Şimdi Ara

Trump'ın açıklamasına teknoloji devlerinden tepki yağıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BekirHan

Trump' un davranışının doğru olduğunu, küresel ısımanın olmadığını, danışmanlarının pis adamlar olduğunu düşünen insanlar var bu forumda yav. Ve azımsanmayacak kadar fazlalar. Komplo teorileriyle bulandırılmış beyinler farklı düşünüyor cidden...

Bu küresel ısınmanın olmadığını iddia eden insanları nedense bir tek ben göremiyorum bu forumda. Rica etsem küresel ısınma yoktur diyen bir üye gösterebilirmisiniz. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Küresel ısınmanın olduğu bir iddia değil, kanıtlanmış bir gerçek.

Fosil yakıtların küresel ısınmanın baş sorumlusu olduğu bir gerçek değil, sadece bir iddia. Bilimsel olarak henüz kanıtlanmamış bir iddia. Doyurucu bilimsel argümanlara sahip olmayan ve bilimsel camiada alternatif teoriler ile tartışılmaya devam eden bir iddia.

Küresel ısınmanın varlığı ile ilgili güçlü kanıtlar var. Fosil yakıtların küresel ısınmanın baş aktörlerinden biri olduğuna yönelik korelasyondan ileri giden güçlü bir argüman yok. Korelasyon iki değişkenin arasındaki ilişkinin yönünü ve kuvvetini belirleyen bir parametre. Korelasyon sebep-sonuç ilişkisi barındırmaz.

Bugün bizim en güçlü argümanımız son yüzyıldaki iklimsel varyasyonun çeşitliliği ve değişim hızı. Fosil yakıtlara karşıyız çünkü fosil yakıt tüketimi ile iklimsel değişimin arasında son yüzyılda bir orantı, bir ilişki bir korelasyon olduğunu düşünüyoruz.

Daha önce de yazdım, tekrar yazmak isterim.

1- Popüler kültürde küresel ısınmanın, fosil yakıtların tüketiminden kaynaklı olduğu bilimsel olarak ispatlanmış gibi bir yanlış algı var.

2- Bilimsel camiada küresel ısınmaya sebep olan alternatif tezleri, komplo teorisi zanneden tonla popüler kültüre ait üye var.

ılıman iklim teorisi ve güneş aktivitesi yaklaşımı, oldukça eski bir tarihi olan teoriler.

Lütfen okuyunuz.

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=126654440

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=126657880

Ne kadar yanlış olsa da basitçe bir genelleme yapacak olursak;

İnsanların itiraz ettiği nokta küresel ısınmanın varlığı değil, küresel ısınmaya yol açan sebepler. Kimse küresel ısınmanın var olduğuna karşı değil.

Dünyanın ısınması ilk değil...

Karbonun yeraltından çıkıp atmosfere karışması ilk değil...

Bence en komiğide buzul devrin bitmesinden sonra (aslında hala buzul çağdayız, son demlerinin demlerini yaşıyoruz) dünyanın ortalama sıcaklığının sabit kalacağı diye bir kural varmış gibi davranmak.

Basit bir soru sormak isterim.

Buzul çağın en güçlü dönemindeyiz. Hayal edelim. Ekvatoral bölgeler ve dönencelere doğru olan ekvatoral bölgeler hariç dünyanın her yeri buzullar ile kaplı. Dünya gelen güneş ışığının çok büyük bir kısmını geri yansıtıyor (hani bu günlerde şikayet ediyoruz ya, ışığı geri yansıtamıyoruz, enerjiyi tutuyoruz diye).

Ne oldu da buzullar erimeye başladı? Ne oldu da buzul çağı gerileme dönemine girdi? 1 buçuk milyon yıl önceden bahsediyorum. Ne oldu da halosen çağa girdik?

O zaman fabrika yoktu, otomobil yoktu, fosil yakıt kullanan tek bir araç dahi yoktu? İnsan yoktu.

Şu an küresel ısınmaya bağlı olan sebep fosil yakıtların tüketimi ile atmosfere karışan sera gazları ise o zaman sebep neydi?

Daha açık bir soru sormak isterim;

Şu andan itibaren 0 karbon salınımına geçersek, dünyanın sıcaklığının artmayacağı yönünde bir bilimsel argüman var mı?

Demek istediğim şu;

Küresel ısınma doğal bir süreç olabilir, fosil yakıtların tüketiminden bağımsız olarak küresel ısınmaya yol açan daha belirgin daha büyük daha etkin doğal sebepler olabilir. Buna karşı görüş olarak da son yüzyıldaki iklim değişiminin eski yüzyılalra oranla kıyaslandığı bilimsel çalışmalar sunulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 3 Haziran 2017; 4:49:18 >

• Permiyen dönemin sonundaki büyük yokoluşda, sebep insan değildi. Yeraltında şu anda tükettiğimizden yüzbinlerce kat fazla karbon kısa denilebilecek bir dönemde yanarak atmosfere salındı. Bu olay doğaldı. Tamamen tektonik hareketlerin, kıta hareketlerinin sonucuydu.

Benim amacım, fosil yakıtları savunmak değil. Gerçeği öğrenmek. Ben küresel ısınmaya fosil yakıtların tüketiminden çok çok daha etkili doğal bir olgunun veya sürecin sebep olduğunu düşünüyorum. Bu benim kendi fikrim de değil. Bir çok bilim insanının ortak fikri.

İnsanoğlu bir daha fosil yakıt kullanmasa küresel ısınma diye bir şey kalmayacak fikri, çok çok sakıncalı. Tabi bu yazdıklarımın hiçbiri fosil yakıtların kullanımını aklamaz. Çünkü son yüzyıldaki iklim değişikliği çok belirgin. Yani isna oğlu dünyaya doğaya karşı borcunu ödemeli, görevini yapmalı. Buna rağmen fosil yakıtların tüketimden kaldırılması yeterli olmayabilir. Zaten amaç fosil yakıtlar değil, konu ile ilgili tartışma ile ufuk genişletmek, belki bilgiye ulaşmak, gerçeğe ulaşmak.

Şu kitabın 35. sayfasından itibaren;

Detection of Climate Change and Attribution of Causes

E1 ve E2 bölümü özellikle okunmalı.
    https://books.google.com.tr/books?hl=tr&lr=&id=k9n8v_7foQkC&oi=fnd&pg=PR5&dq=reasons+of+climate+change&ots=Oz-KUArTsZ&sig=19Z7Frd2aWsitgbMGTWSQm0YdKE&redir_esc=y#v=onepage&q=reasons%20of%20climate%20change&f=false

Why we disagree about climate change ise konu hakkında temel bilgi sahibi olunabilecek basit bir kitap. İyi bir anlatımı var.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadığımız için, mecburen bu alanın içinde bizim bilgi düzeyimize uygun, alan içinde olan biteni özetleyen bilim insanlarının anlaşılabilir makalelerine ihtiyaç var.
    http://science.sciencemag.org/content/289/5477/270

Gelelim zurnanın zort dediği yere.

The Climate Change Debate: Man vs. Nature http://www.livescience.com/16388-climate-change-debate-man-nature.html

How Do We Know that Humans Are the Major Cause of Global Warming? http://www.ucsusa.org/global_warming/science_and_impacts/science/human-contribution-to-gw-faq.html#.WTIWKsYlHDc

What Are The Chances That Climate Change Is "Natural"?http://www.iflscience.com/environment/what-are-chances-climate-change-natural/
    http://www.drroyspencer.com/global-warming-natural-or-manmade/

Sonuç olarak küresel ısınma ve iklim değişikliği var. Doğal veya insan + doğal. İşte bu kararın eşiğindeyiz. Bilim insaları bunu tartışadursun, aydınlatadursun, biz insanoğlu olarak üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız.

İlk mesajımdada yazmıştım. Trump doğru söylüyor. Gerçektende paris antlaşması bazı devletlerin avantajına ve amerika birleşik devletlerinin dezavantajına olabilir. Bu doğrudur, fakat bu doğru, senin o sözleşmeyi geri çevirmen için yeterli bir sebep değil. Sen benim işime gelmiyo diyerek bu sözleşmeden kaçamazsın. Diğer ülkeleri de böyle bir sinsi amaçla doğrudan suçlayamazsın. Kaldı ki bu ülkeler sen katılsan da katılmasan da bu sözleşmenin altına imza atıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 3 Haziran 2017; 5:29:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozancn

Paris anlaşmasının bir de arka planına bakın millet. Bu anlaşmaya göre kömür ile çalışan ve elektirik üreten tüm fabrikalar ya kapanacak ya da komple bir yenilemeye girerek 1 fabrika için milyar dolar harcanacak. Tabi ki avrupa da bu yenilemeyi kim yapacak? Doğru bildiniz Almanya ve Fransa. Çünkü bu yenilemeyi karşılayacak teknoloji onların elinde. Almanyanın bu kadar bastırmasında ki gerçek tahminimce budur.
    Trump amcamız kabul etmiyor çünkü bu yenilemeler Amerika da daha pahalıya geliyor. Yani zarar edecekler ve işçi çıkaracaklar. Bu da Trump amcamıza yansayacak.

Ne cahilce bir teori.Tam bir malum partili bakış açısı.
  • İstanbula dogalgaz gelmeden önceki havayı icine cekmemis arkadaşlar var aramızda. Aksam isten eve giderken nefes alamazdık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emredvn

quote:

Orijinalden alıntı: ozancn

Paris anlaşmasının bir de arka planına bakın millet. Bu anlaşmaya göre kömür ile çalışan ve elektirik üreten tüm fabrikalar ya kapanacak ya da komple bir yenilemeye girerek 1 fabrika için milyar dolar harcanacak. Tabi ki avrupa da bu yenilemeyi kim yapacak? Doğru bildiniz Almanya ve Fransa. Çünkü bu yenilemeyi karşılayacak teknoloji onların elinde. Almanyanın bu kadar bastırmasında ki gerçek tahminimce budur.
    Trump amcamız kabul etmiyor çünkü bu yenilemeler Amerika da daha pahalıya geliyor. Yani zarar edecekler ve işçi çıkaracaklar. Bu da Trump amcamıza yansayacak.

Ne cahilce bir teori.Tam bir malum partili bakış açısı.

neden cahilce olsun ki tam üstüne basmış senin bu tavrında malum alman vakıflarından yardım almış yetiştirilmiş ajan tavrı

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

İstanbula dogalgaz gelmeden önceki havayı icine cekmemis arkadaşlar var aramızda. Aksam isten eve giderken nefes alamazdık.

konu ile alakası yok istanbul meselesinin bügün evlerde yakılmıyor yarında yakılmayacak küresel bi güç mücadelesi filler tepişiyor altta kalmayalım meselesi hoş sempati duydugun kişye bakarak bu kadar detaylı düşünebilecek zekaya sahip oldugunu sanmıyorum
  • işte gerçek dünya lideri kimseyi takmıyo :)

• Kücük teröristler yine Trump'a saldirmanin pesinde. Gördükleri aptalca haberlere inaniyorlar. Aylardir yapilan araliksiz kara propaganda etkisini göstermeye baslamis.

• belli ki bazı insanlar havasız susuz kalmadan inanmayacaklar

• Yaşayacak bir dünya kalmadığında o paraları koyarsiniz cebinize artık anladınız siz

• quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

quote:

İstanbula dogalgaz gelmeden önceki havayı icine cekmemis arkadaşlar var aramızda. Aksam isten eve giderken nefes alamazdık.

konu ile alakası yok istanbul meselesinin bügün evlerde yakılmıyor yarında yakılmayacak küresel bi güç mücadelesi filler tepişiyor altta kalmayalım meselesi hoş sempati duydugun kişye bakarak bu kadar detaylı düşünebilecek zekaya sahip oldugunu sanmıyorum

Dünkü bebe zekamı test ediyor . Ben yasadığımı söylüyorum gerçek yani .az biraz araştır sonra gel konusalim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

quote:

Dünkü bebe zekamı test ediyor . Ben yasadığımı söylüyorum gerçek yani .az biraz araştır sonra gel konusalim

yaşın kaç koçum

• Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Ahahahha ya siz ne içiyosunuz kardeşim Allah için söyleyin be yazık bize bizde yaşayalım şu kafayı :d Bak canım kardeşim doğru değişmez bilgi sahibi olmak önemlidir.Almayanın o alanlara ne kadar yatırım yaptığını bilmeden kafasına göre cahil cahil teori üretmiş bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş(en tehlikelisidir) bende bunu dile getirdim diye Alman ajanı oldum yani :d Olm sizinn gibi kafalar yüzünden bu Ülkenin burnu boktan kurtulmuyo.
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    kardeş bu arkadaşla tartışma tam bir troll ellerini yormaya değmez.
  • eulogy kullanıcısına yanıt
    Devrik cümle kurduğumuzdan yanlış alaşılmış olsa gerek. Ben zaten Küresel Isıma Yok demedim ki, bunu savunan kafalar çok fazla dedim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.