< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TURKCELL IPHONE IMESSAGE VE FACETIME Etkinleştirme Hatası ve YURTDISI SMS FATURASI (3. sayfa)

-
-
Vermiş olduğun örneklerde de tasdikledigin üzere sorun turkcell kaynaklıdan öte ios güncellemesi kaynaklı olduğunu sanırım görüyorsun, Turkcell’i gunahim kadar sevmem ama göz göre göre de turkcell ile alakası olmayan ise turkcell kaynaklı diyemem, ayrıca tt sanırım bu kısır muhabbetten yılmış bu numaraya atılan smsler fatura detayında üç dört ay önce baktığımda sıfır tl geçmişti..,
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dediğim gibi problemin ne kaynaklı olduğunu bilmemekle birlikte, size katılmıyor ve problemin Turkcell kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu ios 15 guncellemesinden sonra bu problemi sadece Turkcell kullanıcıları yaşıyor. Hem zaten kaynağı bilsek burada çözüm aramaz ve bu kadar yazismazdik.
Not: Siz ne kadar Turkcell'i gunahiniz kadar sevmiyorsanız, bende bir o kadar seviyorum. 😁
Turkcell kaynaklı. Benim fatura düzeldi. SMS servisini de açtılar.. Başına gelmeyen yorum yapıyor ya. Çok komik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeeeee72 -- 5 Kasım 2021; 8:43:45 >
Teşekkürler Turkcell adamsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeeeee72 -- 5 Kasım 2021; 8:44:13 >
Faturayı düzelttiler.
Evet turkcell tüm ios cihazlara uzaktan erişip zorla apple serverina mesaj attırıyor, fark edenlerin ücretini iade ediyor, etmeyenlere döşüyor faturayı
Sorun giderilmişe benziyor. Dün akşam iki telefonumda iMessage 1 er sms ile aktif edebildim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben hala etkinlestiremiyorum ve malum acik birakmaya cesaret edemedim :) yapmak gereken bir sey var mi
özel bir şey yapmadım
Telefonu aç kapat. Etkinleştir 1 SMS de oluyor.
Aynı sorunu bugun bende tt den Turkcell geçince yaşadım 7-8 SMS içinde farkettim aradım akıllı fatura diye birsey tanımladılar durdu gibi suanlik.
Sizlerde çözüldüyse neden böyle bir problem yaşadım onu anlayamadım benimde iPhone 12 ve bugün geçtiğimde sorunun hiç olmamasını beklerdim. iMessage kapatıp açtım SMS falan gelmedi ama suan iMessage üzerinden başka bir iPhone kullanıcına mesaj yazabiliyorum.
Kafama takılan şimdi bu işlem akıllı fatura tanımladıkları icin mi durdu yoksa ben telefonu açıp kapatınca kendisi düzelmiş mi oldu?
Akıllı fatura servisi 3 ay sonra bitecekmiş ve sanırım o günden sonra ücretle almak durumumda kalacağım.
Bu durumda düzelip düzelmedigini nasıl anlayabilirim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkg88tr -- 14 Kasım 2021; 12:14:27 >
Selam. Akıllı fatura vs bişey yapmadım. Turkcell Online işlemlerden 3-4 şikayet yazdım. Turkcell sistemini düzelttikten sonra sms servisimi açtı. Tek mesajla iMessage aktif hale geldi. Fatura mı da düzelttiler.
Bu sorun Turkcell kaynaklı net. iOS 14.8.1 telefon etkinleşmiyor. Fakat niye tüm no’larda bu sıkıntı olmuyor çözemedim. Vodafone’da bu sorun yok, şak etkinleşiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 1 Aralık 2021; 20:27:10 >
Aynı dertten yine muzdaribim
Sorun Turkcell kaynaklı. 1 ay önce taşıdım numaramı. Her yöne SMS hakkım var ama TL yok hattımda, yurtdışına SMS atamıyor haliyle, durmadan soruyor. Garip olan iMessage’ı şu an etkin olarak kullanıyorum.
Turkcell Facetime Etkinleştirmiyor 2022
Dün Vodafone'dan Turkcell'e geçişim tamamlandı. Bende de aktifleştirmede sıkıntı çıktı. Roaming açtım facetime imessage kapatıp açtım sonra telefonu yeniden başlattım hiçbir değişiklik olmadı.
Sonra internetten 2016'da yazılmış bir öneriyi gördüm ve denedim. Ayarlar / Kullanıcı Adı / Çıkış Yap kısmından icloud hesabını telefondan kaldırdım komple. Sonra tekrar girdim icloudu. Telefonu yeniden başlatmaya bile gerek kalmadan imessage ve facetime aktifleşti. Yalnız bu işlemi yapmadan önce icloud hesabınızın şifresini hatırladığınızdan emin olun.Üstelik herhangi bir yurtdışı sms ücreti de kesilmedi. Buraya yazayım dedim belki birileri faydalanır.
Ben de tt de denedim bu aşamayı bir işe yaramadı, tesadüf olmuş bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 12 Nisan 2022; 13:1:39 >
Her operatörde farklı olabilir, Turkcell başlığı olduğu için turkcell için yazdım.
Vodafone'da zaten anında sıkıntısız aktifleşiyor deneyimlerime göre, tt hiç kullanmadım. Ayrıca tesadüf değil çünkü başka bir sıkıntıdan dolayı telefonu sıfırladım dün akşam, birebir aynı şeyi yaparak tekrardan tek seferde etkinleştirebildim facetime ve imessage'i.
Adım adım yazayım tekrardan. Sıfırlama sonrası bunları yaptım ve aktifleşti anında. iCloud hesabından çıkış yapmadan nedense aktifleşmiyor. Bir çakışma mı oluyor anlayamadım.
1 - Dijital Operatör uygulamasında 2 tane yurtdışı ayarının da açık olduğuna emin olun.
2 - Ayarlar / Hücresel / Hücresel Veri Ayarları / Dolaşım 'ı açık hale getirin.
3 - Ayarlar'dan imessage ve facetime'ın kapalı olduğuna emin olun.
4 - Ayarlar / Kullanıcı adı / Çıkış yap kısmından icloud hesabınızdan çıkış yapın.
5 - Telefonu yeniden başlatın.
6 - Ayarlardan imessage ve facetime' ı açın.
7 - 1-2 dk içinde aktivasyon gerçekleşecek. Sonrasında icloud hesabınızı tekrar girebilirsiniz.
-
Bugün yunanistana gittim. Turkcell yunan şebekesini tanır tanımaz, facetime çalıştı. Ben de 2 gün önce aldım hattı. Türkiyede olmadı, Yunanistan da oldu. Sms engeline takıldığı kesinleşti artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X