< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Türk Telekom 5G (9. sayfa)
-
-
Şirketin verdiği A54 var. Hala 5G seçeneği gelmedi o yüzden Samsung’a çok güvenmeyin. 2 ay önce Samsung’a yazdım ayrıca görüştüm ama dönüş yapan olmadı. 5G testleri ilk başladığında Apple’a 5G için yazmış ve aynı gün dönüş almıştım. 3. Beta haftasında Apple tüm kullanıcılara 5G’yi açmıştı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet ben de hatırlıyorum iphone'da açıldığını. O zamanlar turkcell hattımla telefonda şebeke seçiminde 5g olmasa da samsung s22u ile yurtdışında 5g kullanmıştım. Bakalım martta bir yurtdışı olma ihtimali var, o zaman deneyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre The Sorcerer -- 12 Şubat 2024; 14:17:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İptal edilen 2g frekansları üzerinde tanım yapılacaktı.
O frekanslar iptal edilmiyor. Operatörler onları kullanmak için tekrar para basıyor. Turkcell mesela 141 milyon € ödedi bu uzatma için. Operatör parayı ödemezse frekans da iptal olur tabi.
Ayrıca 2G frekansları çok dar. O frekanslarla 50 Mbps bile görmezsiniz 5G ile.
-
Türkiye ROM'mu var yabancı bir şey mi? Türkiye telefonunda 5G ayarı açıksa seçeneklerde görünüyorsa telefonda açık demektir. Samsung'luk bir şey yok hani başka. Samsung CSC ile seçeneği kısıtlıyor ya da açıyor. Operatör o telefona 5G açmıyor olabilir. Turk Telekom pek bunu sınırlamazdı mesela ama Turkcell kendi veri tabanında 5G olarak kayıtlı olmayan cihaza 5G açmazdı mesela. Turk Telekom da aynı kontrolü yapmaya başlamış olabilir.
-
Türkiye ROM'u olan modifiye edilmemiş telefon.
TürkTelekom kısıtlama yapmıyor .Uygulamada telefon destekliyorsa
5g Yazıp yollayınca direk açıyor .
-
İşte Samsung kısıtlamayı CSC ile yapıyor ve ülkede kısıtlıyorsa zaten 5G seçeneği açılmıyor. TT desteği açsa da cihaza blacklist uyguluyor olabilir. Turkcell mesajla açarken uyguluyor mesela, ama sonra açılmış hatla çalıştırıyordu.
-
-
Türk Telekom ve S24 Ultra'yı tekrar denedim. Kesinlikle bağlanmıyor. Aynı hat aynı anda Iphone ile bağlanabiliyor. Herhalde bir şekilde samsung kapattı. Bir uygulama ile telefonu NR only yapmama rağmen kesinlikle bağlanmadı.
Sadece 5g ye alınca Xiaomi cihazlarda bağlanmıyor.
5g öncelikli olunca bağlanıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5G öncelikli diye bir ayar göremedim. Eğer o tercih edilen ağ sıralamasını diyorsanız NR hep önde oluyor zaten.
Netmonster 5G NSA var ama telefonunuz ya da hattınız bağlanamıyor diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre The Sorcerer -- 24 Şubat 2024; 12:50:33 >
Tercih edilen ağ türünde Xiaomi de öyle de Samsung nasıl bilgim yok
Bizde o şekil olduğunda bağlanıyor
Sadece 5g seçili iken bağlanmıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türk Telekom’da bende çok zor bağlanıyorum. iPhone 15 pro var. Önce sms ile 5G yi iptal edip tekrar kayıt oluyorum sonra uçak moduna alıp tekrar açıyorum ve 5G geliyor. O bölgeden ayrışıp tekrar geldiğimde 5G yi yine bulmuyor. 5G açık ve 5G den daha fazla veriye izin ver seçili olmasına rağmen böyle ama Türkcell’de araçla bile şehir içinde gezerken 5G olan yerlerde anında 5G ye geçiyor. Samsung ayrı bir ızdırap ama Telekom’da mükemmel değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
roaming yüzünden çok zor da olsa galaxy s22 ile geçen yaz 5G'yi vodafone ispanya'da deneyimledim, son güncellemeyle beraber mobil bağlantı ayarlarında 5G seçeneği de geri geldi yani belli ki CSC kısıtlamasına takılmıyorum.
bu hafta türk telekom ile istanbul havalimanında tekrar deneyeyim istiyorum ancak hattımda 5G açık mı kapalı mı müşteri hizmetleri bile anlayamadı. 5G yazıp 5555'e gönderdiğimde 5G aktif görünüyor, online işlemler ayarında ise kapalı durumda ve aktif etmek için 444 1 444'ü arayın yazıyor. türk telekom ile 5G'yi deneyimleyen herkeste durum böyle mi?
-
Online işlemler ile işin yok 5g yazıp 5555 e yollaman yeterli .
Açık olduğunda bile uygulamada kapalı görünüyor .
-
teşekkür ederim bilgi için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X