Şimdi Ara

TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM (1347. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: eraybdr52 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26.948
Cevap
99
Favori
782.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13441345134613471348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İzinden ziyade telefondaki CellID API'nin bu bilgileri vermesi lazım. Exynos işlemcili cihazlarda API bu bilgileri vermiyor olmalı ki göstermiyor. Hani Samsung'un API tasarlarken modemden bu bilgiyi isteyip uygulamaya vermesi lazım. Herkes uğraşmadığı için bununla her cihazda ya da platformda olmayabilir.

• sis651 kullanıcısına yanıt

İzin vermiyor derkenki kastım, tam olarak buydu. Ekran görüntülerini toparlayıp atarım. Benim de sormak istediğim bazı şeyler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noluftu

Benim Exynos işlemcili eski seri iki Samsung telefonda da gözükmüyor. Lenovo tabletimde (işlemcisini hatırlamıyorum) gözüküyor. Yüksek ihtimalle firmware’de izin verilmiyor olabilir.

Samsung A71 Snapdragon 730 benim telefon

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt

Telekomda ayni

• Anemon198161 kullanıcısına yanıt

Bizimkilerde a71 ve mi9t var aynı işlemcili cihaz onlardan denediğimde yazarım  

Tamam Hocam

İşlemciden ziyade üreticinin bu API üstünde yaptığı ayarlar vs. oluyor. BW gösterimi vs. şeyleri açık bırakmaları lazım. Bazısı hiç uğraşmayabiliyor bunlarla. Eskiden daha kötüydü, CellMapper'da göründen sinyal seviyesi bile yanlış olabiliyordu. Şimdi ufak tefek detaylar olmasa da genelde önemli kısımlar var çoğu cihazda.

• TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM

• TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM

Klasik çöp Vodafone

Ucuz etin yahnisi olmaz derler Vodafone hiçbir şekilde alınmaz eğer yüksek hız sizin 1. önceliğiniz ise.CEO bile dedi,VodafoneNet müşteri şikayetleri fazla Türk Telekom altyapısı üzerinden DSL hizmetlerimizi sonlandırıyoruz dedi adamlar.nPerf sitesi üzerinden 3G/4G/5G sinyal haritasını açın ve bakın hangi operatör daha çok kapsama alanına sahip.Turkcell>TT Mobil>Vodafone olduğunu göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan2423 -- 28 Ocak 2025; 20:40:22 >
  • hakan2423 H kullanıcısına yanıt

Para ödemediğim için sorun yok bedevası bol yahni böle oluyor napalım TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM 

Nperf gerçek bir kıstas değildir. Kullanıcı sayısı ile alakalı. Kim hangisini daha çok haritalarsa kapsama onda daha yüksek olur. Verileri 2 sene dolunca silmesi yüzünden kullanmayı bıraktım Nperf'i. Yoksa Türkiye'de uçtan uca çizimim vardı. Veride Turkcell %90 iken diğerlerinin toplamı %10 ederdi anca hani. Kim hangisini haritalarsa onun verisi fazla görünür. Hız olarak Vodafone kötüdür ama kapsama olarak diğerlerinin çekmeyip Vodafone'un 4G yerler de olabiliyor. Bazı yerlere iyi altyapı kurmuş zamanında.

• Herkese iyi aksamlar arkadaslar. Yaklasik 10 gun oncesinde vodafone u arayip is yerimdeki internet hizi sorunu ve sinyal sorunu nu anlatip sikayet kaydi olusturmustum. Bana geri aranacagim soylendi kimse aramadi. Bugun is yerine gittigimde youtube videosunun takilmadigini gordum, bir baktim sinyal de full gorunuyor. Hemen bir hiz testi yaptim ve sonuc ortada. Sikayetim ise yaramis mi yoksa denk mi geldi bilmiyorum ama sanirim is yerimdeki sorun cozulmus. Cok sasirdim acikcasi ve mutlu da oldum. TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Cellmapperde sadece bir bantı gösteriyor yani misal 1800 +2100 ise 1800u gösteriyor sadece. Netmonster daha iyi bu konuda .

Yanlışın var en fazla kapsama Turkcell ,Vodafone, Türk Telekom. Karadenizde Yaylalarda hala çekmeyen yerler var Türk Telekom bildiğim için söylüyorum ezbere değil yani .

Hız: Turkcell ,Türk Telekom, Vodafone

• turuncutimsah T kullanıcısına yanıt

Band ekleme yapmışlardır. Köyde yaşıyorum koy evinde hiç bir operatör doğru dürüst çekmezdi heleki İnternete girilmezdi Şimdi Vodafone ile İnternete rahat girebiliyorum bir çizgi bile çekmiyor iken ,Hemde band birleştirmede var 900+2100 birleştiriyor. Turk Telekom 3G biraz zor İnternete girilmiyor ,Turkcell 3G İnternete girilmiyor .aynı sıkıntı yaz ayında Yayla olarak kullandığımız yerde de geçen seneye kadar kapali alanlarda çekmezdi, geçtiğimiz yıl kapali alanlarda da da çekmeye başladı,İnternete rahat giriliyor yani .

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncutimsah

Herkese iyi aksamlar arkadaslar. Yaklasik 10 gun oncesinde vodafone u arayip is yerimdeki internet hizi sorunu ve sinyal sorunu nu anlatip sikayet kaydi olusturmustum. Bana geri aranacagim soylendi kimse aramadi. Bugun is yerine gittigimde youtube videosunun takilmadigini gordum, bir baktim sinyal de full gorunuyor. Hemen bir hiz testi yaptim ve sonuc ortada. Sikayetim ise yaramis mi yoksa denk mi geldi bilmiyorum ama sanirim is yerimdeki sorun cozulmus. Cok sasirdim acikcasi ve mutlu da oldum. TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM

Muhtemelen sorunun zaten farkındadırlar ve zaten çözme aşamasındadırlar. Yani ya yeni istasyon kuruldu bir yerlere, ya da var olanın anten yönleri değiştirildi, ya da yeni frekanslar eklendi istasyona. Bir haftada çözülmez hani kolay kolay. Ama operatörlerde son zamanlarda bir çalışma var. Turkcell pıt pıt yeni istasyon dikiyor, vodafone hız yükseltiyor vs.

Raporlama mantıkları farklı, ondan. CellMapper'da aşağıdan hücreleri bulup takip etmen lazım anca ama belli olmuyorlar kolay, çünkü tüm hücrelerin değerleri farklı. NetMonster yukarı yan yana diziyor ama yine sadece ana bandın bilgilerini görebiliyorsun.

Gerçek değil kullanıcı değerlendirmesi ile alakalı ama gerçeğe de yakın yani bir çok kullanıcının operatör kalitesi yorumuyla nperf verileri birbirine çok yakın

Bunlar çok güzel gelişmeler hepimiz için. Güzel ulkemizin guzel insanlari en iyi hizmeti hak ediyor. Fiyatlar malum ortada bari daha iyi hizmet alalim.
    Işyerimdeki sikintiyi yaklasik 3 yil once vodafone a gecince fark etmistim. Youtube dan 144p de bile video izletmez, whatsapp a zor baglanirdi. Konusmak ise çileydi.
    Bu arada iş yerim 6 adet 16 katli binanin oldugu bostancinin gobeginde bir sitede bahce kati. Kuyu kenar bodrum degil. Malum ekmek parası musteriler ile iletisim onemli diye tekrar Turkcell e gecmek zorunda kalmistim.
    1 aydir vodafone kullaniyorum. Eskisi ile alakasi yok. Cok saskin ve memnunum acikcasi.

• 
Sayfa: önceki 13441345134613471348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.