Şimdi Ara

Türk-Alman Üniversitesi | Genel Bilgiler, Soru-Cevap (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
5
Favori
12.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lisansa geçmediğim için almanca hazırlığı ne kadar yeterli oldu kesin bir şey söyleyemem ama bence gayet başarılı. Okuldan da memnunum. Aktif bir kampus hayatı arıyorsanız okul sizi üzer yalnız. Binalar yapılıyor lakin inşaat açıkçası planlanandan yavaş ilerliyor. Bu okul hakkında güzel planlar var. Bakalım bir 4-5 sene sonra neler değişecek. Onun dışında diğer bilgileri daha önceden yazdığım mesajda bulabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gurbetçi23 kullanıcısına yanıt
    Kamu yönetimi bölümü hakkında bilginiz var mı?
  • gsbugra kullanıcısına yanıt
    Açıkçası çok bilgim yok .Anlaşmalı olduğu okul Köln üniversitesi. Bu tarz bölümleri yabancı dil öğrenip de bitirmek her zaman avantajdır. Almanca öğrenmeye isteginiz varsa tercih edin yoksa hazırlık sınıfı sizi zorlayabilir.

• Bu okulda okumayı çok istiyorum ama kafamda tonla soru işaretleri var.

Öncelikle devletin üniversitelerde ayırdığı bütçelerle en alt sırada taü var. Bu nasıl bir dezavantaj yaratıyor?

İşletme okumak istiyorum ama muhtemelen İstanbul üni ing. veya marmara ing. İşletme gelecek. Taü işletmenin önümüzdeki senelerde bunlardan daha iyi olacağını söylememiz mümkün mü?

Çift anadal veya yandal olanakları ne durumda? Sitesinde malzeme bilimi bölümü açılacağı yazıyor. Mesela işletme 3.sınıfta o bölümle çap yapabilir miyiz?

Bilgisayar laboratuvarı var mı? Varsa ne durumda?

Son olarak staj konusunda ne gibi olanaklar sağlıyor?

Yurt ve barınma konusunda sıkıntılar var gibi görünüyor. Okul bu sorunu çözmeye yönelir bir yaptırımda bulunuyor mu? Şuan öğrenciler barınma işini nasıl hallediyorlar?

Merak ettiklerim şimdilik bu kadar. Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfAnarchy -- 1 Temmuz 2016; 13:22:52 >

• SonOfAnarchy S kullanıcısına yanıt
    İlk sorunu şöyle cevaplayayim: Okul devlet okulu ve iki ülkenin ortaklığı ile kurulmuş. Yani aslında Turkiye cephesi Almanya da işin içinde Almanya cephesi ise Turkiye de işin içinde diyip az bütçe ayiriyorlar.

Dediğin diğer okulların İngilizce işletmelerinin aksine taü de işletme okuyup da avantajlı olacağın yer özel Alman firmalaridır. Yani burada nerede calismak istediginiz devlet mi özel mi gibi sorular doğuyor bunlar da size kalmış. Şahsi olarak İstanbul da Marmara da iyi okullar İngilizce işletme de kesinlikle güzel bölümler diye dusunuyorum.

Yandal muhabbeti hakkında pek bir bilgim yok, hazırlığın sonunda dsh adında bir sınav yapılıyor. Kazandiginizda bu belge ile Almanya da yüksek lisans yapabiliyorsunuz.

Labaratuvar gibi imkanlar şuanda biraz kısıtlı. Çünkü planın aksine toki inşaatları biraz geciktiriyor. Plan güzel ancak dedikleri gibi 2 senede yetişmesi zor.

Gerci okul yeni ama, şuana kadar staj konusunda hiç kimse yer aramamis alman firmalar davet etmişler. Siemens Mercedes gibi firmalar...

Okula en yakın yurt Kavacıkta. Oradan geçen okula giden özel bir İETT otobüsü var . Yolculuk 10-15 dakika sürüyor. Onun dışında Üsküdar veya Kadıköy de kalanlar da oldu ama ben olsam Kavacıkta kalırdım kesinlikle.

Umarım biraz da olsa bu yazdıklarım kafanizdaki belirsizlikleri yok etmiştir . Başka sorularınız olursa da cevaplayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurbetçi23 -- 1 Temmuz 2016; 14:34:14 >

Anadolu lisesi çıkışlıyım ve lisemin bana öğrettiği kadar a2 seviye almanca öğrenebildiğimi düşünüyorum. Hazırlıkta sıkıntı yaşar mıyım? Bir de hazırlıktan geçemeyenler İstanbul üniversitesindeki aynı bölüme yatay geçiş yapıyormuş diye duydum bu doğru mu?

Kavacıkta yurtta kalma durumunu gözönünde bulundurursak ortalama kaç lira aylık masrafı olur biraz sosyal bir öğrencinin?

Öğrenci sosyal kulüpleri var mı? Varsa ne kadar aktif?

Eğer hazırlık sınıfı zaten diyip okula gelmemezlik yaparsan geçmen çok zor, ama düzenli derslere katılıp bir çalışma temposu yakalarsan rahat rahat geçersin. Hazırlığı geçme olayı şöyle oluyor; ortalaman 60 ve üzeri olunca dsh sınavına girmeye hak kazanıyorsun. Sinavda %67 ve üzeri başarı gosterirsen dsh-2 sertifikasi kazanıyorsun ve almanyaya 1 ay burslu olarak gidiyorsun. Diyelim ki gecemedin ağustos ayında tekrar o sinavi yapıyorlar onu geçersen yine sene kaybın olmuyor. Onu da gecemezsen yarıyılda da bir sınav oluyor en fazla 2 senede hazırlığı bitirmen gerek.Dedigin doğru gecemezsen böyle gecis imkanlarina sahipsin. Daha tercih yapana kadar çok şeyler değişir ama olur da buraya gelirsen hazırlık seni korkutmasin biraz çalışman lazım sadece halledersin.

Ne kadar sosyal olursan ol okulun çevresinde para harcamazsin çünkü okulun çevresinde para harcatacak yer yok :) Kavacıkta pek çok şey yapabilirsin aylık harcaman ne çok ne az olur. Sosyal kulüpler birkaç tane var daha. En aktifleri ise gezi kulübü.

Son olarak yemekhanesi var mı veya kantini? Diye sorayım. Özenle yanıtladığınız için teşekkür ederim

İkisi de var. Yemekhanede 4 çeşit yemek çıkıyor ücreti 2,5 lira yemeklerin kalitesi ise orta iyi arası. Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu...

İlk tercihim burası olacak. İyi forumlar

• Merhaba okulun hazırlık eğitmenlerine baktım çoğunluğu almanlardan oluştuğunu gördüm.
    Ben ileride yurtdışında yaşamayı düşünüyorum. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi tercih etmeyi düşünüyorum ki bölüm sadece almanca değil lisansta mesleki ingilizcede veriyormuş.ben galatasaray Üniversitesinin dil kursunada yazılmayı düşünüyorum.
    Sence ileride yurtdışında yaşamak için okulun artıları olur mu ?
    kampüs ne zaman bitecek ? çünkü şuan köy okuluna benziyor. Gerçi büyük ve güzel bi kampüsü olsa puanları daha fazla yüksek olurdu.

• mandymilkovich M kullanıcısına yanıt
    Yurtdışından kastın Almanya ise katkısı olur. Kampüs güya 2 sene içinde bitecek ama o surede bitmesi zor görünüyor. Şuanda sadece hazırlık binası tamamlanmış vaziyette.

Peki sizce tercih etmeli miyim ?
    İlerde iş hayatıma etkisi olur mu ?

• mandymilkovich M kullanıcısına yanıt
    İş hayatina mutlaka katkısı olur. Ancak sizin burada ileride nasıl bir iş nasıl bir yaşam istediğiniz önemli. Mesela almanca öğrenmeye sıcak bakmıyorsaniz okulu bitirmeniz çok zor. Aksine ilgi duyuyorsaniz bir o kadar kolay. Ayrıca şunu da söyleyeyim bu okulda hayal edilen kocaman üniversite kampüsü binalar vs yok eğer beklentiniz varsa sizi uzebilir

• Hukuk fakültesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yurtdışında çalışma olarak gerçekten avantajları fazla mı?
  • Hukukta %30 Almanca var ancak yine de aynı şekilde hazırlığı okuyorsunuz bazı dil belgelerine sahip olmadığınız sürece. Hukukta şöyle bir avantajı olabilir Almanya da yaşayan Türklerin hukuki problemlerini çözmek için öncelikli olarak tercih edilebilirsiniz.

Dil sorun degil benim icin de, sonucta avrupadaki hukuk bizdekinden farkli, diploma orada calismak icin uygun mu ve sahsi olarak sizce tau de hukuk okunmali mi? Cok kararsizim yurtdisi imkanlari cok cazip gelse de bolumun hukuk olmasi biraz kararsizliga surukluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulda Türk hukuku öğretiliyor. Size burasinin avantaj sağlayacağı noktası yurtdışı deneyimi Almanca öğrenmek alman partner üniversitenin de katkısıyla hazırlanmış bir ders programı. Ben olsam açıkçası secmeyebilirdim. Ozellikle hukukcularda soyle bir anlayış oluyor, zaten %30 almanca goreceğiz hazirlik neden bu kadar zor ? Bu yüzden bu yanlış psikoloji ile hazırlığı bitiremeyen bazı hukukçu arkadaşlarim oldu maalesef.Karar sizin tabi ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurbetçi23 -- 18 Temmuz 2016; 17:06:49 >
    Anladım sizi de yoruyorum kusuruma bakmayın ama son soru olarak bu söylediğiniz dışında dezavantaj gördüğünüz herhangi bir şeyler var mı ?
  • Estağfurullah, aslına bakarsanız şöyle bir durum var. Mühendislik bölümlerinin sanayi ülkesi Almanyanın nimetlerinden faydalanması tabi ki de çok doğal. Onun dışında eşit ağırlık bölümlerinde de dil öğrenmek, stajı nerede yaptığın vs gibi konularda avantajlar sağlanabiliyor. Özellikle Türkiye gibi bir ülkede bu avantajlar çok daha önemli. Hukuğunda da çok güzel avantajları elbette ki var ancak diğer bölümler ile kıyaslayınca birazcık avantajı yokmuş gibi gözüküyor. Karışmak gibi olmasın ama ben sizin yerinizde olsam Türk Alman Üniversitesini tercih listesine kesinlikle yazardım. Hangi sıraya yazacağınız ise sizin bileceğiniz iş :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.