Şimdi Ara

Türk Borsası Sert Düştü!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kardeş türk telekomla ne ilgisi var bu yapılanın?
    Ben sürekli bahanelerle yatırımcılara müdahale edildiğini düşünmüyorum burda, atak yapıldı, önü kesildi.Ve bu sırada yapılanlar sadece atağa karşı yapıldı.Uzun dönem tl ye girmiş olan yatırımcı zaten swap faizinden etkilenmeden dolar alabiliyordu çünkü borç almasına gerek yoktu.Borsanın düşmesinin sebebi bu, swap faizi uçunca direk tl bulmak için senetlerini sattı manipülatörler ama senet paraları doları patlatmaya yetmedi. Direk girdi onlara direk.
    Yukarda birisi yazmış tahvil faiziyle çıkardılar zararını diye, mok çıkardılar mok :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 30 Mart 2019; 15:53:18 >
  • researcher12 kullanıcısına yanıt
    Abovv hocam zerre anlamamışsın olayı. En ufak bir bilgin yok.

Adam düşük faizli tahvilden çıkıp yüksek faizli alınca zararı çıkarmış olmuyor mu

Daha önemlisi TL tutmak zorundasın hisse senedi ve tahvil için TL short tutmak yasal zorunluluk vadeye uygun olarak, uzun sürelilerde. Swap faizi adamları mahvetti.

Ya Allah aşkına bilmediğiniz konularda konuşmayın. Bu kadar saçmalığın neresini düzeltelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geliiip geçer bunlar üzülme.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Kestane kebap atması sebap, kaynak göster nerde diyor tl shortlamak yasal zorunluk diye?
    ikincil piyasada tahvili satarsan faizi artar alırsan düşer,sattılar faiz arttı ama düşmedi demekki almıyorlar ee?
    Hazine en son %19 luk tahvil satmış eee???
  • researcher12 kullanıcısına yanıt
    Hımm şimdi anlaşıldı.
    Birader söylesene Ak partiliyim ben diye. Size laf anlatmak imkansız kesinlikle anlamak istememeniz kaynaklı aşağılama olarak almayın lütfen. ama son bir kez yazayım.

Kurumsal firmaları kur riski alması yasaktır, vade geldiğinde ödeme yapması ise zorunludur. Bunun yasal zorunluluk olmadığını iddia edecek değilsiniz sanırım. Fon TL riski almış olacağından türev ürünleri kullanarak pozisyonunun vadesine uygun biçimde TL’de açık (short) pozisyon alması zorunlu.

Faiz arttı ama satış çok yok o yüzden düşmedi kısmı doğru, gerçekten çok almıyorlar yalnız bu korkunç bir şey. Berbat bir şeyi iyiymiş gibi göstermeye çalışmışsınız. Ve zararlarını çıkarmaya fazlası ile yeterli 3 günde spekülasyon yapmış olanlar için.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    tamam kardeş haklısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: researcher12

Kardeş türk telekomla ne ilgisi var bu yapılanın?
    Ben sürekli bahanelerle yatırımcılara müdahale edildiğini düşünmüyorum burda, atak yapıldı, önü kesildi.Ve bu sırada yapılanlar sadece atağa karşı yapıldı.Uzun dönem tl ye girmiş olan yatırımcı zaten swap faizinden etkilenmeden dolar alabiliyordu çünkü borç almasına gerek yoktu.Borsanın düşmesinin sebebi bu, swap faizi uçunca direk tl bulmak için senetlerini sattı manipülatörler ama senet paraları doları patlatmaya yetmedi. Direk girdi onlara direk.
    Yukarda birisi yazmış tahvil faiziyle çıkardılar zararını diye, mok çıkardılar mok :D
    Ya kıvırmaya çalışıyorsunuz yada gerçekten ekonomiden anlamıyorsunuz.Alıntıladığım yazınızda Tl kaçıran manipülatör yatırımcıdan bahsetmişsiniz ben de bu işi ilk yapan yatırımcıyı söyledim ve kendisine herhangi bir yaptırım uygulanmadığını söyledim,neden anlamamazlığa geliyorsunuz bal gibi de tüm dış yatırımcılara yapıldı bu darbe seçim öncesi doları bir kaç gün daha kontrol altında tutabilmek için.

• Bist düşmeye devam ediyor. Bugün de yaklaşık -%2 düşerek kötü gidişini sürdürmüştür.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.