Şimdi Ara

Turkcell tarafından dolandırılıyorum! Vınn (Superbox) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cep faturalarıda bu şekilde. burada bırazcık sizin sorumsuzlugunuz da olmus. tarıfe atanmadan kullanmaya devam etseydınız nolacaktı? 50 60 gb ınternetını tarfesız kullanmanın bedelıne 0 lar yetısmıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tazmannia

Yapilmadi hocam

Eklenen fotoğraflar, 2. fotoğrafta görünüyor. Fatura da bildirilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veziroglu -- 10 Kasım 2020; 10:44:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tazmannia T kullanıcısına yanıt
    O halde
    tuketicisikayet.btk.gov.tr
    BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi
    https://tuketicisikayet.btk.gov.tr
    adresine e-devlet şifrenizle girerek şikayet kaydı oluşturun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Sorun burda zaten hocam tarife 50gb aknli sonrasi 128kbit. Akn yasal olarak kaldirilinca full sinirsiz paket oldu yasal olarak. Ayda 300 500gb downda yapsam herhangibi bir sorun olmuyordu. Tahhattut bitince kafalarina gore kotali pakete gecirmisler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazmannia

Sorun burda zaten hocam tarife 50gb aknli sonrasi 128kbit. Akn yasal olarak kaldirilinca full sinirsiz paket oldu yasal olarak. Ayda 300 500gb downda yapsam herhangibi bir sorun olmuyordu. Tahhattut bitince kafalarina gore kotali pakete gecirmisler

tamam ıste geçırmeseler sız tarıfesız olarak kullansanız evı barkı satmanız gerekecek bır fatura ıle karsılasabılırdınız.

tarıfenız bıtmıs. tarıfe tanımlanmadıgı boşlukta kullanımınız devam etmıs. sonra tarıfe tanımlanmıs.

Hocam 4.5 hızında Sınırsız Net değildi. 50 GB 4.5 hızında bir Netti. Hiç bir MH Sınırsız olduğunu söylemedi 50 GB olarak kullanabileceğimiz söylendi. Ama biz Sınırsız olarak kullandık. O dönemde sabit nette akşamları 3 mbite düşüş oluyordu o kalkınca bizdede kota kalkmış oldu. Ama sözleşmelerde olsun MH olsun hep 50 GB olarak yorumladı. Bizde 2 sene boyunca Sınırsız taşınabilir Neti kullandık. İnşallah işin çözülür ama sanmıyorum çözüleceğini. Modem arayüzünü kontrol ettiniizmi SMS gelmiş olması lazım. Ben Taahüt bittikten sonra bir süre daha kullandım baktım Sınırsız değil öyle kapattım. Yoksa 210 TL verip devam edecektim. Neyse çok üstüne düşmedim. Üstüne düşsem ne olacak kullanımlarımızı görüyorlar zaten. 50 GB lık paket almışız 200 - 300 GB kullanmışız. Sonuçta 300 - 400 TL lık bir paketi biz KOD ile ayda 80 TL 2 yıl kullandık. Superbox olarak devam ediyorum. Sorun yok. Bir yıl bitti Superbox süresi doldu kapattım modemi gönderdim. Tekrar yine aldım Tak Çalıştır olarak.

• Bana yeni sözleşme döneminde paket ücretiniz 63.58₺ olacaktır diye fatura üzerinde mesaj gönderdiler.
    Faturayı 213₺ kestiler.
    Başka bir numarama da 249₺ pubg aboneliği bedeli kestiler.
  • Faturasız hat en iyisi
  • Sizin kullandiğiniz 50 gb tarifeyi kafalarina göre degistemezler tuketici haklarina dilekce yazip suc duyurusunda bulunun. Eger paket kapandiysa siz o paketteyseniz paketin taahutsuz ucreti uzerinden devam edebilirsinizm turkcell sizi kandirip baska pakakete gecirmis sinirsiz internet kullanmasinlar diye. Hakkinizi yedirmeyin. Taahutsuz ucret uzerinden devam ediliyor paket degistirme sizin izininiz onayiniz alinmadan hat sahibine sorulmadan gecis saglanamaz. HAKKİNİZİ YEDİRMEYİN.. TURKCELL İŞİN ÇAKALLİĞİNDA SİZDE HAKKİNİZİ SAVUNMUYORSUNİZ. MAHKEMEYE BAŞVURUN TAZMİMAT BİLE ALİRSİNİZ O FATURAYİDA SOKARİSİNİZ ONLARİN BİR TARAFLARİNA. MİLLETİ DOLANDİRMAKTAN BASKA BİR SEY YAPMİYORLAR. DEVLETİ SOYMAK İCİN VARLİK FONUNA GEÇTİLER. DEVLETE VERGİ ÖDEMİYOLAR SİZDEN ALDİKLARİ İLETİŞİM VERGİSİ , KDV , DEPREM VERGİSİNİ DEVLETE VERMİYOLAR. USTUNE MUSTERİ SOYMAYA CALİSİYOLAR SUREKLİ HAKKİNİZİ YEDİRMEYİN. PAKETTEN SİZİ ATAMAZLAR ....

• Aynen böyle devam et, Turkcell, milletin ahını ala ala adın esâmen kalmaz inşallah, ne zaman "Bir de şu Turkcell'i deneyeyim desem önceki balşıma gelen sahtekarlıklar geliyor, vazgeçiyorum. Adı şânı batsın, yıkılsın gitsin, boyu devrilsin, Allah cezasını versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 30 Kasım 2020; 21:24:2 >
  • bu gibi şirketlerde taahhüt bittiği gün reaksiyon alacaksın muhakkak bugun bitiyor yarın gel derler 2 yıl ben de aynı paketi kullandım son faturam 17.4tl geldi. 1 gün tahhut bittikten sonra gittim kapattım. 50gb 159tl onerdi arayan soran da olmadı hattı kapattım. gittim vodafone red box aldım 150gb 99tl vergi ile ilk yıl 112tl. 2. yıl 99tl 45 günde gelip taktılar ama sorun yok suan memnunum.

• Arkadaşlar öncelikle hepinize desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Turkcell ile gunlerce gorustum argumanlarim saglam oldugu icin her defasinda daha detayli inceleme yapip tarafiniza donus yapalim dediler. Son aramalarinda herhangibi bir aksiyon alamicaklarini soylediler. Olayi tuketici hakem heyetine tasiyacagim cok buyuk ihtimallede kazanirim. Turkcellin yaptigi bu dolandiricilik kabul edilebilir birsey degil. Bazi arkadaslar haksiz oldugumu soylemis. Paket 50gb aknli paket akn kalkinca sinirsiz oldu haliyle. Tahattut bitince ya 50gb duran yada sinirsiz pakete gecirmeleri lazimdi cunku faturada acik acik ek ucret yansitilamaz yaziyor. Eski paket tutari 66tl tahattut bitince 210tl yazmislar boyle astronomik fiyat arttirmalarida kabul edilemez. Tuketici hakem heyetinde olumly karar alcagima inaniyorum
  • Biraz yoğundum. Tüketici hakem heyeti başvurusunu yeni yapabildim. Sonuçları buradan paylaşacağım. Daha önce benzer süreç yaşayan varsa yaklaşık ne kadar sürede yanıt alabildiniz?

İlçe hakem heyetleri çok hızlı dönüş yapıyor. İstanbul Hakem Heyeti`ne 6 Ekim`de başvurdum, hala "Başvuru tamamlandı." olarak gözüküyor fakat ilçe hakem heyetine 2 hafta önce 2 şikayette bulundum, 6 günde bir tanesi karara bağlandı, diğeri de çözüldüğü için şikayetimi geri çektim.

• FatihTSFC kullanıcısına yanıt
    E devlet uzerinden basvuru yaptim hocam ben. Secebiliyormuyduk dikkat etmedim?

Faturanin 5 kuruşunu ödeme gidip elindeki belgelerinle mahkemeye ver. Pskolojik olarak beni yiprattiklarini bana sormadan paketimi değistirdiklerini , bundan dolayi internet aşim ucretini faturama yansittiklarini ve silinmiceğini soyleyerek beni zor duruma dusurduler diye dilekceyi abarttikca abart. Kazandigin zamanda maddi manevi tazminat davasina çevirerek ustune paranida al. Peşine düş. Kimse sana sormadan paket degistiremez.

Hocam miktar 6920 TL üzerinde ise il bakıyor, altında ise ilçe bakıyor.

• FatihTSFC kullanıcısına yanıt
    Miktari girdim ben hocam sanirim ilce bakicak
  • astanca111 A kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam otomatik odeme talimati oldugu icin ucreti cekmisler. Hakem heyetinr verip sureci baslattim
  • Turkcell'in bu konuyu takip etmesini dilediğimden ve herkesin istifade etmesi açısından telefon numaramı yazmak istiyorum. Turkcell EVDE 4.5G DATA Hattım: 0533 428 9371

Herkese merhaba. Ben de bu tarifeyi 8 Aralık 2018 tarihinde büyük uğraş sonucunda almıştım ve 24 ay kullandım. Forumları siteleri haberleri 2 ay öncesinden izlemeye başladım ve tüm silahlarımı donandım bekledim. Nihayet Kasım 2020 faturasında ''Mesajınız Var'' kısmında Bilgisayardan STD İnternet tarifesinden 63,58 TL den devam ettirileceği yönünde mesaj vardı. Rahatladım tamam dedim. 2 gün önce DATA hattıma gelen sms'de de bu sefer LIFECELL BILGISAYARDAN INTERNET 210TL olan tarifeden yararlandırılacağımı ilettiler. 2 ay öncesinden silahlarımı donanmakta ne kadar fayda olduğunu gördüm ve hemen müşteri hizmetlerini aradım

Müşteri hizmetlerine hakkını hukukunu iyi bilip arayan bir tonda konuştum. Müşteri temsilcisi gereksiz bir gerginleşmeye başladı sanki Turkcell'in yasal varisi ve mirasçısı gibi. :) Gülümseyerek niye gerginleşiyorsun ben müşteri olarak hakkımı aramaya çalışıyorum benim gibi bu konuda arayan çok mu dedim .

Neyse insancıl bir robotla görüşmek istemediğimden görüşmeyi sonlandırdım. Turkcell Online Şikayet bildirme ekranından ekran görüntülerini faturayı ekleyerek yolladım. Normalde 15 20 günde sonuçlanan şikayetim 10 saat içerisinde red edildi olarak geri geldi. Faturadan hiç oralı olmadan ısrarla 210TL lik tarifeye geçeceğime yönelik olan SMS yi üstüne basa basa yazmışlar reddetmişler.

Zaten 1 ay öncesinden hakem heyeti başvurumu ve evraklarımı hazırlayıp kenara koymuştum. Tüm bu evraklarla delillerle hakem heyetine bugün itibariyle jet hızıyla başvurumu yaptım.

Hakem heyeti 2 ay içinde sonuçlandırır ortalam. Bu süre zarfında ayda 210TL ödemeye razıyım hiçbir sıkıntım yok. İmzaladığım sözleşme ve evraklar tamamen lehimize durumda.

Sözleşmelerimin hiçbir maddesinde taahhüt bitiminde LIFECELL MAXI paketten kullanmaya devam eder diye bir ibare ve buna ima eden bir madde yoktur.

Taahhüt 16.Maddede ucu açık her şekilde müşteri aleyhine yorumlanabilecek bir ibare var. Onu da ekte sundum incelersiniz. Anayasa ve yargıtaya göre hiçbir kanuni sözleşmesel düzenleme geriye dönük olsa da aleyhe yorumlanamaz lehe yorumlanabilir.

Kanuni olarak tarifemi 63.58TL den güncellenmesi gerekir. Ancak yıllık TEFE TÜFE oranında zam yaparak fiyatta oynama yapabilir. EVDE 4.5G VINN kampanyası ilk çıktığı taahhüt fiyat 74 yazmaktadır. Ya da bu fiyattan kullandırım yapmak zorundalar.

24 ay 60TL den kullandın ses çıkarmadın şimdi mi uyandın diyenler çıkabilir. Ben Turkcell'e silah dayayıp bana bu tarifeyi ver demedim. Gittim başvurdum 15 gün uğraştım şikayet üstüne şikayetle sonunda başardım hakkım olanı aldım kullandım. Sözleşmeyi güzel yapsalarmış benim sorunum değil. Ben müşteriyim. Kimse buraya Turkcell'in avukatlığını yapmaya gelmesin karşıma.

Hakkınızı bilin araştırın uygulayın. Kapitalist çark dişlileri arasında fazla ezilmeyin.

Tüm evrakları ekran görüntülerini buraya ekliyorum herkes istifade etsin. Hakem heyeti başvuru metnini de ekliyorum.

Turkcell tarafından dolandırılıyorum!  Vınn (Superbox)

-------------------------------------HAKEM HEYETİ BAŞVURU METNİM-------------------------------------

Superonline alt yapısı olmayan bölgelerde aylık 63.58 TL den verilen 08/12/2018 Tarihinde .........başvurup 24 ay taahhüt imzalayarak 0533 4289371 DATA hattı ile 50GB Adil Kullanım Kotalı ‘’Evde 4.5G VINNWiFi Kampanyası’’ kullanmaya başladım. 2019 Ocak ayından itibaren BTK kararı ile tüm AKN (Adil Kullanım Kotalı) Paketlerin kotası kaldırılarak sınırsıza çevrilmiştir.

Taahhüt bitim tarihi olan 24 Aralık 2020’den 1 ay önceki son faturamda ‘’Mesajınız Var’’ kısmında ‘’Bireysel Multi Modem Kampanyası isimli kampanyanız 24.12.2020 tarihinde bittikten sonra BIREYSEL STD INTERNET TARIFESI tarifesinden ücretlendirileceksiniz. Aylık paket ücretiniz 63,58 TL olacaktır. Paket bitiminde geçerli olacak diğer ücretlendirme bilgilerinizi ise "Tarife Bilgileriniz" kısmında görebilirsiniz.’’ Yazmaktadır. (EK1)

Buna rağmen taahhüt bitimine 2 gün kala 05334299371 numaralı DATA hattıma gelen sms de ‘’Kontratlı Lifecell Pro Bilgisayardan Internet paketi aboneliğiniz 3 gün sonra sona erecektir. Kampanya bitiminde kotadan sonra asim ücretli (LIFECELL MAKSI BILGISAYARDAN INTERNET) kontratsız internet paketi fiyatı ücreti üzerinden kullanımınız devam edecektir. Detaylar için https://dijital.li/a7gQ8

yi ziyaret edebilirsiniz. B002’’ yazmaktadır. Bahsettikleri paketin ücreti 210TL’dir.(EK2)

6502 Sayılı Tüketici Kanunu ve sair mevzuat gereği tüketici taahhüt/sözleşme bitimine 1 ay kala yeni durumdan haberdar edilmesi gerekmektedir. Bunu yapmamış tüketici kanununa göre haksız duruma düşmüştür. 1 ay önceki son faturamda da taahhüt bitiminde 63.58 TL üzerinden faydalanacağım yazmaktadır. Anayasa ve Yargıtaya göre tüm düzenlemeler geriye dönük de olsa Tüketicinin Aleyhine işletilmelidir. Satıcı aleyhime sözleşmeyi yorumlayarak haksız şart uygulamıştır.

Turkcell ile yaptığım abonelik sözleşmesi ve taahhüt sözleşmesinde taahhütün bitmesi akabinde hangi pakete dahil edileceğime dair herhangi bir net ifade yoktur. Firmaların müşterileriyle yaptığı tip sözleşme ve taahhüt anlaşmalarında taahhüt bitiminde müşteri kendi isteğiyle ve imzasıyla yeni bir pakete geçmediği sürece aynı paketin taahhütsüz fiyatı üzerinden devam eder demektedir.

Aynı sözleşmenin 16.Maddesinde ‘’Paket Taahhüt Süresi sona erdikten sonra yapacağım tüm Bilgisayardan İnternet kullanımlarımın, o tarihte Hattıma tanımlı bir Bilgisayardan İnternet Paketi varsa ilgili paketten , yoksa Standart İnternet Paketi Tarifesi üzerinden ücretlendirileceğini’’ yazmaktadır. Madde tüketicinin aleyhine yorumlanabilecek tarzda ucu açık haksız şart niteliğindedir. Sözleşme tamamında taahhüt bitiminde hangi pakete dahil edileceğime dair herhangi bir madde yoktur. Turkcell maddeyi yukarıda zikrettiğim çelişkili açıklamalarıyla aleyhime yorumlayarak tarifemi 210 TL den düzenlemiştir. (EK3, EK4)

‘’LIFECELL MAXI BILGISAYARDAN INTERNET’’ paketine dair hiçbir talebim ve isteğim bulunmamaktadır. Kendi isteğim ve rızam dışında bu pakete dahil edildim. Kampanya internet sayfasında ‘’29.12.2018 itibarıyla 50GB içeren paketlerde, kontratı biten müşterilerimiz 50GB Lifecell Maksi Bilgisayardan İnternet teklifi üzerinden faydalanmaya devam eder. ‘’ yazmaktadır. (EK5)

29/12/2018 Tarihi itibariyle sözleşmesi bitenlerin ve yeni abone olacaklar bu pakete dahil ediliyor. Benim sözleşme tarihim 08/12/2018’dir.

Kampanya internet sayfası:

https://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/diger-kampanyalarimiz/4-5g-evde-vinnwifi-kampanyasi?source=CMS&place=campaigns_category

Talep ve Sonuç:

Sözleşmemde lehime olduğu gibi mevcut tarifemin 63.58 TL’den güncellenmesini, daha sonra 63,58 TL olan tarife ücretimin aynı sözleşmenin 22.Maddesine istinaden enflasyon oranları ile güncellenmesi hususlarında karar verilmesi için heyetinizden arz ve talep ederim. 

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.