Şimdi Ara

Turkcell Kapsama Alani Sorunu ve Çözüm uretmemesi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    O mesaj banada epey önce geldi, ama henüz tık yok. Direk ümitlenmemek lazım. 2018 kasımda açtığım talebimde var, ne geri dönüş oldu ne birşey.

Umarım kurulur.

Şuan köydeyim, TT ve Vodafone evde pert. Turkcell 10-20Mbps ancak veriyor oda pek sağlıklı değil. Talep açtırdım inceleyecekler bakalım.

Daha önce 2 kez Turkcell'e istasyon kurdurttum, 3. neden olmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memlekette uzun yıllar hiçbir telefon çekmiyordu. Ancak köyün yüksek kesimlerine çıkınca görüşme yapabiliyorduk. Geçen yıl ortak baz istasyonu kuruldu. Kurulan baz istasyonu en yakın bazlardan aldığı sinyali yansıtıyor sadece. Görüşmelerde sıkıntısı yok fakat internet hızları 3-4 mpbs lerde sürünmekte. Sanıyorum bölgedeki internet altyapısından kaynaklı 3 operatörde bu şekilde.
    Kurban bayramında memlekete gittim. Vodafone ve Turk Telekom 4.5g sorunsuz verirken Turkcell 2g üstüne çıkmıyordu. Turkcell ile görüşme yaptığımda bulunduğum bölgede altyapı çalısması olmadığı ve sorunsuz olduğunu söyledi. Daha sonra köyün başına kurulan ortak baz istasyonunu söyledim. Yapılan inceleme sonucunda kurulan baz istasyonu ve kapsama alanı ulaştırma bakanlığına ait bölgeye ait olduğunu öğrendim. Ulaştırma bakanlığınında çalışması olduğunu bildirdi. Konuyu açık kapıya taşıdım.
    Bayramdan sonra millet geri dönerken 4.5g sinyali sorunsuz gelmeye başladı.

Özet olarak söylemek istediğim şey sanırım kırsal alanlar ve yeni kurulacak baz istasyonları daha çok ulaştırma bakanlığının sorumluluğunda oluyor. Bir nevi ortak baz istasyonlarına doğru yol alıyoruz gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: paradox08

Karadenize yatirim yapmiyorlar ben bunu anladim, bulundugum yerde turktelekom ve vodafone da hic yok nerdeyse mecburiyetten turkcell kullaniyoruz bu civarda baska operator kullanana henuz denk gelmedim gibi bisey, arama yapilmiyor arama.gelmiyor, telefon cekiyor gibi gorunuyor biraktigim yerde ama arayan ulasamiyor yok yani, cozum bulmuyorlar
    Aynen katılıyorum. Az önce ceza bedelimi öğrendim. Ttmobile geçeceğim

• orhanoksuzz O kullanıcısına yanıt
    Birçok yerde ulak ortak istasyonlar mevcut 4g ve 2g var

Geçen düğün vardı ortak istasyon olan yerde önce Turkcell sonra Vodafone çöktü
    Vodafone kısa sürede geldi Turkcell düğün bittikten sonra geldi

Kapasiteyi kaldıramadı her operatöre belli kapasite ayrılmış olabilir istasyonda

• orhanoksuzz O kullanıcısına yanıt
    Diğer arkadaşın dediği gibi ulak istasyonudur o istasyon, genelde ulaklar 4g yi 800 mhzden veriyor deniyor, turkcell cihazda 4g 800 MHz band desteği olmayabilir, zira bu istasyonlar üç operatöre de aynı yayınları yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 12 Ağustos 2020; 18:54:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gecen gun ulastirma bakanliğindan 06 plakali araçla gelip köyümde ve mahallerinde ölçum ve inceleme yapilmis ve şebeke sinyalinin olmadigi tespit edilip raporlanmis koy muhtarinada onumuzdeki yil icinde bulundugumuz bolgeye baz istasyonu kurulacagi bilgisi verilmis, koyun genclerinden baz istasyonunun 2g mi 3g mi gibi sorusu uzerinede 4.5 baz istasyonu kurulacagi bilgisi verilmis uzun ugraslar sonucu galiba mutlu sona yaklastim, bakalim sonuc ne olacak :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.