2 hafta önce avea hattımı turkcell e taşıdım. hattı ayın 7sinde turkcell olarak kullanmaya başlayabileceğime dair mesaj geldi. bu tarihten 2 gün önce yurtdışına çıktım. hat ben yurtdışındayken açıldı ve yine yurtdışından aalıp kaydettirdiğim samsung galaxy s3 telefona taktım veri paylaşımını (internet) kapattım. hattan sadece 2 kez 10 saniyelik arama 1 kez de yine yurtdışında olan avea numaraya mesaj attım. bir kaç gün sonra faturanız 360 tl 54 kuruş diye bir mesaj geldi. yurtdışına döner dönmez ayın 12sinde turkcell müşteri hizmetlerini aradım. bana numaramdan 359 tane sms atıldığını söylediler. ve tüm numaralar 163 156 vs gibi değişik numaralarla başlıyordu ve bunların hiçbirinin ne gittiğim ülkenin alan koduyla ne de benimle bir alakası yoktu. bunları müşteri hizmetlerindeki arkadaşa anlattığımda en son benim yapmadığıma ikna oldu ve çözüm merkezinin bir kaç gün içinde beni arayacağını söyledi ve halen bekliyorum.
olay tamamen çaresiz bıraktı. mesele para değil evet bu para beni maddi yönden etkiler ama öldürmez. fakat olayın tamamen benle alakasız oluşu bana koyan. telefonu benden başkasının kullanma ihtimali yok. bir yerde de unutmadım yani bu mesajlar telden çıkmadı ama nasıl olmuşsa olmuş gittiğim ülke operatörü bunu fatura olarak turkcell e yansıtmış.
daha önce bu ve benzeri durum yaşayanlar var mı neden olmuş olabilir ne yapılabilir. nasıl aksini ispatlayabilirim???
nedir ne olabilir.
Dostum 3 sene turkcell müşteri hizmetlerinde çalışttığım bilgilerime dayanarak nadirde olsa karşılaştığımız ve kullanıcıyı ikna etmekte zorlandığımız bir durum söz konusu ama emin ol bu sorun turkcell le uzaktan yakından bi ilgisi yok cihaz kaynaklı... otomatik sms gönderme durumu söz konusu yada cihazının fonksiyonlarıyla ilgili bir durum incelemeni tavsiye ederim.Turkkcell Online işlemlerden numaranın tamamına bakarak o numarayı arayıp bilgi almayı deneyebilirsin Örnek vermem gerekirse samsunglarda şöyle bi özellilk oluyo bi numara tanıtıyosun ve cihaza farklı bir simkart takıldığı zaman ben bu numaradayım beni bu numaradan bulabilirsin gibi oto sms gönderiyo (çalınma durumlarına karşı) buna benzer bi durum olabilir.Telefonu 2. el mi aldınız yada yurtdışından mı? Maddi anlamdaki duruma gelince seni arıcaklardır mutlaka eğer gittiğin ülkede turkcell in roaming sms paketleri varsa ona göre orantılıcaklardır faturanı 1 defaya mahsusa olmak üzere 359 tane sms az buz değil ama. Yani böyle sms paketi olucağını sanmam.
Sorunu samimiyetinizle dile getirmişsiniz nitekim en başında dediğim gibi turkcell le pekte bi alakası olmadığından ötürü seni aradıkları zaman yapabiliceğimiz bşy yok gibi bi durumla karşılaşırsan şaşırma.Alternatif çözümleri çözüm merkezindeki müşteri temsilcisi sana aktarıcaktır zaten Onun dışında faturanı tek seferde ödemek istemiyosan taksitlendirme gibi bi seçeneğinde oluyo turkcell tarafından %4 oranında bi faiz uyguluyolar ee turkcell kaliteli hizmet veriyo ama biraz uyanık bilirsin :) Probleminin çözülmesi dileğiyle
indirdigin uygulamalari incele ve cihazina sms kontrolu de olan bir antivirus yukle.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme