Şimdi Ara

TÜRKÇE'yi katletmeyelim!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: baytar

quote:

Orjinalden alıntı: kratoshastasıberker

quote:

Orjinalden alıntı: baytar

quote:

Orjinalden alıntı: .::nUr::.

Açtığına bin pişman ettiniz

Açıkçası amacımız konuyu açanları pişman etmek değil. Ben de Türkçe konusunda elimden gelen hassasiyeti göstermeye gayret ediyorum. Ama konuyu açan kişinin attığı ilk mesajdan konuya olan samimiyeti belli oluyor.

Fosur fosur sigara içen birinin sigara içme demesi gibi bir durum bu da.

Her neyse herkes elbette ki istediğini yapmak da özgür. Ama özgürlükler noktasında biraz daha dikkatli olabilmek lazım. Bu biraz ava giderken avlanmak gibi oldu. Bir konu açtı, belki de bunu popüler olmak için yaptı ama olmadı işte.

O halde ne yapmalı, ders çıkarmalı, ders çıkarmalı ki tarih tekerrür etmesin.

yapmak da==> yapmakta samimiyetle bir ilgisi yok. kesinlikle bu konuda samimiyim hatta bu konunun gereksiz mesajlar arasında olması da beni üzdü ama başka çağrem yotu. Bu arada bana söylediklerin arasında senin de hata yaptığını görüyoruz. Demek ki neymiş: hata her zaman yapılabiliyormuş. Madem öyle sen de samimi değilsin...(senin mantığına göre)

Bak olayı da bu kadar dar düşünüyorsun. Ben senin fikrin üzerinden yorum yaparken sen benim yazım üzerindeki hataları bularak gözüme sokmaya çalıştın. Benim yazımda tek tek şurada burada yanlış yapmışın diye bir ibare var mıydı? Çünkü ben kimsenin başına bu konuda bekçi kesilebilecek bilgi birikimine ve donanıma sahip değilim.

Zaten benim uzmanlık alanım da dil bilimi değil. İnşaat mühendisiyim. Bu da demek değil ki Şimdi senin ne yaşını biliyorum ne de eğitim durumunu ama bildiğim bir şey var o da önce Türkçe öğrenmen gerektiği.

Bak senin şimdi yapmaya çalıştığın şeyi, sidik yarıştırmaya çalıştığın bu şahsiyet M.ö. yapma girişiminde bulunmuş ve bu işe kendinden başlamış.

http://forum.donanimhaber.com/m_11041555/mpage_1/key_asl%25FDnda%252C%25E7ok%252Chakl%25FD//tm.htm#11041555

Bu forumda bir defa bile sen şu hatayı yapmışın sen bu hatayı yapmışın diye insanların yüzüne vurmadım.

Bence sen de biraz olaya başka açılardan bak.

anlaşılan ikimiz de birbirimizi yanlış anlamışız... Ben, senin beni bu konuda sadece eleştirmek için mesaj attığını sandım ve yanıldım. Sen de benim senin yanlışını bulmayı amaçladığımı sanıp yanıldın. Ben sadece hatanın her zaman yapıldığını göstermek istedim. Ama yanlış bir şekilde yaptım olsa gerek...

• quote:

Orjinalden alıntı: DesertRose

quote:

Orjinalden alıntı: iean

quote:

Orjinalden alıntı: DesertRose

Dinime küfreden müslüman olsa lafı asıl konu sahibi için geçerli.Eleştiri yaparken önce kendi 'doğru' olmalıydı.Tamam üstüne fazla gidiliyor olabilir,ama bu onun hatasının üstünü kapatmaz.
    Kusura bakma ama sen avukatlık da yapamazsın.Avukatlar her şeye burunlarını sokmazlar öyle.Kendilerini ilgilendiren konulara bakarlar.Kimi savunuyorlarsa önce o kişiyi iyice araştırır,haklılığını ortaya çıkarmak için ellerinden geleni yaparlar.
    Sen en iyis,birisi istediğinde yap avukatlığını.Öyle bedavaya da öylesine avukatlık yapmıyor kimse.

istediğim zaman yaparım yaf.sen niye taktın bana yeri gelir konu açanı savunurum yeri gelir eleştiri yapanı.

İşte bu yüzden avukat olamazsın diyorum.Sana takmamak elde mi hem?

beni sevdiğini biliyordum

• Ne zaman bu millet kendi işine bakmayı öğrenecek
    Açıkçası forumda sırf böyle gereksiz yere takan insanlar olduğundan sinirlerim gerilmesin diye özel bir çaba gösteriyorum hata yapmamak için ama örneğin, msn'de konuşurken hiç dikkat etmiyorum.

Bir dakika yerine bi dakka yazsam ne olur? Ya da geliyorum yerine geliorum? Resmi yazışmamı yapıyoruz ki burda? Ben doğrusunu biliyorum icap ettiğinde de doğrusunu kullanırım. İşinize bakın yahu.

Burda hatalarını eleştiren insanlara da çıkışmışsın ben kendim hatasız kullandığımı idda etmiyorum diye. Ancak ibr insan bir yanlışı düzeltecek ise önce işe kendisinden başlaması gerek. Bol bol eleştiren ama hiç özeleştiri yapmayan bir milletiz. Her şeyi çok biliyoruz ya...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

Bir dakika yerine bi dakka yazsam ne olur? Ya da geliyorum yerine geliorum? Resmi yazışmamı yapıyoruz ki burda? Ben doğrusunu biliyorum icap ettiğinde de doğrusunu kullanırım. İşinize bakın yahu.

işte bu ya.
    ama bazıları bunu kişilik bölünmesi olarak görüyor.
    onlara da saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: .::nUr::.

quote:

Orjinalden alıntı: kratoshastasıberker

herkes beni uyarıyorsa eğer: (şu an ulaşıyo..===> ulaşıyor...)

(tabi ki de===> tabii ki de) olması lazım yanılmıyorsam.
    Her insan arada sırada hata yapabilir önemli olan bunları farketmektir bence...

Bu arada saol .::nUr::. onu tam bilmiyordum...

benim türkçeyi mükemmel kullanmak ggibi bi çabam yok konuyu sen açtın eğer böyle bi konuyu açtıysan senin hata yapmaman gerekir ya da konuyu hiç açmaman gerekir ..

İstirham ederim, ortağıma laf yok.
    O daha küçükcük. Hataları bu yüzden... (:

sytn

• quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

Ne zaman bu millet kendi işine bakmayı öğrenecek
    Açıkçası forumda sırf böyle gereksiz yere takan insanlar olduğundan sinirlerim gerilmesin diye özel bir çaba gösteriyorum hata yapmamak için ama örneğin, msn'de konuşurken hiç dikkat etmiyorum.

Burda hatalarını eleştiren insanlara da çıkışmışsın ben kendim hatasız kullandığımı idda etmiyorum diye. Ancak ibr insan bir yanlışı düzeltecek ise önce işe kendisinden başlaması gerek. Bol bol eleştiren ama hiç özeleştiri yapmayan bir milletiz. Her şeyi çok biliyoruz ya...

İşte bu konuyu açarken de söylediğim gibi bu sadece gerçek hayatta geçerli. Mesela ben de msn gibi ortamlarda geliyorum yerine geliom yazarım. Zaten bu konu kullanım klavuzu oyunu değil. Ama bunu bu hale getirdiler. Tamam uyarılır ama her kelimemin başında sen hata yapmamalısın bilmem ne...

• Mümkünse katletmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.