Şimdi Ara

Türk telekom wifi5 fiber vestel marka yeni modem (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
5
Favori
16.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir hafta 10 güne yeni ürünler gelecek elimizde Bundan başka yok demiştim Bakalım pazartesi tekrar yazacağım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Garanti değişecek bu cihaz yapacak başka çareleri yok sürekli darlamak lazım sadece

• Az önce misafirlere internet şifresi veriyordum
    Bir baktık bir anda wi-fi'da modem ismi görünmüyor modemin yanına gittim Bir tek güç ışığı yanıyor😀

Gpona Baktım hemen alarm ışığı yanıyor mu diye
    Orada ise alarmda sıkıntı yok ama wan ışığı sönmüş ama internet geliyor cihaza sıkıntı yok

Yani modem tamamen çalışmayı durdurmuş bir tek güç ışığı yanıyor

Kapatıp açtım birkaç dakika bekledim çalışmaya başladı sonunda

Gerçekten garip işler ya. Tp-Link W9970 kullanıyordum sürekli wifi kopardı modem kitlenirdi kendi kendine wifiyı otomatik kapatırdı en sonunda paramparça etmeyeyim diye Asus Dsl-Ac 51 aldım gerçekten dünya varmış. Bu iş ISS lerin cihazlarıyla olacak iş değil ayrıyeten kaliteli bir modem/router şart. Bizim apartmana da nasıl olsa fiber kablolar çekildi kutuyu koyup sinyali verdikleri zaman fibere geçince Telekomun cihazı 5 dk bile çalıştırmadan Asusla devam edeceğim. Verdiğim parayı sonuna kadar hakketti benim nezdimde.

• DSL 51 için çok fazla kopma sorunu okudum
    Bir sıkıntı yoksa güzel

Benim başıma sorun çıkarmadı ama eski firmware kullananlar yaşamış son 2 firmware sorunsuz gibi

Siz ciddi misiniz? O kadar para verip 500mbps tarife kullanıyorsunuz ve gelen routerın LAN portları 100Mbps. Bunların battığı günü görmeyi çok istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rap1d kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle hocam

Lan çıkışları 100 megabit Orası ayrı bir rezalet Tamam ama genel olarak cihazın Kendisi de dandik
    Bir kapatıp açayım desem kendine gelmesi rahat 2 dakika geçiyor

Zaman zaman kendi kendine wi-fi ile ismi kayboluyor bakıyorum tüm ışıklar sönmüş tek güç ışığı aktif mecbur kapataç yapıyorum

Ekiplere Bugün yine sordum daha elimizde başka cihaz yok beklemeniz gerekiyor diyorlar

• Arkadaşlar merhaba. Netspeed firmasından hizmet alıyorum. Yeni bir eve taşındım. Fiber alt yapı varmış. Telekom ekipleri bana da bu modemi verdiler. Beyaz renk olanını. Eski evimde senelerdir Adsl 16 Mbps kullandığım için ilk defa fiber 100Mbps olunca insan bir tuhaf oluyor şuan bana göre internet hızı çok güzel ama böyle yorumlar okuduktan sonra bende kıllandım. Elimde Xiaomi Note 8 Pro cihaz var. Wifi 5Ghz ile hız testi yaptığım zaman 110 - 120 Mbps arası değerler alıyorum. Kablolu da maksimum 95 - 97 Mbps değerleri gördüm. Gözle görünür bir kayıp var zaten belli. Burada söylenildiği gibi portlar 100Mbps'ye kilitlenmiş. Ayrıca siteleri de geç yüklüyor bazen hiç 100Mbps internet kullandığımı hissetmiyorum normalde daha hızlı olması lazım. Bu modemi değiştirebilirmiyim acaba talep oluştursam gelip başka bir modem verirler mi sizce? Bir diğer sorum ise modem değişimi için netspeed firması ile mi yoksa türk telekom ile mi iletişime geçmem lazım? Hatta bende bu modemi getirip kurulumu yapan telekom çalışanının numarası da var onunla da görüşsem olur mu? Bu tarz yorumları gördükten sonra değiştirmek istiyorum modemi. Hani belki de düzgün bir modem olsa Wifi 5Ghz ile aldığım değerleri kesinlikle kablolu bağlantıda da alacağım orası kesin neden böyle yüksek hız alacağım yerde düşük hıza razı geleyim ki? Modem değiştirme konusunda fikri ve düşüncesi olan önerisi olan varsa lütfen yazsın.

• ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam

Benim paketim 500 megabit ama vere vere bu cihazı verdiler

Kablo ile bağlantıda Bende 96'yı pek Geçemiyorum

Adamlara durumu anlatıyorum arayıp kayıt açıyorlar ama açtıkları kayıt hız problemi onlar da muhtemelen uzaktan bağlanıp bakıyor gelen hızda sıkıntı olmadığı için kaydı kapatıyor

Modem değişimi kaydı açın diyorum öyle kayıt açamıyoruz sadece içine not düşüyoruz diyorlar

Bugün akşam veya yarın boş vaktinde BTK YA yazacağım

Vallahi hocam ben ilk defa fiber kullandığım için normalde nasıl olması gerekiyor bilmiyorum ama 100Mbps dediğin zaman da biraz iyi olması lazım. Steam'da oyun indirirken internet download manager ve bunun gibi programlar ile dosya indirirken hele ki google drive linki ile indirirken zaten 100 Mbps hızın tamamını veriyor. 12.5 - 12.8 arası indirme hızı alıyorum. Ama tarayıcı ile internette gezinirken bu hızı kullanmıyorum gibi geliyor bana. Aklınıza gelecek her türlü tarayıcıyı kurdum denedim. Çoğun da aynı. Sadece Mozilla Firefox nightly tarayıcısı biraz daha hızlı geldi bana. Bunun çözülmesi lazım bence. Sanırım bu dandik router yüzünden oluyor. Çünkü bu router'i kullanan bir kaç kişinin yorumunu gördüm internette gezerken bir yavaşlık hantallık var diyorlardı. Sanırım benim demek istediğimi söylüyorlar. Bir de bunun haricinde size bir şey sormak istiyorum. Router'in yanında bana nokia ont cihazı da verdiler. Bu nokia'da hız sınırı varmış sanırım fakat sonradan gelen şikayetlerden sonra kaldırılmış. Ben wifi de 111 - 120 arası hız alıyorum ama kablolu da router yüzünden 94 - 97 arası hızda kalıyorum. Burada iki sorum var. Nokia cihazların hız sınırı denildiği gibi kaldırılmış oluyor değil mi çünkü wifi de hızlar yüksek oluyor. Diğer sorum ise düzgün bir tane router alsam bu wifi de ki hızı kablolu da alabilir miyim sizce?

• Bende de bu modem var 200 mbit kullanıyordum Hız 2 günden beri 50 ye düştü arıza kaydı açtık bakalım nasıl sonuclanacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • claudatur07hasann C kullanıcısına yanıt
    Bende de bazen oluyor

Allah'tan Benimki cihazı kapatıp açınca düzeliyor

• Son dönemlerde T.Telekom tarafından FiberNet abonelerine çok ağırlıkla verilen Vestel HGW için aşağıdaki ana konu başlığında 2432 sayfadan itibaren inceleme yaparsanız, bu konu hakkında daha detaylı bilgi, yorum ve mesajlar var ancak şu ana kadar bir çözüm yok.

Belli ki bu üründe bir yazılım güncellemesi gerekiyor (zırt pırt kapanıp açılma probleminin giderilmesine yönelik olarak...) ama bunu yapacak/yaptıracak olan T.telekom zira yapabildiğimiz incelemede söz konusu ürüne yüklenmiş yazılımın T.Telekom veya Vestel değil bir 3. parti yazılımı olduğu anlaşılmıştır...

Cihazın Gigabit (1000 Mbps) değil de Megabit (100 Mbps, 4 değil 3 LAN Porta) sahip olması konusunda yapılacak zaten hiçbir geliştirme olamayacaktır. 

Bkz.:

https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiber-optik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 13 Kasım 2022; 18:0:29 >

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Kendi kendine kapanıp açılmasın, wifi kanalları gizlenmesin yeter 100 mbps olsun lanı yapacak bir şey yok.

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

Ben de bir haftadır kullanıyorum, kendi kendine açılıp kapanıyor, wifi çekim gücü ise çok düşük.

• Denizinbabası kullanıcısına yanıt
    Bütün Vestel kullanıcıları aynı sorunlardan muzdarip hocam. 2 hafta süre verdiler bize 1 haftası doldu. Cihaz başka bir modelle değişecek.

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

Hocam konuyu cihaz gelince hızlıca okumuştum, öne çıkan sorun lan portlarının 100mbit olmasıydı. Kuruluma gelen ekibe başka modem yok mu dediğimde 100mbit tarife için bu cihazın tek olduğunu, 200 gibi bir paket alırsam ancak zte/huawei cihazları seçebileceğimi söyledi. Ben de teknisyenin lan portunun sınırı olan 100mbit ile ilgili bir şeyleri yanlış bildiğini düşündüm, çünkü tahminime göre vestel modem de 200mbit bağlantı kurabilir ama ancak 5ghz üzerinden veriyordur malum. Ben de 100mbit kullanırken değişim istesem bile reddedeceklerini düşündüm.

Sizce nasıl bir şikayet oluşturmalıyım ki başka modem versinler? Wifi çekim gücü ya da lan portu yetersiz kalır gibime geliyor.

• Denizinbabası kullanıcısına yanıt
    100 mbps yi bile tam veremez 95 lerde felan kalır kablolu bağlantı da. Kablosuzda rahat verebilir. Mesele aslında bu değil. Mesele cihazın stabil çalışmaması. Cihaz sıkıntısız çalışsa 100 mbps altı paket seçen kullanıcılara verilebilir. Sürekli arıza kaydı oluşturun cihaz kendş kendine kapanıyor diye. Önce tahminimce güç adaptörü değişir. Ama çözüm olmadığı için sonra cihazı değişirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak Namık -- 20 Kasım 2022; 21:22:17 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

miilet ucuz diye turk telekom dan 16 mbps veya 24 mbps alıyor

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.