Şimdi Ara

Turk Telekom Daireye kadar Fiber internet baglantısı. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
4
Favori
68.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: behcet98

quote:

Orijinalden alıntı: premium_uye

quote:

Orijinalden alıntı: behcet98

Hıza vs daha olumlu yönde etki etmesi için Cat 7 kablo çektirsem faydası olur mu ?
    yoksa beklesem Cat 7 yerine fiber kablomu bağlasalar iyi olur.

Fesupanallah... Behçet kardeşim Türk Telekom sana kapının kenarlarından kroşeler kullanarak, zil teli ile fibet hat cekecek ve seni kandırıcak. Bu yanılgıya düşmemen için " Oxford University Telecommunications Section" da ihtisas yapıyorsun. Çünkü 2012 yılında işler böyle yürüyor. Admin arkadaş da belirtmiş ya herkesin ne tür fiberoptik kablo bilmesi gereklidir. Sonuç olarak Cat-7 cekmene gerek yok bunu ilk alıntınmda anlatmıştım. Konu neden bu kadar uzadı bilmiyorum ama saçmalıktan seçmeler.

Kandırma ve saçmalama meselesini nereden çıkarmışsınız anlamak istemesem de, konunun uzamaması ve sizin yazdığımı anlamanız için izah edeyim.
    Bu dolapdan sonra evime gelen ince kabloyu Cat 7 ile değiştireyim mi, yoksa onlar ilerde fiber kabloyu eve kadar çekeceklerini söylüyorlar onu mu bekleyeyim.

bekle kardeşim arkadaşın resmini eklediği kabloyu Türk Telekom evine cekecek 2012 yılındaki projesi bu şekildehttp://www.ttnet.com.tr/web/532-2711-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri_-_fibernet/kisaca
    ben diğer yazdıklarımı sana yazmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdarkekik

İnce kablo'dan kastın nedir? F/O kablonun evine gelen kısmı da kılcal'dır, incedir yani. Resmini çekip paylaşabilir misin?

Kılcal'dan bir görüntü

inceden kastım, sanırım cat 4 diyorsunuz.
    Yani müteahhitin evime çektiği telefon kablosunu kastediyorum :)
    O ince kabloyu iptal edip Cat 7 çektirsem iyi olurmu ? zaten yakın mesafe.
    Çünkü ilk çıkış pingim hala yüksek.

1 1 ms 1 ms <1 ms 192.168.1.1
    2 22 ms 25 ms 26 ms 88.227.64.1.dynamic.ttnet.com.tr [88.22
    3 22 ms 26 ms 25 ms 81.212.77.161.static.turktelekom.com.tr 77.161]
    4 23 ms 26 ms 26 ms hty-3-1-gzntp-3-1.turktelekom.com.tr [20.242]
    5 29 ms 26 ms 26 ms hty-3-2-hty-3-1.turktelekom.com.tr [81.10]
    6 32 ms 35 ms 34 ms adna-2-2-hty-3-1.turktelekom.com.tr [81173]
    7 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
    8 * 40 ms 44 ms acbdm-2-1-adna-2-1.turktelekom.com.tr [3.66]
    9 50 ms 50 ms 43 ms acbdm-2-2-acbdm-2-1.turktelekom.com.tr117.246]
    10 99 ms 96 ms 97 ms v-col-1-acbdm-2-2.turktelekom.com.tr [20.49]
    11 90 ms 88 ms 88 ms win-b4-link.telia.net [80.239.132.193]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wipe98 -- 12 Şubat 2012; 14:14:34 >

• İstanbul'da evimde superonline'ın fiber hizmetini kullanıyorum, CAT-6 ile evime geliyor. TT'de böyle bir opsiyon var mı yada ilerde söz konusu olacak mı bilgisi olan var mı?
  • konyada bu uygulama varmı?
  •  Turk Telekom Daireye kadar Fiber internet baglantısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amonRa -- 6 Mart 2012; 11:45:54 >
  • Fibernet geldi rahatladık.Önceleri adsl'den çok çektik. 8 Mbit abonesiydim ancak kopma sorunlarından dolayı 2 Mbit'le sınırlandırmışlardı. O bile sık sık kesiliyordu bazen 1 mbit'e düşüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robert Declaux

İstanbul'da evimde superonline'ın fiber hizmetini kullanıyorum, CAT-6 ile evime geliyor. TT'de böyle bir opsiyon var mı yada ilerde söz konusu olacak mı bilgisi olan var mı?

Var. Bize öyle oldu mesela, cat6 kablo ile geliyor.

Sanırım bu uygulama sadece sitelere yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

İstanbul'da evimde superonline'ın fiber hizmetini kullanıyorum, CAT-6 ile evime geliyor. TT'de böyle bir opsiyon var mı yada ilerde söz konusu olacak mı bilgisi olan var mı?

Peki pingleriniz nasıl? Ataköy'de oturuyorum 213.128.95.23 (radore.net)'e pingim 2ms sizde nasıl bu durum?
    Çok teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Peki pingleriniz nasıl? Ataköy'de oturuyorum 213.128.95.23 (radore.net)'e pingim 2ms sizde nasıl bu durum?
    Çok teşekkür ederim.

Henüz internet aktif edilmedi.

• Peki teşekkürler inş hemen aktif olur haberlerinizi bekliyorum :)..
  • Arkadaşlar fibernette evin girişine kadar yuvarlak kalın turuncu bir kablo geliyor.Orda ufak bir kutuya giriyor. O kutudan 2 metrelik sarı bir kablo evin içindeki dönüştürücüye geliyor ordan modeme giriyor ordan evin içine dağılıyor.Tek bir ev için bu kadar işlem gerekiyor.Direk fiberden modeme giriş yapamıyoruz.Benim kafama takılan evin girişine kadar gelen fiber kablo çok kalın tek bir ev için bu kadar kalın kabloya gerek varmı yoksa fiber kablolar standartmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pischoo

Mersin/Mezitli de 2 bloklu bi sitede oturuyorum.2 hafta once Turk Telekom sitedeki blokların icine kadar Fiberoptik kablo getirip kutu koymustu.Bugun ise gelip o kutudan eve kadar ince bi Fiberoptik kabloyla hat cektiler.Ve daha sonra gelip bi cihaz baglıcaklarını soylediler.Internete hız kaybi yasamadan baglanıcagımı soylediler.Kutudan eve kadar getirilen kablonun bi parcasına baktım içinde sac teli kalınlıgında suruyle fiber vardı.Sayamadım bile.Ayrıca Turk Telekomun kutusunun yanına sonradan SuperOnline ekipleri gelip
    kendi kutularını koymuslar ama Turk telekom once davrandı.Cat 6 kablo kullandıkları yerde var mıs ama bizim siteye eve kadar fiberle geldi.Tamamen aktif oldugunda burdan sizinle performansını paylasıcam.Tesekkurler Turk Telekom.

ahh hocam sendemi yaaaa. ttnet fiberine güvenilirmi. adsl de mis gibi Adil kullanım kotasını bile uygulamıyolar. fiberde sistem daha hızlı çalışırsa o adil kota ne olacak. en iyisi adsl dir. ama tabiiki hayırlı olsun. buraya gelse bile almayı asla düşünmem. zaten 20 mbps e geçsen bazı yerlerde adsl 24 mbps bile verebiliyolar.

•  Turk Telekom Daireye kadar Fiber internet baglantısı.

biz, her blokta 16 daire olan ve 10 adet bloktan oluşan bir sitedeyiz. Bu hafta şu dolaptan bizim bodruma da yerleştirip gitmişler, acaba her binada oluyor mu bu yoksa tüm siteye bizim binadan mı aktaracaklar??

bir de fiber internet yazmasına rağmen bunun aslında hipernet adı altınca vdsl sistemi olduğunu okudum forumda, birisi bana açıklayabilir mi bu kutudan eve fiber kablo çekecekler mi yoksa bunu bizim normal telefon kablolarına mı bağlayacaklar???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troostit -- 10 Mart 2012; 16:50:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: troostit

Turk Telekom Daireye kadar Fiber internet baglantısı.

biz, her blokta 16 daire olan ve 10 adet bloktan oluşan bir sitedeyiz. Bu hafta şu dolaptan bizim bodruma da yerleştirip gitmişler, acaba her binada oluyor mu bu yoksa tüm siteye bizim binadan mı aktaracaklar??

bir de fiber internet yazmasına rağmen bunun aslında hipernet adı altınca vdsl sistemi olduğunu okudum forumda, birisi bana açıklayabilir mi bu kutudan eve fiber kablo çekecekler mi yoksa bunu bizim normal telefon kablolarına mı bağlayacaklar???

Her yere yazdım, bazı arkadaşlar tamam anladık diyecekler ama buraya da yazayım.

İki bloktan oluşan sitedeyiz. Daha doğrusu bizim etap, 2 blokdan oluşuyor.

Her bloğun altına bu kutudan koydular. Bu kutuya da aşağıda gördüğün gibi ( turuncu olan kablo ) fiber geliyor. Bu kutudan ise 17 tane cat6 kablo yukarı doğru çıkıyor. ( 17 daire olduğu için ) Bu kabloların yeri de tam elektrik şaftı dolabı. Çektiğim videoyu da izleyebilirsiniz.

• Merhaba, 18 Ocak 2013 tarihinde Eminönü Telekom Müdürlüğüne Fiber internet için müracat ettim, bana Tahtakale kısmında olduğunu ancak Kumkapı bölgesinde olmadığını söylediler ve dilekçemi kabul etmediler. Bunun üzerine Türk Telekom internet sitesinden bu konuyu şikayet ettim, müracat etmeden önce telefonla soruşturma yaptığımda sokağınızda fiber kablo var dediler. Şikayet üzerine Türk Telekom Müşteri yetkilisi siz gidin tekrar müracaat edin çalışma yapmaları gerek müracatınızı kabul etmek zorundalar dedi. Bunun üzerine 15 Şubat 2013 günü tekrar Eminönü Telekom Müdürlüğüne gittim, yetkili müracaatımı almak istemedi, bunu üzerinie ismini ve soyismini istedim, ne yapacaksınız dedi bayan, Telekom Müşteri hizmetlerine bildireceğim, müracaatımı kabul etmediğiniz için dedim, bunu üzerine beni Telekom Müdürüne çıkardılar, sağ olsun müdür bey çok alaka gösterdi, yanındaki çalışma arkadaşlarına konu ile ilgilenmelerini, eğer bir dolap varsa takılmasını söyledi. Pazartesi günü baktım apartman girişine kablo tv (bu bölgede kablo tv sadece tv yayını yapıyor intertnet alt yapısı yok) kutusunun altına T21 Fiber dolabı takılmış, Perşembe günü de sokağın başında kazı çalışması yapıldı kaldırıma bir Telekom yer kapağı takıldı, cuma günüde fiber optik kablo apartmana çekildi.

Telekom yetkilileri ile telefonda konuştuğumda vdsl2 verileceğini öğrendim, bir tane Airties 5650 vdsl modem satın aldım, ve hat kontrolü yapıldıktan sonra t21 dolabından telefon hattına aktarım yapılmasını bekliyorum, bunun da iki hafta süreceğini söylediler. Fiber için müracaat edildiğinde biraz ısrarcı olmak gerekiyor, alt kademedeki çalışanlar konu ile ilgili bilgili olmadıklarından sizi ellerinde bildikleri paketlere yönlendirmeye çalışıyorlar, bu konu ile ilgili Telekom Müdürlüğü ile görüşmekte fayda var. 100 M.bit talepte bulundum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xing -- 28 Şubat 2013; 21:03:34 >

• arkadaşlar iskenderunda oturuyorum. Bulundugumuz sitenin bloklarına kadar TTNEt fiber kablo döşemiş ve her bina girişine kutu da koymuş. TTNET ekibinin bana söyledikleri, "bizden bu kadar bina içi CAT6 kablo çektirmek size kalmış, biz karışmayız orasına" diyorlar

bu doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaylaq

arkadaşlar iskenderunda oturuyorum. Bulundugumuz sitenin bloklarına kadar TTNEt fiber kablo döşemiş ve her bina girişine kutu da koymuş. TTNET ekibinin bana söyledikleri, "bizden bu kadar bina içi CAT6 kablo çektirmek size kalmış, biz karışmayız orasına" diyorlar

bu doğru mu?

Evet arkadaşım normali bu, fakat telekom azda olsa bazı binalara kensinisinin çektirdiği olmustur. Bu arada cat6 çektirmenize gerek yok cat5 işinizi görür. Toplu alım yaparsanız daha ucuza gelir.
  • Adil kota olduktan sonra gene 3mbit bişey değişmeyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

quote:

Orijinalden alıntı: çaylaq

arkadaşlar iskenderunda oturuyorum. Bulundugumuz sitenin bloklarına kadar TTNEt fiber kablo döşemiş ve her bina girişine kutu da koymuş. TTNET ekibinin bana söyledikleri, "bizden bu kadar bina içi CAT6 kablo çektirmek size kalmış, biz karışmayız orasına" diyorlar

bu doğru mu?

Evet arkadaşım normali bu, fakat telekom azda olsa bazı binalara kensinisinin çektirdiği olmustur. Bu arada cat6 çektirmenize gerek yok cat5 işinizi görür. Toplu alım yaparsanız daha ucuza gelir.

cevap için teşekkürler. CAT6 çektirdim, diğer daireler herkes bir çeşit konuşuyor, ben de kendim çektirdi. Ama TTNET müdürlüğü malesef 2 haftadır dönüşümü yapamadı, sistemleri sürekli hata veriyormuş, sabit hattım TTNET te olduğundan bu hatayı alıyorlarmış, telekomda olsaymış sıkıntı çıkmazmış, isterseniz yeni bir hat satalım (fiber paketli, 49 tl)diyorşar, ama ben yanaşmıyorum, hali hazırda taahhüt bozulmadan ve fiyat artışı olmadan dönüşüm kampanyası varken 10 tl fazla vermek hesabıma gelmiyor

beklemedeyim halen

• quote:

Orijinalden alıntı: faststyla94

Adil kota olduktan sonra gene 3mbit bişey değişmeyecek

Adil kotasız internet servis sağlayıcıları var. Ör: FixNethttp://www.fixnet.com.tr
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.