Öz ve öz Türkmen gibi yaşamamız gerek asıl yerimiz hayatımız orası. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türk halkı acilen muhafazakarlaşmalı (2. sayfa)
-
-
Bizi sosyal medya ve avrupa sevdamız bu hale getirdi. Dış güçler yok mu var onlarda var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kemalizm bir baska din. Onun da muhafazakarlari ve ilimlilari var, radikalleri bile var...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 15 Aralık 2024; 1:38:13 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Senin hesabın mı çalındı? Böyle biri değildin sen.
Konu sahibine diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 15 Aralık 2024; 1:41:36 >
Tarihte örneği var olabilir ama günümüzde şahsen bu vatana düşman bir Arnavut görmedim. Gördüklerim bilakis Atatürkçü, milliyetçi, cumhuriyetçi insanlardı. Hadi en kötü ihtimalle nötr diyeyim. Bahsettiğin negatif özelliklerde olan bir Arnavut'a rastlamadım.
-
Fatih Tezcan AKP'nin kalemşörü, tetikçici, gazeteci sıfatlı resmi aktroll'ü. Nereden mama gelirse onun savunuculuğunu yapıyor. Yani kendisi için daha ağır şeyler de yazarım da gerek yok. Şimdi bu Fatih Tezcan'a bakıp Arnavutları mı genellemeliyiz hocam? (Bu arada Tezcan'ın Arnavut olduğunu şimdi senden öğreniyorum.) Genelleme yaptıracak kadar yoğun bir Arnavut sorunu olsa anlayacağım. Bu mantıkla her etnik gruptan bu vatana millete hainlik yapan adam bulabilirsin. Ben kitlesel bir sorun oluşturan Arnavut sorunu görmedim. Aslında yukarıdaki bir arkadaşın da dediği gibi Balkanlardan genel olarak ülkeye böyle yamuk yapan tipler görmedim. İllaki vardır tek tük. Dünyanın hiçbir coğrafyasında %100 sıfır sorunlu bir etnik grup göremezsin. Ama genel olarak sorunsuz topluluklar görürsün.
Edit: Ünlü olarak bildiğim bir tek Diamond Tema var, Arnavut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 15 Aralık 2024; 8:52:8 >
ben bu sayı balkanlardan göç edenler arasında en çok onlarda diye yazdım. sonra araştırmalarımda bir isme ulaştım. o isim zaten kendi halkı tarafından da idam edilmiş. ama kendisine çok mürit de bulmuş. bunların çoğu Türkiye'ye kadar kaçmışlar.
mesela sakarya için çoğu bu göçmenlerden oluşuyor derler.
sakarya, istanbul'un dibi. yani ne alaka dersin ... ama işte alaka buymuş.
son olarak: verdiğim örnekte özellikle bu kafada insanların kendi vatandaşlarını bile gyavur/bektaşi bahaneleri ile ölüdrdüğünü de belirttim. tüm arnavutlar böyle yazmadım. ama en çok böyleleri arnavutlar arasından çıkıyor yazdım.
bu algıya düşen sizsiniz.
-
Herkes doğru yolu buluyor ve bulacak zaten
Muhafazakarlık kelime anlamıyla gericiliktir. Bu illa dini bir mesele de değildir başka alanlarda da geçerlidir.
Burada belli ki muhafazakarlık amaç değilmiş araçmış... Türkiye de araç ne kullanırsan kullan neticesi her daim hazinle ağır bedellere sonuçlanmıştır.
İçerden kırılan yumurta umuttur dışardan kırılan yumurta felakettir.
Bir şeyin ( olgunun ) doğru olması ile dayatarak yapılması da çıkarımı dedirtemez!
-
mesela bu adamı ilk defa gördüm ! Allah yukarıda. Lakin hemen yüz hatları bana bu adamın birini hatırlattı.
bu adamla aynı genden haritasından olması %90 muhtemel mesela youtuber cheesy and meaty kanalının sahibi var. o kişinin kökenini araştırabilirsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gerçek muhafazakarlık şu anki İsrail gibi devletlerin yaşam biçimi. Kesinlikle doğru veya tasvip ettiğimi söylemiyırum söylemem de. Ama adamlar hiçbir şekilde ne olursa olsun inanç, örf-adet ve geçmişten beri öğretilen hedef ve gayelerinden vazgeçmeden yaşıyorlar. Modernleşiyorlar mı herkesten çok modernleşiyolar ama hiçbir şekilde dini, milli ve örfi alışkanlıklarından taviz vermiyorlar. Koskoca devlet başkanı bile başında kipa ile çıkıyor, sokaklarında her yer sakallı-cübbeli tipler ama kendi insanından doğru dürüst hiçbir şekilde yadırganmıyor " bu yüzyılda bu ne tip diye" .Toplamada bana göre muhafazakar-modernleşme nin bu yüzyıldaki en iyi ve hatta tek örneği bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakteristik61 -- 15 Aralık 2024; 11:22:29 >
anadoluda da biraz dolaş. izmirin istanbulun adı çıkmış. anadoluda neler neler oluyor bir bilsen..
-
Muhafazakarların yaptığı alemleri en radikalim diyen yapamıyor bu ülkede...
-
konu sahibinin yazısını tam okumadığım için yanlış anlamışım, yani değişmemiş, sadece yeni bir gözlemde bulunmuş ve haklılık payı var, bu konuda onu destekliyorum.
Özellikle kendini Arap sanan Türkler şöyle bir silkelenip tarihlerini hatırlasınlar, biz ırkçı değiliz fakat hiç bir Kürt'ün yada Laz'ın "ben Türk'üm" demesini beklemediğimiz gibi aynı şekilde hiçbir Türk'ün de Arap ırkının gelenek ve göreneklerini kendisine aitmiş gibi davranıp Türk gelenek ve göreneklerini dışlamasını hoş görmüyoruz.
-
yani diyorsun orası burası açık kızlar daha namusludur, bunu demek istedin sanırım... bende öyle düşünüyorum, Müge Anlı izlemiyorum ama bazen öyle olaylar gündem oluyor ki sosyal medyada adamın gözünün içine girecek şekilde ses getiriyor.
mesela geçen senelerde 30 yaşından daha genç bir kadın köy ahalisiyle yaşadıkları konu olmuştu, hatta sosyal medya fenomeni Jahrein ile arkadaşları yarım saat boyunca yazıp çizdiler ama işin içinden çıkamadılar, inanılmaz bir örümcek ağı olmuş, kimin akrabası kim ile ilişki yaşamış inanılmaz derecede karışık... tek üzüldüğüm şey ise o kahrolası kadın ile evlenen erkeğin öldürülmesi oldu, ona üzüldüm... beş para etmez bir kadın için kendini harcamış. böyle kadınlara yol verin gitsin, niye namus davası yapıp beş para etmez bir kadın yada erkek için canınızı tehlikeye atasınız ki?
yani başı kapalı diye namuslu sanarsınız ama özelini bir bilseniz dudağınız uçuklar o derece... ama işte gel gelelim bizim millet bunları konuşmak yerine şehirde güzel giyinimli kızları diline doluyorlar, bu yaptıklarını doğru bulmuyorum... bir insanı giyiniş ile ve görünüş ile yargılamak doğru değildir, her ne kadar bazen haklılık payı olsa da tam olarak bir kanı da bulunmak yanlıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 15 Aralık 2024; 15:57:9 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X