Şimdi Ara

Tripod alırken nelere dikkat edilmeli ve tripod öneriniz. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
11
Favori
109.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ufunqitos

Kompakt bir makine kullanıyorum ve dış çekimler için tripod almak istiyorum. Olay şu, makine kompakt olduğu için fazla bir ağırlığı yok ve ben çok fazla bir bütçe ayırmak istemiyorum zaten. Bir yandan almak istiyorum bir yandan ise almamak. Sanki tripod üzerinde kompakt makine koyunca komik bir duruma düşecekmişim gibi geliyor.
    Boyut kısmı da düşündürücü, katlandığında minimum boyutta ve hafiflikte olacak, uygun fiyatlı bir tripod bulur muyum?
    Kompaktla tripod komik olur mu?

Ben dün Media Markttan Petrix SL-2111 Modeli 22 TL'ye aldım. Fiyatına göre bence iyi. Ondan 2-3 TL'daha pahalı Olan SL-2157'den daha ağır ama sanki daha etli butlu Bu arada alırken bütün ayaklarını tek tek açıp bak. Ben bakmadım ama ayağının biri çok zor açılıyor ve açılırken çizildi. Çalışmasına engel değil ama canımı sıktı. Geri götürmeyi düşünüyorum.

• -kullanılan ekipmanı taşıyabilmeli.50mm+350d, 70-200+5d'nin 1/5 ağırlığındadır.
    -bütçe için sorun olmazsa ayak ve kafa kısmı ayrı olmalı.uzun vadede upgrade imkanı olur.
    -hafif olmalı, kurulumu kolay olmalı.saatlerce taşınacak defalarca kurulacak gerekirse.
    -kullanıcının boyuna uygun olmalı.makine üzerindeyken vizör göz hizanızda olmalı.
    -ağırlık asmak için kancası olmalı.uzun pozlamalarda rüzgarlı havalarda kıymetini anlarsınız.
  • arkadaşlar tripodlarda max kaldırma kapasitesinin her zaman üstünde alın. o kapasite ideal duruş pozisyonunda yani normal duruşda. dik kadraj yada eğik öne doğru uzatmak istiyorsanız kamerayı, ağırlık merkezi değişeceğinden, rüzgar gibi etkilerlede stabil durmayabilir ekipmanınız her ne kadar max taşıma kapasitesini aşmamış bile olsanız.

ek olarak slik sprint pro ii - 3 way aldım 120 TL + 10TL kargo parasına tripod fotodan ve kullandığım en güzel, kullanışlı, hafif tripod. tavsiye ederim çok ağır ekipmanı olmayanlara benim gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiN®

quote:

Kompakt bir makine kullanıyorum ve dış çekimler için tripod almak istiyorum. Olay şu, makine kompakt olduğu için fazla bir ağırlığı yok ve ben çok fazla bir bütçe ayırmak istemiyorum zaten. Bir yandan almak istiyorum bir yandan ise almamak. Sanki tripod üzerinde kompakt makine koyunca komik bir duruma düşecekmişim gibi geliyor.
    Boyut kısmı da düşündürücü, katlandığında minimum boyutta ve hafiflikte olacak, uygun fiyatlı bir tripod bulur muyum?

Ben dün Media Markttan Petrix SL-2111 Modeli 22 TL'ye aldım. Fiyatına göre bence iyi. Ondan 2-3 TL'daha pahalı Olan SL-2157'den daha ağır ama sanki daha etli butlu Bu arada alırken bütün ayaklarını tek tek açıp bak. Ben bakmadım ama ayağının biri çok zor açılıyor ve açılırken çizildi. Çalışmasına engel değil ama canımı sıktı. Geri götürmeyi düşünüyorum.

verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Açmak aklıma gelmezdi sanıyorum. Kapalı hali kaç cm? Açık hali kaç cm?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Açmak aklıma gelmezdi sanıyorum. Kapalı hali kaç cm? Açık hali kaç cm?

Kapalı hali 39 cm Açık halide 96 ve asansörlü full açık hali 108cm olması lazım 110cm da olabilir. 22 tl ye göre çok iyi bence. Elinize aldığınızda anlıyacaksınız. Çünkü masa üstü mini trpiodlar bile 15 tl gibi rakamlara satılıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kapalı hali 39 cm Açık halide 96 ve asansörlü full açık hali 108cm olması lazım 110cm da olabilir. 22 tl ye göre çok iyi bence. Elinize aldığınızda anlıyacaksınız. Çünkü masa üstü mini trpiodlar bile 15 tl gibi rakamlara satılıyor.

aa çok iyiymiş kapalı hali 39cm se kullandığım bir çok çantada taşıyabilirim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• İyi aksamlar arkadaslar.

Canon 50d + tamron 17-50 + canon 55-250

İle kullanacagim 100-150 lira butceye uygun tripod ariyorum.

Vanguard mk 4 inceledim ama ayaklar sabit acili. Duz bi zeminde bile terazisi tutmadi.

Tuzlu olmayan ama kullanisli bir tripod ariyorum. Tavsiyelere ihtiyacim var. İyi aksamlar tekrardan

• quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

İyi aksamlar arkadaslar.

Canon 50d + tamron 17-50 + canon 55-250

İle kullanacagim 100-150 lira butceye uygun tripod ariyorum.

Vanguard mk 4 inceledim ama ayaklar sabit acili. Duz bi zeminde bile terazisi tutmadi.

Tuzlu olmayan ama kullanisli bir tripod ariyorum. Tavsiyelere ihtiyacim var. İyi aksamlar tekrardan

Slik Sprint Pro II 3Way'e bak derim.
  • Slm arkadaşlar. Bende tripod almayı istiyorum, araştırdım ve en hesaplısini hızlıal.com' da buldum. Bu siteye güvenebilir miyim ne dersiniz burdan almalı miyim?
  • Kimseden ses soluk yok alacam artık iş işten geçti :)
  • Hızlı al' dan birkaç kere alış veriş yaptım ,bir sorunla karşılaşmadım..Gold bilgisayar'ın alışveriş sitesidir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2601cuneyt

Hızlı al' dan birkaç kere alış veriş yaptım ,bir sorunla karşılaşmadım..Gold bilgisayar'ın alışveriş sitesidir..

Sağol hocam kargom bugün geldi. Hızlıal hakkında kafamda soru işaretleri vardı ama yersizmiş yani. Bundan sonra hiç düşünmeden ordan alacam çünkü çok hızlı gönderdiler memnun kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

quote:

Hızlı al' dan birkaç kere alış veriş yaptım ,bir sorunla karşılaşmadım..Gold bilgisayar'ın alışveriş sitesidir..

Sağol hocam kargom bugün geldi. Hızlıal hakkında kafamda soru işaretleri vardı ama yersizmiş yani. Bundan sonra hiç düşünmeden ordan alacam çünkü çok hızlı gönderdiler memnun kaldım.

Hangi tripodu aldınız ? Makinanız ne ? Fiyat ? Bilgi verirseniz istifade etmiş oluruz ...

• quote:

quote:

quote:

Hangi tripodu aldınız ? Makinanız ne ? Fiyat ? Bilgi verirseniz istifade etmiş oluruz ...

Merhaba. Ürün resimlerini koymak isterdim ama evde internet bağlantım yok şu an. Aldığım ürün 'Braun 3000' ve kullandığım makine imzamda yer alan Kodak z990. Tripodu 31 tl'ye aldım. Boy uzunluğu asansör ile birlikte 180cm yi buluyo ve 3kg taşıma kapasitesine sahip. Ürün hakkında tek eleştirim kafa kısmının daha kaliteli olması yönünde. Ama genel itibariyle kaliteli bir ürün ve kutuda taşıma çantasıda çıkıyo.

• Foto Zeynep'ten Digipod-A-2541NP Profesyonel Tripod + PH-223 3-Way Head + Orjinal Çanta Hediyeli bu tripodun siparişini verdim bugün elime ulaşacak. Yorumlar iyi görünüyor bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokeri06

Foto Zeynep'ten Digipod-A-2541NP Profesyonel Tripod + PH-223 3-Way Head + Orjinal Çanta Hediyeli bu tripodun siparişini verdim bugün elime ulaşacak. Yorumlar iyi görünüyor bakalım.

Fiyat ne kadar hocam?
  • quote:

quote:

Foto Zeynep'ten Digipod-A-2541NP Profesyonel Tripod + PH-223 3-Way Head + Orjinal Çanta Hediyeli bu tripodun siparişini verdim bugün elime ulaşacak. Yorumlar iyi görünüyor bakalım.

Fiyat ne kadar hocam?

dün elime ulaştı tripod. 3 taksitli aldım artı birde yorum yapınca 5 lira hediye çeki vardı toplamda 169 liraya geldi.
  • u9000 kesinlikle tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtaletMomenti

Digipod A2541P kullanıyorum tavsiye ederim

makina ve oblektif ne kullanıyorsunuz?

kafa yapısı nasıl? kullanım sonucu gevşeme,sıkamama ve tutmamazlık yapıyormu?

manevra kabiliyeti nasıl?

elimizle sıkarken veya gevşetirken pratikmi? çok uğraştırırmı?

çantasına tamamen giriyormu? sökmek gereken biyeri oluyormu?

mesela tepeden tam dik çekim yapılabiliyormu? (çiçek makrolarında)

ayak yapısı sağlam görünüyormu? zamanla elimizde kalmaz dimi?

kullanıcı yorumu çok önemli ona göre alacağım çünkü...

çok sordum ama cevaplarsanız çok sevinirim:))

• quote:

quote:

quote:

Fiyat ne kadar hocam?

dün elime ulaştı tripod. 3 taksitli aldım artı birde yorum yapınca 5 lira hediye çeki vardı toplamda 169 liraya geldi.

yeni bir kullanıcı olarak size de sorayım dedim:)) bendede D90 ve sigma18-50,nikon 70-210 var...

kafa yapısı nasıl? kullanım sonucu gevşeme,sıkamama ve tutmamazlık yapıyormu?

manevra kabiliyeti nasıl?

elimizle sıkarken veya gevşetirken pratikmi? çok uğraştırırmı?

çantasına tamamen giriyormu? sökmek gereken biyeri oluyormu?

mesela tepeden tam dik çekim yapılabiliyormu? (çiçek makrolarında)

ayak yapısı sağlam görünüyormu? zamanla elimizde kalmaz dimi?

kullanıcı yorumu çok önemli ona göre alacağım çünkü...

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.