Şimdi Ara

Türk Siyasal Hayatı kitapları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
63
Favori
11.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müthiş !
    Hemen Fava aldım.Meslek icabı ilerde işe yarayacaktır.
    Teşekkürler.
  • Çok işime yaradı. Teşekkürler...
  • 70 li 80 li yılların siyasi hayatını okumak isterseniz soner yalçının tüm kitaplarını okuyabilirsiniz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: QRX

Çok işime yaradı. Teşekkürler...

Ne mutlu bana... İyi okumalar
  • Emeğinize sağlık.Listeye aldım.1900 sonrasını Türk ve Dünya Tarihi olarak ilgimi çekmiştir hep ama nereden başlayacağım konusunda sıkıntılarım vardı.Malum piyasada yüzlerce kitap var.Bu konu en azından eleme yapmama yardımcı oluyor.Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escherichia.Coli

Emeğinize sağlık.Listeye aldım.1900 sonrasını Türk ve Dünya Tarihi olarak ilgimi çekmiştir hep ama nereden başlayacağım konusunda sıkıntılarım vardı.Malum piyasada yüzlerce kitap var.Bu konu en azından eleme yapmama yardımcı oluyor.Teşekkürler.

İşinize yaradıysa ne güzel. İyi okumalar...
  • güzel derleme olmuş tebrikler tam aradığım konu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost1995

güzel derleme olmuş tebrikler tam aradığım konu :)

Teşekkürler, işe yaradıysa ne mutlu
  • eyvallah hocam gerçekten aradığımı konuydu önerdiklerini okuyarakta gerçekten doğru tercih yaptığımı anladım çok sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Admiralkheir -- 1 Kasım 2013; 18:53:00 >
  • çok güzel konu olmuş . teşekkürler.
  • Belkide forumda kitap bölümünde gördüğüm en faydalı başlık diyebilirim.
    Teşekkürler @karafeneri.
    Nedense forumda bu kitapların ismi hiç geçmiyor.
    Nerede işe yaramaz fantastik popüler kitaplar var hep onlar yazılıyor.
    Genç dimağların bu kitapları okuması gerekiyor ki, Türk Siyasal Hayatı hakkında bilgi sahibi olabilsinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Admiralkheir

eyvallah hocam gerçekten aradığımı konuydu önerdiklerini okuyarakta gerçekten doğru tercih yaptığımı anladım çok sağol

Ne mutlu sana!

quote:

Orijinalden alıntı: Patria o Muerte

çok güzel konu olmuş . teşekkürler.

Ben teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Belkide forumda kitap bölümünde gördüğüm en faydalı başlık diyebilirim.
    Teşekkürler @karafeneri.
    Nedense forumda bu kitapların ismi hiç geçmiyor.
    Nerede işe yaramaz fantastik popüler kitaplar var hep onlar yazılıyor.
    Genç dimağların bu kitapları okuması gerekiyor ki, Türk Siyasal Hayatı hakkında bilgi sahibi olabilsinler.

Onurlandırdınız beni. Ben teşekkür ederim.

Düşüncelerinize katılıyorum. Forumda bu tür konuların artması, hem forumumuzu hem de forumumuzun üyelerini (düşünsel olarak) zenginleştirecektir.

• Bende ufaktan tarihle ilgili kitaplara yönelmek istiyordum. Çok başarılı bi konu olmuş bence. Çok teşekkürler
  • Konuyu hortlatmış olacağım galiba ama yönlendirilmeye ihtiyacım var. Sayısalcı olduğum için tarih çok ilgimi çekmedi oldum olası. Son zamanlarda ilgi duymaya başladım nedense, kendimi Türk tarihi ile ilgili geliştirmek için araştırma yaparken bu konuda buldum. İlk olarak hangi kitap ile başlamamı önerirsiniz. Saygılar.
  • Yorumlara bakarak bende listeme ekledim kitapları inş okuduktan sonra yorum yapmayı unutmam
  • Soner Yalçın- Bay Pipo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slymndgn

Konuyu hortlatmış olacağım galiba ama yönlendirilmeye ihtiyacım var. Sayısalcı olduğum için tarih çok ilgimi çekmedi oldum olası. Son zamanlarda ilgi duymaya başladım nedense, kendimi Türk tarihi ile ilgili geliştirmek için araştırma yaparken bu konuda buldum. İlk olarak hangi kitap ile başlamamı önerirsiniz. Saygılar.

Giriş olarak genelde üç kitap öneriliyor;

Bernard Lewis aşırı batı merkezli bu yüzden okumanı tavsiye etmem.

Geriye iki önemli yazar kalıyor. Feruz Ahmad ve Eric Jan Zürcher.

Feruz Ahmad'ın kitabı biraz daha iktisadi ve darbeler ağırlıklı, karamsar bir havası var. Bu yazarın tezine göre Türkiye'nin kapitalist sisteme eklenme çabası Osmanlı son döneminden bağımsız. Bu yüzden biraz daha kısa bir kitap.

Eric Jan Zürcher'in kitabı biraz daha aydınlık bir kitap, karamsar hava yok. Ve yazarın tezine göre Osmanlı son dönemi Modern Türkiye'nin oluşturan dinamiklere sahip. Bu yüzden Osmanlı son dönemi anlattığı için biraz daha uzun ve biraz daha ayrıntılı. Ama yine de Feruz Ahmad'ın kitabından daha akıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: birisiyimx

quote:

Orijinalden alıntı: slymndgn

Konuyu hortlatmış olacağım galiba ama yönlendirilmeye ihtiyacım var. Sayısalcı olduğum için tarih çok ilgimi çekmedi oldum olası. Son zamanlarda ilgi duymaya başladım nedense, kendimi Türk tarihi ile ilgili geliştirmek için araştırma yaparken bu konuda buldum. İlk olarak hangi kitap ile başlamamı önerirsiniz. Saygılar.

Giriş olarak genelde üç kitap öneriliyor;

Bernard Lewis aşırı batı merkezli bu yüzden okumanı tavsiye etmem.

Geriye iki önemli yazar kalıyor. Feruz Ahmad ve Eric Jan Zürcher.

Feruz Ahmad'ın kitabı biraz daha iktisadi ve darbeler ağırlıklı, karamsar bir havası var. Bu yazarın tezine göre Türkiye'nin kapitalist sisteme eklenme çabası Osmanlı son döneminden bağımsız. Bu yüzden biraz daha kısa bir kitap.

Eric Jan Zürcher'in kitabı biraz daha aydınlık bir kitap, karamsar hava yok. Ve yazarın tezine göre Osmanlı son dönemi Modern Türkiye'nin oluşturan dinamiklere sahip. Bu yüzden Osmanlı son dönemi anlattığı için biraz daha uzun ve biraz daha ayrıntılı. Ama yine de Feruz Ahmad'ın kitabından daha akıcı.

Hocam aşırı batı merkezli derken neyi kastediyorsunuz açabilir misiniz?

• bi tylol hot içer miyiz kullanıcısına yanıt
    Neyi kastettiğim gayet açık. Batıya ait değerlerin hakimiyetini ve evrenselliğini kabul eder Bernard Lewis. En önde gelen oryantalistlerden biridir. Bu yüzden tavsiye edilmez genel olarak.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.