Şimdi Ara

Tüm DİZEL araçlar yetkili servis bakım fiyatları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
73.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araç Opel AStra Classic 1.3 CDTI : 15.000 Bakım ücreti : 394 TL dediler

Hemen yakındaki sanayiye gittim, 120 TL ye yaparız dediler :))

Sanırım aracın bakımlarını servise götürmekten vazgeçtim... Senede 45-50k yol yaparım ben bu araçla Allah nasip ederse... Yani senede 3 kez servise fazladan 280 TL vermem gerekiyor.. Aracın 2 sene garantisi var.. Toplam 6 kere servise girmesi gerekiyor... Bu durumda garantim bitmesin ayağına fazladan 1,800 TL gibi bir rakam göz göre göre öpülmüş olacağım... En iyisi dışarda yaptırmak...

Zaten Garantilik iş olduğunda her türlü kıvırmanın yolunu buluyorlar...
  • 40-50 bin tl araba alıp 100-150 tl fark için arabanızı sanayiye götürüyorsunuz nasıl bir mantıktır bu.sanayideki hiç bir usta yaptığı olası bir hatasının arkasında durmaz ben yapmadım abi biz oraya karışmadık der çıkar işin içinden giren size girer sonra tıpış tıpış servise.servis bunu diyemez çünkü fatura var elinizde.bence yazık risk almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

40-50 bin tl araba alıp 100-150 tl fark için arabanızı sanayiye götürüyorsunuz nasıl bir mantıktır bu.sanayideki hiç bir usta yaptığı olası bir hatasının arkasında durmaz ben yapmadım abi biz oraya karışmadık der çıkar işin içinden giren size girer sonra tıpış tıpış servise.servis bunu diyemez çünkü fatura var elinizde.bence yazık risk almayın.

Valla sen servisi gözünde büyütüyorsun...

Sanayide iş bulamayan elemanlar serviste çalışır... sanayide kendi işinin sahibi en kötü usta bile servisteki en iyi usta ayarında iş yapar...

Sen eğer otomobilden anlamıyorsan servise gidip kafanın rahat olmasında fayda olabilir, ama bakım dediğin şey alttarafı yağın değiştirilmesi işlemi ve filtre değişimi işlemi...

Yeni kasa bir araç olsa belki gene insan hazmedebilir,yeni araç parçasını bulmak mesele olaiblir diye korkar ama, kaç yüzyıldır üretilen Astra'nın her türlü parçası internetten bile temin ediliyor...

Kendim bile bakımını yapabilirim en nihayetinde...

• Herkes fiyatı aldığı tarihi eklerse daha faydalı olur

Bu arada sanayi diyip geçmeyin, yetkili servis ayarında çok iyi özel servisler var sadece 1 markaya özel, volvo için izmirde öyle bir yer buldum inanın en ufak bir eksiği yok.

2008 c30 un yıllık bakımı geldi geçen hafta, geçen bakımdan beri sadece 7.000 km yaptığım için yağ, yağ filtresi, cam suyu değişti, ıvır zıvırlara kontrol çaktılar 180 tl ödedim. Geçen sene 20.000 bakımında 330 tl ödemiştim. Halbuki yetkili serviste olsa minumum 700 ödeyecektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 18 Eylül 2011; 1:24:03 >
  • dediğn doğru serviste çok iyi işçilik var demiyorum.ama sorumluluk var.sanayide çok iyi ustalar var hatta servislerin peşinde koştuğu ustalar.adamlar gitmiyor.ama insanlık hali olası bir hata çok pahalıya mal olabilir aracın garantisi varsa mutlaka serviste iş yapılmalı.
  • Fluence dizel 20 binde bir bakıma giriyor. Geçenlerde ilk bakımını yaptırdım. 340TL + 160 TL ön balata = 500 tl ödedim.
  • quote:

40-50 bin tl araba alıp 100-150 tl fark için arabanızı sanayiye götürüyorsunuz nasıl bir mantıktır bu.sanayideki hiç bir usta yaptığı olası bir hatasının arkasında durmaz ben yapmadım abi biz oraya karışmadık der çıkar işin içinden giren size girer sonra tıpış tıpış servise.servis bunu diyemez çünkü fatura var elinizde.bence yazık risk almayın.

Araba kullanim kitabinda bakimlarin nasil yapacagini yazmislar, ve isi bilen vatandaslarin bazilari bu bakimlari kendileri yapiyor. Uretici bu olayin farkinda oldugu icin kitapciga bu bilgileri koyuyor.

Peryodik bakim oyle komplike birsey degil.

Ha, araba garanti kapsamindadir, garanti bozulmasin diye servise gidersiniz ama garanti bittikten sonra servise gitmeyi cok gereksiz buluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali777

quote:

Araba kullanim kitabinda bakimlarin nasil yapacagini yazmislar, ve isi bilen vatandaslarin bazilari bu bakimlari kendileri yapiyor. Uretici bu olayin farkinda oldugu icin kitapciga bu bilgileri koyuyor.

Peryodik bakim oyle komplike birsey degil.

Ha, araba garanti kapsamindadir, garanti bozulmasin diye servise gidersiniz ama garanti bittikten sonra servise gitmeyi cok gereksiz buluyorum.

Size bu konuda katılıyorum....

- Bundan önceki aracım Golf idi, yeni çıktığında almıştım ve haliyle araçta arıza veya fabrikasyon hata çıkma olasılığı olduğu için bakımlarını serviste yaptırdım... Tahmin ettiğim gibi de cam mekanızması arızası çıkmıştı ve serviste yaptırmıştım... Bir de Stoplarda buharlaşma olmuştu ve serviste değiştirtmiştim kavga bela da olsa...
    - Ancak şuanki Astra aracım Classic kasa, yani kaç senedir üretiliyor, kronik arıza olsaydı zaten şuanda 10.000 km içinde çıkmış olması gerekirdi diye düşünüyorum..
    - Bir de aracı aşağıladığımı kimse düşünmesin, veya astra kullanıcıları bozulmasınlar ama alttarafı 1.3 litre dizel motorlu, içine 3 litre yağ alabilen bir aracın bakımının 400 TL olması "adam ...ikmek" den başka birşey değildir.
    Yeni kasa değil, komplike bir özelliği olan araç değil, hiçbir ekstrası olmayan ve ucuz olduğu için tercih edilen bu araca 400 TL bakım ücreti vermek beni enayi gibi hissettirecek... Açıkçası 100-120 TL'ye sanayide bakımını kontrol ede ede yaptırıp, kalan 280 TL ile çocuğuma güzel bir alışveriş yapmayı tercih ederim...

Bir de şöyle bir durum var, bu daha ilk bakımı... Ben senede 3 kere bakıma giderim, her sene 900 TL fazladan para ödeyeceğim ... Bir BMW 'ye veya Mercedes'e veya bir Chrysler'e 400-500 Euro servis bedeli öderken bana bu kadar koymuyordu, Ama dediğim gibi Astra bakımına 400 TL vermek hiç hoşuma gitmeyen bir durum, kabullenemiyorum yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asoz -- 18 Eylül 2011; 20:34:26 >

• abi şakamısınız bu fiyatlar ne ya :S mercedes viano 2005 60bin bakımına 300 lira verdim ki araçta anlamadığım 1*2 ekstra filtre daha değiştiler yağ hava mazot haricinde yani :S bin lirada alsalar içim acımaz çünkü mercedes diyodum fiyatı duyunca şok oldum zaten :)
  • arkadaşlar izmir bornovada özel servis sahibiyim kendi sıfır arabalarımın bile bakımını kendim yapıyorum.yüksek fiyatlara satın alıyorsunuz servis hizmetinizi,benim servisimde yaptırmasanız bile en azından uğrayın bir fiyat alın.ilgilenenler özelden mesaj yazabilir.tüm marka ve model araçların bakımlarını hasar onarımlarını ve bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kapasitedeyiz.ihtiyacı olan arkadaşları beklerim....
  • Peugeot 308 HDI
    -1. yıl bakımı 170 TL
    -2. yıl bakımı 194 TL
  • Nissan Note Dci

30 bin bakımı 338 + 57(yağımı kendim aldım) = 395 TL

Cam suyu,disk temizliği , Hava,Polen,Yağ filtresi+
    Nissan uzun dönem bakım ( fitil koruyucular)+
    Carbon Clean+
    Fren Hidroliği değişimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

15 bin km bakım fiyatlarıdır Opel.

Benim araç 1.3 CDTI:

Tüm DİZEL araçlar yetkili servis bakım fiyatları

404 tl mi neey yalaaan
    Eski aracım Corsa D 1.3cdti dı 45 bin bakımına 540 küsür lira 60bin bakımına 510 küsür lira gecen sene

Ayrıca bir yakınımın 2010 1.3 cdti eastyronic astra h ın bakımını bu sene Mart ayında Ankara Opis te 550 tl gibi bi tutara yaptırdım.
    4 Opel kullanmıs biri olarak. (2005 corsa c cdti, 1997corsa b gsi,tekrar corsa c cdti(2004) , 2008 corsa d cdti) tamam araçlar az yakıyor ama serviste çıkartıyorsun.Aşırı kazık ve pahalı servisleri.Yahu 206 nın 10bin bakımına 194 tl vermiştim hiç unutmuyorum. Bmw mercedes vw grubuna bu paraları vermiyorsun.Alfanın bakımına pahalı derlerdi bide nerdeyse yarısı bu rakamların.
    Servis ücretleri yüzünden ilişkimi tamamen kestiğim bir dahada almayı düşünmediğim firmadır opel firması.Annemin bakımlardan sonra dediği laf b.ktan bi arabaya bu kadar bakım parası verilirmi bende seni bişeyden anlıyorsun sanıyorum olmuştu baya bozulmuştum Önünden geçmem artık.

@asoz yerden göge kadar haklısın adamı gercekten s.kiyor opel yetkili servisleri.

• Opel Corsa 1.3 cdti essentiam var.12000 km deyim.Fiyatları görünce ŞOK oldum. Valla 404 TL vermem .Ne yapiiimm çıksın arabam garantiden .Sanayiye giderim yaaaa.Bu ne .Az yakıyo dedik,adamlar yağını değiştirmeye,filtrelere 404 tl alıyor.Bide devletin vergileriii.Ohhhhhhhh
  • fiat idea 1.3 multijet 70bg bakım fiyatı 130 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

2011 model Renault Fluence Privilege için daha 20 gün önce 10.000 bakımında 330 TL ödedik.

Benzinli mi dizel mi?
    Dizellerin bakımı 20bin de bir değil mi?
  • Corolla 1.4 D4D 2011 yılında yetkili servis de 10.000 bakımı+cam fitilleri silikon sprey uygulaması için 180TL ödeme yaptım. Müsteri indiriminde yararlandığım için işçilik bedeli üzerinden indirimlerim oluyor. 20.000 bakımı için yağı kendim götürmeyi düşünüyorum servis 10w-40 gibi yarı sentetik yağı yeni nesil motorlara daha fazla kar elde etme amacıyla koyuyor . 5w-40 sentetik yağı dışarıdan alarak hem fiyat hem de kaliteyi sağlamış olacağım.

Ayrıca kim hangi şehirde hangi servis tarafından hizmet aldığını belirtirse en düşük fiyatı referans alabilir ve bakım esnasında yararlanabiliriz.

Bursa- Çavdarlı
  • aracımın kırılan camını garantiden değiştirmedikleri günden bu yana artık yetkili servise uğramıyorum.
    geçenlerde 65bin iken gittim, orijinal parça satan yerden filtreleri aldım, ardından tuttuğum bir ustaya gittim, kendisinden 5w40 yağ aldım ve aracımın yağını+yağ filtresini+hava filtresini+polen filtresini değiştirttim. adam sadece yağ ücreti aldı filtreleri (ki bir tanesini takmak için silecekleri komple söküp takması gerekti) ücretsiz değiştirdi. tüm işlem sırasınd aracımın yanında durdum ve bekledim.

toplam maliyet 85+60=145 lira.

bunu aynen serviste yaptırsaydım tahminimce 400de aşağı inmezdi...ayrıca aracın yanına bile yaklaştırmazlardı.
  • Doğuş Oto Ankara 1,6TDİ Polo 15000 bakımı için 392TL fiyat aldım.Aydoğanlar VW 399TL verdi.El mahkum 2 sene garanti..
  • 2010 Flucence 1.5 dci için, 2. yıl bakımında %20 indirimli şekilde 417 TL dediler.
    Çok yüksek geldi bana açıkçası.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.