Şimdi Ara

Türk tankına Japon motoru! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
3
Favori
9.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Bu devirde tank kalmadı artık.Özellikle bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinin tanka ihtiyacı yok.Tank artık askeri harekatların son aşamasıdır.En önemlisi hava gücü ve donanma artık.Tank ile ne yapacaksın Allah aşkına?Gereksiz yatırım.Birde Türk malı diye lanse etmiyorlar mı şunları..Cahil halkta sanıyorki artık tank uçak yapmaya başladık..

Bilgili halk olarak motoru da sen yaparsın artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WanZei

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Hala konvensiyonel silahlara yatirim yapiyoruz ya neyse. Hala bir ulkeyi ele gecirmek icin askere tanka ihtiyaci oldugunu dusunen insanlar olmasi daha da garip. Adamlar tek kursun atmadan turkiyeyi ele gecirdiler ki milyonlarca tankin olsa neye yarar...

Savaşlar sadece psikolojik olarak yapılmaz ama yapılan etkiye bakarsak bu ülkede ciddi istihbarat sorunları var.Konvansiyonel silahlara yapılan yatırımlar mantıklı olmak zorunda ve ordunun ihtiyaçlarına göre şekillenmeli ve şuan ihtiyaç olarak Altay gerekliydi envanterde hala M47 ve M48'ler mevcut.

Günümüz şartlarında gereksiz gözükebilir fakat bunlar geç kalınmış projeler Altay,Atak,Milgem ve TFX gibileri bu projelerin oluşma tarihleri 80lerin sonuna yakın.Ülkemizde kısaca başa geçen ve önemli konum sahibi vatandaşcıklar sadece ceplerini düşündüğü için geri kaldık ve bu gündeme bakarsak gayette geri kalacağız.Ufak bir örnek vermek gerekirse envanterimizde bulunun F-16 iteleme ürünüdür çoğu rütbeli asker karşı çıkmasına rağmen zamanında bir generalciğimiz cebine 3-5 sakal gireceği için onaylandı.

Günümüz şartlarında gereksiz gözükebilir fakat bunlar geç kalınmış projeler Altay,Atak,Milgem ve TFX gibileri bu projelerin oluşma tarihleri 80lerin sonuna yakın

Vallahi kardeşim element uyduran gördüm de böyle uyduranı az gördüm. Bu projeleri başlangıç tarihleri aşağıda ki şekildedir.

MİLGEM projesi 2000
    ANKA 2004
    ALTAY 2007
    ATAK 2007
    TX/FX 2011

Artı olarak...

ALTAY tankının altyapısı K2 Black Panther den alındı diyenler cahil cahil konuşmayın. ALTAY her şeyiyle sıfırdan tasarlandı. Motor, Alman MTU o da ilk etap teslimatlar için.
    Namlu için bir know-how alındı o kadar.

İnsan hiç olmazsa açar bakar iki tanka benziyor mu diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 29 Aralık 2013; 19:41:23 >

• her yapılan şeye şu at gözlüklerini çıkarıp cevap verebildiğimiz zaman, işte o zaman birşey yapmış olacağız.
  • Kopruler Japon
    Marmaray Japon
    Tank motoru Japonya
    Nukleer Santral Japonya

Japonya olmasa napacaz biz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalbi Japonlara ait :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu devirde tank kalmadı artık.Özellikle bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinin tanka ihtiyacı yok.Tank artık askeri harekatların son aşamasıdır.En önemlisi hava gücü ve donanma artık.Tank ile ne yapacaksın Allah aşkına?Gereksiz yatırım.Birde Türk malı diye lanse etmiyorlar mı şunları..Cahil halkta sanıyorki artık tank uçak yapmaya başladık..

Sana diyecek tek kelime bulamıyorum.
     Türk tankına Japon motoru!

• quote:

Orijinalden alıntı: leongate

Yağ yakmasın sonra

Volkwagenle anlaşmamışlar dikkat ederseniz. Japonla anlaşmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

bir zamanlar yere göğe sığmayan leopard tanklarının motorunu tasarlayan projenin başmühendisi olan motor fabrikası açan biri vardı şimdiki halimize bak.

Gümüş motor değil mi? üretim yapıyor sanırım tarım üzerine

gümüş motor olarak kuruldu sonra pancar motor aş oldu traktör motoru üretiyorlardı geçen senelerde kapandı gitti.
  • ben anlayamiyorum bu ulkenin mühendisi mühendis değil mi universitelerdeki hocalar mi hoca degil niye hala baska ulkeden parcalari ithal edip sonra birlestirip turk mali deniliyor bu ulkenin muhendisi niye kendi üretemiyor, niye hala kendi otomobilimiz yok ?

bi tanidiktan duymustum bunu da, Türkiyedeki renault fabrikalarındaydi sanirim ariza falan olunca yurtdışından eleman çağırıp baktiriyorlarmis.

• Yahu ortak üretime girmeden sıfırdan bir tank, uçak tasarlamak ve üretmek çok mu kolay sanıyorsunuz? Ülkeye zerre katkısı olmayan gereksizler her şeye çamur atıyor. Bi bitmediniz.

• quote:

bir zamanlar yere göğe sığmayan leopard tanklarının motorunu tasarlayan projenin başmühendisi olan motor fabrikası açan biri vardı şimdiki halimize bak.

Basmuhendis falan degil allahaskina uydurmayın artık ya. O tankın yapımında binlerce mühendis gorev aldı, onlardan bir tanesi olmak mükemmel bir basarı degil, gayet sıradan bir sey.

Hayır bu tarz islerin icinde olan bir mühendis olarak soyluyorum bunu. Nasıl yürüyor isler bilmesek inanacağız cidden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Protex11 -- 29 Aralık 2013; 20:01:19 >
  • Yahu bazıları varki insanları cahil diye yargılayıp motorun yabancı ülkeden alınmasına kızıyor. Yahu tamam dışardan alınması kötü ama şuanki şartlar onu gerektiriyosa yapacak birşey yok. Ayrıca Apple diyosun dünyanın en iyi telefonunu üreten firma. CihaZı Çin'de üretiyor. Şuan çok iyi bilmiyorum hangi parçayı nasıl temin ettiğini ama bu gün BMW Mercedes bile bazı parçaları başkasından hatta rakiplerinden bile alabiliyor. Kaldıki biz bu işi yeni yeni yapıyoruz böyle şeylere başvurmamız gayet normal... Bi kerede şu işi karalamaya çalışmayın arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

ben anlayamiyorum bu ulkenin mühendisi mühendis değil mi universitelerdeki hocalar mi hoca degil niye hala baska ulkeden parcalari ithal edip sonra birlestirip turk mali deniliyor bu ulkenin muhendisi niye kendi üretemiyor, niye hala kendi otomobilimiz yok ?

bi tanidiktan duymustum bunu da, Türkiyedeki renault fabrikalarındaydi sanirim ariza falan olunca yurtdışından eleman çağırıp baktiriyorlarmis.

haklısın hocam...bak aselsan da 3000 mühendisi var...bi telsiz bile üretmekten aciz...bunun tek sebebi eğitim sistemi...ezbere verilen eğitinle mühendis diploması verirsen ..adam işe giridiğinde mal mal bakar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchg

quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

Atak helikopter projesi İTALYAN malı...
    Altay tank projesi GÜNEY KORE malı...

bu zamanda milli mi kaldı!!!!!!!!

Milli Piyade Tüfeği de HK 416'nın çakması çıktı, üretim iptal edildi. Keskin nişancı tüfekleri de başkalarından kopya.
    Altay Güney Kore'nin K2 Panther tankının modifiye edilmesi. Fırtına obüsü de aynı şekilde.
    Roket yaptığımızı öne sürenler var. Yapılan roketler, Hizbullah'ın ürettiği ev yapımı roketlerden hallice.
    Atak ise helikopteri deneme uçuşlarında düştü.

Lafta çok iş yapılıyor ama biraz inceleyince görüyorsunuz ki milleti oyalamak, gaza getirmek dışında yapılan pek birşey yok.

haklısın hocam..o piyade tüfeğini kaç defa milli diye tanıttılar..her seferinde kopya çıktı...

• v-tec te açacak mı ?? bide egsoz patlasınlar vu tu tu tu ateş eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Kime gore? Neye gore?

Mekanize ve zirhli birlikler olmazsa olmazdir. Piyadenin harp sahasina girmesi icin zirhli birlik destegi sart.

Hava ve deniz kuvvetlerinin amaci baska. Savasi piyade kazanir.

Hangi savaşı ya?Savaş mı kalmış?Adam tepene atom bombasını atıverse ne yapacaksın?Tankınla mı korkutacaksın?Geçin bu işleri.Ben bu işin içindeyim hepsi boş.Senin ordun baştan aşağı çok güçlü olacak, tank o zaman işe yarar.Tank işi bitirmek için vardır, başlatmak için değil.Dünyanın en iyi tankına sahip ol, bu seni güçlü yapmaz.Önce hava , sonra deniz kuvvetlerin iyi olacakki o tank bir işe yarasın.Bugün nükleer deniz altılar ortalıkta cirit atıyor ve hiçbiri tespit edilemiyor.Senin neyin var JAPON MOTORLU tankın.Peh bilip bilmeden konuşmasın kimse.Konuda çok komedi yorumlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LanciaDeltacı -- 29 Aralık 2013; 20:08:32 >

• quote:

Bu yorumu yapıyorsun ve insanları cahil olmakla mı itham ediyorsun? Bi sen biliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Protex11

quote:

Basmuhendis falan degil allahaskina uydurmayın artık ya. O tankın yapımında binlerce mühendis gorev aldı, onlardan bir tanesi olmak mükemmel bir basarı degil, gayet sıradan bir sey.

Hayır bu tarz islerin icinde olan bir mühendis olarak soyluyorum bunu. Nasıl yürüyor isler bilmesek inanacağız cidden.

mesaja bakarak en fazla 15 yaşındaki bir kız olduğunu tahmin ediyorum.

quote:

"Basmuhendis falan degil allahaskina uydurmayın artık ya"

erbakanın çok zeki olduğunu ve makine konusunda dahi olduğunu en sıkı solcu bile kabul eder yapmayın etmeyin adamın siyasi görüşünü bir kenara atarsak

dizel motorların çalışmasını matematiksel olarak izah ederek 27 yaşında doçentlik alan ve hala en genç doçent ünvanına sahip itüden 3.96 veya 3.97 gibi bir ortalama ile mezun olmuş bir insan.

1956 yılında dizel motor fabrikası açan ilk yerli otomobili üretilmesini sağlayan biri hani nerede bunlar ?

quote:

Alman Ekonomi Bakanlığı için motorların daha az yakıt kullanımı konusunda araştırmalar yapan ve bu konuda ilgili bakanlığa bir rapor sunan Erbakan’ın bu dönemde yazdığı dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğunu matematiksel olarak izah eden doçentlik tezi Alman ilim çevrelerinde büyük ilgi gördü. Tezin akademik dergilerde yayınlanmasının ardından, o tarihlerde Almanya’nın en büyük motor fabrikası olan DEUTZ motor fabrikalarının genel müdürü Prof. Dr. Flats tarafından Leopar tanklarının motorları ile ilgili araştırmalar yapmak üzere bu fabrikaya davet edildi. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Alman üniversitelerinde ilk Türk ilim adamı olan Erbakan, 1953’te doçentlik sınavını vermek üzere Türkiye’ye döndü ve bu sınavı başarıyla vererek henüz 27 yaşındayken Türkiye’nin en genç doçenti oldu. Araştırmalar yapmak üzere tekrar Almanya’ya giden Erbakan, burada yaklaşık 6 ay motor araştırmaları başmühendisi olarak görev yaptı. 1954-1955 yılları arasında askerlik görevini yerine getirdi.

1956 yılında Gümüş Motor A.Ş’ yi kurarak burada Türkiye’nin ilk yerli motorunu üretti. 1960 yılında Ankara’da yapılan Sanayi Kongresinde Gümüş Motorun yaptığı imalatları sunan Erbakan, Türkiye’de otomobil yapımı fikrini ortaya attı ve bu fikrin o zamanın yönetimince revaç görmesi üzerine Eskişehir Demiryolları CER atölyesinde “Devrim Otomobili” adıyla ilk yerli otomobili imal etti. 1965 yılında profesör oldu. 1967 yılında Nermin Erbakan ile evlendi ve aynı yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreterliğine seçildi.

HARBİDEN ÇOK SIRADAN ŞEYLER YAPMIŞ ADAM.

• quote:

Orijinalden alıntı: DRAMBORLEG

quote:

Bu yorumu yapıyorsun ve insanları cahil olmakla mı itham ediyorsun? Bi sen biliyorsun

Sen yukarıda yazdığımı oku ona göre cevap ver.Bilip bilmeden konuşuyorsunuz hepiniz elinizde klavye.O tank ile ne yapacaksın bir anlat desem ne diyeceksin?Hadi soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

artık tankla tüfekle savaş mı kaldı??

türk diosun motor japon???

neyse bnce gereksiz yatırım boşverin

Battle of 73 Easting'i bir araştır istersen.

Tanklar savaş alanlarının eksilmez bir parçasıdır.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.