Şimdi Ara

Türk Telekom ADSL'den VDSL'e geçiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aynen hocam artacaktır zaman içerisinde :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba arkadaşlar benim tarifem fiber ama eve gelen sinyal adsl. faturamda fibernet 24 megabit yazıyor. tarifem 24 download 3 upload, ama ben bu upload hızından yararlanamıyorum sinyalin ADSL2PLUS gelmesinden dolayı. apartmanın altında fiber kutusu var. kutu kurulalı 3-4 sene oluyor, ama eve normal telefon kablosu geliyor. tarifeyi değiştirmeden vdsl modem alıp vdsl sinyali istesem verirlermi? hat değerlerim resim olarak ekledim. hat değerlerim vdsle uygunmu modem arayüzünde görünen. türknetten sorgulayınca altyapı tahmini 75 megabit diyor.

Türk Telekom ADSL'den VDSL'e geçiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal_1296 -- 5 Eylül 2020; 10:51:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal_1296

merhaba arkadaşlar benim tarifem fiber ama eve gelen sinyal adsl. faturamda fibernet 24 megabit yazıyor. tarifem 24 download 3 upload, ama ben bu upload hızından yararlanamıyorum sinyalin ADSL2PLUS gelmesinden dolayı. apartmanın altında fiber kutusu var. kutu kurulalı 3-4 sene oluyor, ama eve normal telefon kablosu geliyor. tarifeyi değiştirmeden vdsl modem alıp vdsl sinyali istesem verirlermi? hat değerlerim resim olarak ekledim. hat değerlerim vdsle uygunmu modem arayüzünde görünen. türknetten sorgulayınca altyapı tahmini 75 megabit diyor.

Muhtemelen size hem adsl hem vdsl sinyali veriyorlar modem adsl olduğu için adsl ile bağlanıyorsunuz vdsl modem alıp vdsl modda bağlanmayı deneyin eğer bağlanmazsa arayıp vdsl sinyal vermelerini isteyin bu hat 100 megabit kaldırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 5 Eylül 2020; 19:48:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Konuda derdinizi ne güzel anlatmışsınız.
    VDSL2 pakete geçiş yaparken bütçeniz doğrultusunda hareket edin elbette. Ancak eğer aylık tüketiminiz 300gb ı aşmıyor ise 300gb paketi satın alabilirsiniz. Fiyatı çok uygun olacaktır. Böylece daha yüksek hızlara geçebilirsiniz.
    Bu arada, VDSL aktif oldu ise, çağrı merkezini şu an arayarak istediğiniz pakete geçebilirsiniz, anında onaylanacaktır eğer vdsl aktif oldu ise.
    https://www.extranet.com.tr/altyapi/

Burada çıkıyor mu şu an alabileceğiniz hız?
    Bu site sanırım saha dolabından verilen altyapıyı gösteriyor. Doğrudan santralden hizmet alanları göstermiyor.

Benim dairemde 11 mbps adsl gösteriyor. Oysa santralden 50 mbps gelebiliyor. Turk Telekom da hipernet hizmeti yani vdsl veriyor santral yakın tabi dolaplarla alakam yok.

• Bluepower kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler. vdsl modem siparişi verip deneyeyim.
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben hiç bakamıyorum hocam bu sorgulama sayfalarına. Adresi girince hepsi hata veriyor ben de. Birkaç kez bakma fırsatım olmuştu o kadar.

https://altyapisorgu.netspeed.com.tr/

Burası ne diyor size hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Merhaba. Ben hiç bakamıyorum hocam bu sorgulama sayfalarına. Adresi girince hepsi hata veriyor ben de. Birkaç kez bakma fırsatım olmuştu o kadar.

https://altyapisorgu.netspeed.com.tr/

Burası ne diyor size hocam?
    45 mbps, 402 metre santral mesafesi ki santral gerçekten de 400 metre uzakta gps ile :) En doğru bura çıkıyor.

Milenicom ve Turknet de 45 mbps gösteriyor. Extranet dışında hepsi 45 mbps gösteriyor neredeyse.

• Bakın adam ne güzel santrale gidip tam da görüşmesi gereken kişilere ulaşmış
    Evinde totosu kıpırdaman işini halletmeye çalışan, kendi bilgisizliğinden dolayı mağdur olup iss ye hakaretler küfürler yağdıran kasalardan gına geldi artık. Kural dışı konu diye yapıştırıyorum şikayeti. Umarım forum yönetimi gerekeni yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam ne güzel. Bende bütün sorgulama sayfaları hata veriyor o yüzden hiçbir şey göremiyorum. Birkaç kez bakabilmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Eylül 2020; 13:49:22 >
  • jademugla kullanıcısına yanıt
    Evet, konu sahibi forum arkadaşımız çok çabalamış gerçekten. Ben de çok takdir ettim kendisini ve uslubunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: jademugla

Bakın adam ne güzel santrale gidip tam da görüşmesi gereken kişilere ulaşmış
    Evinde totosu kıpırdaman işini halletmeye çalışan, kendi bilgisizliğinden dolayı mağdur olup iss ye hakaretler küfürler yağdıran kasalardan gına geldi artık. Kural dışı konu diye yapıştırıyorum şikayeti. Umarım forum yönetimi gerekeni yapar.
    Santrale gittim, muhattap bulamadım. Yetmedi mahallede teknik işlere bakan ustadan Türk Telekom saha ekiplerinin numarasını aldım. Rica ile saha ekiplerini eve getirttim.Binayı kontrol ettiler, evde kontrol ettiler sorun bulamadılar.

Sorunun Türknet YAPA sisteminden olduğunu söylediler ki Yapa sisteminde santraldeki cihazlar Türk Telekomun değil Türknet'in bu yüzden müdahale edilemiyor.

Türknet 3-4 kere TürkTelekoma bildiri yaptı Telekom bizlik yok diye cevap verdi. Defalarca sorun sizin cihazda dememe rağmen. Şimdi ise yerinde destek ekibi gelecek 4 kere randevu verip benim haberim olmadan randevu tarihini değiştiriyorlar :)

Ben ne yapayım hocam.

Yapa dan çıkmanızı öneriyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jademugla

Yapa dan çıkmanızı öneriyorum
    Direk Turknetten çıkıyorum hocam.

Telekom buldum muhtemelen telekom geçicem şimdi mileni 85 TL sırf bağlanması 15 gün sürer yine telekomda bir şey olsa santrale gider muhatap bulurum en azından.

Paket 35 mbps 94 TL 12 Ay taahhüt yapacak bir şey yok bunu seçeceğim muhtemelen upload kaç acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 8 Eylül 2020; 1:35:48 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.