.Ayarlara girdiğinizde sizi çalma modu,ekolayzır,kayıt ayarları,lcd aydınlatması,kontrast,enerji tasarrufu,uyku zamanlaması,yazı şeridi hızı ve çıkış sekmesi karşılıyor.BU menü oldukça güzel ve derin hazırlanmış.Neredeyse ayarlanmayan unsur yok.Samsungun ayarları bu kadar detaylı değil.Uyku özelliği ve enerji tasarrufu güzel düşünülmüş.Uyku zamanlamasında ne kadar süre sonra cihaz kapanacak onu ayarlıyorsunuz.Enerji tasarrufuda aynı mantıkla çalışıyor.Siz müziği duraklattıktan kaç dak.sonra cihazın kapanacağını buradan ayarlıyorsunuz.

Trekstorun ses kalitesine geldiğimizde;dediğim gibi ayrı bir ekolayzır ayarının olmaması eksiklik.Benim gibi kendine has ayar yapmak isteyen kullanıcılar hayal kırıklığına uğrayacaklardır.Ancak mevcut ayarlar iyi hazırlanmış.Basta müziğin sesi yükseliyor.Böylece şarkıdaki soloları,davulları çok daha iyi hissedebiliyorsunuz.Ben rock dinleyen biriyimdir.Rock ayarında beni pek tatmin etmedi.Ben bastan daha memnun kaldım.Hem müziğin yüksekliği hemde enstrümanların sesini hissedebiliyorsunuz.
    Ses kalitesini samsungla karşılaştırdığımda şöyle bir sonuca vardım;ses yüksekliği olarak samsungtan kesinlikle üstün.Ancak samsung asıl gücünü kendi ekolayzır ayarlarında gösteriyor.Dolayısıyla samsung bir parça daha iyi gibi geldi bana.Ancak trekstorda kötü demiyorum.Puanlama yapacak olsam samsung9/10,trekstor8/10 alırdı.
    Malzeme kalitesi;
    Trekstor sert plastikten imal edilmiş ve samsungtan daha kalın.Oldukça kaliteli olduğunu söyleyebilirim.Samsung çizilmelere çok hassastır.Bunda piyano siyah tasarımın rolü biyik tabi ama darbelere de o kadar dayanıklı değildir.Ancak trekstor gerek malzeme kalitesi gerekse işçilik bakımından samsungtan çok daha üstün.Tasarımda vasat ancak bu yanını dayanıklılıkla kapatıyor.Ayrıca ortadaki dümen(m tuşunun bulunduğu çıkık kısım) oynama yapmıyor.Alırken en çok korktuğum nokta dümendi.Sonuçta malzeme kalitesi olarak trekstor daha üstün.
    Bir şeye daha değinmek istiyorum;trekstor aaa kalem pille çalışan bir cihaz.Samsungta değiştirilemeyen li-polymer pil var.Pil süresi her iki cihazda eş.yaklaşık 10 saat kesintisiz müzik dinleyebilirsiniz her iki cihazdada.Ancak samsungta şarjınız bitti mi müzik keyfinizde biter.Ama trekstorda herhangi bir yerden aaa pil bulursanız bir 10 saat daha ve hiç şarj olmayı beklemeden müzik keyfinize devam edebilirsiniz.Zaten kalın tasarımın bir nedeni de trekstorun kalem pille çalışıyor olması.
    Ekran;

Ekran oldukça iyi.LCD ( 1.3 inç,30 mm x 8 mm, 132 x 32 piksel, arka fon aydınlatmalı).Samsungta led ekran kullanılmıştı ve gündüz okunması problemdi .Trekstorda ekranın okunması problem olmuyor.Zaten kontrast ayarlarını yapabiliyorsunuz.Gündüz güneş ışığı altında bile gayet iyi okunuyor.Işığı söndüğünde dahi ekranı okuyabilirsiniz.SAmsungta led ekran kullanıldığı için ışık söndüğünde şarkıyı okumanız imkansızdır.Ayrıca güneş ışığı altındada ekran parlama yapar.Bu açıdan trekstor daha iyi diyebilirim.

Sonuç olarak trekstorun kötü yanları;
    ekolayzır ayarının olmaması
    kalın dizayn
    Menünün kullanımının nisbeten zor olması.(özellikle müziklerde dosya olarak görüntülerken ekstradan tuşlara basmanız)

İyi yanları;
    dayanıklı yapı
    ağırlık(26 gr.)
    ekran
    kalem pille çalışması
    ıd3 tag

Samsungun kötü yanları;
    gündüz okunamayan ekran
    kolay çizilir kasa yapısı
    değiştirilemeyen pil
    iyi yanı;
    dizayn
    ses kalitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 28 Ocak 2010; 18:08:04 >

• Hort olmasın
    Bu müzik çaların içinde müzik geliyor muydu?
    Geliyorsa ALLAH'INI SEVEN SÖYLESİN çok önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hp2010un çakması -- 26 Haziran 2012; 20:40:49 >
  • gelse ne olur gelmese ne olur ne saçma soru bu böyle pazardan aldığımız armutlar saplı mı sapsız mı diye merek etsen sana daha çok saygı duyardım..
  • Kızma abi
    Sadece müziğin adını sordum çok seviyordum o müziği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.