Belki arkadaşlara ve size faydası olur. Bendeki model "Tunçmatik Universal Adaptör Powernote 120W 15-24 V çıkış" olan. Hurda fiyatına aldığım ama oldukça temiz olan adaptörün uçları olmadığı için kullanamıyordum. Yaptiğım araştırmalardan da bir sonuç alamayınca ve uçlarınıda bulamayınca kendim bir şeyler yapabilirmiyim diye adaptörü açtım. Bendeki model de 3 kablo çıkıyor. Kırmızı kablo +(artı) uç, Siyah kablo - (eksi) uç ve Yeşil kablo (voltaj kontrol uçu). (Elektronik işleri ile uğraşan arkadaşlar düzeltilmesi veya eklenmesi gereken bir şeyler varsa lütfen yazsınlar.) Yeşil kablo TL431 (transistör kılıfnda ayarlı zener diyot)'in referans bacağına bağlı. (Led lamba için kullanılan adaptörleri gören arkadaşlar varsa ayarlı trimpot ile çıkış voltaj ayarı yapıldığını biliyorlardır. Bendeki modelinde çalışma mantığı aynı. Kısaca bu modelde örneğin 9.2 K'lık bir dirençi yeşil (kontrol uç) ve siyah (eksi uç) arasına bağladığınız zaman çıkışın 15.2 V'dan 19 Volta 7.6 K'lık bir direnç taktığınızda ise 22 V. çıktığını görebilirsiniz. Eğer kullandığınız bir çok bilgisayar varsa bilgisayara uygun voltaj ayarını uygun direnç bağlayarak yapabilir ve kullanabilirsiniz. Umarım yardımcı olur. |
Bildirim