Şimdi Ara

Turkcell benden baz istasyonu için arazi istiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yanarım yanarımda 100mt mesafede 3g baz istasyonu var oraya 4.5G ekletemedim ona yanarım.

Neyse ki 4.5G sinyali aldığım istasyon iyileştide evde 50 60ları görüyorum artık.

Acaba neden hazır yer varken 4.5G eklemiyorlardır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle o istasyonun Turkcell'e ait olduğuna emin misiniz? 3G'de -50 RSRP vs. görüyorsanız Turkcell'indir.

Yatırım programında yoktur. Hani iyi kötü 4.5G çekiyor demişsiniz. Hiç çekmeyen bir bölgeye yatırım yapmak, böyle bir yere yatırım yapmaktan daha önemlidir. Burada da tüm istasyonlarda 4G aktif sanırdım. Geçen hafta 4G bir istasyon farkedip araştırınca geçen yıl tepki ve mahkeme ile kurulan bir istasyon olduğunu anladım. Ama istasyonda 4G olmadığı için neredeyse hiç bağlanmıyordum ona. 4G daha geçen hafta geldi ve tüm bantlar destekleniyor. Bazı yerlerde istasyon ihtiyacı kapsama sağlamak içindir, bazı yerlerde kapasite sağlamak için. Kapsama sağlama ihtiyacını çözmek daha önde. Az yatırım değil çünkü bunlar.

Çevresinde tüm istasyonlarda olup onda olmuyorsa başka sebepler de olabilir tabi. İstasyonun kira sözleşmesinin bitimine az kalmış ve yer sahibi sözleşmeyi yenilemeyeceğini belirtmiş olabilir. Doğu'da mesela köylere vs. kurdukları tek konteyner ve antenden ibaret geçici istasyonlar vardı. Eğer kurulan yer için bir yer sahibi ile anlaşma vs. yapılmamışsa orada 3G devreye almıyorlar diyordu arkadaş, kendi köylerinde böyle bir sıkıntı vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Öncelikle o istasyonun Turkcell'e ait olduğuna emin misiniz? 3G'de -50 RSRP vs. görüyorsanız Turkcell'indir.

Yatırım programında yoktur. Hani iyi kötü 4.5G çekiyor demişsiniz. Hiç çekmeyen bir bölgeye yatırım yapmak, böyle bir yere yatırım yapmaktan daha önemlidir. Burada da tüm istasyonlarda 4G aktif sanırdım. Geçen hafta 4G bir istasyon farkedip araştırınca geçen yıl tepki ve mahkeme ile kurulan bir istasyon olduğunu anladım. Ama istasyonda 4G olmadığı için neredeyse hiç bağlanmıyordum ona. 4G daha geçen hafta geldi ve tüm bantlar destekleniyor. Bazı yerlerde istasyon ihtiyacı kapsama sağlamak içindir, bazı yerlerde kapasite sağlamak için. Kapsama sağlama ihtiyacını çözmek daha önde. Az yatırım değil çünkü bunlar.

Çevresinde tüm istasyonlarda olup onda olmuyorsa başka sebepler de olabilir tabi. İstasyonun kira sözleşmesinin bitimine az kalmış ve yer sahibi sözleşmeyi yenilemeyeceğini belirtmiş olabilir. Doğu'da mesela köylere vs. kurdukları tek konteyner ve antenden ibaret geçici istasyonlar vardı. Eğer kurulan yer için bir yer sahibi ile anlaşma vs. yapılmamışsa orada 3G devreye almıyorlar diyordu arkadaş, kendi köylerinde böyle bir sıkıntı vardı.
    İstasyon Turkcell e ait ondan eminim. Aralık 2018 e kadar birşeyler yapacaklarmış, en azından öyle dediler ama sizin söylediklerinizden sonra ümidi kestim

• Yaparlar da hani her istasyonda acele etmemeleri normal. Ümitlenecek, ümit kesecek bir şey yok. 60 Mbit hız alıyorsun, bitiremediğin kota ile yapamadığınız ne_
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Yaparlar da hani her istasyonda acele etmemeleri normal. Ümitlenecek, ümit kesecek bir şey yok. 60 Mbit hız alıyorsun, bitiremediğin kota ile yapamadığınız ne_
    2 çubuk sinyal görünce ruhum daralıyo. Genelde full mâlum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.