Şimdi Ara

Türk Çocuklarına arapca Dersi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkak_adam

quote:

Orijinalden alıntı: Apollo Reis

Türk çocuklarına, sınırı dahi olmayan ülkelerin dilleri olan almanca, fransızca ve ingilizce öğretilmesi çağdaşlık, 600 yıllık eski vilayetlerinden oluşanlarının kullandığı dili olan arapça nın öğrenilmesi ise yobazlıktır.

Arapcayla ne konuşacak hocam 3. kariyi nasıl alabilirim diye mı soracaksin.

Mis gibi bilim ticaret teknoloji dili varken. Heccvvv

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arapca öğrenenler muhtemelen akpli ailelerin çocukları. Öğrenebilirler kendileri geri kalsin, bosversin ingilizceyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 21 Temmuz 2017; 13:48:3 >
  • Yakında tüm Türkiye mokoko olacak bu gidişle.

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Türk çocuklarına, sınırı dahi olmayan ülkelerin dilleri olan almanca, fransızca ve ingilizce öğretilmesi çağdaşlık, 600 yıllık eski vilayetlerinden oluşanlarının kullandığı dili olan arapça nın öğrenilmesi ise yobazlıktır.

Arapça ne işe yarayacak? Daha bilim dili ingilizceyi bile bilmiyor çocuklarımız.

İletişim için çocuklarımıza lazım olacak.

Türkiye'de hane içi nüfus 3,5 kişiyken Suriyeli göçmenlerde bu sayı 6,5 kişi ve bunların yüzde 75 i geleceğimi türkiye'de görüp Türk vatandaşı olmak isteyen kişilerden oluşuyor.

Sağcısı, solcusu, akı, karası, müslümanı ateisti hıristiyanı, Tehlikenin farkında mısınız güzel kardeşlerim?

• Bunda kötü bir şey göremedim ben. Arapça düzgün öğretilecekse kişiye çok fayda sağlayacak bir dildir. Abartmıyorum, önünüze deryaları serer. Ortaçağ'da yazılmış o kadar harika edebi eserler, bilimsel eserler var ki, okunması halinde kişiye çok fayda sağlar bunlar. Ayrıca Araplarla aramızdaki köprü yavaş yavaş kurulur. Artık iş işten geçti. Keşke önlenseydi kontrolsüz mülteci alımı fakat iş işten geçti yapacak bir şey yok. Artık yapmamız gereken tek şey onları iyi bir şekilde eğitip iş gücü olarak kullanmaktır. Aynı zamanda isyan etmelerini de önlemenin yegane yolu onları dışlamaktansa araya bir köprü inşa etmektir. Yoksa sonuçları çok daha vahim olacak gelecekte.
  • diğer diller gibi arapça da olmalı. ama elbette zorunlu olmamalı.
  • Arapça = balgam çıkarma sesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

İngilizce bilim ve teknoloji dili olmasının yanısıra Dünya dilidir. Uluslarası bir dildir. Öğrenen kişinin kariyerinde, akademik kariyerinde gereklidir. Ayrıca İngilizce bilmek kültürel anlamda da kocaman bir artı sağlar. İnternette en basitinden bir araştırma yaptığın zaman Türkçe içerikten çok daha fazlasını İngilizce bulabilirsin. Türkçe Wikipedia sayfasının durumu maalesef içler acısı. (Gerçi sizin sığ yönetiminiz onu da yasakladı. VPN'siz girilmiyor siteye hamdolsun.) Programlama dilleri İngilizce'dir. Yazılımlar İngilizce'dir. Otomotiv sektörü ve mühendislik için Almanca gerekli. Yine bu dil İngilizce kadar olmasa da kariyer yapmak için gerekli olabiliyor. Fransızca da keza. Örnek verdiğin dillerle Arapça mukayese edilemez, hele hele İngilizce'yle filan mukayese etmen son derece komik olmuş. Bir tarafta petrolü olmasa birbirini yiyecek, tüketici, gelişmemiş, geri bir toplum bir tarafta görece daha gelişmiş bir medeniyet. Tabi ki de hedefin daha gelişmiş bir medeniyet olacaktır. Arapça Araplar'la olan ticarette, turizmde filan lazım olur. Fazlası değil. Bu kadarı da zaten her yabancı dil için geçerli olabilir.

Komik olmayın ve önyargılarınızı kırın artık.

Arapça ne zamandır Fransızca ve Almanca ile mukayese edilemeyen bir dil oldu? Türk toplumu Araplar'ı sevmiyor fakat bunu saçma bir şekilde dile de vuruyorlar.

Ticari perspektiften ele alacaksak Arapça şu anda tam 22 ülkede konuşuluyor ve Almanca ile Fransızca konuşan toplam nüfus zar zor yakalıyor Arapça'yı.

Bilimsel perspektiften bakacaksak Arapça bir Almanca olamaz. Ancak Orta Çağ'ın orta periyodunda yazılmış ve çevrilmiş sayısız bilimsel eserleri neticesiyle Fransızca'dan üstün bir dildir.

Ve son olarak edebi perspektiften bakacak olursak üç dil de çok geniş bir edebi eser havuzuna sahiptir.

Arapça gibi önemli bir dili bu denli küçümsemeniz saçmalıktan başka bir şey değildir. Önyargılarımızı kıramadığımızdan, bazı şeylere farklı açılardan bakamadığımızdan yerimizde sayıklıyoruz.

- Arapça mı? Iyyyy. Ne yapacağım ben bedevi dilini bee!

Demi?

Öyle değil işte. Böyle dersen daha çok Lawrence'lar gelir ve onları sana karşı kullanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 21 Temmuz 2017; 15:11:53 >

• Aksine Arapça'nın 2000 yıllık bile bir geçmişi yok. Hele yazı olarak en eski örnek kuran, o da 1400 yıllık ve orjinali ortada yok. Hiç öyle zengin falan değil. Zaten dil bilimciler der ki hayatları çölde çadırda geçen, doğru düzgün bir bitki örtüsü, ekosistemi olmayan bir yerde yaşayan, yağmur, kar, çamur, nehir görmemiş bir toplumdan dil olarak bir zenginlik bekleyemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkwoods My Betrothed

quote:

quote:

İngilizce bilim ve teknoloji dili olmasının yanısıra Dünya dilidir. Uluslarası bir dildir. Öğrenen kişinin kariyerinde, akademik kariyerinde gereklidir. Ayrıca İngilizce bilmek kültürel anlamda da kocaman bir artı sağlar. İnternette en basitinden bir araştırma yaptığın zaman Türkçe içerikten çok daha fazlasını İngilizce bulabilirsin. Türkçe Wikipedia sayfasının durumu maalesef içler acısı. (Gerçi sizin sığ yönetiminiz onu da yasakladı. VPN'siz girilmiyor siteye hamdolsun.) Programlama dilleri İngilizce'dir. Yazılımlar İngilizce'dir. Otomotiv sektörü ve mühendislik için Almanca gerekli. Yine bu dil İngilizce kadar olmasa da kariyer yapmak için gerekli olabiliyor. Fransızca da keza. Örnek verdiğin dillerle Arapça mukayese edilemez, hele hele İngilizce'yle filan mukayese etmen son derece komik olmuş. Bir tarafta petrolü olmasa birbirini yiyecek, tüketici, gelişmemiş, geri bir toplum bir tarafta görece daha gelişmiş bir medeniyet. Tabi ki de hedefin daha gelişmiş bir medeniyet olacaktır. Arapça Araplar'la olan ticarette, turizmde filan lazım olur. Fazlası değil. Bu kadarı da zaten her yabancı dil için geçerli olabilir.

Arapça ne zamandır Fransızca ve Almanca ile mukayese edilemeyen bir dil oldu? Türk toplumu Araplar'ı sevmiyor fakat bunu saçma bir şekilde dile de vuruyorlar.

Ticari perspektiften ele alacaksak Arapça şu anda tam 22 ülkede konuşuluyor ve Almanca ile Fransızca konuşan toplam nüfus zar zor yakalıyor Arapça'yı.

Bilimsel perspektiften bakacaksak Arapça bir Almanca olamaz. Ancak Orta Çağ'ın orta periyodunda yazılmış ve çevrilmiş sayısız bilimsel eserleri neticesiyle Fransızca'dan üstün bir dildir.

Ve son olarak edebi perspektiften bakacak olursak üç dil de çok geniş bir edebi eser havuzuna sahiptir.

Arapça gibi önemli bir dili bu denli küçümsemeniz saçmalıktan başka bir şey değildir. Önyargılarımızı kıramadığımızdan, bazı şeylere farklı açılardan bakamadığımızdan yerimizde sayıklıyoruz.

Demi?

Öyle değil işte. Böyle dersen daha çok Lawrence'lar gelir ve onları sana karşı kullanır.

Ben zaten ticaret ve turizmde işe yarar diye belirtmiştim. Cevap yazdığım üye sığ görüşlü olduğu için onun derdi dil öğrenmenin önemini anlamak filan değil. Boş boş konuşup propaganda yapıyordu o yüzden öyle yazdım.

Bilimsel perspektiften bakarsan öyle ama Ortaçağ'daki bilim seviyesiyle günümüz bir tutulamaz. Bilim sonuçta birikimli bir şekilde ilerleyen bir yapı. Ortaçağ'da Arapça bu bağlamda öğrenilmesi gerekli bir dil olabilir ama günümüzde bir esprisi yok bu bağlamda.

Sen yine bizdeki bu Arapça sevdasının kültür, bilim sevgisi filan olduğunu düşünerek yazmışsın. Alakası yok. Bunların derdi onlar gibi olalım, onlara benzeyelim. En basitinden şu alıntı çektiğim adamın kültürle bilimle filan hiç alakası yok, söylediği tamamen siyasal bir söylem ve propaganda. Böyle tiplerden çok olduğu için hâliyle insanlar bu tiplerin savunduğu şeylere de cephe alıyor. Örnek alacaksak neden Arap toplumunu örnek alıyoruz onu da anlamıyorum. Örnek bir toplum mu? Gelişmiş bir toplum mu? Bilim ve teknolojide uçmuş bir toplum mu? Neyini örnek alayım mesela?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Darkwoods My Betrothed

quote:

quote:

Demi?

Ben zaten ticaret ve turizmde işe yarar diye belirtmiştim. Cevap yazdığım üye sığ görüşlü olduğu için onun derdi dil öğrenmenin önemini anlamak filan değil. Boş boş konuşup propaganda yapıyordu o yüzden öyle yazdım.

Bilimsel perspektiften bakarsan öyle ama Ortaçağ'daki bilim seviyesiyle günümüz bir tutulamaz. Bilim sonuçta birikimli bir şekilde ilerleyen bir yapı. Ortaçağ'da Arapça bu bağlamda öğrenilmesi gerekli bir dil olabilir ama günümüzde bir esprisi yok bu bağlamda.

Sen yine bizdeki bu Arapça sevdasının kültür, bilim sevgisi filan olduğunu düşünerek yazmışsın. Alakası yok. Bunların derdi onlar gibi olalım, onlara benzeyelim. En basitinden şu alıntı çektiğim adamın kültürle bilimle filan hiç alakası yok, söylediği tamamen siyasal bir söylem ve propaganda. Böyle tiplerden çok olduğu için hâliyle insanlar bu tiplerin savunduğu şeylere de cephe alıyor. Örnek alacaksak neden Arap toplumunu örnek alıyoruz onu da anlamıyorum. Örnek bir toplum mu? Gelişmiş bir toplum mu? Bilim ve teknolojide uçmuş bir toplum mu? Neyini örnek alayım mesela?

Arkadaşım dediklerini anlıyorum ve kısmen katılıyorum. Ben de tabii ki istemem ülkemin Araplaşmasını başka bir kültüre kaynamasını. Ancak dediğim gibi olan artık oldu. Hükümetimiz zaten aklı yerinde bir hükümet olsa onca mülteciyi 4-5 milyar Euro'yu görünce anında ülkeye sokmazdı. İleri vaadede bakacak olursak o 4-5 milyar euro'dan çok daha para ödenecek onlar için. Hatta belki ödenmiştir bile.

Ben sadece Arapça'nın Almanca ve Fransızca ile mukayese edilemeyeceğini söyleyince ona tepki olarak yazdım arkadaki mesajları okumamıştım.

İnan bana bazen ortaçağda, ilkçağda yazılmış eserler de çok fayda sağlıyor. En güzel örnek Eski Yunanlar. Arkalarında harika eserler bırakmışlar. Bana kalırsa hala Homeros'un Iliad'ı kalibresinde, Odysseus'u kalitesinde edebi eserler yazılamadı.

Tabii ki ortada bir birikim var fakat bazen öyle anlar oluyor ki o birikimin en başına gitmen gerekiyor. O zaman işte bu dediğim eski çağlarda yazılmış eserler fayda ediyor. Her şeyin tarihini bunlardan öğreniyoruz. Matematiğin, kimyanın, bilimin vesaire...

Araplar örneğin Kimya'nın bir nevi önderleriydi o zaman ve Araplar olmasa kimya bu denli inan bana gelişemezdi. Müthiş bir gelişme kaydettiler kimyada ve ilerki nesillere çok güzel bir birikim bıraktılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABSOLUT.

Senin gibiler normal giyiniyorda ne oluyor? Birini giyimine göre değerlendirecek kadar ucuz düşüncelisin demek ki korkakmadam.

VACLANDIN
  • RavenoLL R kullanıcısına yanıt

TRADE URL'Nİ ATTA SKİN ATAYIM FAKİR :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ABSOLUT.

TRADE URL'Nİ ATTA SKİN ATAYIM FAKİR :D

botları karambitle kesmek nasıl duygu xD

• Beyler adam boş durmuyor işte ne güzel bir işe yarıyor. Dilencilik yapsa, hırsızlık yapsa daha mı iyi? Hem çocuklara silah zoruyla öğretmiyorlar ya. İstemeyen öğrenmez. Hobi gibi düşünün bunu. Sıradan bir kurs işte.

İnsanlar bazı şeyleri sırf pragmatik açıdan seçmez. Ben mesela japonca çalışıyorum. Ayrıca boş zamanlarımda Osmanlıca okumaya ve yazmaya çalışırım. Ama bunlar benim mesleğime yaramayacak. Bunları yapıyorum diye kızmanın anlamı ne? Veya biri hat sanatı kursu veriyor diye, Japonca kursu veriyor diye kızmanın anlamı ne?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.