Şimdi Ara

TTNET'den TÜRKNET geçiş işlemlerinde ne yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 14 Mart günü TTNET'deki tahaddütüm bitmiş olucak ama yıllardır TTNET kullandığımız için başka bir internet servisine nasıl geçilir veya geçiş işlemleri sırasında hangi evrakları yada ne yapmam gerektiği konusunda hiç bir bilgim yok, Turknetide hiç bi bilgi sahibi olmadan aramak istemiyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Sorun yok oyle hata almam deme ben yaptim sen yapma arkadasim.Kesinlikle sorun yasiyorsun netspeed mileni gibi firmalara bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSL kullandığınızı var sayarak

Yalın İnternet mı kullanıyorsunuz yoksa TTNet alo+ internet mı önce ona bakın.

Yalın ise 88 veya 18 ile başlayan 10 haneli devre-hizmet no yu

+Alo var ise ev telefon numaranızı bulun.

TurkNet den üçüncü faturanızın bedava olması (kod veren ve alan in faturalarının son ödeme tarihinden önce ödemiş olması lazım 1 ay bedava için) için bir turknet linin davet kodunu bulun (mümkün ise link alın - kodu otomatik başvuruya kopyalar)

Daha sonrasında eger web üzerinden başvuru yapacak iseniz link üzerinden veya ilgili sayfadaki abone olmak istiyorum kısmı ile başvurunuzu yapın

Başvuru sırasında dikkat etmeniz gereken Yalın kullanıyor iseniz yalın internet kullanıyorum / alo+internet ise ev telefonu+internet kullanıyorum u işaretliyorsun ardından en başta bulun dediğim bilgileri ilgili alanlara giriyorsunuz.

Telefon üzerinden başvuru yapar iken en başta en başta en başta davet kodum var diyin yoksa sonradan eklenemez. Yine evinizdeki ev telefonu veya internet durumuna göre MH ye bildirisiniz.

Modem istiyor iseniz (ödünç veya kiralama değil satış) sadece yine bu ilk başvuru anında oluyor daha sonrasında eklenemez. (Sitede üstte yer alan modem başlığı altında bilgiler yazıyor)

TurkNet de TEKNİK KONULARA BAKAN MH YOK (oim den veya hızlı işlem hattından kayıt açıyorsunuz). Diğer işlemler için sitenin iletişim kısmındaki 0212 li numaradan işlem yapılabilir

Benim dönemimde yoktu başvuruyu ve başvuru yaptıktan sonra aktif olana kadar 8081 li numara yardımcı oluyor.

TT ile iletişime geçmeye iptal etmeye KESİNLİKLE GEREK YOK. TurkNet e vereceğiniz devre-hizmet no ile onlar numara taşıma gibi hattı turknet e taşıyacak.

Başvuruyu yaptıktan sonra mail olarak evraklar gelecek imzalayarak MNG kargo ile ücretsiz turknet arşiv birimine gönderebilirsiniz (sizin göndermeniz lazım)

Not: Firmanın 1 adet bayisi var o da genel merkezin yanındaki AVM nin -2 veya -3. Uncu katında gideyim yüz yüze durumu bu ISS için yok.

Hatta dikkat edin taahhütsüz olanların hiç birinde yok - tek tük veya ben görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kütahyalı_ramazan -- 26 Şubat 2019; 7:9:40 >

• Yukarda arkadaş güzelce açıklamış. Türknet hem internet hem 1000 dk telefonu 65 TL'ye taahhütsüz verdiği için çok avantajlı. Ama her iss de olan sorunlar bunda da oluyor arada.

1 Ay Ücretsiz internet kazandıran davet kodunu da ben paylaşayım. Diret bu linkten başvuru yapabileceğiniz gibi
    Telefonla başvuru esnasında kodu ısrarla müşteri temsilcisine verebilirsiniz.

Link:
    turk.net
    Beni referans göster, bir ay ücretsiz internet kazan!
    https://turk.net/p/UGH81PH84YQP

TurkNet 1 ay bedava kullanım davet kodu: UGH81PH84YQP

• Geçişi bilmemde, geçtikten sonra gelipte şöyle sorunlu böyle problemli diye konu açmayın bütün sorunları bile bile geçtikten sonra

• hgkuz H kullanıcısına yanıt
    Davet kodu paylaşımları sıcak fırsatlar > konu dışı altında yapılıyor - bizde biliyoruz kod atmayı kod lar buraya atılsa insanların sorunlarından çok davet kodu görürüz

• kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışşınız teşekkürler,

Doğrusu şuanda TTNET'den memnun altyapı desteklediği kadar hız veriyorlar ama genel olarak nasıl bir firma olunduğu biliniyor şuanda aynı pakete geçmeye kalksam fazladan ücret ödemem gerekicek, zaten genel olarak TTNET tarafında her gün yeni yeni kullanıcı için kötü olucak haberler çıkarıp duruyorlar, Turknet bu altyapı ile aynı hızı verebilirse tamamdır benim için.

TTNET alo+ kullanıyorum şuanda ULTRANET 75GB (ADSL) paketi
    Twitch yayıncısı Videoyun davet kodu var onun üzerinden başvuru yapıyorum şuanda

İşlemleri dediğiniz gibi yaptım davet kodu otomatik girdi, benim endişelendiğim TTNET'i iptal için aramaya gerek olup olmadığıydı, sonradan fazladan fatura almalarını istemem, zaten onuda belirtmişşiniz detaylı bir şekilde

Güvenli internet-aile çocuk paketi diye işlemler vardı o kısımları boş bıraktım

Yaklaşık olarak kaç gün içinde işlemler tamamlanır bilginiz varsa eğer, hız konusunda ise 15mb download 1mb upload desteklediği gözüküyor 16mb paketi sundurlar, tam vaadettiği hızı alabilirmiyiim bilmiyorum TTNET speedtest sitesinde genel olarak 4 ile 5 mb arası download 0.50-0.60 arasıda upload oluyor.

Son olarak pdf dosyası olarak belgeleri indirdim, 11 sayfa çıktı, bunların hepsini internet kafe vb bi yerden yazdırmam mı gerekiyor? 3-4 sayfasında tarih ve imaz atılması gereken yerler var diğerleri Türknet dosyaları tam olarak doğru mu? Çok soru sordum emin olmak için kusura bakmayın şimdiden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinchesterNaturaI -- 27 Şubat 2019; 15:56:24 >

• DarthLuca D kullanıcısına yanıt
    Umarım öyle sorunlar olmaz, internet işlemleri konusunda bilgim var genel olarak ve Türknet'de müşteri hizmetlerine detaylı düzgün bi şekilde anlatınca sıkıntı olmuyormuş diyenler olmuştu
  • WinchesterNaturaI kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık olarak kaç gün içinde işlemler tamamlanır bilginiz varsa eğer /// bu haftanın ortalaması evraklar sisteme girildikten sonra 4 günhttps://turk.net/turknet-karnesi/

hız konusunda ise 15mb download 1mb upload desteklediği gözüküyor 16mb paketi sundurlar, tam vaadettiği hızı alabilirmiyiim bilmiyorum TTNET speedtest sitesinde genel olarak 4 ile 5 mb arası download 0.50-0.60 arasıda upload oluyor. /// şu anki modemin hat değerlerine bakmak lazım sonuçta aynı sinyal olup sadece kullanıcı adı değişecek

Son olarak pdf dosyası olarak belgeleri indirdim, 11 sayfa çıktı, bunların hepsini internet kafe vb bi yerden yazdırmam mı gerekiyor? /// evrakların hepsi çıktı alınıp kargo edilecek, imza yerlerine tarih olarak kargoya vereceğiniz günü yazınız. 6 sayfa sözleşme (?) + dsl churn + sth numara taşıma + ön bilgilendirme + evrak kontrol listesi + son sayfayı bulamadım

kimlik oim den yüklenebilir
    Kimlik işlemlerini internet üzerinden tamamladım.

Hat değerleri
    Durum:Yukarı
    Veri İndirme Hızı:5824 kbps
    Veri Yükleme Hızı:800 kbps

Enkapsülasyon:RFC 2516 PPPoE
    Çoklama:LLC
    QoS:UBR
    PCR:
    SCR:
    Otomatik Algıla:Etkinleştir
    VPI:8
    VCI:35
    Etkinleştir:1
    PVC Durumu:Yukarı

sanırım bu kullandığım modemin eski olmasından dolayı kaynaklanan bişey, altyapı desteklese bile 5mbden yukarı çıkılmıyor.
    Sizin modem çok saçma bir hızda buluşmuş tam bir rakam değil;

marka model ne ?

bir de facebook da şu gruba girin oradaki şu videoyu izleyin;
    https://www.facebook.com/groups/TurkNet.Kullanicilari.Yardimlasma/permalink/2005092402945617/
    Linksys wag54g2 10 yıl belki daha fazladır elimizde duran bi modem doğrusu, eski TTNET modemi vardı bozulunca bunu kullanmıştım. Turknet yanında verilen 349 TL lik modem nasıl sizce şuan için ve ilerde fiber vb kablolar için uyumlu mudur?
    Linksys wag54g2 / cihaz adsl2 görünüyor 16 mbit kaldırıyor cihaz ama hat 5 mbit bence sizin iç tesisatta bir şey var attığım linkteki videodakini uygulayın

Turknet yanında verilen 349 TL lik modem ///ilk sipariş anında istemedi iseniz daha sonrasında TurkNet alamazsınız dışarıdan Vatan vs alabilirsiniz /// bence şu an size o cihaz çok da lazım değil - TR'de fiberde her ISS kendi router ini veriyor zaten bir tek Vodafone müşterinin cihazını kullanmaya izin veriyor diğerleri şimdilik hayır benim cihazı kullanacaksın diyor

Vdsl gelince seçeneklere bakılır
    Şuan oturduğum yerde olucak iş değil bu maalesef, eski bir bina olduğu için direkten eve doğru birleştirme kablolar ile bağlı internet maalesef, zaten şuanki internet ile verilen hızın aynısını verme konusunda sorun yaşamassam Türknet'dede yeterli olur şuan için, zamanınızı ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler
    Çözüm basit, hala Telekom müşterisi iken eliTT talep edin ve hat yenileme işlemini onlara yaptırın

Arıza kaydına hız düşüklüğü yaşıyorum gün içinde eliTT talep ediyorum diye kayıt açın

Ya da ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr ye mail atın yine hız düşüklüğü diye hattın yenilenmesini istiyorum diye onlar size ulaşır

Araştırıcam bunu saolun, peki yaklaşık olarak ne kadar bir fiyat isterler bilginiz varmı? İç tesisat desteği 40TL yazıyor fakat tesisatı tamamen yenileme gibi bi durumda ek ücret durumu olabilir mi?
    Emin değilim ama hızlıca halledin bir de gelen ekibin en az 12-16 mbit arası göstermelerini sağlayın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.