Şimdi Ara

TSMC, Apple ve Qualcomm'un yonga tedariğindeki ayrıcalık isteğini reddetti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: myhotyro

Denizde kum, elmada para. Medem Samsung'a muhtaç kalmak istemiyorsun kur kendi fabrikanı, yap kendi tasarımını ve üret. Kıt bilgi ile elma zaten tasarım yapıyor diyeceklere şimdiden cevap vereyim de: Samsung'un tasarımlarında ufak tefek oynamalarla işlemci tasarlanmış olmuyor.

Samsung Teksas'a işlemci fabrikası kuruyor. Üç tane Samsung alacak parası olan elma fabrikasını kuracağına onun bunun kapasında yalvar yakar ağlıyor.

Bu ne ya!

Samsung hakkinda bilginiz yok galiba. Apple nerde Samsung alicak mis ? Hemde 3 tane.

Samsung (2011 Gelir): $247 Milyar Dolar (http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung)
    Apple (2011 Gelir): $108 Milyar Dolar (http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.)

Samsung her alanda faliyet gosteren bir imparatorluk. Apple ise dunyanin en degerli sirketlerinden biri ama, parcalari hep toplama sagdan soldan, Apple iyi para biriktirdi, $5 dolarlik kablolari, $60-$70 dolara sataraktan. Apple urunlerini severim, stabildir, yenilikcidir ama cok pahalidir. Dunya acik kaynakli koda giderken, urun cesitliligi artirirken, rekabeti cogaltip kullaniya bir cok urun sunurken. Apple devamli icine kapanir, bende ben der, iste Apple'in bu yonunu sevmiyorum. 100 yilda bir alet cikartiyordu, simdi rakipleri cogalip, cesitliligi artirinca, herseyin kendine ozel olmasini istiyor. Apple bu yuzden kan kaybediyor, bos islerce ugrasicagina, yillar once yaptigi gibi yenilikli urunler cikartsa Apple piyasayi gene sallar, ama nerde, tutturmus ucuncu parti fimalarinda sadece kendisine calismasini istiyor.

---

Eklemeden edemicem. Applein gercekten bayildigim yonu ize, pazarlamadir. Adamlarin buyumesinde en onemli etken pazarlama stratejileri, hatta bazen kendi icat etmedikleri seyleri bile, etmis gibi gosterip, insanlari inandiriyorlar kendilerine. Acikcasi is dunyasinda bunlar normaldir, ve Apple bu konuda mukemmel, adamlar her yerde "Apple" kelimesini kullandittiriyor. Samsung sayfasina giriyorsun, apple orda, sonye giriyorsun apple orda, nokia diyosun apple orda.. Sadece mukemmel pazarlama ve is strajesinin urunu bunlar. Apple'i bu konuda tebrik ediyorum.

Hatta yikanmis beyinlerden biride bu forumda. Apple kendinin buyuklugune o kadar inandirmiski bazi beyinleri, Samsung imparatorluguna amele firma diyebilecek konuma gelmis o beyinler. Ikinci kez Apple'i tebrik ediyorum, pazarlamada ustune olmayan bir firma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 30 Ağustos 2012; 20:58:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

Orijinalden alıntı: myhotyro Denizde kum, elmada para. Medem Samsunga muhtaç kalmak istemiyorsun kur kendi fabrikanı, yap kendi tasarımını ve üret. Kıt bilgi ile elma zaten tasarım yapıyor diyeceklere şimdiden cevap vereyim de: Samsungun tasarımlarında ufak tefek oynamalarla işlemci tasarlanmış olmuyor. Samsung Teksasa işlemci fabrikası kuruyor. Üç tane Samsung alacak parası olan elma fabrikasını kuracağına onun bunun kapasında yalvar yakar ağlıyor.
    Bu ne ya! Samsung hakkinda bilginiz yok galiba. Apple nerde Samsung alicak mis ? Hemde 3 tane. Samsung (2011 Gelir): $247 Milyar Dolar (http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung) Apple (2011 Gelir): $108 Milyar Dolar (http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.) Samsung her alanda faliyet gosteren bir imparatorluk. Apple ise dunyanin en degerli sirketlerinden biri ama, parcalari hep toplama sagdan soldan, Apple iyi para biriktirdi, $5 dolarlik kablolari, $60-$70 dolara sataraktan. Apple urunlerini severim, stabildir, yenilikcidir ama cok pahalidir. Dunya acik kaynakli koda giderken, urun cesitliligi artirirken, rekabeti cogaltip kullaniya bir cok urun sunurken. Apple devamli icine kapanir, bende ben der, iste Applein bu yonunu sevmiyorum. 100 yilda bir alet cikartiyordu, simdi rakipleri cogalip, cesitliligi artirinca, herseyin kendine ozel olmasini istiyor. Apple bu yuzden kan kaybediyor, bos islerce ugrasicagina, yillar once yaptigi gibi yenilikli urunler cikartsa Apple piyasayi gene sallar, ama nerde, tutturmus ucuncu parti fimalarinda sadece kendisine calismasini istiyor. --- Eklemeden edemicem. Applein gercekten bayildigim yonu ize, pazarlamadir. Adamlarin buyumesinde en onemli etken pazarlama stratejileri, hatta bazen kendi icat etmedikleri seyleri bile, etmis gibi gosterip, insanlari inandiriyorlar kendilerine. Acikcasi is dunyasinda bunlar normaldir, ve Apple bu konuda mukemmel, adamlar her yerde Apple kelimesini kullandittiriyor. Samsung sayfasina giriyorsun, apple orda, sonye giriyorsun apple orda, nokia diyosun apple orda.. Sadece mukemmel pazarlama ve is strajesinin urunu bunlar. Applei bu konuda tebrik ediyorum.

Güzel yazmışsın genel olarak katılıyorum da şu gelir kısmını yanlış yorumluyorsun. $247 Milyar Dolar Samsungun brut geliri, $108 Milyar Dolar da Apple ın brut geliri. Apple'ın ürünlerinin kar marjı kat be kat fazla. $247 Milyar Dolar'ın belki 227 Milyar Dolar'ı maliyetken, $108 Milyar Dolar'ın en çok
    35-40 Miyar $'ı maliyet. Rakamları kıyaslama amaçlı tahmini yazdım, biraz fazla biraz eksik olabilir. Sonuçta vergileride verdiktan sonra satışların aşağı yukarı yarısı Apple'ın cebine nakit olarak giriyor, Samsung için bu oran %5 bile değil. Böylece Apple'ın kasasında Samsungu alabileceğinden çok daha fazla para birikiyor. 3 Samsung alamasada Samsungu alabilir. Dolayısıyla Samsungun değerlerinin %5 i bile olmayan işlemci tasarım ve üretim kısmına muhtaç kalmayacak, kendi tesisini kurabilecek maddi altyapısı çok çok çok fazlası ile var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

Orijinalden alıntı: myhotyro Denizde kum, elmada para. Medem Samsunga muhtaç kalmak istemiyorsun kur kendi fabrikanı, yap kendi tasarımını ve üret. Kıt bilgi ile elma zaten tasarım yapıyor diyeceklere şimdiden cevap vereyim de: Samsungun tasarımlarında ufak tefek oynamalarla işlemci tasarlanmış olmuyor. Samsung Teksasa işlemci fabrikası kuruyor. Üç tane Samsung alacak parası olan elma fabrikasını kuracağına onun bunun kapasında yalvar yakar ağlıyor.
    Bu ne ya! Samsung hakkinda bilginiz yok galiba. Apple nerde Samsung alicak mis ? Hemde 3 tane. Samsung (2011 Gelir): $247 Milyar Dolar (http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung) Apple (2011 Gelir): $108 Milyar Dolar (http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.) Samsung her alanda faliyet gosteren bir imparatorluk. Apple ise dunyanin en degerli sirketlerinden biri ama, parcalari hep toplama sagdan soldan, Apple iyi para biriktirdi, $5 dolarlik kablolari, $60-$70 dolara sataraktan. Apple urunlerini severim, stabildir, yenilikcidir ama cok pahalidir. Dunya acik kaynakli koda giderken, urun cesitliligi artirirken, rekabeti cogaltip kullaniya bir cok urun sunurken. Apple devamli icine kapanir, bende ben der, iste Applein bu yonunu sevmiyorum. 100 yilda bir alet cikartiyordu, simdi rakipleri cogalip, cesitliligi artirinca, herseyin kendine ozel olmasini istiyor. Apple bu yuzden kan kaybediyor, bos islerce ugrasicagina, yillar once yaptigi gibi yenilikli urunler cikartsa Apple piyasayi gene sallar, ama nerde, tutturmus ucuncu parti fimalarinda sadece kendisine calismasini istiyor. --- Eklemeden edemicem. Applein gercekten bayildigim yonu ize, pazarlamadir. Adamlarin buyumesinde en onemli etken pazarlama stratejileri, hatta bazen kendi icat etmedikleri seyleri bile, etmis gibi gosterip, insanlari inandiriyorlar kendilerine. Acikcasi is dunyasinda bunlar normaldir, ve Apple bu konuda mukemmel, adamlar her yerde Apple kelimesini kullandittiriyor. Samsung sayfasina giriyorsun, apple orda, sonye giriyorsun apple orda, nokia diyosun apple orda.. Sadece mukemmel pazarlama ve is strajesinin urunu bunlar. Applei bu konuda tebrik ediyorum.

Güzel yazmışsın genel olarak katılıyorum da şu gelir kısmını yanlış yorumluyorsun. $247 Milyar Dolar Samsungun brut geliri, $108 Milyar Dolar da Apple ın brut geliri. Apple'ın ürünlerinin kar marjı kat be kat fazla. $247 Milyar Dolar'ın belki 227 Milyar Dolar'ı maliyetken, $108 Milyar Dolar'ın en çok
    35-40 Miyar $'ı maliyet. Rakamları kıyaslama amaçlı tahmini yazdım, biraz fazla biraz eksik olabilir. Sonuçta vergileride verdiktan sonra satışların aşağı yukarı yarısı Apple'ın cebine nakit olarak giriyor, Samsung için bu oran %5 bile değil. Böylece Apple'ın kasasında Samsungu alabileceğinden çok daha fazla para birikiyor. 3 Samsung alamasada Samsungu alabilir. Dolayısıyla Samsungun değerlerinin %5 i bile olmayan işlemci tasarım ve üretim kısmına muhtaç kalmayacak, kendi tesisini kurabilecek maddi altyapısı çok çok çok fazlası ile var.

Net gelirlerin farkindayim, Apple Net gelirde geciyor, cunku urunlerini maaliyetinin cok cok ustune satiyor, vede alicak bircok eleman buluyor, rekabetci firma degil Apple. Apple piyasasi daraltikca, ne yapicagini sasiriyor, cunku daha once boyle rekabet ortamina girmedi mobil sektorde. Buda Apple'a para kaybina yol acmaya basliyacaginin gostergesidir.

Ayrica Apple Samsung'u alamaz. Samsung'un toplam kurulustarinin, fabrikalarinin, diger tum gayrimenkullerinin, vsvs degeri $400 milyar dolar civarinda. Varmi Apple'da $400 milyar dolar ?

• Adamsın TSMC...

• quote:

Denizde kum, elmada para. Medem Samsunga muhtaç kalmak istemiyorsun kur kendi fabrikanı, yap kendi tasarımını ve üret. Kıt bilgi ile elma zaten tasarım yapıyor diyeceklere şimdiden cevap vereyim de: Samsungun tasarımlarında ufak tefek oynamalarla işlemci tasarlanmış olmuyor.Samsung Teksasa işlemci fabrikası kuruyor. Üç tane Samsung alacak parası olan elma fabrikasını kuracağına onun bunun kapasında yalvar yakar ağlıyor.

yapma kardeşim 3 tane alacak parası nerde samsung'un sadece telefon mu üretiyor buzdolabı iş makinesi kendi remlerini ve başka markaların remlerini üreten bir firma asla bişey yapamaz samsunga....

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.