turkcell artık hükümetin kontrolünde. yandaşların üst düzey kadroları işgal ettiği bir operatör oldu.
Turkcell, TeliaSonera grubunun, Türk Telekom ise Oger grubunun elinde ancak idareleri siyasi olarak hükumet tarafından yapılıyor. Yönetici olarak hükumet istediklerini atıyor ve bu insanlar maaş alıyor olabilir ancak gelirin kaymağı yine dışarıya gidiyor.
Ben bu şekilde kritik önem arz eden kurumların tamamının ülke dışındaki şirketlerce kontrol edilmesini doğru bulmuyorum. Şu an haberleşme alt yapısı olarak sadece Turksat devletin kontrolünde ancak onlarda Türk Telekom'dan hizmet satın aldığı için aslında iletişim alt yapısının hiçbir kademesinde gizlilik kalmıyor.
Teknolojisini yönetemeyen devletler gelecekte var olamaz, Türkiye böyle kritik değerdeki kurumlarını kaybetmeye devam ederse 150. yılın kutlanabileceğini düşünmüyorum. Özellikle göstermelik olarak yerli ancak gerçekte yabancı olan kurumların varlığı beni rahatsız ediyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme