Şimdi Ara

Ttaf Güç Kablo (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
4.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aslında etkisizlikte sıralama power>interconnect>speaker cable diye gidiyor, power kablo az speaker cable en çok etkiler gibi... interconnect baglantilar arası standart, ama speaker kablosu için amfi hoparlör arasında üreticilerden kaynaklanan uçuk ve hatalı dizaynlar yüzünden duyulabilen farklar ekstrem durumlarda oluyormuş..

Buradaki testte interconnectlerin frekans cevapları da var, bütün interconnectlerde olması gerektiği gibi aynı.. dinleme testinde de fark bulamamışlar :)

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=fr&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.homecinema-fr.com%2Fforum%2Fviewtopic.php%3Ft%3D29781210

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 11 Mayıs 2012; 0:27:28 >

• Test ediyor muyuz, etmiyor muyuz? :)) Bu pazar icin musaitim.Her turlu organizyon icin vakit ayirabilirim
  • Evet testler hep aynı yonde sonuclar veriyor. Frekans testleri gorsel olarakta alınmıs. Belirgin fark olsa, net olsa kimse ikileme dusmez. Bu kadar tartısmaya acılmaz. Bizden cok daha hassas olan olcum cihazları durumu algılayamıyorsa biz nasıl farkedebilirizki. Vasat ucuz kablo ile ust seviye pahalı kablo karsılastırmaya alınıyorsa zaten olay bitmistir aslında. İki ayrı karakterde hoparlor farkları cok net duyuluyor yada pikaplar, deckler arasındaki farklarda oyle. Kulaklıklardada oyle. Bunları kimse tartısmıyor bile. Ama is kabloya gelince ortalık karısmaya baslıyor. Hep ikilem. Oyleki cihazlardan pahalı kablolar var olay o kadar abartılmıs durumda. Aktif cihaz gibi etki edermis havası var.

Evde yapılacak testlerde kadın ve kız cocuklar dan yardım alınması daha iyi olur. Cunku onların duyma kabiliyetleri bize gore daha iyi. Biz yonetim isini yapar hic bir sey soylemeden, etkileyecek yorum yapmadan degerlendirmelerini alabiliriz. Hatta 1 hz den baslayıp 20 kHz e uzanan frekansları tek tek deneyebiliriz. Pink noise, brown noise leri kullanabiliriz. Kendi aramızda toplanamasak bile evde kendi imkanlarımızla kör testleri yapabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 11 Mayıs 2012; 9:23:48 >

• konuya inancı olmayan arkadaşları fikirlerinden döndürmek için değil alternatif bir pencereden bakmaları için aşağıdaki videoyu ekliyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=CXwRTzJZ7Y0

elektrik ile ilgili bir yazı...

http://www.lotusconcept.com/bultens/ac_faq.pdf
  • Bir yerlerden kör testi mevzuları okumak yerine herkesin kendi sisteminde bunu test etmesi gerekir diye düşünüyorum. Ben 5-10 Tl lik power kablo ile 70 Tl lik power kablo arasında ciddi fark olduğunu gördüm, özellikle basslarda. Fakat speaker kablolarda o farkı göremedim. Elektronikçiden aldığım 1.5 luk isimsiz bir speaker kablosuyla silentwire'ın 2.5 lık speaker kablosu arasında inanın hiç bir fark göremedim. Bu işlerle ilgisi olmayan bir elektronikçiye gidin sorun; "sesin kaybı kaç metereden sonra oluyor" diye 10-20 metre der. 500 dolara 1.5 m'lik interconnect kablo aldım derseniz size bilmem neresiyle güler. Bunu benim görememem veya uzmanların fark yok demesi fark olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Giriş seviye bir amfi ile high end tabir edilen bir amfiyi alıp bir swich yardımıyla aynı speakerlara bağlayıp anlık test yaptınız mı hiç? inanın fark 5000 Tl etmez, fakat az da olsa fark var, kimi bu fark için bu parayı verir kimi vermez bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: taylansim

Bir yerlerden kör testi mevzuları okumak yerine herkesin kendi sisteminde bunu test etmesi gerekir diye düşünüyorum. Ben 5-10 Tl lik power kablo ile 70 Tl lik power kablo arasında ciddi fark olduğunu gördüm, özellikle basslarda. Fakat speaker kablolarda o farkı göremedim. Elektronikçiden aldığım 1.5 luk isimsiz bir speaker kablosuyla silentwire'ın 2.5 lık speaker kablosu arasında inanın hiç bir fark göremedim. Bu işlerle ilgisi olmayan bir elektronikçiye gidin sorun; "sesin kaybı kaç metereden sonra oluyor" diye 10-20 metre der. 500 dolara 1.5 m'lik interconnect kablo aldım derseniz size bilmem neresiyle güler. Bunu benim görememem veya uzmanların fark yok demesi fark olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Giriş seviye bir amfi ile high end tabir edilen bir amfiyi alıp bir swich yardımıyla aynı speakerlara bağlayıp anlık test yaptınız mı hiç? inanın fark 5000 Tl etmez, fakat az da olsa fark var, kimi bu fark için bu parayı verir kimi vermez bu kadar basit.

ufak bir detay var cihaz, kablo v.s. ne karşılaştırıyorsanız karşılaştırın nereye bakacağını daha doğrusu duyacağını bilmek. bu bilinmiyorsa sistemler arasındaki farkı yakalayamayıp fark yok demek çok olası geliyor bana...

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Bir yerlerden kör testi mevzuları okumak yerine herkesin kendi sisteminde bunu test etmesi gerekir diye düşünüyorum. Ben 5-10 Tl lik power kablo ile 70 Tl lik power kablo arasında ciddi fark olduğunu gördüm, özellikle basslarda. Fakat speaker kablolarda o farkı göremedim. Elektronikçiden aldığım 1.5 luk isimsiz bir speaker kablosuyla silentwire'ın 2.5 lık speaker kablosu arasında inanın hiç bir fark göremedim. Bu işlerle ilgisi olmayan bir elektronikçiye gidin sorun; "sesin kaybı kaç metereden sonra oluyor" diye 10-20 metre der. 500 dolara 1.5 m'lik interconnect kablo aldım derseniz size bilmem neresiyle güler. Bunu benim görememem veya uzmanların fark yok demesi fark olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Giriş seviye bir amfi ile high end tabir edilen bir amfiyi alıp bir swich yardımıyla aynı speakerlara bağlayıp anlık test yaptınız mı hiç? inanın fark 5000 Tl etmez, fakat az da olsa fark var, kimi bu fark için bu parayı verir kimi vermez bu kadar basit.

ufak bir detay var cihaz, kablo v.s. ne karşılaştırıyorsanız karşılaştırın nereye bakacağını daha doğrusu duyacağını bilmek. bu bilinmiyorsa sistemler arasındaki farkı yakalayamayıp fark yok demek çok olası geliyor bana...

Aslında bu konuda üretici firmaları da irdelemek gerekiyor. Firmaların bir çoğunun "High end" tabir edilen ürünleri oluyor. Bu cihazların özelliklerini hepimiz biliyoruz. Bel ağrıtacak ağırlıkları, 5-10.000 dolarlık fiyatları, yüksek wattları,bilmem kaç tane altın kaplama girişleri falan filan, firmalar bu cihazlara yüksek fiyatlar koyarken, rekabet dolayısıyla sürümü yüksek, fiyatı düşük giriş ve orta seviye ürünlerine her geçen yıl üst seviye cihazların bir çok özelliklerini koyuyorlar. Böylelikle aradaki kalite farkı her geçen yıl azalıyor. Bunu reklamlarında bile görebiliriz. "High end cihazın şu sürücüsü bunda da kullanılıyor", " mekanizma şu modeldekinin aynısı" gibi. Aradaki ses kalite farkı çok azaldı onu anlatmaya çalışıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Aslında bu konuda üretici firmaları da irdelemek gerekiyor. Firmaların bir çoğunun "High end" tabir edilen ürünleri oluyor. Bu cihazların özelliklerini hepimiz biliyoruz. Bel ağrıtacak ağırlıkları, 5-10.000 dolarlık fiyatları, yüksek wattları,bilmem kaç tane altın kaplama girişleri falan filan, firmalar bu cihazlara yüksek fiyatlar koyarken, rekabet dolayısıyla sürümü yüksek, fiyatı düşük giriş ve orta seviye ürünlerine her geçen yıl üst seviye cihazların bir çok özelliklerini koyuyorlar. Böylelikle aradaki kalite farkı her geçen yıl azalıyor. Bunu reklamlarında bile görebiliriz. "High end cihazın şu sürücüsü bunda da kullanılıyor", " mekanizma şu modeldekinin aynısı" gibi. Aradaki ses kalite farkı çok azaldı onu anlatmaya çalışıyorum.

benim bahsettiğim durum highend bir ürün ile ilgili değil. neyin highend olduğu da değildi. markaların ürünlerinin segmentasyonu kendi bilecekleri bir iş.
    anlatmak istediğim şey herhangi bir şeyi değerlendirirken nereye bakılacağını bilmek gerekir. şöyle örnek vereyim 2 çok farklı ampliyi evimde deniyorum pek müzik ekipmanı ile ilgili olmayan bir arkadaşı da denemeye dahil ediyorum ikisi aynı çalıyor diye yorum yapıyor her seferinde. daha sonra dikkat etmesi gereken yerleri teker teker anlattığımda farkları rahatlıkla duyabiliyor hatta kör testte bile doğru olanı seçebiliyor.
    ben kendi açımdan 2 cihazı değerlendirip aradaki fiyat farkına nazaran daha fazla fark duyduğum da oldu, daha az duyduğumda. hatta ucuz olanın daha iyi olduğu durumda oldu. bu tamamen cihazlar ile alakalı, genelleme yapmak zor benim açımdan...

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim bahsettiğim durum highend bir ürün ile ilgili değil. neyin highend olduğu da değildi. markaların ürünlerinin segmentasyonu kendi bilecekleri bir iş.
    anlatmak istediğim şey herhangi bir şeyi değerlendirirken nereye bakılacağını bilmek gerekir. şöyle örnek vereyim 2 çok farklı ampliyi evimde deniyorum pek müzik ekipmanı ile ilgili olmayan bir arkadaşı da denemeye dahil ediyorum ikisi aynı çalıyor diye yorum yapıyor her seferinde. daha sonra dikkat etmesi gereken yerleri teker teker anlattığımda farkları rahatlıkla duyabiliyor hatta kör testte bile doğru olanı seçebiliyor.
    ben kendi açımdan 2 cihazı değerlendirip aradaki fiyat farkına nazaran daha fazla fark duyduğum da oldu, daha az duyduğumda. hatta ucuz olanın daha iyi olduğu durumda oldu. bu tamamen cihazlar ile alakalı, genelleme yapmak zor benim açımdan...

Doğru söylüyorsunuz, size katılıyorum. Ben katkıda bulunmak anlamında yazdım. Hi fi ürünlerde makasın daraldığını anlatmaya çalıştım.

• @kdundar evde yaptığınız amfi testlerinde ses seviyelerini hangi metod ile eşitlediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

@kdundar evde yaptığınız amfi testlerinde ses seviyelerini hangi metod ile eşitlediniz?

basitçe audyssey mikrofonu ve truerta tarzı akustik ölçüm programları ile yapıyorum ama çok hassas olmuyor maalesef. bir ara kalibre edilmiş behringer mic. ile denemiştim o daha doğru sonuç vermişti. genelde sesi kulağım ile eşitlemeye çalışıyorum...
  • @kdundar

Şu yazıyı okumanızı öneririm, google araması ile biraz önce buldum ama genelde benzer şeyler bulabilirsiniz:

Özetle ses seviyesinin eşitlenmesi voltmetre ve test tonları ile yapılmalı. Başka yerlerde de okumuştum, kulak veya ses basıncını ölçen cihazlar yeteri kadar hassas ve doğru değil deniyor.

quote:

1) LEVEL DIFFERENCES are easily eliminated by matching the levels before starting the listening test. This is done by feeding a continuous sound (anything from a sine wave to white or pink noise) into the amps and measuring their output using an ordinary AC volt meter. The input level to the louder of the two amps will need to be attenuated until the levels of the amps are matched as closely as possible (must be matched to within 1/10 dB).

Alıntı bu dökümandan, ses seviyesi dışında diğer dikkat edilmesi gerekenleri de yazmış:

http://www.sanderssoundsystems.com/technical-white-papers/audio-equipment-testing-wp

Profesyonel test cihazları da aynı tekniği kullanıyor:

quote:

In the calibration mode, the ABX Comparator will produce a 1 volt RMS, 1 kHz tone and send it to both channels
    of both amplifiers in place of the audio signal input. At the same time, the digital voltmeter display will show
    the output level from each amplifier channel, starting with Channel 1 of Amplifier A. In Calibration Mode,
    however, the loudspeakers are muted, so you won’t hear the test signal.

http://www.ackthud.net/shawnfogg/pics/temp/ABX_manual.pdf

• quote:

@kdundar

Şu yazıyı okumanızı öneririm, google araması ile biraz önce buldum ama genelde benzer şeyler bulabilirsiniz:

Özetle ses seviyesinin eşitlenmesi voltmetre ve test tonları ile yapılmalı. Başka yerlerde de okumuştum, kulak veya ses basıncını ölçen cihazlar yeteri kadar hassas ve doğru değil deniyor.

quote:

1) LEVEL DIFFERENCES are easily eliminated by matching the levels before starting the listening test. This is done by feeding a continuous sound (anything from a sine wave to white or pink noise) into the amps and measuring their output using an ordinary AC volt meter. The input level to the louder of the two amps will need to be attenuated until the levels of the amps are matched as closely as possible (must be matched to within 1/10 dB).

Alıntı bu dökümandan, ses seviyesi dışında diğer dikkat edilmesi gerekenleri de yazmış:

http://www.sanderssoundsystems.com/technical-white-papers/audio-equipment-testing-wp

Profesyonel test cihazları da aynı tekniği kullanıyor:

quote:

In the calibration mode, the ABX Comparator will produce a 1 volt RMS, 1 kHz tone and send it to both channels
    of both amplifiers in place of the audio signal input. At the same time, the digital voltmeter display will show
    the output level from each amplifier channel, starting with Channel 1 of Amplifier A. In Calibration Mode,
    however, the loudspeakers are muted, so you won’t hear the test signal.

http://www.ackthud.net/shawnfogg/pics/temp/ABX_manual.pdf

evde ses seviyesi eşitlemesi için takdir edersiniz ki profesyonel ölçüm cihazı kullanma olanağı olmuyor.
    benim yaptığım ölçümde ampliye belirli bir frekansta sinyal gönderiliyor çıkışta mikrofon bunu ölçüyor ve spl olarak bilgisayar ekranında gözüküyor. bu şekilde çok hassas olmadığını bilsemde oldukça işe yarıyor diyebilirim. tabi burada mikrofonun hassasiyeti ve kalibrasyonu çok önemli.

siz ne şekilde eşitliyorsunuz 2 ayrı cihazın ses basıncını?

• Henüz bir test yapmadım ama merakım olduğu için konuyu bir süredir araştırıyorum. Test sinyali ve AC voltmetre (kablodan ölçerek) ile eşitleme yapılır deniyor, pahalı ekipmana gerek yok, verdiğim linkte yaziyor zaten.... Linkteki makalede başka önemli noktalar da var, mutlaka okuyun hem de ben vakit bulduğum bir zaman Türkçe'ye çevirip foruma göndereyim.

Bu ölçüm ve testlerde diğer kaynaklardan edindiğim izlenim, SPL ölçen cihazlar kabul görmüyor mesela kalibre edilmiş ya da edilmemiş mikrofon ya da kulakla eşitleme yapmak.. İşin püf noktası direk duyulamayan ama bilinçaltında hissedilebilen ses seviyesi farklarını giderip öyle test etmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 11 Mayıs 2012; 12:34:46 >
  • quote:

Henüz bir test yapmadım ama merakım olduğu için konuyu bir süredir araştırıyorum. Test sinyali ve AC voltmetre ile ile eşitleme yapılır deniyor, pahalı ekipmana gerek yok, verdiğim linkte açık açık yaziyor zaten.... Linkteki makalede başka önemli noktalar da var, mutlaka okuyun ya da ben vaktim olduğum bir zaman Türkçe'ye çevirip foruma göndereyim.

Bu ölçüm ve testlerde diğer kaynaklardan edindiğim izlenim, SPL ölçen cihazlar kabul görmüyor mesela kalibre edilmiş ya da edilmemiş mikrofon ya da kulakla eşitleme yapmak..

bu durumda 1 khz sinyali ampliye gönderip hem amplinin çıkışına voltmetre bağlayıp hem de mikrofon ile ölçüp denemek isterim bende fark var mı voltaj ve spl arasında diye. yazıyı okudum ancak detaya inmemiş pek, yine de teşekkürler link için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 11 Mayıs 2012; 12:37:12 >

• Burada çok az daha detaylı yazmış, hoparlör bağlı ve test sinyali verirken iken amfi çıkışında paralel bağlantı ile demiş.

http://www.moultonlabs.com/more/what_is_the_sound_of_one_amp_clipping/P4/

Sonucu ben de merak ediyorum, mikrofon veya kulak ile yapılan ölçüm ne kadar voltaj değişimi için aynı göstermeye devam ediyor....
  • 70 tl li kabloyu almayınca kampanya bitti ve bende 200 tl lik kabloyu aldım Şaka bir yana görüntü olarak çok kaliteli olduğu belli, bakalım avr tabanlı sistemde ses farkı olacak mı, yarın elimde olur heralde sonucu buraya yazarım. Bu arada firma ürünü beğenmesseniz 1 hafta içinde iade alıyor..

Ttaf Güç Kablo
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

70 tl li kabloyu almayınca kampanya bitti ve bende 200 tl lik kabloyu aldım Şaka bir yana görüntü olarak çok kaliteli olduğu belli, bakalım avr tabanlı sistemde ses farkı olacak mı, yarın elimde olur heralde sonucu buraya yazarım. Bu arada firma ürünü beğenmesseniz 1 hafta içinde iade alıyor..

Ttaf Güç Kablo

bizim aldığımız kablolara göre daha iyi olduğu kesin...

• Stereomecmuası nda şöyle bir yazı okudum ''Güç kablolarını sisteminize takarken her zaman faz/canlı yönünü tespit edin…'' Ordada sordum ama henüz cevap yok. Açıklayabilecek olan var mı ?

@Altanismet, arada 3 kat fiyat var umarım bu farka değecek bir şeyler duyarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SertaçS -- 24 Mayıs 2012; 12:41:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

Stereomecmuası nda şöyle bir yazı okudum ''Güç kablolarını sisteminize takarken her zaman faz/canlı yönünü tespit edin…'' Ordada sordum ama henüz cevap yok. Açıklayabilecek olan var mı ?

kabloyu prize taktığınız zaman cihaza girecek ucu karşınıza aldığınızda solda yukarıda sağda olmak üzere üç giriş bulunuyor değil mi? burada sağda yer alan girişte elektrik olması lazım kalem ile kontrol ettiğinizde. tüm cihazların girişlerini bu şekilde aynı faza denk getirmeniz gerekiyor...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.