Şimdi Ara

Türk insanının, Türkiye piyasasını fazla önemli görmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sen ne biliyorsun ki ne anlatacaksın? Bir de kompleks falan yazmış. Kendin bu ülkede bile yaşamıyorsun. Gavurun ülkesinde yaşayıp bu ülke hakkında konuşanlardan bezdim. Oraya gidince bir numaralı vatansever mi oldun?

İspanyada en çok xiaomi varmış. İsteseler iphone alırlar. Alamayacakları için değil tercih öyle. Türkiye fakirleşti çoğu firma zaten çıktı. İphone satar tabi statü sembolü, mc donalds ne alaka? Artık sıradan bir firma oldu. Kafan 90'larda kalmış önceden mc donalds önemliydi. Netflix çıkabilir yayınlarına devlet karışır onu yayınlama bunu yapma der çıkar gider. Seni mi çekecek? Vazgeçilmez bir pazar değilsin. Xiaomi derken o firma yıllarca kaçak olarak satıldı türkiyede. Sanki yetkili servisi mi vardı? Yoktu.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Problemli misin?

Firmaya ne lan firmaya ne? Apple Trdr daha çok para kazanıyor. Deli misin neesin ya. İster boylot etsinler ister Türkler Apple din ilan rtsin firmayaaaaa ne

Burdan daha çok kazanıyor. Kes sesini ya. Cahilliğin de sınırjıvar anasını satayım

Tr rkonomisini mi övdüm. Tr yabancılar için değerli bir ğlke dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her konuda önemli görür. Mesela eğitime önem vermez ama sanki müthiş teknoloji öncüsü gibi kendisini gelişmiş ülke insanları ile kıyaslar.

Bknz rusya savaş ilan etti Putincik dediki onlarca firmanız var biz çok büyük pazarız hem gazınızı keseriz firmalarınızada el koyarız dedi. Sonuç 1 euro bedelle dünya devi firmalar ardına bile bakmadı. Şimdi o firmalar battımı hayır batacaklar mı hayır. Ciddi yatırım ve pazar payları olmadına rağmen batmazlar. Çünkü global bu firmalar. Haa yarın globalizm biter işler çok değişir ama devran böyle.
    Ama rus halkı resmen oku yedi. Giderse yerli ve milli şirketlerimiz var lafını ruslar nedense çok benimsiyemedi. Hay Allah yoksa putine ihanetmi ediyorlar. Kuzey kore halkı nasıl yaşıyorsa bunun bir iki tık üstünü ruslar yaşıyacak. Bunu bilen ruslar boşuma mı oluk oluk yurtdışına kaçıyor. Şimdi ivan dedesinden duyduğu bir zamanlar 3 kilo patatese gün boyu çalışırdık laflarını yaşamamak için her şeyi yapmak zorunda.
    Şimdi global bir firma tr den çıktığı an işler iyi gitmiyor demektir halk için. Eğer aynı anda hepsi çıkarsa o ülkede çok ciddi şeyler olacak demektir.
    Evet tr pazar şirketler için kar merkezi ancak halk içinde önemli.

• Sonucta bu firmalar "şuranin kazancından nolacak" gibi rahat bir yönetim anlayışıyla bulunduğu yerlere gelmediler. Para paradır, az ya da çok. Kaybetmek istemezler çok zorda kalmadıkça. Örneğin senin düşüncenle benzer düşünceleri paylasanlar sosyal medya şirketlerinin TR'ye temsil atamayacagini, TR'nin isteklerini bir taraflarına bile takmayacaklarini söylemislerdi zamanında. Koskoca dev sosyal medya şirketleri TR mi dinler demişlerdi. Ne oldu? Nitekim ilk başta biraz caz yapsalar da daha sonra temsilci atayacaklarını duyurdular. Kesilen cezalara -cok yüksek olmasalar da- da razilar.

Firmayı firmadan çok düşünmeyin. Merak etmeyin kar zarar oranı yaptığın zaman kar oranı girilen zahmete değmese Netflix falan burada olmaz. Şirketin cirosunu düşünmeyi size bırakmazlar. O yüzden ben tepkileri haklı buluyorum. Halk tepki çıkarmasa 5 koymaya cekinirlerken 10 koymaya çekinmez hale gelirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 30 Ekim 2022; 1:12:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Netflix asıl şimdi kaybetti

• Türkiye gayet önemli ve dinamik bir ülke
    Büyütmek, abartmak ne kadar yanlış ise küçültmek de o kadar yanlış

Cumhuriyetin kazanımlarını hiç küçümsemeyin

• Türkiyeliler (ben demedim miki dedi) ve dünyanın kendileri etrafında döndüğü sanrıları. Name a more iconic duo.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.