Şimdi Ara

Türkçe'nin Fakirliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Başlık hiç iyi değil.Türkçenin ne kadar zengin bir dil olduğunu bilmiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f(x) -- 22 Şubat 2011; 17:42:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

quote:

Orijinalden alıntı: nba_

quote:

Orijinalden alıntı: trane1

TDK'na bakmayı akıl edemedin değil mi?

quote:

Orijinalden alıntı: TheLordofDarkness

Edit: 98 doğumluymuşsun Türkçe'yi iyice bir araştır ne kadar zengin dilimiz olduğunu göreceksin.

TDK'ya

failx2 k yi ka diye mi okuyorsun?

''Ka'' diye okunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: 34

Türkçe'nin değil de beyninin fakirliğinden olabilir mi?

Kesinlikle öyle.
  • Türkçe'nin fakirliği ha Allah'ta seni güldürsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: gry_tr

quote:

Orijinalden alıntı: alemeinat98

Büyüğüne saygısı olmayan veletler zıplamış buraya.Sahip olduğun bir şeyi savunmak güzel bir şeydir tabi, yalnız doğruya doğru demek gerekir..Bu bir eleştiridir..Önce eleştiriye tahammül etmelisiniz..İyi eleştiri iyi tepki alırken, bir olaya veya olguya karşı kötü bir eleştiri de hoş karşılanmalıdır..Eğer yanlış bir bilgi ise bunu ispat etmelisiniz, ben sizden sadece 1 kelime istedim ama 1 kelimeyi doldurmayacak kadar cümle kurmuşsunuz...Çenesi çok çalışanın cevabını umursamıyorum bile, sadece insancıl bir şekilde kendi bilgisini gösterebilecek kişiye sordum bu soruyu, boşuna yazı ve şahıs kalabalıklığı yapmayınız lütfen...

Ek istemiyorsunuz madem size ispat olarak birkaç kelime de vereyim..Gül,yüz,çay... Sıralanabilir..Bu kelimere karşılık gelen anlamları bir düşünün..Türk kültürüne, geleneklerine, İslam dinine, insanına saygım ve sevgim sonsuzdur.Ben bilmem ingiliz dili, şu dili güzel diye bir kelam dahi etmedim bunu bir tarafından uyduran da olmuş tabi..

Çok açık bir şekilde bir soru sordum..Buna cevap arıyorum sadece.. Tek ricam boş laf yapmayın...Sadece aradığım eklerle biten kelime istiyorum çok açık bir soru .

ne büyüğünden bahsediyorsun ? atar tutar yapıyorsun enterasan yani sen karşındakinin yaşını çok iyi biliyorsun değil mi ?. eleştiri demişsin sana sordum hangi dile göre fakiriz bana ek bulun (bana mazlumu bulun der gibi ) şimdide anlam düşünün demişsin. yine soruyorum kime göre fakiriz ben yazdım o dilleri. yani başka bir dile göre karşılaştırıyorsun ki fakir diyorsun (yani uydurma değil senin gibi)??? kime göre neye göre ???? sen kafandan uydurdun diye olacak değilya.

açtığın konulardan anladağım kadarıyla ingilizce matematik görüyorsun (buda ingilizce bi bölüm yada müh dalında okuyorsun demek.) öğrencisin ki yurtta kalıyorsun. ne oldu genç boğaz içine geçemedin içinde kaldı yada şuan okuduğun okulda bi hoca canına ot mu tıkadı edebiyat ile ilgilide gücüne gitti konu açtın hııııı

Hocam büyüğe saygıyı şimdi gördüm büyüğe saygı demiş kendi 98'li nasıl bir çelişkidir bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D1F7C3A0 -- 22 Şubat 2011; 18:16:05 >

• Necessa®i arkadaşıma yazdığı yazıdan dolayı teşekkür ederim..Genellikle İngilizceyle karşılaştırmışsın ama sonucunda Türkçe'nin kullanımında pratik bir dil olduğunu güzel bir şekilde açıklamışsın..Ama kelime olarak fakir bir dil olduğunu ve köylerde veya yöre kısımlarda konuşulan dilin daha doğru bir dil olduğu kanaatindeyim..

Yalnız belirttiğim gibi -iy,-üy biten kelimeler söylerseniz müteşekkir olurum..Sebebini lütfen sormayınız bilimsel, dinsel vb. araştırma olabilir, şuanda söyleyemem.Eğer çok merak ediyorsanız 2-3 ay sonra özel mesajdan yazabilirim..

Yaşımı çok merak eden şahıslara şunu söyleyeyim askerliği gelmiş birisinden büyüğüm..Fikre karşı saygınız yoksa yaşa karşı saygılı olmayı öğrenmeniz gerekir...
  • quote:

Necessa®i arkadaşıma yazdığı yazıdan dolayı teşekkür ederim..Genellikle İngilizceyle karşılaştırmışsın ama sonucunda Türkçe'nin kullanımında pratik bir dil olduğunu güzel bir şekilde açıklamışsın..Ama kelime olarak fakir bir dil olduğunu ve köylerde veya yöre kısımlarda konuşulan dilin daha doğru bir dil olduğu kanaatindeyim..

Yalnız belirttiğim gibi -iy,-üy biten kelimeler söylerseniz müteşekkir olurum..Sebebini lütfen sormayınız bilimsel, dinsel vb. araştırma olabilir, şuanda söyleyemem.Eğer çok merak ediyorsanız 2-3 ay sonra özel mesajdan yazabilirim..

Yaşımı çok merak eden şahıslara şunu söyleyeyim askerliği gelmiş birisinden büyüğüm..Fikre karşı saygınız yoksa yaşa karşı saygılı olmayı öğrenmeniz gerekir...

98 niye yazdın o zaman kullanıcı adına?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D1F7C3A0 -- 22 Şubat 2011; 19:07:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xshaon

quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

quote:

Orijinalden alıntı: nba_

quote:

Orijinalden alıntı: trane1

quote:

Orijinalden alıntı: TheLordofDarkness

Edit: 98 doğumluymuşsun Türkçe'yi iyice bir araştır ne kadar zengin dilimiz olduğunu göreceksin.

TDK'ya

failx2 k yi ka diye mi okuyorsun?

''Ka'' diye okunur.

'Ke' diye okunur TDK'ye bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

Türkçe en zengin dillerdendir. Hatta İngilizceden bile zengindir bana göre. Ha kelime bakımından zayıftır İngilizceye göre ama deyimler ve o kelimelerin çok yerde kullanılması bunu ortadan düşündürücü bir miktarda kaldırır.

Türkçede anlatmak istediğini kolayca ve çok kelime sarfetmeden anlatabilirsin. Ama İngilizce öyle değildir.

Gelmeyecek miydin? tek kelime, İngilizcesi Would not you come? bir cümle.

Afyonkarahisarlılaştıramadıklarımızdan mısınız? bunu çevir ingilizceye 2-3 cümle ile anlatabilirsin.

Binlerce yıldır varlığına zenginlik katmıştır Türkçe. Durmadan yoğurulmuştur, her göçte yeni bürünümler kazanmıştır.

O yüzdendirki Türkçe oldukça esnek bir dildir, İngilizce ise odun gibidir esnetemezsin.

Hemde Türkçede mantık vardır, kelimelerle eklerle cümle kurarken mantığınızı kullanarak kurarsınız. Ama eminim %95 imiz bunun farkında değil en azından %85, imiz.
    Bu oturağı vardır, herşeyin belli kullanımı kuralı vardır.

Ama İngilizcede bundan çok söz edemezsiniz.

Mesela; I have a lot of work to do. I öznesinden sonra have yardımcı fiili kullanılmış bakın bi de buraya ---> I was there last night. burda da have yardımcı fiilinin türüne eşit were değil de was kullanılmış bu da dilin tutarsızlığını gösterir. adamlar kulaklarına nasıl hoş gelirse öyle kullanıyorlar. Emin olun, hoş nasıl olursa adamlar kuralı öyle bozarlar. Ama bu Türkçede böyle değildir.

Keşke daha çok zamanım olsa aklıma gelen herşeyi yazsam..

Edit: Kelime hatası

Tebrik ve teşekkür ediyorum.

• 98'liymiş tartışmaya değmez.Sokakta görsen yürü len velet diye tekmeyi vurursun.
  • quote:

Necessa®i arkadaşıma yazdığı yazıdan dolayı teşekkür ederim..Genellikle İngilizceyle karşılaştırmışsın ama sonucunda Türkçe'nin kullanımında pratik bir dil olduğunu güzel bir şekilde açıklamışsın..Ama kelime olarak fakir bir dil olduğunu ve köylerde veya yöre kısımlarda konuşulan dilin daha doğru bir dil olduğu kanaatindeyim..

Tam olarak kaç yaşındasın?

• beyler katılıyorum çok fakir bir dilimiz var !ispat olarakta kdrs ile başlayan bir kelime yok dilimizde varsa ispat edin.
  • quote:

Türkçe'nin Fakirliği
    Siz böyle dilbilgisi hatası içeren başlık açarsanız fakirleşir tabii.
  • quote:

Arkadaşlar niye geriyorsunuz ortamı ben sadece ispat istedim.TDK'ya bak diyorsun.Bekara eş boşamak kolay bak bakalım var mı ? Ben aracı değil amacı soruyorum.Sen tutmuş tarif ediyorsun..Altı üstü 1 kelime yazacaksın o kadar..

Kimileri de wikileaksten türkçenin tanımını gösteriyor..Başkasına karşı şiddete meyilli olarak düşüncesini empoze etmek haksız olduğunu gösterir..Bu arada senin abin veya baban yaşında olabilirim ne okulundan bahsediyorsunuz ki ?

1 kelime(cik) istedim .. ! Kelimeyi yaz tamam diyeyim saptırtmayın konuyu.

Bir kelimeye bakarak bunu genele yaymak kadar saçma bir şey yoktur hayatta. Tabi zamanla öğreneceksin. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gry_tr

quote:

Büyüğüne saygısı olmayan veletler zıplamış buraya.Sahip olduğun bir şeyi savunmak güzel bir şeydir tabi, yalnız doğruya doğru demek gerekir..Bu bir eleştiridir..Önce eleştiriye tahammül etmelisiniz..İyi eleştiri iyi tepki alırken, bir olaya veya olguya karşı kötü bir eleştiri de hoş karşılanmalıdır..Eğer yanlış bir bilgi ise bunu ispat etmelisiniz, ben sizden sadece 1 kelime istedim ama 1 kelimeyi doldurmayacak kadar cümle kurmuşsunuz...Çenesi çok çalışanın cevabını umursamıyorum bile, sadece insancıl bir şekilde kendi bilgisini gösterebilecek kişiye sordum bu soruyu, boşuna yazı ve şahıs kalabalıklığı yapmayınız lütfen...

Ek istemiyorsunuz madem size ispat olarak birkaç kelime de vereyim..Gül,yüz,çay... Sıralanabilir..Bu kelimere karşılık gelen anlamları bir düşünün..Türk kültürüne, geleneklerine, İslam dinine, insanına saygım ve sevgim sonsuzdur.Ben bilmem ingiliz dili, şu dili güzel diye bir kelam dahi etmedim bunu bir tarafından uyduran da olmuş tabi..

Çok açık bir şekilde bir soru sordum..Buna cevap arıyorum sadece.. Tek ricam boş laf yapmayın...Sadece aradığım eklerle biten kelime istiyorum çok açık bir soru .

ne büyüğünden bahsediyorsun ? atar tutar yapıyorsun enterasan yani sen karşındakinin yaşını çok iyi biliyorsun değil mi ?. eleştiri demişsin sana sordum hangi dile göre fakiriz bana ek bulun (bana mazlumu bulun der gibi ) şimdide anlam düşünün demişsin. yine soruyorum kime göre fakiriz ben yazdım o dilleri. yani başka bir dile göre karşılaştırıyorsun ki fakir diyorsun (yani uydurma değil senin gibi)??? kime göre neye göre ???? sen kafandan uydurdun diye olacak değilya.

]açtığın konulardan anladağım kadarıyla ingilizce matematik görüyorsun (buda ingilizce bi bölüm yada müh dalında okuyorsun demek.) öğrencisin ki yurtta kalıyorsun. ne oldu genç boğaziçine geçemedin içinde kaldı yada şuan okuduğun okulda bi hoca canına ot mu tıkadı edebiyat ile ilgilide gücüne gitti konu açtın hııııı

quote:

yani 21 yaşındasın gibi gibi.....

fikrime saygı duyun diye diretip duruyorsun sana adam gibi soruyoruz bu aptalca sonuca neyle karşılaştırarak vardın elinden oyuncağı alınmış yeni gelin gibi bana saygı duyun bana kelime bulun diyorsun hala. bak emin ol senden daha fazla okul okudum ve malesef hala okuyorum daha üniye yeni girmiş poposu 3 metre havada dolaşan yada ulan işte üniversite artık dünya benim etrafımda dönüyor diyen tiplerden olma. senin
    quote:

Sebebini lütfen sormayınız bilimsel, dinsel vb. araştırma olabilir, şuanda söyleyemem
    zırvalarını geç sana biri iyi laf koymuş anladığım kadarıyla içinde kalmış buradan birşeyler bulup gideceksin. ama içinde içinde..... üni 1 yada tahminimce hazırlık öğrencisisin kimse bir çöme (!) böyle geniş bi konu vermez sana git veled-i zina bana Türkçe ne kadar fakir bir dilmiş ispatla gel demez. bununla ilgili bi ödevde olmaz zaten.

hala bu aptal kavganda israrcı isen otur aç kitapları oku , oku ki öğren sevgili mongol arkadaşım. yani 2 tane ek bulmuşsun 3 tane kelime bunlardan kelime türetin karşılıklarını bilin birşeyler diyorsun manasızca.

bu arada lebi soran arkadaş bir çelebi() kapağı hemen klavyenin yanına bırakmış canının sıkıldıkça kapatırsın artık....

ya bu yeni nesil ne kadar saçma şeyler üzerine akıl mantık yoruyor.....

git biraz atomu parçalarına ayır yada ne bileyim git eski arşivleri bul oku öğren açıkla .... hiç birşey yapmayacaksan otur sus izle elizabeth ile birlikte.....

• Sen bu soruyu soruyorsan türkçenin fakirliğinden değil beynindeki nöron fakirliğindendir.

türkçe anlatım kabiliyeti en yüksek dillerdendir konu içindede dışındada kursan bazı cümleller anlattığın yada anlatmak isatediğin şeyi belirtebilir!

ama malesef türkçemizi çook eksik kullanıyoruz on zamanlarda
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.