Şimdi Ara

Triger kayışı değişimi? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
63.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende eskiden Tempra vardı onun kullanım kılavuzunda yılı hatırlamıyorum ama 50 yada 60 binde değiştirilmesi gerekiyor diye yazıyordu, benim ustam doğan SLX lerde (aynı motoru kullanıyorlar) hiç bir zaman o kilometrelere dayanmadığını çoğunlukla 40 binli rakalarda kayış kopması yada atması sonucunda pahalı arızlara sebep olduğunu söylediğinden ben hep 35-40 bin gibi kilometrelerde kayışı değiştirttim, başıma da hiç bir iş gelmedi. Scenic tede 4 yıl dediği için 4. yılında 43 bin km de iken kayışı değiştirdim, bu tür değişimler yapılmadığında çok büyük riskler alırsınız, gecenin bir yarısında dağın başında kalabileceğiniz gibi Allah korusun istenmeyen bir kaza da yaşayabilirsiniz, kayış kopması sonucu çıkacak tamir masrafıda cabası.
  • zincir de kullanılabilir kayış yerine.
    ama tercih etmemişler.
    mercedes firması zincir kullanıyor mesela.
  • 2005 laguna 2
    1 Tk trıger seti 135 ytl
    1 v kayışı 20 ytl
    1 sarz dinamo kasnağı 30 ytl
    2 eksan tıpası 20 ytl
    1 devirday m 90 ytl
    --------------
    295 ytl

Daha biraz önce sanayiden geldim arabam 61000 de triger değişecek artı bugün sarz dinamosu kasnağı deforme olmuştu oda değişti bu fiyat işcilik hariç yarın sabah triger değişecek set halinde işcilikle 450 ytl civarı olacak bilginize.

Ayrıyetten sabah renault yetkili servisede gittim 190 ytl set + 150 işcilik ama sadece triger seti bunlar sadece lele si bide bunun lolo su eklenin ce fiyat nekadar olur gerisini siz düşünün
  • quote:

Orjinalden alıntı: poweredTKM

2005 laguna 2
    1 Tk trıger seti 135 ytl
    1 v kayışı 20 ytl
    1 sarz dinamo kasnağı 30 ytl
    2 eksan tıpası 20 ytl
    1 devirday m 90 ytl
    --------------
    295 ytl

Daha biraz önce sanayiden geldim arabam 61000 de triger değişecek artı bugün sarz dinamosu kasnağı deforme olmuştu oda değişti bu fiyat işcilik hariç yarın sabah triger değişecek set halinde işcilikle 450 ytl civarı olacak bilginize.

Ayrıyetten sabah renault yetkili servisede gittim 190 ytl set + 150 işcilik ama sadece triger seti bunlar sadece lele si bide bunun lolo su eklenin ce fiyat nekadar olur gerisini siz düşünün

Malzemeleri nereden tedarik ettiniz ve nereye taktırıyorsunuz? Adres yazmanız mümkün olur mu?

• malzemeler renault yedek parçacısından tedarik ediliyor(orjinal isterseniz aracınız yapılırken yanında durun yada parçacıya beraber gidip reno mu değilmi bakın ) işciliğide benim arabamı sürekli götürdüğüm usta var o yapıyor şaşmaz oto sanayide bugün işlemim hal oldu toplam 300 ytl tuttu tahminimden de az yanlız devirdaym pompası değişmedi. eğer istersen adresini pm yle atabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poweredTKM -- 23 Eylül 2008; 18:31:42 >
  • GÜNCEL FİYAT

09/07/2016 tarihinde 2006 Renault Scenic 1.6 16 V 115 Bg aracımın triger setini su pompası dahil değiştirmiş bulunuyorum tutar 650 TL
    bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: pago

GÜNCEL FİYAT

09/07/2016 tarihinde 2006 Renault Scenic 1.6 16 V 115 Bg aracımın triger setini su pompası dahil değiştirmiş bulunuyorum tutar 650 TL
    bilginiz olsun

Nerede değiştirdin hocam servis ismi söyler misin ?
  • ebucendel kullanıcısına yanıt
    KOCAELİNDE OTURUYORUM ÜSTADIM KOCAELİ SANAYİDE UZMANSANDA DEĞİŞİM YAPTIRDIM
  • Bu arada triger değişirken su pompasıda değişiyor ve haliyle aracın sisteminde olan tüm su boşalıyor yeniden su ve antifiriz koyuyorsunuz aslında aracın altına bir kova vb. bir şey konulsa ekstra antifirize para vermemiş olursunuz ama benim acemiliğime geldi hayatımda ilk defa triger değiştim

ayrıca işlem bittikten sonra devamlı aracın genleşme kabını kontrol edin sistem çalıştıkça araç su eksiltebiliyor usta suyu antifrizi doldurdu bende gördüm tamamdır diye devam ettim ama araç bir süre sonra hararet yapmaya başladı genleşme kabını açtığımda su kalmamıştı üzerine ilave ettim hava yapmış havasını aldık yine hararet yapıyordu sonra müşiri bozmuşuz hararet müşirini değişince araç normale döndü

genleşme kabını triger değişiminden sonra mutlaka kontrol edin
  • Herkese iyi akşamlar triger kayısı ile ilgili birkaç sorum var bilen birisi cevap verirse çok sevinirim

Arabam 2014 seat 1.6 TDI Ibiza ve 90000 bakımı gelmek üzere servisi aradım triger kayısı ve filtreler değişecek fiyat için 1200 TL dediler biraz yüksek geldi ve servisteki tanıdık birisini aradım triger kayışinin değişmeye ihtiyacı yoksa değiştirmeyiz dedi ve fiyatı 700 TL civarına çıkar dedi.

Şimdi değiştirsem mi yoksa degistirmesem mi? Arabam DSG şanzıman olduğu için iyi niyet garantisi devam etsin diye servise de gitmek istiyorum. Yoksa dışarı da aynı işlemi 500 TL ye yapıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m m m m

Herkese iyi akşamlar triger kayısı ile ilgili birkaç sorum var bilen birisi cevap verirse çok sevinirim

Arabam 2014 seat 1.6 TDI Ibiza ve 90000 bakımı gelmek üzere servisi aradım triger kayısı ve filtreler değişecek fiyat için 1200 TL dediler biraz yüksek geldi ve servisteki tanıdık birisini aradım triger kayışinin değişmeye ihtiyacı yoksa değiştirmeyiz dedi ve fiyatı 700 TL civarına çıkar dedi.

Şimdi değiştirsem mi yoksa degistirmesem mi? Arabam DSG şanzıman olduğu için iyi niyet garantisi devam etsin diye servise de gitmek istiyorum. Yoksa dışarı da aynı işlemi 500 TL ye yapıyorlar

Fabrika çıkışı 90.000 km de ondan sonrakiler 60.000 de bir değişir. Bir de yılda burada önemlidir. Km'sini doldurmamış ise 4 yılda bir de değiştirilmesi önerilir.

Zaten sizin ki her ikisini de doldurmuş, bence değiştirilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: HaydonunAbisi

quote:

Orijinalden alıntı: m m m m

Herkese iyi akşamlar triger kayısı ile ilgili birkaç sorum var bilen birisi cevap verirse çok sevinirim

Fabrika çıkışı 90.000 km de ondan sonrakiler 60.000 de bir değişir. Bir de yılda burada önemlidir. Km'sini doldurmamış ise 4 yılda bir de değiştirilmesi önerilir.

Zaten sizin ki her ikisini de doldurmuş, bence değiştirilmeli.

Teşekkür ederim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.