Şimdi Ara

Türk Telekom Xiaomi Redmi Note 8 VoLTE ve VoWifi (Wifi Arama) Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
1
Favori
14.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende cok fazla para vermem sadece sosyal medya odaklı kullanırım kamerayı cok acmam bile olanlarda isimizi az cok görüyor. Ben 2bin tlden fazla verirsem beinim icin gereksiz olur bende xıaomı realme modellerine yöneliyorum artık 1600 1700 bandı güzel cihazları var. Tek sıkıntı bu tt tcell vs cihazları tanımaması. Genelde samsung llg huaweii üzerüne yogunlasdılar.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    evet çöp olarak görüyorum, bir telefon üretici ürününe destek vermiyorsa benim gözümde 1000 tl de olsa 10000 tl de olsa çöptür, fiyat ile ilgili bir şey mi geçti, saçma sapan fiyat konularına bağlıyorsun olayı?

yukarıda açık açık anlattık, basit ufak bir metini okumak anlamak bu kadar zor olmamalı, sen önce bi okuduğunu anla sonra çöple fln uğraş.

yukarıda yazılanı bir daha yazıyorum belki bir olasılık anlarsın ümidiyle, bahsedilen telefona telekom destek vermiyor değil, telefon telekoma destek vermiyor! telefon üretildiğinde telekomun vowifi servisi yoktu, cihaza üreticisi artık telekomda vowifi hizmeti var, sunucusunun adresi bu, port numarasıda bu, vowifi servisi için cihaza telekom kartı takılınca git bu adres ile vowifi serverına bağlan, diye cihazın öğrenmesi için bir güncelleme yayınlayacak, tüm mesele bu! daha nasıl açık anlatabilirim, ne yapmamı istiyorsunuz, bu kadar basit bir şeyi anlamamak için niye benimle gereksiz polemikler yaratıyorsun.

can alıcı kısmı koyuda yaptım, dua ediyorum anlayabilesin diye...

• maaart M kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsunuz.

Operatörü yargılamak yerine telefon üreticisini yargılıyorsunuz. Operatörün telefon üreticisinden gerekli güncellemeleri istemesi gerekir.

Turkcell ve Vodafone sizin çöp dediğiniz telefona destek verebiliyorken Türk Telekom'un ver(e)memesi telefon üreticisinin kabahati değildir.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    evet yanılıyorum haklısınız,

telefonlar aslında müneccim, üretildiği tarihten önce olmayan bir hizmeti, operatör tarafından daha sonra sunulunca vahiy iner gibi telefona inmesi gerekli, bu vahiyi indirilmesine engel olan telekom suçlu çok haklsıın. telekom zaten ruh hastası bazı telefonlara destek verirken gıcıklık olsun diye bazısına vermiyor.

ayrıca daha amiral gemisi android telefonlar 1-2 sene temel android güncellemelerini bile alamaz hale gelirken, daha ne olduğu belirsiz telefonların vowifi güncellemesi alamamasında suçlu telekom.

ayrıca hiç düşündün mü neden telekom sitesinde apple yakında diyor, adam apple a bildirmiş, apple daha güncelleme yayınlamamış, yayınladığı anda şak diye tüm vowifi destekli cihazlar 5s ve sonrası anında çalışır hale gelecek.

neyse sizin gibi vakalarla uğraşmaktan yoruldum, isteyen okur anlar, isteyen anlamaz, isteyen bu tip çin malı saçma ürünlerin niye böyle ucuz olduğunu anlar, isteyen ne hali varsa görür.

açık açık yazıyoruz hala yanılıyorsun, yamuluyorsun, bence öyle, sence böyle diyorlar şaka gibi.

ayrıca bahsettiğiniz markanın 3 modelinde vowifi desteği var diyor, firma gayet bildirmiş demekki vowifi hizmetinin başladığı, yine çalışmayan romlar ve modeller olduğuna göre konunun telekomluk olmadığını idrak edebilmen lazım ama pek ümit yok gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 25 Nisan 2020; 17:45:53 >

• maaart M kullanıcısına yanıt
    serdarski S kullanıcısına yanıt
    Olay su aslında cok basit. Samsung lg vs Türkiye özel yazılım sunuyor. Fakat ixoami bir yerden 6 tane roma destek sunuyor Türkiye özel yazılım ekibi vs yok. Volte destekliyse bu cihaz o romu bulmak lazım. Xıaomi eu global hint vs diye 6 cesit(daha falza olabilir) romu var. Yurtdısından gelen cihazlarda en basitinda evofone da bile farklı romlu cihazlar gelebiliyor. Mi a3te cihazların yarısı eu yarısı global geldi. Bu sebeble o romda dosyalar uyumsuz oluyor ve cihaz destekli olsa dahii tanınmıyor.

Kesinlikle sebeb budur farklı romlar olması ve ülkeye gelen cihazların arasında rom farkı olmaları. Samsung cihaza bile farklı rom kurarsan tanımıyor dogal olarak.

Samsung vs firmaların Türkiye ekibi ve yazılım ekibi oldugundan kolayca hem bu işleri hem sorunları hallediyorlar. Xiaomi de Tt vowifi calısmıyor diye mesaj atsan aldırmaları bile güc cünkü tek merkezden tüm dünyaya rom üretiyor xıaomı.

Ayrıca benim yaptıgım gibi farklı cihaza sim takip volte aktif edip sorunsuz kullananlar cogunlukta buda ilginc bir durum.

• SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Yok abi anlamıyorlar, çatladım ben, yok efendim çöp demişim, ne diyeyim böyle bir firmanın cihazına...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SYLAS

Olay su aslında cok basit. Samsung lg vs Türkiye özel yazılım sunuyor. Fakat ixoami bir yerden 6 tane roma destek sunuyor Türkiye özel yazılım ekibi vs yok. Volte destekliyse bu cihaz o romu bulmak lazım. Xıaomi eu global hint vs diye 6 cesit(daha falza olabilir) romu var. Yurtdısından gelen cihazlarda en basitinda evofone da bile farklı romlu cihazlar gelebiliyor. Mi a3te cihazların yarısı eu yarısı global geldi. Bu sebeble o romda dosyalar uyumsuz oluyor ve cihaz destekli olsa dahii tanınmıyor.

Kesinlikle sebeb budur farklı romlar olması ve ülkeye gelen cihazların arasında rom farkı olmaları. Samsung cihaza bile farklı rom kurarsan tanımıyor dogal olarak.

Samsung vs firmaların Türkiye ekibi ve yazılım ekibi oldugundan kolayca hem bu işleri hem sorunları hallediyorlar. Xiaomi de Tt vowifi calısmıyor diye mesaj atsan aldırmaları bile güc cünkü tek merkezden tüm dünyaya rom üretiyor xıaomı.

Ayrıca benim yaptıgım gibi farklı cihaza sim takip volte aktif edip sorunsuz kullananlar cogunlukta buda ilginc bir durum.
    Evet, önemli bir noktaya değindiniz.

Xiaomi Türkiye'de kendine ait şirket kurmayıp anlaşma yaptığı distribütörler üzerinden işlerini yürütmeye çalışıyor. Bu yüzden de Xiaomi'nin Türkiye'de doğrudan bir temsilcisi/muhattabı yok denilebilir.

Zaten Xiaomi'nin geçen sene yaptığı Türkiye lansmanında operatör ortakları arasında sadece Turkcell ve Vodafone vardı.

Türk Telekom Xiaomi Redmi Note 8 VoLTE ve VoWifi (Wifi Arama) Sorunu

Tabi o zamanda Türk Telekom'da WoWiFi (WiFi Arama) servisi bile yoktu. 😁

• Aynı şekilde ben de redmi 7a için VoLTE desteklemiyor cevabını aldım. BTK şikayet sistemine yazdım.
    Operatör yine desteklemiyor dedi. İtiraz ettim.
    Önceki cevabı copy-paste yapıp cevap verdiler.
    Tekrar itiraz ettim. Sistem ikinci itiraz olduğu için kurum incelemesine alındı dedi.
    tuketicisikayet.btk.gov.tr
    BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi
    https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/tsys/giris.html

Çok şikayet olursa kurum el atar diye ümit ediyorum.

Sistemde müşteri sorununu yazıyor. Operatör cevaplıyor. Müşteri belirlenen sürede itiraz ediyor. Operatör tekrar cevap veriyor. Müşteri tekrar itiraz ederse olay doğrudan BTK'ya intikal ediyor. Biraz uğraştırıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 30 Nisan 2020; 15:32:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Aynı şekilde ben de redmi 7a için VoLTE desteklemiyor cevabını aldım. BTK şikayet sistemine yazdım.
    Operatör yine desteklemiyor dedi. İtiraz ettim.
    Önceki cevabı copy-paste yapıp cevap verdiler.
    Tekrar itiraz ettim. Sistem ikinci itiraz olduğu için kurum incelemesine alındı dedi.
    https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/tsys/giris.html
    Çok şikayet olursa kurum el atar diye ümit ediyorum.

Sistemde müşteri sorununu yazıyor. Operatör cevaplıyor. Müşteri belirlenen sürede itiraz ediyor. Operatör tekrar cevap veriyor. Müşteri tekrar itiraz ederse olay doğrudan BTK'ya intikal ediyor. Biraz uğraştırıcı.
    Ben de müsait bir zamanda şikayet edeyim o zaman.

• bilexsamet kullanıcısına yanıt
    BTK ya yazdığım talep
    quote:

Xiaomi Redmi 7A model telefon kullanmaktayım. Cihazımda VoLTE özelliği mevcuttur.* SIM kartım da VoLTE desteklemektedir. Ancak TT, bu cihaz modeli ile anlaşmamız yok gibi oldukça saçma bir gerekçe ile tarafıma bu cihazla VoLTE hizmeti vermemektedir. Aynı cihazımı başka işletmecilerin sim kartları ile denediğimde VoLTE hizmeti çalışmaktadır.

Cihazım 2019 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmüş olan, ülkemize resmi olarak getirilip satışa sunulmuş bir cihazdır. Güncel bir cihaz olup güncel teknolojileri desteklemektedir.

VoLTE hizmeti alamadığım için, sesli aramalarda her seferinde telefonun 3G şebekesine geçmesi sorun yaratmaktadır. Özellikle telefonu sürekli şebeke değiştirmek zorunda kalması aldığım hizmetin kalitesini düşürmektedir.

Sorunumun çözülerek, mevcut cihazım üzerinden VoLTE hizmeti verilmesini dilerim.

*https://www.mi.com/tr/redmi-7a/

Bu da itiraz yazım.

İşletme Çözümüne İtirazda Bulun
    quote:

Cihazım VoLTE desteklemektedir. Bu husus cihazın üreticisi/ithalatçısına, aynı hizmeti veren sektördeki diğer şebeke işletmecilerine sorularak doğrulanabilir.
    Dolayısı ile işletmecinin cihazımın (Redmi 7A) VoLTE desteklemediği yönündeki savunması dayanaktan yoksundur. Sorun işletmecinin sistemlerinde güncellemeleri/tanımlamaları yapmayı ihmal etmesinden kaynaklanmaktadır.

• quote:

BTK ya yazdığım talep
    quote:

Xiaomi Redmi 7A model telefon kullanmaktayım. Cihazımda VoLTE özelliği mevcuttur.* SIM kartım da VoLTE desteklemektedir. Ancak TT, bu cihaz modeli ile anlaşmamız yok gibi oldukça saçma bir gerekçe ile tarafıma bu cihazla VoLTE hizmeti vermemektedir. Aynı cihazımı başka işletmecilerin sim kartları ile denediğimde VoLTE hizmeti çalışmaktadır.

Cihazım 2019 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmüş olan, ülkemize resmi olarak getirilip satışa sunulmuş bir cihazdır. Güncel bir cihaz olup güncel teknolojileri desteklemektedir.

VoLTE hizmeti alamadığım için, sesli aramalarda her seferinde telefonun 3G şebekesine geçmesi sorun yaratmaktadır. Özellikle telefonu sürekli şebeke değiştirmek zorunda kalması aldığım hizmetin kalitesini düşürmektedir.

Sorunumun çözülerek, mevcut cihazım üzerinden VoLTE hizmeti verilmesini dilerim.

*https://www.mi.com/tr/redmi-7a/

Bu da itiraz yazım.

İşletme Çözümüne İtirazda Bulun
    quote:

Cihazım VoLTE desteklemektedir. Bu husus cihazın üreticisi/ithalatçısına, aynı hizmeti veren sektördeki diğer şebeke işletmecilerine sorularak doğrulanabilir.
    Dolayısı ile işletmecinin cihazımın (Redmi 7A) VoLTE desteklemediği yönündeki savunması dayanaktan yoksundur. Sorun işletmecinin sistemlerinde güncellemeleri/tanımlamaları yapmayı ihmal etmesinden kaynaklanmaktadır.
    Teşekkürler.

• Benim Mi note 3 de dün kendiliğinden aktif oldu.(Başka cihaza takıp mesaj falan atmadım). Online işlemlerde hala deaktif görünüyor ama uçak moduna alınca vowifi simgesi geliyor sorunsuz arama yapıp alıyorum ama mesaj gidip gelmiyor. Bazende vowifi kendiliğinden gidip geliyor.
    Şikayeti yazarken özelliğin telefonda mevcut oldugu, bu hususun üreticinin websitesinde belirtildiğini, bu özelliklerin başka operatörlerin hatlarında çalıştığını,
    sorunun tamamen türk telekom'un ihmalkarligindan kaynaklandığını yazmayi unutmayın.

Yukarıda telefon üreticisine suçu atmışlar. Ancak diğer operatörler aynı telefona aynı bu servisleri sunabiliyorsa burada suçu telefon üreticisine atamayız. Fi tarihinden kalan veri tabanlarini bu zahmet guncellesinler. Her telefon alacağımızda bunlardan icazet alacak değiliz.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    yalan söylüyoruz biz zaten, ruh hastasıyız, kafamıza göre telefon üreticisine çamur atıyoruz bilip bilmeden...
  • quote:

Şikayeti yazarken özelliğin telefonda mevcut oldugu, bu hususun üreticinin websitesinde belirtildiğini, bu özelliklerin başka operatörlerin hatlarında çalıştığını,
    sorunun tamamen türk telekom'un ihmalkarligindan kaynaklandığını yazmayi unutmayın.

Yukarıda telefon üreticisine suçu atmışlar. Ancak diğer operatörler aynı telefona aynı bu servisleri sunabiliyorsa burada suçu telefon üreticisine atamayız. Fi tarihinden kalan veri tabanlarini bu zahmet guncellesinler. Her telefon alacağımızda bunlardan icazet alacak değiliz.
    👍

• Sonuçta Türk Telekom Kullanıcıya değer vermeyip, cihazınız desteklemiyor deyip kestirip atıyor. Sanırsın XiAmi denen firmenın Türk Telekom'a garezi varmış da ondan desteklemiyormuş.

Anlayın Türk Telekom denen çağdışı firma sorunu çözme noktasında gayret sarf etmediği için bu sorunlar oluyor.

Operatör telefon üreticisine şebekeye ait teknik bilgileri vermezse üretici ne yapsın?

Sorunun kaynağı Türk Telekom denen, çağdışı firmadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Mayıs 2020; 13:37:4 >
    duvara anlatsam anlardı, ama 3 sayfa anlatıldı yok arkadaş anlamamak için bazıları yemin etmiş, bu bahsettiğiniz firmanın çeşitli modellerine tt destek veriyor, çeşitli modellerine destek veremiyorsa sence gerekli bilgilere bu üretici sahip midir değil midir, operatör nasıl olacakta yazılımı üretici tarafından sağlanan bir cihaza müdahale edecek, firmanın boğazına yapışıp güncelleme ver mi diyecek, neyin kafası bu?

soruyorsunuz en ince detayına kadar anlatıyoruz, hala saçma sapan muhabbetler, hafta sonu güncel ios a sahip tüm iphonelara tt için vowifi desteği geldi, çünkü ios 13.4.1 sürümü içerisinde tt de vowifi desteği olduğu bilgisi cihazlara iletildi, ios eski sürüme sahip cihazlar ise tt de hala vowifi kullanamıyor, neden çünki cihaz tt vowifi hizmeti yok sanıyor hala, tt şerefsizlik olsun diye sence apple a sadece yeni modellere destek ver eskileri çöp edin mi dedi.

sen bırak vowifi desteği için sana üreticinin güncelleme vermesini, elindeki cihaza 1-2 sonra gelecek android güncellemesi gelmeyecek, adam hala tt de sorun diyor.

şaka gibi, lütfen çok biliyorsanız bildiğiniz ve inandığınız ile mutlu mesut takılınız, beni etiketleyip rahatsız etmeyiniz, ben en düşük kapasiteli canlının bile anlayacağı şekilde komplike olmadan açık ve net bir şekilde konuyu açıkladım, inanırsınız yada inanmazsınız, keyfiniz ne istiyorsa onu yaparsınız.

Redmi 7A model cihazımda tesadüfen VoLTE çalıştırmayı başardım. Ekran görüntüleri alttadır. Ancak Türk Telekom yine Türk Telekom'luğunu yapıyor. Numara seçiyor, kafasına göre bazı numaralarda 3G'ye düşüyor.

Bir gelen arama:

9333

444 1 500

Sabit Hat

*Tüm bunların çok öncesinde telefonda(Redmi 7A) *#*#86583#*#*(*#*#VoLTE#*#*) yapmıştım. ... disabled diye bir şey çıkmıştı. Aynı kodun vowifi için olanı *#*#869434#*#*(*#*#VoWIFI#*#*)
    Bugün online işlemlere girip ayarlar kısmından hat resetleme yaptım. Ardından telefonu kapatıp açtım.
    Ardından böyle enteresan durumlar oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Mayıs 2020; 18:42:50 >

Bu zaten olan yapılan çalışan bir şey hattın faturasız değilse
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.