Şimdi Ara

Türkçe'ye en çok benzeyen dil(açıklama eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
64.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türkçe'ye en çok benzeyen dil(açıklama eklendi)

(En Son Oy Tarihi: 25.6.2024)
Giriş
  • en yakın moğolca koskoca ist. üni edebiyat prof. den daha mı iyi bilceniz adam vize de sordu cevabı MOĞOLCA

MOĞOLCA şıklarda yok o ayrı konuyu açan arkadaşta bilmiyor demekki
  • quote:

Orjinalden alıntı: Private

en yakın moğolca koskoca ist. üni edebiyat prof. den daha mı iyi bilceniz adam vize de sordu cevabı MOĞOLCA

yok bu konuyu iyi bildiğim için bu başlığı açtım zaten.

aslında türkçe nin benzediği bi tane dilyok.bi kaçtane dil var.moğolca da bunların arasında hatta en yakını.ama ben yazmamışım seçenekler arasına.ben yannızca forum bu konuda ne kadar bilgili diye bi öğrenmek istedim.baksana kürtçeyle arapça 2. sırada geliyor.bazıları da afrika dillerine oy vermiş.tabi bunnar ciddi verilen oylar mı orası biraz çelişkili.

neyse siz az daha oy vermeye devam edin ben işin gerçeğini yazacam yakında

• lise cografya dersinde,macarca-fince denilmişti.malum finlandiya da TURKU isminde şehir var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orjinalden alıntı: Private

en yakın moğolca koskoca ist. üni edebiyat prof. den daha mı iyi bilceniz adam vize de sordu cevabı MOĞOLCA

yok bu konuyu iyi bildiğim için bu başlığı açtım zaten.

aslında türkçe nin benzediği bi tane dilyok.bi kaçtane dil var.moğolca da bunların arasında hatta en yakını.ama ben yazmamışım seçenekler arasına.ben yannızca forum bu konuda ne kadar bilgili diye bi öğrenmek istedim.baksana kürtçeyle arapça 2. sırada geliyor.bazıları da afrika dillerine oy vermiş.tabi bunnar ciddi verilen oylar mı orası biraz çelişkili.

neyse siz az daha oy vermeye devam edin ben işin gerçeğini yazacam yakında

Bak bak sana kupa da verelim mi?

İLkokul Türkçe edebiyat kitabında Ural Alta dil ailesine mensup diller vs. var, Türkçeye yakın diller öğretiliyor aferim sana biliyormuşsun...

Helal olsun sana be koçum be kim tutar seni be yürü be...

Seni kesseler acımaz, Aslansııın Kaplansııınn...

• okundugu gibi yazılmak sa benzerlik fransızca-italyanca-isp şıkkı

ama kelimeler bakımından bilmiyorum
  • fince die biliorm..
  • azerice
  • quote:

Orjinalden alıntı: oligarşi

Bak bak sana kupa da verelim mi?

İLkokul Türkçe edebiyat kitabında Ural Alta dil ailesine mensup diller vs. var, Türkçeye yakın diller öğretiliyor aferim sana biliyormuşsun...

Helal olsun sana be koçum be kim tutar seni be yürü be...

Seni kesseler acımaz, Aslansııın Kaplansııınn...

ne ki bu şimdi?? ne diye yazdın bunu???
  • Anketin güzel. Ancak, farsça-kürtçe şıkkını anlasam bile, arapçe-ibranice şıkkını anlayamadım! Çünkü, arapça ve ibranice köken olarak çok uzak diller.
  • Benim anlamadığım geçenlerde Kazakistan'daydım, adamlardan tek kelime anlamadım. Bir Demhana dedikleri yer var içki içilen meyhane gibi Adamlar paso Rusça konuşuyordu. Anlamadım, zaten adamlarda Türklük bilinci de yok. Ben ordayken bizim Türk işçileri dövmüşlerdi. Biz de kardeş ülke Türki Cumhuriyet ayağına gittik ama adamların umurunda değil. Gelirken havaalanında da rüşvet vermek zorunda kaldım, adi herifler olmaz olsun bunların kardeşliği Biraz konu dışı oldu ama zaten burası da konu dışı(ivraanç) Bu arada şıklardan Japonca-Korece

• quote:

Orjinalden alıntı: ansleyforce

Anketin güzel. Ancak, farsça-kürtçe şıkkını anlasam bile, arapçe-ibranice şıkkını anlayamadım! Çünkü, arapça ve ibranice köken olarak çok uzak diller.

arapların ve yahudilerin konuştukları diller aynı dil ailesine girer.hami-sami dil ailesi ki zaten bu dil ailesinde topu topu 2 dil vardır.

bu dillerde sesli harf bulunmaz.
    örnek selam-şalom

bu örnekte sessiz harflerin aynı oldukları belli.ilki arapça ikincisi ibranice.zaten araplar ve yahudiler bir babadan gelme .yannızca anneleri farklıdır.çok yakın dil konuşmaları da şaşılacak bi durum değil.
  • ben macarca fince diye biliyorum
    ve emin gibiyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikskare

cevabın macarca-fince olmasına karşın hiç kimsenin seçmemiş olması üzücü konuyu açan arkadaş iyi noktaya parmak basmış.

hatta fincede çoğu kelime bizimkiyle aynı
    edit:yazım hatası

fince dili Finlandiyalıların konuştuğu dil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serious_captain

quote:

Orjinalden alıntı: ikskare

cevabın macarca-fince olmasına karşın hiç kimsenin seçmemiş olması üzücü konuyu açan arkadaş iyi noktaya parmak basmış.

hatta fincede çoğu kelime bizimkiyle aynı
    edit:yazım hatası

fince dili Finlandiyalıların konuştuğu dil mi?

yoksa koskoca Kanuni Sultan Süleyman Macarsitanı Almazdı
    Bak o Savaşlarda EtkileŞİM Olmuşdur Degil mi

• maya dili oldugunu duymustum

tepe=tepeg gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: 7thSonofa7thSon

maya dili oldugunu duymustum

tepe=tepeg gibi

Mayalar ve Amerikan Yerlileri dili ilede benzerlik gösterir.Ayrıca Antik Truva ve Giritlilerin dilide Tatar Türkçesi ile benzerlik gösterir.
  • MOĞOLCA geçen edebiyatta işledik

ayrıca Azerice kendi bi dil diildirTürkçenin koludur şivedir!
  • macarca-fince diye biliyorum.

macarların ataları Hun Türkleri.zaten ingilizce adları da hungary..

macarların neredeyse yarısının ismi de Attila bu arada.

finliler de orta asya göçünde kuzeye giden kol imiş..bugün bile bozuk ta olsa Türkçe konuşan gruplar varmış finlandiya da.discovery channel da belgeseli vardı bunların.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

macarca-fince diye biliyorum.

macarların ataları Hun Türkleri.zaten ingilizce adları da hungary..

macarların neredeyse yarısının ismi de Attila bu arada.

finliler de orta asya göçünde kuzeye giden kol imiş..bugün bile bozuk ta olsa Türkçe konuşan gruplar varmış finlandiya da.discovery channel da belgeseli vardı bunların.

Türkler, Macarlar ve Finler dillerinde hem aynı tip gramere sahiptirler ve aynı zamanda en çok ortak kelimeleri paylaşan dillerdir. Kökleri zaten Türk ve Türkçedir. Bu, bilimsel olarak da böyledir, genetik olarak da böyledir.

Türkler, Macarlar ve Finler ve hatta Bulgarlar, hepimiz aynı soydan yani Orta Asyadan geliyoruz.

Pirinç suratlıların hiçbirinin dili ne de suratı ne Türkçeye benzer ne de herhangibir Türke. yazılanların aksine Türkler tarihlerinde hiçbir zaman çinliler veya orta asyalılar kadar pirinç gözlü yani çekik gözleresahip olmadı. Türkler orta asyada sahip olunabilecek en yuvarlak gözlere sahip tek ırk idi. Hala da öyleyiz. Bilenler lütfen bilmeyenlere anlatsın ve lütfen tersini iddia etmeyin, sakın ve asla itiraz etmeyin. İnanmayanlar önce, Kutad-gu Biliki okusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahir_maharet -- 2 Aralık 2006; 1:04:33 >

• wayyyy bee abi dünyanın neresine gideren git mutlaka bir türke rastlarsın sözü dogruymuş ne milletiz beeee
    hep gurur duyarım zaten dünyaya gelmemdeki en büyük şans türk olarak dogmamdır
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.