Şimdi Ara

Turbo araçlarda hava filtresine dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün çekiş düşüklüğü şikayeti yüzünden servise gittim, korktuğum başıma gelmişti turbo arıza yapmıştı. Sebebini sordum ve hava filtesinden kopan bir parça turboya kaçtığını söyledi. 1500 TL masraf açtı kıytırık sünger parçası lütfen hava filtrelesine dikkat edin arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vay be ne çekti bizim millet bu turbolardan.

• Şimdi birisi gelecek forever atmosferik diyecek.

• koton filtre kullanıyorum raatım
  • Araba servis bakımlıysa o hava filtresinden servis sorumludur.
  • Brian O Conner kullanıcısına yanıt
    Mengerler 5000 km deki Mercedes E250 araca 750 TL bakım fiyatı çıkardıkları için 110 bindeki aracımı maalesef yetkili servise sokamıyorum, Araç C220 CDI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanwing -- 3 Eylül 2014; 18:30:25 >
  • Herhalde araç bayadır bakım yapılmıyo yada sadece yağınımı değiştiriyorsunuz filitrenin parçasının koptuğunu ilk defa sizden duydum ki böyle bir durum olabileceğini bile sanmıyorum.
  • aman hocam ne yaptın sen araç nedir kaç km de ki bunu bakım durumu için soruyorum.. mantık işi değil hava filtresinin kopması kadar eskiyecek düzeye gelmesi.. en kötü 2 yılda bir değişir yağ polen hava fltresi vs vs.. bizde bi adam var sıfır aracı 45binde motor kitledi esti yağdı sonunda öğrendikki adam 45bn km ne yağ ne su ne bakım kontak aç devam yapmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAXSTAR

Şimdi birisi gelecek forever atmosferik diyecek.

Forever atmosferik.

• Aracın bakımı 15 binde bir ama her 10 binde bakıma sokarım, tüm yağ filtre değişir. Her bakıma gidince bir yedek hava filtresi alırım, değişimi çok basit onu 5-6 bin aklıma geldikçe yenilerim, zaten ucuz bir şey. Hava filtresi ucuz ama önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

Aracın bakımı 15 binde bir ama her 10 binde bakıma sokarım, tüm yağ filtre değişir. Her bakıma gidince bir yedek hava filtresi alırım, değişimi çok basit onu 5-6 bin aklıma geldikçe yenilerim, zaten ucuz bir şey. Hava filtresi ucuz ama önemli

bende bakım konusunda oldukça titizimdir ancak, yeni aldığım aracımda( 2010 3.20d ) borusan 30.000km de bir yada iki yılda bir servise gelmemi söyledi, şu an yol bilgisayarı bakıma 13bin km var diyor. aracın yağını ölçerken dikkatimi çekti,yağ zift gibi simsiyah olmuş,naapsam bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

Aracın bakımı 15 binde bir ama her 10 binde bakıma sokarım, tüm yağ filtre değişir. Her bakıma gidince bir yedek hava filtresi alırım, değişimi çok basit onu 5-6 bin aklıma geldikçe yenilerim, zaten ucuz bir şey. Hava filtresi ucuz ama önemli

bende bakım konusunda oldukça titizimdir ancak, yeni aldığım aracımda( 2010 3.20d ) borusan 30.000km de bir yada iki yılda bir servise gelmemi söyledi, şu an yol bilgisayarı bakıma 13bin km var diyor. aracın yağını ölçerken dikkatimi çekti,yağ zift gibi simsiyah olmuş,naapsam bilemedim

Hocam hiç dinlemeyin o rakamları, senede bir yada 10 binde bir yapın yağ-filtre değişimini. Yağ 10 bine varmadan zift gibi oluyor, çok dikkatliyseniz sürüşte bir değişim hissediyorsunuz. Normal şartlarda 10 bin km yapmak için motorun çalıştığı zaman süresi ile İstanbul'da 3 bin km yapmak için çalıştığı süre yakındır.

• hava filtresini 5000de 1 değiştiriyorum
  • hava filtreside kolay kolay kopmaz, kaç senelik filtre ? birde motoru yıkarken onudamı ıslattınız acaba ?
  • Hava filtresi nasil kopmus bir resim vs var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

Hava filtresi nasil kopmus bir resim vs var mi?

Yok malesef, ayrıca aracımın bakımlarını sürekli zamanı gelmeden daha erken yaparım. Artık başıma gelene şans diyelim. Araç C220 CDI

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.