Şimdi Ara

TÜBİTAK POPÜLER BİLİM KİTAPLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tübitak'ın kendi sitesinde yayın serisinin tanımı ;
    ''Popüler Bilim Kitapları insanları bilimle tanıştırmak, bilimi sevdirmek, bilimsel ve teknolojik yenilik ve gelişmeleri okuyucunun bilgisine sunmak ve bilim ve teknoloji kültürü oluşturmada öncü rol oynamak amacıyla 1993 yılında yayımlanmaya başlamıştır. Okurlardan büyük ilgi gören TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları, 702 kitapla 16.000.000 toplam baskı adedine ulaşmıştır.'' budur.

Ben 21 yaşındayım.Yaklaşık 3 gün önce arkadaşlarımla konuşurken bu konu açıldı ve bu seriyi ne kadar sevdiğimi unuttuğumu fark ettim.Bu kitapların yaklaşık olarak 60 tanesine sahibim.Çocukluğumda özellikle ilkokul dönemimde bu kitapların tabiri caizse hastasıydım.Anneme bir tane daha fazla aldıramadığım için ağladığımı hatırlarım.
    Özellikle çocuklar için olan serilerinde gerek düzgün çevirileri gerek saatlerce bakabileceğim illüstrasyonları ile hala ilgimi çekiyor ve bunların eski baskılarından çocuklarım/yiğenlerim için koleksiyon yapmak istiyorum.

Bildiğiniz üzere günümüzde ne yazık ki özellikle çocuklarımız, gençlerimiz hatta bizler için internet bir içerik çöplüğü olmaya doğru gidiyor.Kendi ailemdeki çocuklardan da gördüğüm üzere x youtuberının amaçsız şakaları sosyal medyanın değişik anlamsız içerikleri falan derken dehşet bir nesil bizi takip ediyor.Buna hem bir es verme amacıyla en azından kendi çevremizeki küçüklerimiz için böyle bir farkındalık yaratmaya çalışmak istiyorum.Çünkü ben küçükken bu kitaplara baktığımda çok heyecanlanıyordum.Eminim benim gibi böyle düşünen başka insanlarda vardır.

Forma göz attım lakin bunun ile ilgili geniş bir başlık bulamadım. Burada elinde bulunanlar ve ilgisini çekenler için bir grup oluşturabilmeyi umuyorum.
    Takaslar yapabiliriz, pdf formatında birbirimiz ile paylaşabiliriz, üzerinde konuşabiliriz hatta bir whatsapp grubu bile kurabiliriz. Umarım bu çağrım ilginizi çeker.

• Hocam valla ne kitaplardı onlar. Hele o beyaz kapaklı popüler bilim kitapları. Avm içinde satılırdı 2000lerin başında, alışveriş arabalarının içinde oturup kasaya gidene kadar okurdum. Bir çok kitabı vardı bende de fakat şimdi neredeler bilmiyorum. Birkaç hafta önce TÜBİTAK merkez binasının önünden geçerken popüler bilim yayınlarının satıldığı bölümü gördüm ama gitmeyi unuttum. O gün aklıma geldi benimde o kitapların ne güzel içeriklere ve bahsettiğiniz gibi illüstrasyonlarının güzelliği. TÜBİTAK popüler bilim kitaplarıyla ilgili grup açılabilir. Bence daha önceden ilgilenmiş veya vakit geçirmiş kişilerin ilgisini çekeceğine eminim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.