Şimdi Ara

Türk Telekom (avea) Artık 900 mhz Bandınıda Kullanacak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
513
Cevap
6
Favori
16.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 - 20 mbit görürdüm de geçenlerde bir test yaptım 30mbit ilk defa gördüm Ama merkezi yerlerde yine yoğunluk olduğunda göçüyor. Bu testi yapınca şehir merkezine gittim ertesi gün akşam üstü vakti test yapayım dedim testten attı beni ağ bağlantısı yok diye 3G açık olduğu halde bir kerede yarıda kesildi 1mbit den 2 ye zar zor çıkmıştı :)

Türk Telekom (avea) Artık 900 mhz Bandınıda Kullanacak

Bu arada avea fastdormancy destekliyor mu ? Bunu ayarlardan açmanın ya da kapatmanın bir avantajı var mı ? Turkcell ve vodafone bizde bu teknoloji var diye yazmış soru cevaplarda ama avea'da bir bilgi bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 11 Aralık 2015; 4:59:12 >

• 6 yildir Avea kullaniyorum ilk defa boyle bir deger aldim
    İzmir Bornova'da cok yogun olmayan bir yer sehir merkezi sayilamaz
    Cihaz iPhone 6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlkn216 -- 11 Aralık 2015; 11:05:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin ki iyilesir bizimki kotulesir.

• hocam 4g de vodafone kac mhz bandında kullanacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlkn216

6 yildir Avea kullaniyorum ilk defa boyle bir deger aldim
    Cihaz iPhone 6

Bu değerler normal alınan Değerler gözünüz aydın 30yukarısını görmeye çakışıyoruz

• Hocam sehir mrkezi oturdugum icin benim sorunum olmuyor cekim konudasunda . Ama tabiiki de her yerde olmasi daha iyi olur peki bu bilgiye gore en iyi cekim gucu avea dami olacak .Ve en yuksek hiz turkcell demi olacak .Cevabiniz icin teseksurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 11 Aralık 2015; 18:12:55 >
  • Cevabiniz icin tesekkurler

• Istanbul sislide 900mhz almaya basladim 3gyi hiz testi yaptim 6.10 mbit cikti. Sinyal baya yükseldi. 2100 iken hiz 15 mbit civariydi.

• 900 mhz aldığınızı nasıl anlıyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

900 mhz aldığınızı nasıl anlıyorsunuz

Telefondan *#0011# yapinca cikio

• avea galiba 900 mhz i tamamen 3g yayın için aldı. 2g de ise 1800 mhz ile devam edecek yada 800 mhz yayını kullanacak. Şu an görünen o.

• quote:

Orijinalden alıntı: ariasoft

quote:

Orijinalden alıntı: yafess_

avea galiba 900 mhz i tamamen 3g yayın için aldı. 2g de ise 1800 mhz ile devam edecek yada 800 mhz yayını kullanacak. Şu an görünen o.

Olabilir. Çünkü gerek yetkilendirmeler de gerekse şartname de 900 MHz'yi, 800 MHz'yi sadece 4.5G'de kullanabilirsin diye bir şart görmedim. Çok araştırdım ancak bu frekansların sadece 4.5G için tahsis edildiği konusunda resmi hiçbir bilgiye ulaşamadım. Konuyu BTK'ya da sordum, kısıtlama olduğu konusunda bir bilgide alamadım. Şu durumda frekansları istedikleri gibi kullanabilirler gibi görünüyor.

Resmi tüm işlemlerde operatörlere IMT-Advanced teknolojisini kullanma izni verildi ve bu kapsamda yetkilendirme yapıldı yazıyor. Şu frekanstan 2G, şu frekanstan 3G, şu frekanstan 4.5G yayın yapacaksın diye hiçbir şey yazmıyor. Frekans tahsislerinde de operatörlere xxx MHz frekans tahsisi yapıldı yazıyor, bu frekanslar IMT-Advanced için yapıldı yazmıyor.

nisan 2016 gelse de baksak kimin nasıl planlarının oldugunu. şu an tek anlaşılan durum avea nın rekabete ortak olması. Bakalım eğer çekmiyor ön yargısını kırarsa gerekli yatırımları yaparsa vodafone ile sıkı bir 2.lik yarısına girecegını dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yafess_

nisan 2016 gelse de baksak kimin nasıl planlarının oldugunu. şu an tek anlaşılan durum avea nın rekabete ortak olması. Bakalım eğer çekmiyor ön yargısını kırarsa gerekli yatırımları yaparsa vodafone ile sıkı bir 2.lik yarısına girecegını dusunuyorum.

bence kullanıcılar 3g çekmiyor diye sadece 2 g kullanıyorlar farkında bile değiller bazıları
    banyoda arka tarafta 2g tek diş 3 g daha iyi çekiyor :)
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    turkcell vodafone 900 mhz üzerinden 2g veriyor. 2100 mhz den 3g veriyor. Avea da 1800 mhz üzerinden 2g verip 3g yi 900 mhz üzerinden veriyor. Ilginç oldu. Aveayı 3g de kullanmak daha mantıklı çekim kalitesi ve internet hızı için.

• 900 MHz bandı 4G için pek tercih edilen bir frekans değil. Cihaz uyumluluğu vs. biraz düşük kalıyor bu frekansın, daha çok da 5 ya da 10MHz taşıyıcı sağlayarak taşıyıcı birleştirme yapmak için kullanılıyor. Daha çok 3G ya da 2G için kullanılacaktır. Yine de zamanla artan yoğunlukla birlikte bu bant da kullanıma girecektir. Ayrıca bölge bölge farklı uygulamalar da olacaktır. Mesela doğu bölgelerde 900 MHz 2G için kullanılırken 3G kullanımının daha yoğun olduğu yerlerde operatörler 3G de verebilir aynı bantta. Hatta hem 2G hem 3G veren de olabilir ama zaten dar olan bandı iyice daraltmış oluyorlar böyle.

Avea ve Turkcell'in yeniledikleri baz istasyonlarında multibant paneller var, muhtemelen iki frekanstan taşıyıcı birleştirme yaparak LTE hizmetini başlatacaklar. Vodafone çalışması görmedim ama o da aynısını yapar sanırım. 800 MHz bandında da hepsinin frekansı var ki bu konuda da eşitler. Hani kalabalık kesimlerde yüksek frekans, kırsalda da düşük frekans ile şebekeyi kurmaya başlar sanırım hepsi. Kolay kolay birbirlerine kesin üstünlük sağlamazlar hani.Genel anlamda hizmet kalitesinin artacak olması ise iyi bir şey.

• General mobile 4G de kullanılan frekansı nasıl görüyoruz, *#0011# bir işe yaramıyor...
  • *#0011# sadece Samsung cihazlarda geçerli bir kod. Daha eski Samsung cihazlarda da *#0228# işe yarıyordu. Cihazınızın servis menüsüne erişim kodunu öğrenmeye çalışın Google'dan, böyle bir kod olmayabilir de...
    Android'in şebeke API'leri ne yazık ki yeterli bilgiyi vermiyor, verse de çoğu üretici kullanmıyor ama bu API'yi kullananarak şebeke bilgilerini veren programlar vardı, ne kadar işe yarar bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

quote:

Cihaz iPhone 6

Bu değerler normal alınan Değerler gözünüz aydın 30yukarısını görmeye çakışıyoruz

Bu da bornova kucuk park merkezde yaptigim test. Degisen bir sey yok ayni kalitesiz hizmet

• Bulunduğum yerde en iyi çeken operatör avea. Simdi elinde sağlam frekanslar varken artık kapaama sorunuda kalmayacak kimse kazıkcell e kazıklanmak zorunda kalmaz artık. Gerçi burda çekmiyor turkcell.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

quote:

Cihaz iPhone 6

Bu da bornova kucuk park merkezde yaptigim test. Degisen bir sey yok ayni kalitesiz hizmet

4.30 mbit hizla ne istiosun da yapamiosun ben merak ettigim icin soruyorum. Bu hizla whatsapp facebook youtube hatta hd mac bile izlenir.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.