Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (635. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.256
Cevap
127
Favori
738.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 633634635636637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zonguldak veya yakın illerde oturup da ping ve gecikme süreleri hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar varmı burada acaba? Bende kablonet var adamların yaptığına bakın, ters istikamete yollayıp tekrar ordan yurt dışı çıkış yapıyorlar.Ankara da kaç yerde takılıyor acayip gecikme oluyor oyunlarda. TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün tt den sona yaklaşan taahhüt um için arandim. 120tl 50mbps sınırsiz kullanıyordum 150tl 100mbps sınırsız tekif ettiler. Ben de biraz piyasaya araştırması yapmak için düşüneyim daha sonra ararim dedim, ama bu tek seferlik teklif şimdi kabul etmez telefonu kapatırsanız bir daha bu fiyatı alamazsınız falan filan dedi. Bende yav he he deyip kabul etmedim. Doğru'mu yanlış mı yaptım bilmiyorum ama müşteriyi böyle zorlamaları hiç hoş bir şey değil. Kendilerini bulunmaz hint kumaşı falan sanıyorlar galiba, piyasada zibilyon tane iss var hepside tt den daha uygun fiyata veriyor. Daha öncede sizin internet 50 evin farklı yerlerinde hız düşüyordur onu 100 yapalım 50tl daha fazla verin düşmesin diye bir teklif le gelmişlerdi. Sanki 100 düşmeyecek, resmen müşteriyi çarpma üzerine bir politika kurmuş adamlar.

Şimdi turknet e baktım 99tl ye 80mbps sınırsız veriyorlar ne diyorsunuz? Risk alip iss değiştireyim mi yoksa yuksek fiyattan tt ye devam mi?

Bu arada bi iss değişme süreci nasıl oluyor, ne kadar sürüyor? Kaç gün internetsiz kalacağım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 19 Haziran 2021; 23:13:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: PehliOne-

Bugün tt den sona yaklaşan taahhüt um için arandim. 120tl 50mbps sınırsiz kullanıyordum 150tl 100mbps sınırsız tekif ettiler. Ben de biraz piyasaya araştırması yapmak için düşüneyim daha sonra ararim dedim, ama bu tek seferlik teklif şimdi kabul etmez telefonu kapatırsanız bir daha bu fiyatı alamazsınız falan filan dedi. Bende yav he he deyip kabul etmedim. Doğru'mu yanlış mı yaptım bilmiyorum ama müşteriyi böyle zorlamaları hiç hoş bir şey değil. Kendilerini bulunmaz hint kumaşı falan sanıyorlar galiba, piyasada zibilyon tane iss var hepside tt den daha uygun fiyata veriyor. Daha öncede sizin internet 50 evin farklı yerlerinde hız düşüyordur onu 100 yapalım 50tl daha fazla verin düşmesin diye bir teklif le gelmişlerdi. Sanki 100 düşmeyecek, resmen müşteriyi çarpma üzerine bir politika kurmuş adamlar.

Şimdi turknet e baktım 99tl ye 80mbps sınırsız veriyorlar ne diyorsunuz? Risk alip iss değiştireyim mi yoksa yuksek fiyattan tt ye devam mi?

Bu arada bi iss değişme süreci nasıl oluyor, ne kadar sürüyor? Kaç gün internetsiz kalacağım?

Netspeed yada turknet e geçin. 98-100 tl ye 100mbit alirsiniz. İnternetsiz kalmıyorsunuz. 1 haftada yaparız diyorlar da siz ona 2 hafta diyin en az.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokbiloz

Arkadaşlar TT fiber kullanıyorum eve kadar Cat 6 kablo ile geliyor. Dün 100 mbps tarifesine geçtim ama hızım 94'ü geçmiyor genelde 92-93 mbps çıkıyor hız. Bu durumu yaşayan var mı? TT MH'sinin dediği gibi normal bir durum mu?

Normal. Ben de 94 mbps den fazla alamadım.

• Ttnet vdsl kullanmaktayım yakın zamanda ttnet fiber altyapı bulunan bir adrese nakil yaptırmam gerekecek bu durumda mevcut taahhüt bozulmadan yükseltme işlemi yapabiliyoruz diye biliyorum. Ayrıca nakil işlemi ne kadar sürüyor ve su an kullanmakta olduğum ev telefonunu kapatarak yalın internete geçebiliyor muyum bu konuları merak ediyorum. Birde son olarak Asus n17u modem kullanıyorum bu modemde fiber desteği var ancak ttnet fiber ile bu modemi kullanabiliyor muyuz yoksa yeni modem veya ttnet vereceği modemi almamız şart mı? Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Bazı sorularınıza cevap verebileceğim:

1) Taşınacağınız adreste TT'un fiber altyapısı var olduğuna göre buraya ücretsiz olarak nakil yaptırabilir ve gideceğiniz yerde artık fibernet kullanmaya başlayabilirsiniz. VDSL nakli yaptırmayacağınız için "yalın internet" durumu söz konusu olmayacaktır.

2) Kullanın ya da kullanmayın, fibernet abonesi olduğunuzda mutlaka, TT'un vereceği "fiber modemi" (oradaki altyapının FTTH olduğunu varsayarsak...) ve de ONT cihazını alıyorsunuz (zimmetleniyorsunıuz...).

TT, faturanıza modem + ONT için ek bir para yansıtmayacak; tarife bedelinin içinde onlar "gizli kalıyor". İstemiyorum deme şansınız da yok. TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 

Varsayalım şu anda 50 Mbps VDSL kullanmaktasınız, gideceğiniz yerde de aynı fiyata (taahhüdünüz sonuna kadar...) 50 Mbps internet kullanacaksınız.

Yine varsayalım, gittiğiniz yerde bir de sabit telefon aldınız. O sabit telefon hattının kendisine ait bir tarifesi olacak, onu ayrıca ödeyeceksiniz. Ama o sabit telefon hattını da size fiber üzerinden tanımlayacak TT. O zaman da TT'un modemine ihtiyacınız olacak: TT'un fiber modeminin 2 adet sabit telefon çıkışı bulunuyor ("fiber uyumlu" başka marka modem/routerlarda bunlar genellikle bulunmuyor...). Telefon cihazı ile TT fiber modemi arasında standart bir RJ-11 kablosu ile bağlantı sağlanıyor. İsterseniz bu telefon cihazına bir ya birkaç paralel de çekebiliyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 21 Haziran 2021; 19:15:50 >

• Paralel hat ile iki ayrı yere modem koyup kullanabilir miyim? (VDSL)

• Avengers.90 kullanıcısına yanıt

Hayır; kesinlikle olmaz! (ADSL/VDSL uygulamasında). 2 ayrı ADSL/VDSL aboneliği alırsanız olur...

Fibernet'de durum biraz değişik. Dediğiniz gibi "paralel hat" uygulaması gene yok ama eve kadar gelen fiber kabloyu, çok çıkışlı bir ONT'de sonlandırdırdığınızda dörde kadar ayrı fibernet hattını o tek dal fiber kablo üzerinden çalıştırabilirsiniz.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Detaylı şekilde cevapladığınız için teşekkürler, en merak ettiğim konu modem mevzusuydu elimizdeki modemi artık harici olarak kullanırız. 100mbit vdsl 300gb kotalı kullanıyordum limitsiz 100 mbit fiber geçişi yapacağım. Son olarak bir soru daha sormak istiyorum Ttnet getireceği modemlerde standart herkese aynı mı getiriyor yoksa tercih etmemizi önerdiğiniz bir modem var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: shark1907

Detaylı şekilde cevapladığınız için teşekkürler, en merak ettiğim konu modem mevzusuydu elimizdeki modemi artık harici olarak kullanırız. 100mbit vdsl 300gb kotalı kullanıyordum limitsiz 100 mbit fiber geçişi yapacağım. Son olarak bir soru daha sormak istiyorum Ttnet getireceği modemlerde standart herkese aynı mı getiriyor yoksa tercih etmemizi önerdiğiniz bir modem var mı acaba?

TT, son zamanlarda TP-Link Archer c5v fiber modem veriyor. Az öncesinde de ZTE'nin bir modemini. Her ikisi de fonksiyonları olarak benzer cihazlar; her ikisi de T.Telekom için fason üretilmiş - yani serbest piyasada bulunmaz! Açıkçası, bağlı olduğunuz Telekom Md'lüğünün an itibriyle elinde hangisi stokta varsa onu veriyorlar. Benden bir hafta on gün önce fiber internete dönüşen komşumuza ZTE modem geldi. Biz 3 daire aynı gün bağlattık; bize TP-Link verdiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: baybarut

quote:

Orijinalden alıntı: cibuti40

Arkadaslar mrb,

bende bu kampanyaya dahıl olmak ıstıyorum ama bır kac sorum olacak yardım edebılırsenız cok sevınırım. ilki yenimahhale çakırlar bolgesınde oturuyorum. saha dolabı evımın hemen karsısında bınayada halı hazırda fıber ınternet dolabı kuruldu aktıf kullanmaya baslayanlar oldu 1 kac gun ıcınde. dforumda fıber dıye vdsl baglantı yapıldıgını vs soylenıyor sımdi bnm bu evime gercek fıber baglanacak mı? ikinci sorum bn kampanyadan sadece fıberi alarak yararlanabılır mıyım 49 tl ye yoksa her halukarda tıvıbu vs olacak mı? son olarak komsumla ınternet paylasmak ıstesm wıreless uzerınden ne tavsıye edersınız . malum ttnetın verdıgı routerlerin kapsma alannının zayıf oldugu soylenıyor. nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim.

Cevabınız için şimdiden teşekkurler.

Saha dolaplarıda çeşitli oluyor TTNET genelinde eski dolaplar yerine Tip-7 dolaplar koyuyor.

gibi ... eğer saha dopabı bu ise bina altına T-11 modeli bir switch kurulur,dairenize kadar büyük ihtimalle kablo çekilmez bina altındaki dolaba kadar fiber kablo gelir sonrası bakır hat üzerinden alırsınız.

Paket içeriğini değiştiremezsiniz net+tvbu+alo
    neti paylaşmayın derim hem illegal hemde sıkıntıda hat sahibi gümbürtüye gider.

Alıntıları Göster

Tam evimin karşısına bu dolapların aynısını kuruyorlar 3 gündür. Benim evimin ilerisindeki eski tip dolabın kapağı da açık, yeni dolaplar karşı binanın altına konuluyor. Eski dolap ise bir arka sokağın girişinde bana uzaklığı 30m şuan benim evde internet yok. Eski dolaptan hizmet alıyordum çıplak gözle bakınca görüyorum eski dolabı kimse yok önünde sadece kapağı açık. Herkes yeni kurulan dolapların başında çalışıyor. 2 tane kuruyorlar. Acaba yeni dolaptan mı alırım hizmeti? Bir de internetim 16mb bu dolaplardan sonra artar mı hız?

• gokbiloz kullanıcısına yanıt
    MDU Nokia veya Ericsson T720G mi? Öyle ise üzerindeki ethernet portları FE olduğu için 94'ü geçmez. Gerçi FTTH de olsa 95'te limitliyor sistem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Ek bir bilgi vereyim alsında FTTH ile 4'ten fazla da abonelik verilebilir teknik olarak. Mesela FTTB/Eth sistemleri aslında FTTH'den farklı değil, dairedeki ONT yerine binada MDU bulunuyor. MDU aslında ONT'den farklı bir cihaz değil. Sadece üzerinde daha fazla ethernet portu mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar binamda bu kutudan var ama sorgulamalarda fiber çıkmıyor. Bilgisi olan var mı? Kablo uçları da boşta.

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Daire içi bakır

• VectrAirliness kullanıcısına yanıt

Hiper kullanırken evimi taşıdım, taşındığım bölgede fiber vardı, eski modemim fiber desteklediği halde kendileri ücretsiz fiber verdiler, kendi modemim fiber hat için uygun değilmiş , çalışmaz dediler mecburen modemi aldım kullanıyorum, aynı ücretle ve taahhüt aynı şekilde devam etti.

• ayhanb53 kullanıcısına yanıt
    Ne güzel işte, fiber olsada bizde kullansak.

• Taahhüt bitiminde Türknete taşısam şuanki modemi kullanmaya devam edebilir miyim. Türknet sitesinde mevcut modemin iade edilmeden ücretsiz kullanılacağını belirtiyor. Türknete geçince memnun kalmazsam, Türknettin yükümlülüğüne geçen modemi iade etmeden TTnette kullanmaya devam edebilir miyim. Modem konusu üzerinde durmamdaki neden ise modem iade ettiğini belirtip Türknet'in modem parası çıkartıp icraya verdiğini belirten şikayetlerin olması. Modemle ilgili sorun istemiyorum.

https://www.sikayetvar.com/turknet/turknet-kendine-ulasti-dedigi-modemi-fatura-etti

https://www.sikayetvar.com/turknet/turknet-kendilerinde-olan-modemin-ucretini-benden-istiyor

• Avengers.90 kullanıcısına yanıt

Fiber olması güzel evet ama Asus N16 modemi bana kullandırtmayıp ücretsiz modem vermişlerdi. Verdikleri modem harici Fiber modemler çalışmıyormuş. İlginç değil mi? Şuan ücretsiz ancak taahhüt bitince muhtemelen aylık para alacaklardır diye düşünüyorum. Asus modem boşta duruyor. Asusdan çok memnundum hiç kopmuyordu, verdikleri modem de fena değil ancak ara ara kesilmeler oluyor, özellikler sürekli açık kaldığında ısındığında yapıyor. Müşteri hizmetlerini arayıp reset attırınca düzeliyor.

• ayhanb53 kullanıcısına yanıt
    Ne marka modem verdiler

• 
Sayfa: önceki 633634635636637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.