Şimdi Ara

TSi 122Ps için LPG tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
4.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Son iki ayda tasarruf soğuk etkisiyle % 25 e düştü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG+Benzin:27,5krş/km yaktığınızı belirtmissiniz.

sadece benzin olarak 7.7lt\100km olduğunu söylüyorsunuz.

7.7ltX5TL=39kuruş yapıyor.

Km de yaklaşık 11kuruş kar ediyorsunuz.

Kit için ne kadar para ödediniz acaba?
  • Fiyatlar her yerde değişken, sureklide inip çıkıyor.
    Benzin 5.08 lpg 2.84 ken
    Son 2ay 8.4 ve 8.3lt tuketimim var bazen lpgye gecmeden stop ediyorum, benzin kisa mesafede siralida cok artar. Kis icin 42 yerine 32tuketiyorum. Benim icin kis aylarinda 10kurus bile beklentimin uzerinde.Kisin yapablirsem 2200de gaz vererek 2dk isitiyorum, boyle yapınca bariz bir srkilde benzin sarfiyati düşüyor. Ben taktirdigimda dolar ucuzdu 2600e anlastim. Bugun itibariyle 94500 km deyim. 23000km grcmis ama 21000 civari lpgde gecti. Kayit tuttum 2500 tl uzerinde net karim var. Ayrica satarken e az1500 tl koyuyor 4000tl.

Sorunuzun cevabi 21000km sonra 1400tl kardayim. Bjr 10.000 daha geçince yazla beraber 1200tl daha eklenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 27 Şubat 2014; 19:46:02 >
  • Yazin yaktığı lpg nin LT olarak % 14u benzin yuketiyordum. Kisin % 31lere vardı.

Ocak ayi
    8.3lt
    Lpg tuketimim 410tl 2.84tl civar
    + 5.08 den 200 tl benzin.
    Yol 1950 km
    Yazılarım bilgilendirme amaçlı dogru dan ne taktirin nede taktirmayin diyorum. İsteyene ozelden cevap veriyorum zaten. SDi kit yazılımı çok hassas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 21 Mayıs 2014; 21:57:10 >
  • Aracım 97500km de maşallah artık sorunsuz gidiyor. Son yazılımla beraber keyifle biniyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 21 Mayıs 2014; 21:59:00 >
  • Onur Bey Merhaba
    LPG kitini taktırdığında araç kaç KM deydi ?
    bütün sorunlar yazılımsal kaynaklımıydı ?
    şuanki yakıt benzin+lpg nasıl ?
    tavsiye edermisin?
    cevapların için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: my54

Onur Bey Merhaba
    LPG kitini taktırdığında araç kaç KM deydi ?
    bütün sorunlar yazılımsal kaynaklımıydı ?
    şuanki yakıt benzin+lpg nasıl ?
    tavsiye edermisin?
    cevapların için şimdiden teşekkür ederim.

71.500km de idi 81.000de bozulmalar başladı. 88.000de benizn yazılımı filan hepsi saçmaladı. Benzine alıp 2-3gün kullanınca kendi kendine benzin düzeliyordu.
    ilk yazılımda çoktu elle çok ayar gerekmişti.

Sonra 88.000de bobin değiştirdim, lpg kullananlar bilir iyi ateşleme gerekir. sorun bir nebze azaldı ama düzelmedi. Mavidenizlerden Tuncay usta yeni yazılım getirtti yüklendi şimdilik her şey yolunda 97500km oldu memnunum.

Tüketim olarak araç sık sık benzine başvuruyor benzin tüketimi artarken LPg düşüyor. Sıralı gibi buda günlük 2-3km gibi kısa mesafelerde kullanım için mantıklı değil kışın yarısından çoğu benzinde geçiyor. Çok fazla durkalk yapılınca da bariz benzin tüketimi artıyor

Yol bilgisayarım 8-8,3lt benzin tükettiğini söylüyor.
    LPG km başına 20-23kuruş arası gezdi, Benzin tüketimim yazın km başına 6-7kuruş civarı kışın 10-11 kuruş civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 22 Mayıs 2014; 19:09:56 >

• 06onur 0 kullanıcısına yanıt
    Aracım 103.500km civarında artık LPG kitinden çok memnunum. Son yazılımdan itibaren her şey güzel çalışıyor. Ekomi gayet yeterli.

TSi 122Ps için LPG tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 10 Eylül 2014; 17:30:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 06onur

Aracım 103.500km civarında artık LPG kitinden çok memnunum. Son yazılımdan itibaren her şey güzel çalışıyor. Ekomi gayet yeterli.

onur hocam merhaba, hesaplama yönteminde tutmuş oldugunuz cetvel ve sabrınıza hayranım bol tasarruflu sürüşler dilerim

• Ben teşekkür ederim Tuncay ustam sayenizde ağız tadıyla TSİ sürmeye başladık.
    Yine Mavidenizlerde TSİ 122PS Octavia ya LPG taktırdık.
    İlk yazılım yüklendiğinde sıçrama kalkışta az gazı yeme(SDi benzin gaz yaptığından ilk basışta gazı az alıyor zaten ama bu fazlaydı) gibi yazılım müdahalesi gerektiren şeyler vardı. Ali Usta ile yola çıktık ben söyledim o ufak ufak müdahale etti.

Araç yazılımı Maşallah 4-4lük oldu. Sıçrama gaz benzin geçişi belirtisi neredeyse sıfır. Yakıt ilk depo çok iyi 43-44lt LPG ile 530km. Benzini ileride payşaşacağım. Arkadaşım Adem çok mutlu çok sevdiği aracını değiştirmekten kurtuldu.

Tuncay ve Ali Ustalara selam. Ellerinize sağlık, güzel iş çıkardınız. Beni arkadaşıma mahcup etmediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 25 Ekim 2014; 13:41:09 >
    Fiyati ne kadar kitin onur bey?

• quote:

Orijinalden alıntı: 06onur

Yine Mavidenizlerde TSİ 122PS Octavia ya LPG taktırdık.
    İlk yazılım yüklendiğinde sıçrama kalkışta az gazı yeme(SDi benzin gaz yaptığından ilk basışta gazı az alıyor zaten ama bu fazlaydı) gibi yazılım müdahalesi gerektiren şeyler vardı. Ali Usta ile yola çıktık ben söyledim o ufak ufak müdahale etti.

Araç yazılımı Maşallah 4-4lük oldu. Sıçrama gaz benzin geçişi belirtisi neredeyse sıfır. Yakıt ilk depo çok iyi 43-44lt LPG ile 530km. Benzini ileride payşaşacağım. Arkadaşım Adem çok mutlu çok sevdiği aracını değiştirmekten kurtuldu.

Tuncay ve Ali Ustalara selam. Ellerinize sağlık, güzel iş çıkardınız. Beni arkadaşıma mahcup etmediniz.

güle güle kullanın onur hocam görüşmek dilegiyle

• quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Fiyati ne kadar kitin onur bey?

Tuncay Usta ya zaten sorabilirsiniz. 2500Tl idi kampanya 150tl yakıt dönüşü ile 2350ye geldi.
    İlk Depo %31tasarruf yaptı. Arkadaşımın octavia bir marşla 20km gittiği oluyor bu şekilde sürüşte SDİ tasarrufu artıyor yoğun trafikte düşüyor
    Octavia anormal değerlere imza atıyor:
    Yol PC 2 : 10LT adam LPG nin keyfini sürüyor
    Benzin hesabı:"47krş/km"
    Toplam yakıt tüketimi= 110LPG+55Benzin 165Tl
    Yol: 550KM
    "Net Tüketim 30krş/km"
    Tasarruf oranı %36

Bu oranı şehir içinde tutturmak zor ama 3gün 20gidiş 20geliş 40km yol yapıyor az trafikli yerde tüketimi çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 5 Kasım 2014; 15:31:06 >
  • Bu orana çok takmıyorum artık.

Benim araç 3gün belki daha fazla 4,5km de stop ediyor. Havada soğuktu benzin tüketimi haliyle arttı. Şehir içi biraz sakin sürdüm LPG taktırdım taktıralı ilk oluyor 2yıl oldu neredeyse ancak doyabildik demekki.

7,5lt ortalamam var. Net 27kuruş kmde tükettim oransal olarak tasarrufum düşük gibi olsada kısa mesafenin etkisi sıralı kullnırkende yaşıyordum. Yakıt benim açımdan bu koşullarda mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 14 Kasım 2014; 23:03:47 >
  • Octavia ya yeni ayar yapıldı gaz tepkisi iyice artti. Sistem tam oturmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 28 Eylül 2015; 20:16:05 >
  • kanmet kullanıcısına yanıt
    BU ARAÇLARA ÇOK MONTAJIMIZ OLDU...3300-3500 TL ARALIĞINDA YAPABİLİRİZ..
  • Ben cok memnunum Ankara sehir ici 200tl gaz 98 tl benzinle 1310 km yol yaptim. Yol pc 7.6lt idi km de 22.7 kurus benzin dahil tuketimim var lpg 15 kurus/km. 71.500km de taktirmistim 108.700km de devam ediyorum...Tsi nin tadini cikariyorum

• Olabilir ilerisini bilmiyorum. TSİ+LPG henüz riskli...

Motor rektefiye si 3000-4000tl dedi Ere vw ni tavsiye edebilirim. Ben mevcut aracimda 50.000km yaptım 5500-7000tl tüketimden 1500tl satış fiyatından kar etmisim. Motor konusu karışık hala !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 28 Eylül 2015; 20:17:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.