Şimdi Ara

ttnet çoklu kullanım cezası? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
19.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmkansız demeyin daha önce bizzat gördüğüm örnekleri var tespit edilebiliyor.
  • Hiçbirşey olmaz dostum korkma.
  • Kolay kolay bişey olmaz orası öyle benimde çok arkadaşım var böyle yapan hatta içinde telekomda çalışan bile var =) Ben sadece gördüklerimi söylüyorum örnekleri var ama çok az...
  • ya ne olacak türkiye de ortak kullanmayan çok az kişi var en azından ortak kullanan daha fazladır kanımca bende eskiden beri hep ortak kullanırdım2 senedir tek başıma kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacob108

ya ne olacak türkiye de ortak kullanmayan çok az kişi var en azından ortak kullanan daha fazladır kanımca bende eskiden beri hep ortak kullanırdım2 senedir tek başıma kullanıyorum

Ortak Kullanmanın Sıkıntısıda Çok Ama

İyi Forumlar Dilerim.
  • Bizim evdede babam kardeşim ve ben olarak 3kişi bağlanıyoruz ne yani bizidemi bulacaklar bu modemden 3 cıkıs var diye :D

Korkmayın daha kimseye bu sekilde bir ceza verildigini kesildigini duymaıdm.

Her cafede lokantada otelde wireless veriyorlar. Onlarda bizim kullandıgımız paketlerden kullanıyorlar.

Ama telekom şöyle birşey yapabilir. Ligtv deki gibi Esnaf paketi yapabilirler. Yayın yapmak isteyenlere kat kat fiyatlarla interneti geçirebilirler. Hayret böyle birşey nasıl gelmedi akıllarına .D
  • Benim arkadaşım komşusuyla 8mbit sınırsız kullanıyor. Faturayı paylaşıyorlar. Otellerde bir kablosuzu routerlerle tüm otele dağıtıyorlar bişi demiyorlar sana mı diyecekler?
  • çok uzadı konuda yani sonuç olarak hiçbirşey olmayacak dediğimiz gibi o kadar ortak kullanan varken kimseye ceza vermezler.Ticari amaçlı kullananlara birşey demiyolarda sana mı ceza kesecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: denny07
    Karşı daire de ırgalamaz onu diyorum.ağ kurdum dediyse olay bitmiştir.Tespiti imkansız.Tüm sorumluluk hat sahibinde zaten.Diğer kullanıcı yasa dışı birşey yapsa muhatap hat sahibi olduğundan yaptırım anca bu yolla olur.Gerisi laf kalabalığı sadece.

iyide ha bu arkadaş ha karşı daire sonuçta araları iyiki ortak internet kullanıyorlar.Bu da yasak.Sen yakın arkadaşınla ayrı dairelerde aynı interneti paylaşsan hat onun üstüne banane olan ona olsun dermisin :) ben demem arkadaşımdır komşumdur sonuçta.Sözleşmelerin içerisinde yazıyor bu madde ayrıca çok çok önceleri dh bünyesinde de tartışılmıştı ilk açılan konuda bu değil.Eğer tespit edilirse yaptırıma gidilebilir.Hee onlar üsteler mi sanmıyorum orası da ayrı mevzu zaten ilk başta tespit edilsede önce uyarılır.

quote:

Orijinalden alıntı: wapcep_scrol

Bizim evdede babam kardeşim ve ben olarak 3kişi bağlanıyoruz ne yani bizidemi bulacaklar bu modemden 3 cıkıs var diye :D

Korkmayın daha kimseye bu sekilde bir ceza verildigini kesildigini duymaıdm.

Her cafede lokantada otelde wireless veriyorlar. Onlarda bizim kullandıgımız paketlerden kullanıyorlar.

Ama telekom şöyle birşey yapabilir. Ligtv deki gibi Esnaf paketi yapabilirler. Yayın yapmak isteyenlere kat kat fiyatlarla interneti geçirebilirler. Hayret böyle birşey nasıl gelmedi akıllarına .D

Zaten var ttnetin sitesine girersen ev kullanıcılarının tarifeleri ayrı iş yerlerinin tarifeleri ayrı kısımda yer alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 31 Temmuz 2010; 15:57:41 >
  • bisi olmaz korkmaya gerek yok
  • o zaman portlu modemleri ttnet için yasaklayalım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherkez26

o zaman portlu modemleri ttnet için yasaklayalım :D

adamlar sadece gozunu korkutmak istemis bence
  • Benimde internette sorun vardı, eve teknik servis elemanı geldi, 4 portlu modemin arkasında ki kabloları görünce "bunu dağıtmak yasak, kabloları çıkarın" dedi gitti, bende hiç bir şey demedim..

Bir şey olmaz, ama yasak olduğunu biliyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

Benimde internette sorun vardı, eve teknik servis elemanı geldi, 4 portlu modemin arkasında ki kabloları görünce "bunu dağıtmak yasak, kabloları çıkarın" dedi gitti, bende hiç bir şey demedim..

Bir şey olmaz, ama yasak olduğunu biliyorum....

Evin içine dağıtıyorum belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: (dark)

merhabalar arkadaşlar.

ben interneti 2 kişi ile paylaşıyorum. ve evler karşılıklı oldugu için kablolar gidiyor. dün internet bağlantısı koptu aradım geldiler. mahallenin santralinden yaptılar. ama kabloları gördüler. kabloları sök dediler bende onlar internet için değil onlar ağ bağlantısı için kullanıyoruz dedim. oyun için dedim. yalan söyleme dedi. tespit ederim bak dedi. edin dedim gittiler.

şimdi sormak istediğim çoklu kullandığımı tespit edebilirler mi?
    ederlerse cezası ne?
    bu durumda siz olsanız ne yaparsınız?

Hiçbir şekilde internetini paylaştığını ispatlayamazlar. Çünkü birden fazla bilgisayar ile kendi modemine bağlanma hakkın var. Dolayısı ile bu karşıki komşun da olur sen de olabilirsin. Sadece gözünü korkutmak amacıyla yapılmış. İstediğin gibi kullan arkadaşım sorun olmaz.
  • konuyu temmuzda acmistim.

bir sorun olmadi arkadaslar. ne arayan oldu ne soran. konuya mesaj atan herkese tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet.

Bir şey olmaz kardeş korkma

Olduğunda bi zahmet açık adres bilgini de ver de cezayı arkadaş size göndersin.
  • usta korkutma beni
  • Kablosuz olarak zaten her an çoklu kullanım ve paylaşıma açık olan internet hizmetinin kablo aracılığı ile sözleşmeye taraf olmayan 3. kişiler ile paylaşılması düz mantık çerçevesinde suç olarak algılanabilse bile, olaya hukuki olarak bakıldığında Türk telekom buradan hiç bir hukuki menfaat yaratamaz.
    Öncelikle bilinmelidir ki kanuna ayrıca taleplerin sözleşmede belirtilmesi o talebi kanuna uygun hale getirmez. İnternet kullanıcıları olarak bizler tüketici vasfındayız. Bu durumda zaten mahkemeler nezlinde pozitif ayrımcılığa uğradığımızı herkes bilmelidir. Ayrıca ilk başta belirttiğim gibi kablosuz olarak hali hazırda her an çoklu kullanıma açık olan internet hizmetinin kablolu olarak paylaştırılması hiç bir suç unsuru oluşturmamaktadır. Bu konuda satıcının yapabileceği en fazla sözleşmeyi iptal etmek olacaktır.
    Ola ki wireless elektrik dönemi başlar ve bu konuda yasal bir düzenleme yapılır o zaman iş değişebilir ki yine aboneye kullanım bazında ücret yansıyacağı için sanırsam bu noktada da suç ve ceza felsefesi sakat olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravunos -- 27 Ekim 2010; 11:34:59 >
  • hukuk bilim insanı bi başka oluyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.