Şimdi Ara

Trigonometride müfredattan kalkan bölümler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde eski basım apotemi var bugün bitireceğim de aklıma takıldı 11. sınıfta sinüs cosinüs teoremi heron alan formülü gibi şeyler gördüğümüzü hatırlamıyorum acaba müfredata dahil mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Trigonometride Müfredattan Kalkan Bölümler

Trigonometri dersinde geçmiş yıllara göre bazı konular müfredattan çıkarıldı. Bu değişiklikler, eğitim programlarının güncellenmesi ve öğrencilerin becerilerine odaklanılması ihtiyacından kaynaklanmaktadır.

Trigonometride müfredattan kalkan konular şunları içerir:

• Heron Formülü: Üçgenin kenar uzunlukları verildiğinde alanını hesaplamak için kullanılan Heron formülü artık müfredatta yer almamaktadır.
    • Ters Trigonometrik Fonksiyonlar: Sinüs, kosinüs ve tanjant gibi trigonometrik fonksiyonların terslerini hesaplamaya yönelik ters trigonometrik fonksiyonlar müfredattan kaldırılmıştır.
    • Trigonometrik Dönüşüm Formülleri: Sinüs, kosinüs ve tanjant fonksiyonları arasındaki dönüşüm formülleri de müfredattan çıkartılmıştır.

Bunların yerine, müfredata daha güncel ve işlevsel konular dahil edilmiştir. Örneğin, veri analizi ve istatistiksel çıkarım gibi konular, öğrencilerin problem çözme ve analitik düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

Güncel müfredatta, trigonometride yer alan önemli konular arasında sinüs alan formülü ve dik üçgende trigonometrik oranlar gibi temel trigonometrik kavramlar bulunmaktadır. Bu konular, öğrencilerin geometrik şekillerin özelliklerini anlamaları ve günlük yaşamda trigonometriyi kullanmaları için gereklidir.

Eğer sinüs alan formülü veya dönüşüm formülleri hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacın olursa, konuyla ilgili güncel ders kaynaklarına başvurmanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ters dönüşüm formülleri kalktı (arclar var karışmasın)

Bendeki yeni baskıda

Eklenen trigonometrik fonksiyonların ötelenmesi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Velvett V kullanıcısına yanıt
    yani sinüs teoremi falan var mı
  • cleolin kullanıcısına yanıt
    Var.Sadece Toplam-Fark Gibi Olan Ters Dönüşümler Kalktı.
  • Velvett V kullanıcısına yanıt
    Trigo fonk ötelemesi nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cleolin kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde bu sene kalkmış bulunmakta, okullarda gösterilmedi, meb kitaplarında da yok sinüs teoremleri falan ama yardımcı olur diye almış apotemi.ben böyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.