Şimdi Ara

Türev sorusu (artan azalan) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
2.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hopelesss

Madalyadan önce ne yazmışım iyi bak ikinciside git matematikte tanımlar açık mı olur yoksa kesin mi onu öğren ayet mi okuyorsun yok tanımlar değişebilir falan

Alıntıları Göster
    midilyidin inci ni yizmişim iyi bik..
    şaka mı yapıyorsunuz?nobel demişsiniz güldük eğlendik.yazmışsınız işte.

tanımlar değişebilir.biraz matematikle ilgilenirseniz anlayabilirsiniz.en basiti öklitin 5. aksiyomundan doğan bunalım.şimdi araştırmayacağınız için ben söyleyim;
    normalde bildiğimiz uzay öklit uzayı yani dik koordinat sistemlerinden oluşan uzaydır.
    fakat Lobachevski bunun tanımı değiştirmiş ve uzayı hiperbolik,
    Reimann da kendine göre değiştirip uzayı küresel uzay haline getirmiş.benzeri bir çok örnek bulabilirsiniz araştırırsanız.

matematikte "açık" deyimi,çok bariz,çok net,çok bilinen vs anlamında kullanılır.
    kitapları kurcalarsanız "şunun ispatı çok açık okuyucuya bırakılmıştır" yazar,yani ispatı çok bariz,çok net vs gibi
    ya da şu teoremin ispatı şu tanımdan çok açık şekilde gözüküyor vs..

f(x)=x^3 ün her yerde artan olmasına cevap yazamadınız sanırım

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    verdiğin daha doğrusu bir türlü veremediğin cevaplara üzülüyorum ama ağlamam merak etme.o kadar da sallamıyorum.

daha önce de yazdığım gibi bunlar lise konusu makale yazılacak şeyler değil.her makale yazana da ödül vermezler.

neredeyse söylediğin her şeye cevap verdim.son cümlene de cevap vereyim."seninle mi uğraşacam diyorsun" halbuki en başta bir kere ortaya yanlış ta olsa bir fikir sürüyorsun bu fikiri savunacağına,kaynaklar göstereceğine garip garip şeyler yazıp benimle uğraşıyorsun.benimle değil matematikle uğraş

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    son cümlenizi bence düzeltin.yoksa hakkınızda yasal olarak şikayette bulunacağım
  • kartalyuvasi K kullanıcısına yanıt
    Uzun zamandır görünmüyordunuz. Mesleğiniz nedir? Hobi olarak mı matematikle uğraşıyosunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodMan4 -- 14 Ağustos 2019; 0:52:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalyuvasi

verdiğin daha doğrusu bir türlü veremediğin cevaplara üzülüyorum ama ağlamam merak etme.o kadar da sallamıyorum.

daha önce de yazdığım gibi bunlar lise konusu makale yazılacak şeyler değil.her makale yazana da ödül vermezler.

neredeyse söylediğin her şeye cevap verdim.son cümlene de cevap vereyim."seninle mi uğraşacam diyorsun" halbuki en başta bir kere ortaya yanlış ta olsa bir fikir sürüyorsun bu fikiri savunacağına,kaynaklar göstereceğine garip garip şeyler yazıp benimle uğraşıyorsun.benimle değil matematikle uğraş

Alıntıları Göster
    Ben cevapları gayet düzgün yazdım bir taraflarından okumasan anlarsın ayrıca isim verip havalı yazı yazınca doğruyu söylemiş olmuyosun tanım asla değiştirilemez tektir yoruma açıkta değildir tanımın söylediği şey belli he istisnai durum olur o ayrı matematikte bir çok istisnai durumlar vardır sayı bölü 0 veya 0/0 belirsizliği gibi bunlar istisna durumdur tanımda bu yazar bu durumlar haricinde bu geçerlidir diye benim yazdığımda buydu x^3 vs fonksiyonlar istisnai duruma girerler onun haricindeki fonksiyonlarda tanıma göre davranılır tanım asla esnemez işkembeden havalı isimler yazıp nokta virgüle dikkat edip yazıyı dolu göstermekle olmuyo bu işler

• dahil al hocam mikail hoca öyle diyor güveniyorum o adama ve bütün sorularda dahil alınmış çıktı şu zamana kadar
  • quote:

Ben cevapları gayet düzgün yazdım bir taraflarından okumasan anlarsın ayrıca isim verip havalı yazı yazınca doğruyu söylemiş olmuyosun tanım asla değiştirilemez tektir yoruma açıkta değildir tanımın söylediği şey belli he istisnai durum olur o ayrı matematikte bir çok istisnai durumlar vardır sayı bölü 0 veya 0/0 belirsizliği gibi bunlar istisna durumdur tanımda bu yazar bu durumlar haricinde bu geçerlidir diye benim yazdığımda buydu x^3 vs fonksiyonlar istisnai duruma girerler onun haricindeki fonksiyonlarda tanıma göre davranılır tanım asla esnemez işkembeden havalı isimler yazıp nokta virgüle dikkat edip yazıyı dolu göstermekle olmuyo bu işler

Alıntıları Göster
    herhangi bir şeye cevap yazmadın.herhangi bir kaynak göstermedin.matematik hakkında da sanırım test kitabı dışında bir alakan yok.

yaptığın hataları düzeltmeye devam edeyim. 0/0 ifadesi belirsiz değil tanımsızdır.
    eğer ki sıfıra giden iki fonksiyon f ve g dersek f/g belirsizdir.

tanım değiştirilemez diyorsun ısrarla,gerekli örnekleri verdim,hala anlamadın sanırım.azıcık matematikle ilgilenen herkesin bileceği ama senin havalı dediğin isimleri biraz araştır.tanım işine nasıl gelirse öyle değişir.tarih boyunca hep değişmiştir de.

bir tanım bir fonksiyon için geçerli olcak başka fonksiyon için istisnai durum olacak?vay be...

son olarak internet üzerinden yazdığın hakaretler için cimere şikayette bulunacağım.
    hem öğretip bilgilendiriyoruz hem hakaret yiyoruz.teşekkür etmek zor bir şey değil

• GoodMan4 G kullanıcısına yanıt
    matematikle uğraşıyorum.burası çok bağımlılık yaptığı için girmemeye çalışıyordum uzun zamandır.insan özlüyor yine de.
    sanırım nickiniz değişmiş yoksa hatırlarım genelde 2017 ve öncesini
  • quote:

herhangi bir şeye cevap yazmadın.herhangi bir kaynak göstermedin.matematik hakkında da sanırım test kitabı dışında bir alakan yok.

yaptığın hataları düzeltmeye devam edeyim. 0/0 ifadesi belirsiz değil tanımsızdır.
    eğer ki sıfıra giden iki fonksiyon f ve g dersek f/g belirsizdir.

tanım değiştirilemez diyorsun ısrarla,gerekli örnekleri verdim,hala anlamadın sanırım.azıcık matematikle ilgilenen herkesin bileceği ama senin havalı dediğin isimleri biraz araştır.tanım işine nasıl gelirse öyle değişir.tarih boyunca hep değişmiştir de.

bir tanım bir fonksiyon için geçerli olcak başka fonksiyon için istisnai durum olacak?vay be...

son olarak internet üzerinden yazdığın hakaretler için cimere şikayette bulunacağım.
    hem öğretip bilgilendiriyoruz hem hakaret yiyoruz.teşekkür etmek zor bir şey değil

Alıntıları Göster
    Yok artık 0/0 belirsizliğine tanımsız demek nedir oha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopelesss -- 14 Ağustos 2019; 2:3:15 >

• quote:

son cümlenizi bence düzeltin.yoksa hakkınızda yasal olarak şikayette bulunacağım

Alıntıları Göster
    Makad yazmak ne zamandır şikayet sebebi oldu millet kimlere neler neler söylüyor neyse yinede silelim bakalım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.