Şimdi Ara

TÜRK SERVERLERİ SORUNSALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın MuOnline Kurucu ve Oyuncuları sevgili Moderatör arkadaşlarım Merhabalar. Son zamanlarda özellikle yerli sunucu arayan oyuncularımızın yazdığı 'Türkiyede MuOnlinenin Hali İçler Acısıdır' ve 'Yokmu Adam Gibi Türk Serveri' sorunsalına buradan değinmek istedim.

Değerli arkadaşlarım şunu size belirtmek isterim hiç bir Private Sunucu 'adam gibi, çok sağlam, mükemmel' tarifleri ile derecelendirilemez. ki kaldıki Global oyuncuları hafta sonu laglarını gayet iyi bilirler. hiç bir private sunucu kalıcılığını garanti edemez. sunucular oyuncunun isteklerine göre yapılmaz. Koca Türkiyede artık 400 sayısını geçmeyecek oyuncu sayımız var. Bu oyuncular çoğunluğu fun sunucu arayan vakitlerini bir günde statlarını fulleyip ertesi gün başka bir sunucuya baslayarak geçiren oyuncular. Kaldı ki bi çoğu 'Emek' terimine göre sunucu arayan arkadaşlarımız. açılan Türk Sunucularına bu desteği verip ertesi gün devam edebileceği bir oyun arkasında bıraksa; adminlik hevesi ile server kurulan sunucu sahipleri olayın ciddiyetine varıp uzun süre sunucularını açık tutabilecektir.

Sizlerden isteğim Türk Sunucularına 'Adam Gibi Yok' vs. vs. terimleri kullanmayın. Sunucu Listesi'ne girin oradan kolay veya zor sunucuların birine hatalarını görmeksizin başlayın. Canınızın sıkılacağını hiç sanmıyorum. Şuanki açık olan sunucular inanın birbirinden güzel.

MuTurkey Team Network
    h4pp3 - [Evren Diler]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h4pp3 -- 6 Mayıs 2010; 22:01:23 >

• Tek kelimeyle Bravo Happe
  • Sevgili h4pp3
    Dediğini yaptım, sunucu listesine baktım, açık olan 3 sunucu var 3 üde zaman harcamaya değmez...
    Mu çok player kaybetti, şuanki playerların kalitesi gerçekten kötü.
    Çoğu sadece spotta afk bırakmayı bilir sadece, ondan sonrada kendinden 10 res düşükleri keserek saçma salak egosunu tatmin etmeyi bilir. Ama hiç düşünmez bu adamın benim kadar zamanı olsaydı... Önceden afk da olunsa party oluyodu muhabbet oluyodu, tanımadığın insanlarla konuşup tanışıyodun, alışıyodun kardeş gibi oluyodun sonra guild kuruluyodu. Şu zamanların sunucularında ise ençok resi olan adam kendine adam topluyo, kendi kullanmadığı itemleri veriyo, onun adamlarına ks atanlara magandalık gösterisi yapıyo...
    Playerların durumu böyle, adminlerinki nasıl?
    Adminlerinde birçoğu bişey bilmiyor, özellikle server özelliklerini ayarlamayı, öyle saçma sunucular gördümki kimse 2. nesil kanat takmamış hiç, çünkü tüy düşmüyo admin onu hiç düşünmemiş, ve zaten 3. nesil kanat için satılmayan tek şey genelde souldur, biriktir 10 soul bas kanadı +9 ex itemde drop u kaldırılması unutulan o mor/mavi/yeşil kutulardan düşer.
    Gelelim spot olayına, bazen 5 yerel sunucu oluyo 3 ündeki spotlarda birbirinin kopyası oluyo, shoplarda öyle oluyo...
    Shopların üstüne gidecek olursak, admin kendi koyduğu itemin farkında olamayabiliyo, çünkü admin lorendeki o adacıkdaki veya davias2 deki shopları bilmeyen biri olabiliyo... Onun dışında genelde yeni sezonlara geçişlerde olur, hiç bilinmeyen itemler shoplarda oluyor, özellikle şu soket sistemde bu duruma uyuz olmuştum, tohumlar, ve küreler ve onların birleşmişi hepsi bir shoplarda satılıyodu, halbuki bu itemlerin zor olması gerek, soket özelliğini basmak oyunda 3.nesil kanat yapmaktan daha zor olması gerek, ama sen git bilmediğin itemleri shoplara koy, böyle bi mantık sahibindeki insanlar admin olursa playerlar ne yapsın? Sen git atahar ı shoplara koy, sonrada vebsite ye online shop yap(bu yerel değil yabancı)

Mudaki item sistemi başka oyunlarda yok... Bunu adminler değerlendiremiyor, full stat bu güzelliğin farkına vardırmıyor... Oyunda harcana emekler stat için değil item için olsa, öyle bir server kurulursa o zaman herşey değişir....
    Amacım adminleri veya playerları kötülemek değil, ama adminlik kolay değildir, yapamazsan hiç yapma, yapanlara engel olma, player olmak daha kolay...
    Kaliteli admin=>kaliteli server=>kaliteli oyuncu=>Doğru düzdün sunucu

• mu online ile 2004 tanıştım 2009 kadar oynadım ama boşa kurek cekmişim şimdi silkroad oynuyorum ve mutluyum :)
  • thearthas kardeşim zaman harcamaya değmez demiş ve kendi yorumunca açıklık getirmeye çalışmışsın. Bende şunu söylemek istiyorum genelde taş çatlasa bi Türk sunucusunda en fazla 20 ile 30 arasında online oyuncu var. Senin harcamaya değmez dediğin aynı vakti harcıyorlar.

Örnek olarak kendi serverimi söylemek istiyorum. MuAlchemy'de genelde oynayan insanlar öğrenci, çalışan, emekçi, emekli insanlar. MuOnline yi oynama amaçları oyuna girdiği zaman hem muhabbetini edip hemde oyuna vakit ayıramayacağı dakikalarda AFK kalarak oyun hayatlarını sürdürmeye çalışmak. hemde bir ton olumsuzluğa rağmen(Lag, Kesinti, Değişen Spotlar, Kolaylaşan EvenİtemBag'lar). Kimsenin bizim kara kaşımıza kara gözümüze oynamadığını biliyoruz. İnsanlar güvenmek istiyor, Olumlu bakmak istiyor. Oyunun kuralları dışına çıkmadığı sürece herkes seviliyor. Bu sadece benim sunucum da değil tüm sunucularda böyle. Tek gereken sey oyuncu desteği ve pozitif olmak. Oyunların sorunlarını DH'ye yazmak yerine oyunun varsa kendi forumuna taşımak.

İşte bu duygu ve düşüncelerle başlayan playerler Türk sunucularını daima ileriye taşıyacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h4pp3 -- 6 Mayıs 2010; 16:50:47 >

• Yıl 2003-2004 Muonline denen oyun Türkiye'de zirve yapmış durumda..Ortalık server dolu, herkes kasıyor, mutlu, neşeli, şen, şakrak falan filan...Ama nedendir bilinmez o yıllarda Türkiye'de sadece 2 server popüler ve aralarında atışıp tutuşuyolar ama dostlarda aynı zamanda birbirleriyle tartışıyor görüntüsü oluşturarak birbirlerinin reklamını yapıyorlar...O zamanlar Donanım haber adminleri ile aramızda iyi tarafsızlar, anlayışlılar, içten pazarlıkları yok... Forumdaki hareketlilik onlarında hoşuna gidiyor...Gel gelelim yukarıda da belirttiğim tarihlerde Mu Online denen oyun şuanki kadar kapsamlı değildi MG karakterine yeni yeni alışılmış DL denen karakterin ise sadece dedikoduları ortalıkda dolaşıyor. Belki de thearthas kardeşim henüz MuOnline ile yeni yeni tanışmış, bilinmez...

Sen şimdi demişsinki kardeşim Türkiye'de kasılacak server yok, bilmedikleri itemleri Shoplara koyuyorlar, pembe beyaz gümüş kutulardan +9 bilmem neler düşüyo falan filan. Ama gel gör ki güzel kardeşim bu ülke 64 kişilik tek PVC yetersiz kaldıgından ikinci PVC oluşturulmuş ve Türkiye de Subserver denen olay ilk defa denenmiştir. O zamanlar oyuncular kaliteli, dürüst, arkadaşlıları sağlam... Benim hala 2000 yılından beri görüştüğüm insanlar var...

h4pp3 kardeşim ile münasebetimde bu yıllara dayanmakta, o da bahsettiğim kişilerden biridir.

Kaliteli admin=>kaliteli server=>kaliteli oyuncu=>Doğru düzdün sunucu

Kaliteli Admin : O kalitede adminler yoktu o zamanlar ben hala göremedim...
    Kaliteli Server : Server kalitesi ile ilgili yorum yok daha iyi durumda olan serverlar var suanda
    Kaliteli Oyuncu : ahhh ahhh olsada yesek :) o zamanlardan bu zamanlara sadece bir kaç kişi kaldı onlarda online sayısını ancak 20 yapabiliyolar ki buda yeter artar bile...
    Doğru Düzgün Sunucu : Dadicated in 240$ olduğu zamanlar kıt kanaat paralar biriktirilerek, bilgisayar tamirlerine gidilerek sunucunun aylık kiraları yatırılırdı, şimdi ilk 6 ay 9.99 TL varsa 8 mbit netin var demektir, azcıkta sağlam bi makınan varsa bu Laptop da olabilir seninde bir serverin var demektir. Bu bahsettiğin şeyleri bir araya getirmek şuanda çoook zor.

Uzun lafın kısası kardeşim bu anımsadığım ve hala varsa donanım haber semalarında dolaşan arada girip yazılanları okuyan kardeşlerim varsa ki mutlaka vardır benim bu yazdıklarıma hak vereceklerdir buna eminim...

Ben donanım haberden uzaklaştırıldığımda yada Mu Online dan uzaklaştığımda tarih 21 Mayıs 2007 idi...Görüyorum ki senin donanım habere kayıt tarihin 9 Ağustos 2007.

Bu nedenle senin yukarıda söylediklerine katılmıyor üzülüyorum. Ağzına geleni söyledikten sonra amacım kötülemek yada karalamak değildir gibi viraj kelimeler sarf etmek asla yumuşatıcı sebep değildir. Sen eleştirdiğin adamlardan daha bilgili olabirsin Muonline konusunda, hedeflerin daha büyük olabilir..Varsa böyle bir olay aç güzel kardeşim serverini sallanan kardeşlerim zaten yıkılır şu bir kaç tane dediğiniz 3 4 server da emin ol ki paşa paşa kapatıp seni destekler...Bu iş emek işi biliyosun, son bir hatırlatma yaparak sözümü bitireyim benim zamanımdaki oyuncular çoktan inziva ya çekildiler. Şuanki oyuncular da eskilerin ne eline ne ayağına su dökemez bu kadar açık konusuyor, varsa niyetin sana başarılar diliyorum...

Selametle...

• Şu konuda aklınızda şüphe kalmasınki ben kimseyi kötülemeye çalışmıyorum sadece şuanki durumu açıklıyorum. Kaldıki kimsenin şahsına özel açıklamalar na [yapmadım...
    İlk oynadığım server turkishmu idi(2005-2006 olmalı), yani çok eski değilim, ama o kadar yenibi yüzde sayılmam. Muonline bilme konsunda ben çok biliyorum diyemem, ben sadece herşeyi deniyorum, çok merakediyorum ve uzun uzun araştırıyorum.

Şunu yemin ederekmi söylesem bilmiyorum?
    3 ay öncesine kadar blackpointmu da oynuyordum, server özellikleri exp 30 yada 40 dı drop 70 civarında spot desen herkese 1 spot düşmesi imkansız, mecbur pt ile kasmalısın(yada ks). Shoplarda hiçbir jewel yok, normal, max res 10, reset lwl 400 reset point 400. Sonzamanlarda oynadığım en mantıklı, en kaliteli serverdı. Sm ile milleti deli ettim, kıytırık bi sarı ancient setim +9 staf ım ve +6 2. nesil kanadım la bk lar fena çakıyodu ama kimseye bana yaptığı ks yi yanıında bırakmadım.

Gel türk server da kas, önce şu full stat mantığı kalkması lazım artık. Mudaki item sistemi başka hangi oyunda var? Ama bunu değerlendirebiliyormuyuz?
    Sen zaten bunu bi kullansan milletin kafasındaki şu toplist güzeli olma isteği de gidecektir. Çünkü itemler ön plana çıkacaktır. Sende eventlere drop koyarsan oyunun rengi artacaktır. Koy cc ye 10 taneden bir jewel, bak bakalım kaç online dan kaçı giriyo, bc ye de 1 er chaos bless soul life yap... Şimdiye kadar yapıldımı böyle bişey?
    Ama yok, sen ne işe yaradığını bilediğin itemleri shoplara koy, ya koyduğun o item soket sistemin kilit itemi, soket itemlerde zaten oyundaki en güçlü itemler, atahar dedğin itemi donate yapıyor, sen bunları koydukdan sonra exp nin drop un ne önemi var, oyundaki tüm çabaları itemlere yönlendirmek gerek...

Öte yandan daha geçen sene adını unuttuğum bir sunucuda, adminin ilk günlerde arkadaşını kimsenin kasamadığı yerlerde gece kastığını biliyorum. Buna itiraz eden arkadaşımızın bu nedenle banlandığınıda unutmuş değilim. Hal, durum böyle iken gelde 3 tane server var gir birinde oyna

Açıkcası şu zamanlarhttp://www.xtremetop100.com/last.php link takibimde, ama 1 buçuk aydır kaliteli server çıkmıyor.

Tekrar tekrar söylüyorum amacım kimseye laf sokmak değil, kimseyle sidik yarıştırmıyorum.
    Sadece server açanların farklı şeyler denemesini istiyorum, bunu mu için istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mu Online Türk Server Arıyorum
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mu-Online nin Bittiğini ve yeninesil oyunlara ayak uyduramayıp geride kaldığını suanda oynayanların yeni oyunlara gitmeye korktukları yada muonline körükörüne saçma bir sadakatle bağlı kaldığını nezaman anlayacaksınız merak ederim...
    Saygılar
  • Cabal? Aion? dekaron? knight? sro? metin2? hero?
    Bunları denedim ama bunlar munun yerini tutamıyor, varsa önerdiğin, tavsiye ettiğin bir oyun deneyebilirim. WOW u da denemeyi düşünüyorum ama hiçbilmediğim bir oyun olduğu için çekiniyorum
  • Beyler yorumlarınızı okudum.Ben aklınıza gelen hertürlü online rpg oyununu oynadım ultimadan tutun da knight,silkroad,wow,aion v.s bunların hepsini denedim ama şu bi gerçek benim rpg olarak en çok hoşuma giden oyun muonline olmuştur.Çünkü insana tatmin duygusunu yaşatıyor ama diğer oyunlarda bu yok sürekli bir kasma nereye kadarr....
    Ayrıca muonline benim için bir tür yeşil çam klasiği gibidir. Son olarak eğer kaliteli grafik v.s ariyosanız wow ve aion oynayın ama kaliteli arkadaşlık ve zevk ariyorsanız mu bence 1 NUMARA

Saygılarr..
  • quote:

Orijinalden alıntı: thearthas

Cabal? Aion? dekaron? knight? sro? metin2? hero?
    Bunları denedim ama bunlar munun yerini tutamıyor, varsa önerdiğin, tavsiye ettiğin bir oyun deneyebilirim. WOW u da denemeyi düşünüyorum ama hiçbilmediğim bir oyun olduğu için çekiniyorum

Ben Mercedese BMW ye Audiye bindim ama hiç biri MURAT 124 un verdiği zevki vermiyor demekle aynı bu yazdığın...
    Suan Age of Conan oynuyorum Crom serverindeyim.Denemeni öneririm
    Kızmaca yok ama...
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutlug

quote:

Ben Mercedese BMW ye Audiye bindim ama hiç biri MURAT 124 un verdiği zevki vermiyor demekle aynı bu yazdığın...
    Kızmaca yok ama...
    Saygılar

Yiyorsa kaLkan ve köpeği bırak geL

• Goruyorumda Herkez Evrenin sözünü anlamamis kafasina göre konuyu uzatmislar
    DH KONU ACİP ADAM GİBİ SERVER YOK DURUM KOTU DİEN KİSİLERİ İSYAN EDİYOR

ACİK OLAN 1 SERVER DAHİ OLSA NE KDR KOTU OLURSA OLSUN SADECE YAZİN 1-2 AY SERVER ACMAK İCİN
    ADAM GİBİ YOK CUMLESİ KULLANMAK YANLİS BUNU KULLANAN ADAM LAR KAC KERE DENEDİLER BURDA
    AMA COK ADAM LARMİS Kİ HALA ACİK DİMİ SERVERLARİ MU DURUMU DİE BİSİ YOK OYUNCU COK SADECE
    YENİ VERSİON SEVMİYORLAR BLACKPAİNT VEYA FUNN 97 YADA 10 5 EXP SERVERDA KASİYORLAR
    GEZMEDİGİNİZ ARASTRMADİGİNİZ İCİN BİLMEZ SİNİZ AMA DURUM BUNDAN İBARET SADECE HERKEZ
    DH VEYA FORUMLARDA GEZMİYOR OYUN OYNUYOR İSİN GERCEK KISMI BU
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutlug

quote:

Kızmaca yok ama...
    Saygılar

Neden kızayım murat124 aynen, ama dediğin gibi mu da beni çeken bişey var, aşk gibi, mu oynarken başka hiçbişey aklıma gelmiyor, dikkatimi çekmiyor. Uygun bi zamanda da conan ı denicektim zaten.

• neyse konumu ne kadar saptırmış bile olsanız hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. amacım şu oldu bu olacak değil sadece türk serverlerine destek verin. hiç birine işe yaramaz, adam gibi değil gibi cümleler kurmayın. hepsi bizim serverimiz ve hepsi oynanmaya değer. Bu arada test yapıyorum deneyecek olan varsahttp://alchemytest.servegame.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h4pp3 -- 10 Mayıs 2010; 18:26:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: h4pp3

neyse konumu ne kadar saptırmış bile olsanız hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. amacım şu oldu bu olacak değil sadece türk serverlerine destek verin. hiç birine işe yaramaz, adam gibi değil gibi cümleler kurmayın. hepsi bizim serverimiz ve hepsi oynanmaya değer. Bu arada test yapıyorum deneyecek olan varsahttp://alchemytest.servegame.com

Sözün banaysa ben Türk serverlerin kötülemedim asla böyle bir şey yapmam...
    Ben genel olarak MUOnline oyununun gelişmelere ayakuyduramadığından bahsettim...
    Herzaman emege saygı
    Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: h4pp3

neyse konumu ne kadar saptırmış bile olsanız hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. amacım şu oldu bu olacak değil sadece türk serverlerine destek verin. hiç birine işe yaramaz, adam gibi değil gibi cümleler kurmayın. hepsi bizim serverimiz ve hepsi oynanmaya değer. Bu arada test yapıyorum deneyecek olan varsahttp://alchemytest.servegame.com

/zen komutu çalışır durumda, jewellar ı kullanamıyosun, exp ve shoplarla spotlar daha ayarlanmamıştır heralde.

Daha teste devam edicektim ama askıda kaldım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.