Şimdi Ara

Türk Ekonomisi 2013'ten Buyana Küçülüyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benzeri analizleri twitter üzerinden yapan Özcan Kadıoğlunu takip edebilirsiniz.
  • petrol fiyatı 150 dolardan 50 dolara gerileyince körfez ülkelerinin dünyaya pompaladığı dolar da aynı oranda düştü haliyle . sadece petrol değil tabi altın bakır vs . ekonomi o günden beri küçülüyor ve küçülmeye devam edecek. dışardan borçlanma olanağı azaldığı için içerde faizi arttırıp cari açığı kapatma yoluna gidecekler ama faizin 1 puanı 5 milyar tl götürüyor hazineden . o da kamu harcamalarını düşürüyor . şimdilik bu parayı katardan alıyorlar ama nereye kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeYeSeYeGeSe

Bence fark yok.13'de de tuvalet 1 liraydı şimdi de 1 lira.

Ben hep 50 kuruşluk mıçtığımdan fark etmiyor
  • dolar bazında küçülüyoruz.
  • GDP uzerinden ekonomi degerlendirmesi de hos olmus

gerci ban yiyen uyenin konusuna yorum yapip kendini yormamak lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmişten günümüze inceleme yapmak için şu siteyi kullanabilirsiniz. Siteyi biraz karıştırarak dünya haritası üzerinde ülkelerin milli gelirleri, nüfusları, doğum oranları vs. onca bilgi bulabilirsiniz. Tavsiye ettiğim mükemmel sitedir.

https://knoema.com/nwnfkne/world-gdp-ranking-2017-gdp-by-country-data-and-charts
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

dolar 1,7 den 3,5'e gelmiş iki katı olmuş, gidip dolar üzerinden GDP sayıları vermenin çok anlamı yok. Bugün hala daha 800 milyar olmamız harika bir mucize.

Dolar 2002 den bu yana enflasyondan daha az yukseldi. Yani TL aslinda 2002 deki durumundan daha degerli durumda enflasyon farki cikartildiginda dolar karsisinda. Ona ragmen ekonomi kuculmus durumda. Resmen algi operasyonuyla uyumaya devam ediyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BahadırAydos

Devlet düşmanları yine yalanlara başlamışlar.

Bakın kimse Tayyip Erdogan gercekten herkes icin en iyi lider demiyor ama bakin turkiye bugün;

1) Milyonlarca müslümana ev sahipliği yapıyor,Avrupa'nın yapmadığı yardımı yapıyor.Çocuklar ölmesin diye uğraşıyor.

2) Afrika'ya bile gıda yardımında bulunuyor.

3) Kendi silahını,tankını,uçağını üretiyor.Yerli otomobil bile yapılacak.

4) Her taraf en lüks arabalar ile dolup taşıyor,ben Türkiye'ye tatile gideceğim zaman otellerde boş yer bulamıyorum düşünün yani durumu.Milyonluk lüks daireler yapılmadan satılıyor.İnsanlar daire almak için yarışır oldular.

Bu kadar güzel gelişmeyi nasıl açıklayacaksınız ey kıymet bilmezler?

Hastane için bile ben Türkiye'ye gidiyorum.Herşey elinizin altında,en iyi hizmetler bedava kıymetini bilmiyorsunuz.

Size rahat batmış,ileride reis Allah korusun giderse o zaman görürüm böyle konuşacak mısınız bakalım,o adamı mumla arayacaksınız.

Lüks araçlar ve milyonluk dairelerin bu kadar satılması vatandaşın zenginliğini değil rantçıların arttığını gösteriyor. Ben milyonluk ev alan vatandaş görmedim. Ama başına bir örtü takıp iktidar yalakalığı yapıyorsan tvlerde herşey mümkün. Alın teri ile helal para ile alınabiliyor mu o milyonluk daireler

• Ekonominin küçülğünü zaten veriler söylüyordu. Kapanan işyeri sayısı çığ gibi büyürken acılan işyeri sayısı çok cılız kalıyordu.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.