Şimdi Ara

Tulpar T7 V2.3 Hakkında bir kaç soru (kişisel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Konuda belirttiğim modeli almak istiyorum. Kafamı karıştıran ufak tefek pürüzler var sizlerden bu konuda sadece fikir almak istiyorum.

Öncelikle 300 tl daha az verip 2.3.1 al --> 8gb ram 209 tl, 1tb hdd farkı 50 tl notebook çantası (bu konuya kimse dikkat etmemiş şimdiye kadar okuduğum konularda 2.3.1 modelinde çanta yok) 67 tl yani sonuç olarak 316-317 tl arasında bir fark var aradaki fark bence makul.

ram konusunda şu an bilgisayarımda 8 gb ram var 4x4 16gb ram ile kendi bilgisayarımı deneme fırsatım oldu genel kullanımda fark göremedim fakat şu sıralar 3d animasyon öğreniyorum bunun için ram gerekeceği düşüncesindeyim bu yüzden 16 olması daha mantıklı. ram frekansları uysaydı 8gb + 12 gb (3x4gb) tam takıp 20gb şeklinde kullanacaktım fakat frekanslar farklı çalışmayacaktır.

harddiske gelince aradaki fark 50 tl, bugün kız arkadaşınızla bi yemek yemeye kalksanız zaten bu kadar parayı veriyosunuz. hdd karın doyurur mu? elma ile armut toplanmaz. 250 gb alanı linux a ayırmayı planlıyorum. linux windowstan daha çok sevdiğim işletim sistemidir fakat mecburiyetten windows kullanıyorum. 250 gb alanda rahat rahat linux kullanabilirim -özgürce- hdd 7200 rpm olduğu için hız konusunda tatmin edici olacaktır.

şu an OCZ 120 gb ssd diskim de mevcut. ana slota bunu takıp 2.slota 1tb 7200rpm (250 gb linux + 750 gb iş dosyası depolama) ve de son olarak dvd sürücüsünü hdd slotuna dönüştüren aparatım da var dvd zaten 2-3 senedir hiç elime bile almadım ki lazım olursa yine apartla beraber aldığım harici sürücü aparatı da mevcut :D konumuza dönersek dvd dönüştürücüye de 1 tb 5400 rpm kendi diskimi takıp arşiv amaçlı kullanıcam yani aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp ihtiyacım oldukça açıp işimi halledip tekrar devre dışı bırakıcam bu sayede hem güç tüketimini az bi miktar azaltmış olurum hem de hdd ömrünü uzatmış olurum diye düşünüyorum.

sonuç olarak monster tulpar t7 2.3 aldığımda standart özelliklerin yanında 120 gb ssd ve 2 tb harici depolama alanım olacak. alanı bu kadar abartmamın sebebi de grafikerim aynı zamanda bahsettiğim gibi 3d animasyon öğreniyorum grafik dosyaları özellikle photoshop ciddi yer kaplıyor bu yüzden depolama alanını biraz yüksek tutuyorum.

kafama takılan şey ise bu kurduğum mantık doğru mudur? yoksa önerebileceğiniz farklı bir konfigürasyon var mı. uzun oldu hakkınızı helal edin :)

• az önce siparişi verdim. hepsi burada üzerinden 3899 tl ye axess ile aldım 100tl chip para sonuç olarak 3800tl ye geldi. bakalım ne zaman bana ulaşacak.
  • söylenecek herşeyi söylemişsin ve kararlı gözüküyorsun + belliki işinde ehlisin hayırlı olsun.
    senin için tek bi tavsiyede bulunabilirim bol ram takma pc ye her ram ayrı bir enerji tüketimi demektir. eski pc deki ramler uyumlu olsa bile zararınıza olurdu diye düşünüyorum.
  • takmadım zaten frekansı düşüreceği için. ayrıca aşırı bir ram kullanımı da olmuyor :) hdd konusunda da 120sdd + 1 tb üstüne gelen diski taktım. 1 tb da kendimde vardı onu da dvd sürücüye taktım gayet güzel oldu. yalnız ay başında 2x120 m sata almayı düşünüyorum 1 tane 120lik disk yetmemeye başladı. bu kadar yüksek bir bilgisayara ister istemez insan oyun kurmak istiyor. haliyle alan lazım :) tek sıkıntı 60x3 raid yapıp max performans mı yoksa 120x2 yapıp bi kaç ay sonra bi 120 daha almak mı bilemedim :) ama şimdilik 2x120 daha mantıklı geliyor.

cevabın için ayrıca teşekkür ederim
  • tabiki 2x120gb almalısın. 1000mb ta yakın bir hız her türlü işinizi görecektir. yılllaar sonra canınız isterse + 1 tane 240 alırsınız ömrünüz boyunca yeter :)
    60 lık alırsanız 3 tane %100 ilerde değiştirmeniz gerekir hem extra masraf hemde uğraş demektir.
  • peki 120x2 + 240x1 raidlenir mi? üçlüye girer mi :D
  • raid bildiğim kadarıyla aynı boyuttakilerle oluyor ama farklı bi yöntemi var diye duymuştum dediğim şeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: dawnby

peki 120x2 + 240x1 raidlenir mi? üçlüye girer mi :D

evet dediğiniz gibi benim duyduğum şey takılıyor ama 240 ın kalan 120 si çöp oluyor yanlış anlamışım sayenizde de öğrenmiş oldum :) neyse yinede 2x120 alın :))) toplam 360gb da yeter sonucta oyun ve programlar kalacak icerisinde. arşivleriniz filmleriniz yedekleriniz hdd de kalmalı.
    Not: günlük hayattaki telefonlar 4k video çekene kadar 300-500gb civarı bir alan yeterlidir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivasligazi99 -- 25 Ağustos 2014; 22:06:01 >
  • dün itibariyle 2x120 msata disk taktırdım fakat tek 2.5" ssd varken aha hızlı açılıyordu bilgisayar tepkimesi daha hızlıydı acaba raid kısmında eksik birşeyler mi oldu? şu an bilgisayarın performansından hiç memnun değilim açıkcası
  • 2.5 Ssd yi muhtemelen birincil olarak kullandınız yani formatı ona attınız.

şimdi hdd+ssd olunca siz hdd ye yüklediniz windowsu bu yüzden yavaş açılıyor.
    Tahminim bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.