Şimdi Ara

Trifaze Enerjiden monofaze enerji nasıl alınır (Tecrübeli Arkadaşların yardımını rica ediyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzmanlık alanım digital görüntüleme sistemleri fakat almış olduğumuz bir ihale sonucunda elektrik enerji hesabı yapmam gerekiyor.Siz değerli forum üyelerinden yardımlarınızı rica ediyorum.
    Müşterim bana trifaz elektrik verebiliyor fakat cihazlarım tek faz olarak çalışıyor.(Bilgisayar,monitör sistemleri var sistemimde). Bana verilen trifaz kablodan 55kw güç beslenebiliyor, Sistemimin güç hesabına göre 5 kol tek faz olarak ayırıp panolardan dağıtacağım. (7+7+12+11+10 kw olarak.) Bu şekilde seçmem gereken kablo kesiti , kullanacağım sigorta amperi ve şeması nasıl olacağı konusunda yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: yen_gec21

Merhaba ;
    Uzmanlık alanım digital görüntüleme sistemleri fakat almış olduğumuz bir ihale sonucunda elektrik enerji hesabı yapmam gerekiyor.Siz değerli forum üyelerinden yardımlarınızı rica ediyorum.
    Müşterim bana trifaz elektrik verebiliyor fakat cihazlarım tek faz olarak çalışıyor.(Bilgisayar,monitör sistemleri var sistemimde). Bana verilen trifaz kablodan 55kw güç beslenebiliyor, Sistemimin güç hesabına göre 5 kol tek faz olarak ayırıp panolardan dağıtacağım. (7+7+12+11+10 kw olarak.) Bu şekilde seçmem gereken kablo kesiti , kullanacağım sigorta amperi ve şeması nasıl olacağı konusunda yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler

5 kolu 3 faza eşit olarak dağıtmanız lazım bu şekilde ayırmanız şart değilse faz yükleme cetveli oluşturarak daha hassas dağıtabilirsiniz, sistemde UPS ve jeneratör varsa daha dengeli dağıtmak daha doğru olur.

Mevcut durumu bozamayacaksanız;

R fazına 11+7=18 kW

S fazına 10+7=17 kW

T fazına 12 kW şeklinde dağıtabilirsiniz.

Kablo kesiti için mesafeleri tek tek belirtmeniz lazım mümkünse basit bir çizimle.

Saygılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.