Şimdi Ara

Turkcell, 5G'de dünya hız rekorunu kırdı! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
155
Cevap
1
Favori
22.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her teknoloji yenilendiginde turkcell dunya rekoru kiriyor sozde :D kendi dunyasinda rekor kiriyorsa demek ki

• eror1 E kullanıcısına yanıt
    Wodafon sana fazla Türkçe öğren Türkçe xD

• Arkadaşlar sağolsun yazmışlar. Turkcell'i tebrik etmek lazım, dünya üzerindeki hiçbir operatör kendi verdiği aylık 4GB limitli internet paketini 15 saniyede bitirecek hızda değiller. Hem paket limiti anlamında, hem de internet hızı anlamında bayağı optimize paketler hazırlamışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SYNCCRYS

Ona bakılırsa senin gönderdiğin linkte Türkcell için 70Gigabit/s diyor.
    Evet haklısın. Haberin tamamını okumadım. O bölümü şimdi farkettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

İsviçre'deki hız, ticari şebeke üzerinden telefona iletilen hız değil. Söz konusu internet, telefon değil ticari olmayan özel bir cihaza veriliyor. Turkcell ise şebekeden telefona 2,2 Gbps hız sunuyor. Rekorun doğruluğuna yüzde yüz emin değilim ancak isviçredeki testin Turkcell'in rekorundan farklı olduğunu belirteyim.
    Bu hızlar teori de evet böyle. Ama pratikte karşılığını bulmuyor. Şu an isviçre'de Telefonla max: 1,2 Gbps hızına çıkılabiliyor. Upload hızları hala aynı.
  • Pratikte 5G hızı baz istasyonunun dibinden 300 mbit veriyor, bu hız sadece 5G destekli telefonlarda max hız desek, birde o esnada 5G bandında kimsenin olmadığını ve bu sadeye 300 mbitlere ulaşıldığını ama tonla insan bağlandığında hızın daha da düşeceğini varsayabiliriz. hatırlayın 4.5 G tanıtımlarında güya 500 mbit hızlar felan hava da uçuyordu ama nerdeee. Yine de güzel gelişmeler ama bu tür saçma verilerle insanların kafasını bulandırmasalar daha iyi olur.

Test Almanca; testle alakalı sonuçlar şu şekilde.
    İndirmelerde 3 kata kadar daha hızlı
    Videolu görüşme kaliteside hiç bir iyileşme yok 4G ile aynı
    Sayfaların açılış hızlarında hiç bir değişiklik yok 4G ile aynı
    Baz istasyonundan uzaklaştıkça hızda bariz düşüşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 7 Ağustos 2019; 15:29:25 >

• Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Komik mi ? Ateşi senimi yaktı, kerim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eror1 E kullanıcısına yanıt
    He ya nereden bildin XD
  • Verimlilik olarak 4g nin önünde çünkü şuan en gelişmiş 4g telefonlar 7 taşıyıcı 140mhz ile 2048mbit vaad ederken turkcell 100mhz 5g ile 2.283gbps sonuç elde etmiş yani;
    4g mhz başına teoride 14.6mbit vaad ederken
    5g de mhz başına 22.8mbit alınmış

Bence güzel 3.5ghz bandını operatörler ucuzdan kapatabilirse uzun bir sürü idare eder çünkü 500mhz bant genişliği var bu bandın ve turkcell 200mhz bant genişliği alırsa teoride 5gbit hız eder buda gayet kâfi bence.
  • 1gb kotalı olur kesin

• Şahsen, download/upload bazında hali hazırda kullandığımız LTE hızları bana fazlasıyla yetiyor (vodafone hariç, onun bandı 3g gibi hissettiryor)
    Paketler hiç değişmese bile 5G bize güzellikler sunacaktır. 5G ile gelişecek nesnelerin interneti vs gibi birçok alanda güzel şeyler yaşanacak olsa da onlar ileriki dönemlerin konusu. Ama bugün için en basitinden gecikme süreleri azalacak. Ben dosya indirme hızından ziyade, düşük ping değerleriyle internette gezinebikmekten keyif alacağımızı düşünüyorum.

• geldikten sonra hız testi yapmaya cesaretli kimse çıkacak mı acaba :)
    yıllardır söylüyoruz bize hızdan ziyade yüksek kota gerekiyor ,diğer türlü bir kaç dakikada kota bitecek olduktan sonra hızı ne yapsın millet

bu arada geçen gün denemek için superbox da 4.5g den 3g. ye aldım ilginç bir şekilde pek bir şey fark etmediğini gördüm
    fark olarak 4.5g daha stabil ve 3g de upload cep telefonunda 5 mbps. görülmesi gerekirken nasıl oluyorsa 7 ve üzeri görülüyor ama bilgisayarda tam tersi olarak 4 mbps. görülüyor

yani kotalı kullanıyor olsam 3g. yeterli gelecekmiş ,çünkü daha fazlasına güç yetmez zaten
    neyse zenginlere güzel bir hizmet diyelim ,bazı yerlerde daha 3g. bile yok ,hizmet denilip duruluyorsa önce onların sorunları da ele alınsa keşke
  • Peki bu hızı yazabilecek kapasitede HDD veya Ssd olacak mı cihazlarda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fake

• VaporWave kullanıcısına yanıt
    Piyasada var, hatta fiyatları da baya düştü.

• 30 Metreden arayan kardeşim telefon açık olduğu halde "aradağınız aboneye ulaşılamıyor" diyorsa, bu hızınızın benim için hiç bir önemi yok. Benim için hala en önemli şey ulaşıabilirlik.

• 2gb internetle 5g keyfi yaparsınız artık.
  • 2GB nin 47TL olduğu bir ülkede insanların zekasıyla alay etmektir bu! marifet bizimki bu kadar demek değil.

• Fiyatlar icin de dunya rekoru bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gb 50 tl o iş ne olacak

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.